16.4.2024 | Svátek má Irena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jarek 3.1.2007 15:16

Co to je dobrý volební výsledek ?

Volby nedaly dobrý výsledek ? Dopadly jak dopadly a to není problém výsledku, ale politické neschopnosti se domluvit. Raději je třeba se zamyslit proč převážně Čechy volí pravici a Morava více levici. Je to nabíledni, zvětšil se rozdíl v životní úrovni. Jedni mají hodně a chtějí mít ještě více, ti druzí mají málo a mají strach, aby neměli ještě méně.

honza 3.1.2007 8:27

gauner prezidentem

Patron privatizace a vší zlodějny, který nese přímou odpovědnost za rozkradení všech bank a zánik poloviny průmyslu, se stal prezidentem. Je vidět, že zloději se o svoji politickou reprezentaci postarat umějí. Důsledek je jasný - on žádná pravidla nikdy respektovat nebude, ani ústavní.

EmillXX 2.1.2007 22:36

Když chcete "sociální stát" v celoevropském měřítku,

narazíte na to, KDO bude finacovat ty obyvatele chudých zemí, aby měli alespoň takový příjem, jako je životní minimum v zemích bohatých. To bohaté země ochotny nejsou a nebudou.

Takže můžete mít zatím (a to hodně dlouho) jen SOUBOR sociálních států. A celosvětový "sociální stát" je už naprostý nesmysl, ten by skončil s katastrofou, kdy by většina lidstva tak či onak pomřela hladem či byla zabita v následných válkách.

Sociální stát je téměř nemožný tam, kde lidé dají přednost nižší životní úrovni bez práce před snahou pracovat a vydělat si. Československý "socialismus" dojel ekonomicky právě na to. A další, mnohem drastičtější příklad představuje subsaharská Afrika. Tam sice sociální stát nemají, ale lidé prostě nepracují, pokud mají na jídlo na další cca týden. Množí se jako králíci, aniž by dokázali děti uživit a zabezpečit. Proto např. v portugalských koloniích byla až do cca 50-50 lrt 20 století robota, kterou kolonizátoři převzali z minulosti. A vypadalo to tam lépe, než teď.

I-Worm 2.1.2007 21:13

On taky Orwell napsal o tom, proč kapitalismus nefunguje (když je to nejvíc potřeba)

ale top pan president nečte, nečte a nečte...

Jam 2.1.2007 16:47

Pan prezident si našel čas na knihu

Řekl bych, že z přečtení orwellovské biografie budeme těžit minimálně celý rok 2007;-)

Pavel 2.1.2007 15:04

Není co řešit

ODS pochopila, že s podporou prezidenta může razantně vládnout i celé volební období bez důvěry. Teď v tom už jenom  lavíruje. K čemu ústava.

Hudec 2.1.2007 13:57

At uz jde ten rozumbrada treba na Sumavu (jako jiny uz je na Vysocine)

kako 2.1.2007 16:04

Re: At uz jde ten rozumbrada treba na Sumavu (jako jiny uz je na Vysocine)

Nééé! Proboha na Šumavu nééé, to radši do Kérkonoš, kde měl ten krásný bilbórd s prkýnkama. JIstě by mu tam na důchod některý z jeho milců, z těch krásných rekreačních sídlišt, zařídil u sebe v komůrce hezkou světničku a pan náš Ó Veliký Nejmoudřejší by nás mohl odtud, rád, saturovat svými neotřelými titánskými mudrlantskými konstrukty. Ó náš nejvyšší podtrhovač - rovně i vlnovkou.

Saša 2.1.2007 13:56

Hezký článek.

Hlasoval jsem proti vstupu do EU a mrzí mne, že se jsem se ve svých pesimistických očekáváních nezmýlil. Raději bych byl, mohl-li bych napsat, že mé hlasování NE bylo omylem. Nebylo.

Nyní dosáhla EU až na pobřeží Černého moře. Držení Úžin je mírně méně významné. Ale na obou stranách šachovnice přibylo kybiců. A románský prvek v EU posílil o cca 22 milionů, slovanský prvek pak skoro o 8 milionů lidí. Ale zároveň  se do EU dostala nemalá turecká menšina, která již nemá charakter gastarbajtrů a imigrantů. Takže upírat vstup samotnému Turecku bude zase o trochu víc "na vodě".

