23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

ÚVAHA: Dochází k radikální změně systému

V demokracii by člověk čekal, že o případné fundamentální změně systému bude rozhodnuto v referendu. Nebo alespoň že volby drtivě vyhraje strana, která má tuto změnu v programu. Může k ní ale dojít i plíživě, takřka mimochodem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 7.7.2021 20:36

Podle zelených blbečků z brusele včetně óbrkomisařky, proslulé zavedením těhotenských maskáčů a devastací Bundeswehru, je nezbytné přejít k systému, kde zdroje nejsou alokovány efektivně z hlediska dosažení zisku, ale z hlediska tzv. „udržitelnosti“ - psáno v článku.

Jenže - zisk lze vyčíslit a posoudit vcelku jednoduše a lehce se pozná, zda zdroje byly alokovány moudře nebo blbě.

Ovšem tzv. udržitelnost není a stěží kdy bude exaktně definována. Posouzení udržitelnosti bude na aktivistech, zelených magorech a s odpuštěním politicích a jako takové bude tedy podléhat změnám a účelovým tlakům. Proměnné a mlhavé kritérium pak znemožní rozumné posouzení alokace zdrojů podle něj. A mimochodem, o prachy jde až v první řadě, protože nelze donekonečna produkovat finanční ztráty, i když z hlediska "udržitelnosti" je investice "efektivní".

Vzpomeňme jen zelených magorů, podle nichž bylo svého času masově "udržitelné" přidávání biosložek do paliv. Nyní titíž již potichu změnili názor, neboť na výrobu těch biosložek se spotřebuje víc fosilních paliv než kolik jich nahradí včetně patřičných emisí zločinného kysličníku, ovšem furt se v té peachovině pokračuje, protože se do ní narvalo dost prachů. No a zase teď máme momentálně módní spalování dřevěné štěpky v elektrárnách, jež jest bráno jako "udržitelné".

Řítíme se pod laskavým vedením matičky naší EU dozelena zmagořené do zajímavých časů.

J. Pankovic 7.7.2021 23:11

zkuste si pŕedstavit, źe mimozemskà civilizace chce vyhubit lidstvo, a proto unese Ursulu z Lejna ;-)

J. Jurax 7.7.2021 23:26

Pakliže by mimozemská civilizace dotyčnou dámu unesla, pak by se tento čin minul zamýšleným účinkem. Tento únos by lidstvu určitě neuškodil, nýbrž naopak prospěl; tedy pokud by už nikdy nebyla vrácena.

M. Hoblík 7.7.2021 16:48

Přirozený vývoj lidské společnosti. Ať chceme, nebo ne, nastane komunismus podle Ježíše.

J. Jurax 7.7.2021 15:09

Petr Fiala nám sdělil, že jde o realitu. To v únoru 1948 taky šlo o realitu. Ve svých důsledcích dokonce podobnou; tehdy jasně rudou, dnes rudo-zelenou. A ODS zde sehrává úlohu tehdejších demokratických stran; stáhla (ne jen ona) ohon a respektuje realitu. Fuj ...

Dost bylo EU! Likviduje svou část Evropy v přímém přenosu a za potlesku zblblého davu - jako u nás komunisté po vítězství pracujícího lidu.

F. Kusák 7.7.2021 17:05

Tedy promiňte, ale podle vyprávění mých rodičů a prarodičů, dost lidí chápalo změny v roce 1948 jako pokrokové, moderní, sice dost levicové, ale rozhodně ne komunistické nebo dokonce bolševické. Prostě volit národní frontu bylo tehdy "trendy", asi tak jako dnes pro mladou generaci je důležité volit Piráty nebo na Západě třeba Zelené nebo nějakou podobnou liberální levicovou stranu. Že byli lidé naivní a uvěřili báchorkám, a pak se nestačili divit, je důvodem pro poučení, ale jak známo, lidé moc poučitelní nejsou.

L. Novák 7.7.2021 19:36

A jaký je v tom rozdíl oproti dnešku? Podle zelených báchorek se utrácejí tisíce miliard na dluh... a to je nikdo nezvolil... Oportunismus českých politiků a partají je neuvěřitelný!

J. Jurax 7.7.2021 20:40

Inu, po mém soudu říkáme - každý svými slovy - oba přibližně totéž.

L. Beneš 7.7.2021 13:20

Petr Fiala nám sdělil, že jde o realitu. Pokud si vzpomínám, Husák jí měl svého času plnou hubu.

J. Ganaur 7.7.2021 12:34

Ano, neboť lidská hloupost je nekonečná....:-(:-(:-(

P. Sura 7.7.2021 11:54

Doufám, že ve světle vývoje epidemie Covid-19 se již brzy začne vyšetřovat a řešit "pochybení" čínských soudruhů a to nejlépe jako nedovolené použití zbraně hromadného ničení z nedbalosti. Alespoň.

