29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Vrací se politické procesy?

Nejvyšší soud bude koncem května po čtyři dny projednávat stížnost pro porušení zákona, již vznesl proti rozhodnutí odvolacího soudu ve věci Rath Babišův ministr spravedlnosti Robert Pelikán.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 5.5.2017 1:45

Ehm

"spravedlnosti nelze dosáhnout nekorektními, nepřijatelnými prostředky.".

Jen jde o to, co ty nekorektní prostředky jsou. Protože dnešní definice umožňuje vyhnout se spravedlnosti kdejakému grázlovi, který má dost vlivu a peněz na špičkové právníky.

Je-li vzpomenut drát - pak tam nikdo nezpochybnil fakta z odposlechů, ale naboural jejich legalitu - když už z toho nešlo dráta vysekat jinak. I kdyby se tam dotyčný přiznal k vyvraždění mateřské školky i s učitelkami včetně přesvědčivých detailů, nebyl-li odposlech legální, je právně nevinná holubice bílá, pokud na něj nic jiného nemají. Dobří právníci by vysvětlili i tu zakrvácenou kudlu v ruce, stejně jako vysvětlili pár melounů ve škatuli od vína.

V. Čermák 4.5.2017 12:02

Lidi si nemyslí, že Babiš je Beránek.

Myslí si, že je spíše Tygr, který bojuje na správné straně proti stávajícím politickým Tygrům dlouhodobě na straně špatné. Něco jako Zabiják Bond, bojující na správné straně proti Zabijákům na straně špatné. Který normální člověk vážně prohlásí, že Bond je zločinec?

M. Prokop 4.5.2017 12:47

Re: Lidi si nemyslí, že Babiš je Beránek.

Bond ne, ale Bureš jo.

I. Mertl 4.5.2017 15:07

Re: Lidi si nemyslí, že Babiš je Beránek.

Kdopak je tou "správnou stranou", pane 376, která Vašeho Tygra úkoluje? Kdo Mr. M, kdo M. Moneypenny? Myslím si, že tím řídícím orgánem je Bureš sám, kterému se zalíbila role Cara vší Čechie.

J. Jurax 5.5.2017 2:08

Re: Lidi si nemyslí, že Babiš je Beránek.

Lidi si myslí blbě.

Přijmu-li Váš příměr, pak bych jej poopravil na boj zabijáka z klanu pašeráků lihovin proti zabijákům konkurenčního klanu v konfliktu o sféry vlivu. Jako Al Caponův pistolník proti střelcům Bugse Morana. Padouchů plno, kladný hrdina žádný.

P. Vaňura 4.5.2017 11:46

Pokud tady legálně existuje fotovoltaický megatunel

za 40 MILIARD ROČNĚ, což už dnes přesahuje částku, která se rozkradla při divoké privatizaci, jsou útoky na Babiše spíše dokladem nemohoucnosti ČSSD, která čelí aktuálnímu propadu preferencí.

K tomu dalšímu

A) civilní soudy absolutně nemají co kecat do čehokoliv, co dělá vojenská rozvědka.

B) kauza "poslaneckých trafik" (za MENŠÍ PLAT, než mají poslanci) je výsměch jakékoliv spravedlnosti, zejména když Tluchoř nedostal ŽÁDNOU trafiku!

J. Jelínek 4.5.2017 13:23

Re: Pokud tady legálně existuje fotovoltaický megatunel

ad A Takže vojenská rozvědka je mimo právní prostor republiky? Mimo zákon? Vzhledem k tomu, že ČR žádné vojenské soudy nemá, tak tomu asi tak bude. Takže je všechno v cajku a kdejaká domina může zapráskat bičíkem a zavelet příslušnému agentovi VR. A dotyčný ani nemá tu odvahu, když všechno praskne, se zastřelit. Takovej Redl, to byl jinej level.....

P. Vaňura 4.5.2017 16:01

Nemáte o poměrech v c.k. armádě ponětí

Ať už důstojník c. k. armády spáchal COKOLIV, vždycky mu byla dána možnost se zastřelit. Pokud to udělal, čest byla zachráněna a aféra byla ututlána.

V daném případě přišli za Rédlem 4 důstojníci a dali mu do ruky revolver. Pak čekali venku, jestli se zastřelí.

Rédl neměl vůbec na vybranou, pokud by to neudělal, čekal ho vojenský soud a trest smrti pro špionáž. Jako třeba jednoho agenta, kterého naopak Rédl udal Rusům, pro které pracoval!

A vojenská rozvědka skutečně spadá jen pod rezort obrany a "důstojník rozvědky je občas nucen porušit zákon" (c) generál František Moravec, velitel československé rozvědky před WW2 a během ní.

P. Vaňura 4.5.2017 11:36

"Spravedlnosti musí být dosaženo, i kdyby měl shořet celý

svět." (c) Ferdinand I.

JEDINÉ, co by mělo hrát roli při posuzování důkazů je jejich VĚROHODNOST! Spravedlnost je boj dobra proti zlu a ne fotbal, kde musí být soudce nestranný.

Nevím, která advokátské svi*** protlačila, se má zkoumat oprávněnost odposlechů, které jako neplatí, když na ně není štempl.