Kterýpak stát bude dalším EUstátem? Katalánsko, Chorvatsko, Vlámsko, Turecko nebo Ukrajina?

tooktook 2.1.2007 20:38

Re: Hezký článek.

28. státem EU bude Skotsko, 29. Wales.

Vasek 2.1.2007 22:57

Re: Hezký článek.

Jestli se nemejlim, tak se slovo kibic nepise s ypsilonem...

třetí 2.1.2007 13:49

Pane prezidente,

čekal jsem od Vás, coby ekonoma, že také vytmavíte poslancům to, že berou plat a nic nedělají. Japak k tomu přijdem my dole. Japak je to s tím Topolánkem. Fakt bere dva platy ? Jako odtupující premiér jeden a druhý jako designovaný ? To je nějaká produktivita, todleto? A pročpa má být najenou 18 ministrů, co ? To že je racionalizace ? To jste si nespočítal kolik jich chtěj ? Tak si myslim, že na tu ekonomii to, nereflektorujete a více se staráte vo tu EU. Není to sestra od toho outú? A kdypak budeme mít ty eura, co ? Pitomí slovincí si už nemusí lámat hlavu posilující měnou (tolár ?). To my, pitomí český exportéří nevíme , kde nám stojí. Eště před rokem a půl byl eurák za 37, dneska za 27,5. Kde na to máme pane profesore sebrat, co ?? Nechtěl byste si to zkusit tak na půl roku si vyměnit posty ? To víte, tady to není prognosťák či hrad, tady se fachčí.

Saša 2.1.2007 14:04

Vám se zdá, že se poslanci flákají?

Já bych naopak řekl, že jsou příliš aktivní. Ve Sbírce zákonů bylo za loňský rok otištěno 626 právních předpisů na 8550 stránkách. To mi tedy jako flákání rozhodně nepřijde.

Pro srovnání: 16. rok od pádu Rakousko-Uherské monarchie vyšlo ve Sbírce zákonů pouhých 291 právních předpisů na 1060 stranách (1934). A za 16. rok od převzetí moci komunisty vyšlo ve Sbírce zákonů 106 právních předpisů na 510 stranách (1963).

čtenář 2.1.2007 15:56

Re: Vám se zdá, že se poslanci flákají?

No jo, jenže jakou trvanlivost mají ty jejich právní rychlokvašky !! ;-(

Sch.glosátor 2.1.2007 16:36

Tak, tak. Nejnebezpečnější blb je iniciativní a pracovitý blb.

;-)

EmillXX 2.1.2007 22:36

Re: Tak, tak. Nejnebezpečnější blb je iniciativní a pracovitý blb.

R^R^R^

Sch.glosátor 2.1.2007 16:38

Právě jsem dostal geniální nápad na Nobelovu cenu v oboru právo (kdyby taková byla) :

Legislativní daň !

ghi 2.1.2007 13:21

Mám pane prezidente otázku:

Žijí, pane prezidente v tom Eurolandu, nějací normální lidé? Nebo si ti naivové vůbec nedomysleli do jaké hrůzy s tím ústavou a stou Eurou lezou? Neměl byste pane profesore jim to někde pořádně vysvětlit? A nemohl byste to nějak taky prořádně vysvětlit tomu ignorantovi v Bílém domě, o Afganistanu, a terorismu a Iráku a Iránu? Třeba by vás pak pozval? A nějak jste se zapoměl zmínit, že budeme rozhodovat o US základně? To je asi nedopatřením, že? 

třetí 2.1.2007 13:38

zapomněl

třetí 2.1.2007 13:09

Novoroční

Nemáme vládu, není sníh, děti nejezdí na saních. Kdekdo se z toho rozklepe....Hlavně, že roste HDP!!!!