R. Langer 7.7.2021 13:57

Tak určitě. Na někoho se ta chřipka musí hodit. Jako ty Vrbětice. ;-D

L. Novák 7.7.2021 11:09

Fiala se na pozici lídra strany vůbec nehodí. Že si ho v ODS zvolili po odchodu Petra Nečase (ten na tom byl z pohledu vlastností potřebných pro lídra partaje stejně), bylo v daném okamžiku pochopitelné, bylo potřeba "zklidnit situaci". Pro volby je však tento typ lidí ve vedení holým zoufalstvím, které partaj posunuje k nevolitelnosti.

J. Ganaur 7.7.2021 12:41

Ta nevolitelnost jde napříč všemy stranamy.Volby nejsou o rozumu, ale kdo je nejméně nesympatický nebo, kdo zatočí s tím nesympatickým lotrem....Nikdo (!!!!) nic nenabízí, žádnou vizi, jen krátkodobé úplatky.Politika je nejhorší korupční prostředí.Ale zabírá to, co volič, to debil.I ti, co nevolí ač mohou.:-(:-(:-(

L. Novák 7.7.2021 13:44

Ano. Tak to bohužel je. Demokracie (nejenom) v českých poměrech se zvrhává ve vládu lidské blbosti... :-/

P. Čech 7.7.2021 16:40

Skutečná demokracie se v českých poměrech v nic nezvrhává protože jednoduše neexistuje. Demokracie je totiž "demos kratos" - vláda občanů a zásadně nikoliv nějakých jejich spolků typu politických stran či hnutí. Pokud občané nedostanou do svých rukou nástroj k prosazování své většinové demokratické vůle typu zákona o obecném referendu jehož výsledky budou obecně závazné, nebude možno v případě ČR hovořit o žádné demokracii.Momentálně zde vládne reálný socialismus, jako úlitba ovčanům notně opepřený mnoha zásadami klasické anarchie.

P. Čech 7.7.2021 16:34

Máte naprostou pravdu. Na druhou stranu je však nutno říci, že stejně jsou na tom všechny politické strany. Ony totiž svůj potenciál, daný jejich politickými ideologiemi již zcela vyčerpaly a lidem naprosto jasně prokázaly, že nic, a státy už vůbec, řídit neumí. Jediné, co neustále předvádějí je skutečnost, že hrabou peníze ze státního rozpočtu pod své koberečky a své "zasloužilé" členy odměňují trafikami a z toho opět plynoucími penězi. Skutečného lídra nemá k dispozici žádná politická strana. Hemží se to v nich pouze samými žvanily a slibotechnami. Je opravdu načase zásadně změnit celý politický a společenský systém v ČR, nejlépe podle vzoru Švýcarska a to bez jakýchkoliv českých "specifických" zásahů.

V. Chrastina 7.7.2021 19:18

A což takhle volit Okamuru, který snad jediný propaguje referendum. Ostatní politikové se referenda bojí jako čert kříže, jelikož by jim to vzalo vítr z plachet, už by nemohli bez souhlasu veřejnosti neomezeně vládnout, a tím po svém zvolení neomezeně defraudovat státní kasu. Hle, tohle je ten bájný porostředek k omezení korupčního jednání politiků.:-P

L. Novák 7.7.2021 19:40

Okamura jenom změnil předmět podnikání. V politice to má asi jednodušší, jak se dostat k penězům.

A. Renjascu 7.7.2021 11:07

Závěrečná poznámka, že občan do toho nemá co mluvit přesně vystihuje podstatu tohoto nového režimu, který se ujal již před lety vlády. Ono to opakování referend už lecos napovídalo již dříve.

V. Kuhaj 7.7.2021 10:37

Cítíte v těch evropských změnách čínskou inspiraci? Já radši taky, protože kdybych si měl myslet, že si takhle příšerně nakopává zadnici Evropa sama, byl by to důkaz, že demokracie jako společenské zřízení končí sama od sebe. Že má pravdu Nietzsche, který už tehdy tvrdil, že bije sama do sebe. Máte pravdu, radši konspiračně doufat, že v tom má prsty někdo jiný.

A. Renjascu 7.7.2021 11:09

Jj, je hezké, že "stabilizovat" společnost dle čínského vzoru se naučili nejlépe ti, kteří Zemana za tento výrok kritizovali.

R. Langer 7.7.2021 14:01

Přesně! ;-D

J. Stehlik 7.7.2021 10:25

Tak on systém je tak nastaven. ODS slíbila snížení daní. A co se stalo? Topolánek zvedl DPH. Politici rádi rozdávají peníze a k tomu potřebují daně. A nás systém je nastaven tak, aby jim lidé maximálně jednou za čtyři roky hodili listek a to je veškerý podíl na řízení státu.

R. Langer 7.7.2021 14:02

Od té doby jsem ODS přestal volit. Do poslední chvíle jsem nevěřil, že by takovou hajzlovinu provedli, ale stalo se. :-(

J. Nevrkla 7.7.2021 9:59

Já stále nevěřím, že si toto vše zmíněné a plánované nechají lidi líbit. To se nedá...

R. Langer 7.7.2021 14:04

Závist je svinská věc.

J. Nevrkla 7.7.2021 14:06

Teď nevím, o jakou závist by mělo jít.

R. Langer 7.7.2021 14:33

To je právě ten problém. O veškerou. ;-)

F. De Winter 7.7.2021 8:40

Proto volím SPD ![>-]