I-Worm 2.1.2007 21:14

Re: Novoroční

aspoň bude na dotace majitelům vleků...

possum 2.1.2007 12:48

***

Me treba zaujalo i tohle:

>Znovu je třeba zabývat se zachováním svobody, protože vznikla její nová ohrožení spojená s postdemokracií, s evropeismem, s politickou korektností, s multikulturalismem, s arogantním ...........<

marek 2.1.2007 11:45

ÚSTAVA

Vzhledem k nefunkčnosti parlamentu -nebylo by od věci vydat novou ústavu formou Klausova dekretu a nechat ji schválit novým parlamentem,kde by voliči měli právo,kdykoli svého poslance odvolat-pokud poruší sliby na základě kterých byl volen-případně vyhlásit vyjímečný stav.

Sch.glosátor 2.1.2007 11:28

Byl to opravdu promarněný rok ?

Záleží jak v čem a jak pro koho ;-)

třetí 2.1.2007 10:31

No, není to nádherné,

moci si přímo podiskutovat s prezidentem republiky ? Žádné falešné projevy, ukázka anlytického myšlení vycházející z denodenního kontaktu s těmi, co tvoří hodnoty. Co vlastně chceme? Je to nádherné, je to krásné, naše budoucnost bude taková, jakou nám ji před 17 lety popsali. Vzpomínám.Naši důchodci budou ,stejně jako ti američtí, nosit hodinky na manžetách svých košil při nepřestávajících zahraničních zájezdech. Naši vysokoškoláci konečně dosáhnou vyšší úrovně než v Nepálu (Zeman). Lidé budou brát poctivé peníze za poctivou práci.....A je to, přátelé, tady. Lépe, než VK, by to nenapsal ani Jd'C (Jára da Cimrman). A to že byl nějaký koumák. A bude. 

PRASI DENT 2.1.2007 11:08

Re: No, není to nádherné,

 Jára da Cimrman, nebo asponˇ sVĚRÁK na HRAD.........

třetí 2.1.2007 12:57

Re: Re: No, není to nádherné,

Pane, JdC na Hradě už pochopitelně byl. Bylo to v dobách, kdy ještě nebyly pravidelné písemné záznamy. Ostatně zmiňují se o něm jen některé archiválie .jako rukopisy Královédvorský a Zelenohorský.

PRASI DENT 2.1.2007 16:18

Re: Re: Re: No, není to nádherné,

 Pokud by byl již na Hradě činný, neucházel by se Klaus o úřad i přes hřbety komunistů...Věděl by totiž, že na Járu da, prostě nemá....Zato však převýšit tatíčka Masaryka, považuje za docela snadný úkol.....

M. Zima 2.1.2007 10:03

Profesore, vypadá to,

že byste přes tu  včerejší, pro Evropu exotickou ubohost ve slově i obraze, v obsahu i formě nejraději položil deku ve formě dnešního konfůzního pamfletu. Neff se o to také už tradičně neúspěšně pokouší v úvodnících stylem naučeným u soudruhů, ale jednoduchý posluchač s evropskou zkušeností by se Vás zeptal např. následující:

Proč jste se místo hloupého kecání o tom, že Vám bylo ukřivděno z EU, jak vypukla česká studená válka a ty ostatní hovadiny nezamyslel nad tím, že by to v Česku vypadalo bez EU tak uboze, jak jste Vy blábolil. Proč jste neřekl, že Evropa nebere Čechy vážně proto, že jim připisuje Vaši úroveň a kulturnost.

Na okraj k Vašemu koníčku - Ústavě EU. Právě proto, že byla odmítnuta musel Barroso narychlo sehnat dva resorty pro komisariáty, zcela zbytečné, jako ten Špidlův. M. j. právě proto, že Vám to nevadí a česká média se nezmohla ani na to o tom referovat, jsou "nové země" EU na Západě terčem posměchu a pohrdání.

třetí 2.1.2007 12:54

Re: Profesore, vypadá to,

Pane, to bych si vyprosil, pana Nefffa jsem rozhodně neučil, on se totiž na VUMLu nechytil a to mu teď chybí. VUML byla totiž instituce, kde se učila politická ekonomie kapitalizmu. A kdo dával dobrý pozor (já), ten měl hnedka po revoluci rozhodující náskok, vědí ?