Lidé pak právem poukazují na to, že za Gottwalda, Hitlera atd. by takovýto bordel v prosazování práva, kde se fandí ZLOČINCI nebyl možný.

To že diktátoři zavírají i své politické odpůrce nijak neznehodnocuje jejich nanejvýš rozumný postoj k potírání obecné kriminality !!!

R. Langer 4.5.2017 12:38

Máte to špatně, ono je to naopak, oni ti diktátoři do potírání obecné kriminality řadí i to zavírání a zabavování majetku jejich politických opůrců, ale hlavně právo určit kohokoliv jako jejich odpůrce. Což člověk jako vy evidentně není schopen pochopit, dokud se to nebude týkat přímo jeho samotného. Pak už je ale pozdě.

P. Vaňura 4.5.2017 16:12

Špatně to máte VY!

Advokáti a jejich spojenci v parlamentu ÚMYSLNĚ udělali zákony tak, aby oni až budou na volné noze mohli za velké peníze tahat lumpy z bryndy.

A KAŽDÝ diktátor má pak k dobru to, že jeho režim podobné manipulace neumožňuje! Ergo, takovýto přístup OHROŽUJE DEMOKRACII tím, že ji diskredituje!

Naši zákonodárci dokonce vyškrtli ze zákonů patrně totalitní paragraf který ukládal soudům, aby se snažily zjistit objektivní pravdu.

Podle takovýchto zákonů byl Al Capone počestný obchodník s nábytkem, jehož jedinou vinou bylo to, že se dopustil daňového úniku a mafiánský boss Londýna v polovině 18 století Jonathan Wild byl počestný soukromý detektiv, který se dopustil v jednom případě překupnictví kradeného zboží...

R. Langer 4.5.2017 16:59

Hm, a kdopak volil ty, co dělali takové zákony? A koho vlastně volili? Kdo za to teda vlastně může?

J. Jurax 5.5.2017 2:15

Re:

No jo, ať volíte koho volíte, vždy zvolíte lidi, co se musí zodpovídat ne voličům - to je jenom takový řečnický obrat - ale partajním sekretariátům a hlavně těm, na jejichž výplatní listině obrazně řečeno jsou. No a podle toho jsou zákony.

Babiš to má jednodušší - toho nemusí nikdo platit, ten platí sám sebe, takže prachy zůstanou doma.

T. Kočí 4.5.2017 9:44

Hlas volajici na pouśti

J. Berger 4.5.2017 9:15

tedy:

instituce advokáta byla původně zřízena k tomu, aby byl obviněnému zajištěn spravedlivý proces (tedy, aby nemohl "šerif" hodit něco na náhodného "pachatele", aby měl "čárku"). Nikoliv tedy proto, aby obviněného - byť jasného a dokázaného pachatele - za každou cenu, za využití různých právnických kliček, "vysekal" z kauzy ("tento odposlech byl povolen od 10:00, ale byl uskutečněn v 9:58, tudíž ho není možno použít" - přesto, že jasně dokazuje vinu). To dnes vidíme na mnohých příkladech, zejména majetnějších osob, které si mohou dovolit výborné obhájce, kteří tyto kličky výborně ovládají.

Další věc, která je mi velice proti srsti, je "propuštění na kauci", která naprosto anuluje "rovnost před zákonem" (aplikace z anglo-amerického práva). Dejme tomu, že někdo udělá podvod ve velikosti 100000. Pro bezdomovce (nebo v podstatě chudého) je to absolutní konec, zůstane v kriminále, pro multimilionáře, který zaplatí tu kauci (100000? možná i méně) levou zadní, je to sranda, půjde domů. A to jsem, prosím, spíš pravičák.

J. Schwarz 4.5.2017 9:29

Re: tedy:

Ano, půjde domů... do soudního procesu, ve kterém bude unnán vinným nebo zproštěn. Pokud zmizí, přijde o kauci a nejen o ni - bude souzen v nepřítomnosti a může být zabaven jeho majetek... Nic z toho neplatí pro "bezdomovce". To je spíš tristní, jak jednoduché je pro různé šíbry přepsat majetek na příbuzné a "kamarády", oficiálně nevlastnit nic a tedy nejen nepřijít o kauci, ale ani nic z ukradeného nevrátit. A že byly známy případy, kdy si zloděj žil / narozdíl od okradených / dál jako pán, protože měl "dobré kamarády" co ho u sebe ubytovali, půjčili mu zdarma auto...

J. Berger 4.5.2017 10:04

Re: tedy:

Pane Schwarzi, naše názory se v podstatě shodují. Přijde o kauci (což je pro něj maličkost), může být zabaven jeho majetek (kterého se včas "zbavil"...). A když nejde o 10000 ale o miliardy, může spokojeně žít někde na Belize nebo Seychelách...

M. Prokop 4.5.2017 12:50

Re: tedy:

To ovšem není chyba samotné instituce kauce, ale jejího případného špatného stanovení.

J. Berger 4.5.2017 8:58

Tedy:

M. Šejna 4.5.2017 7:25

Pane Doležale

aktivní policejní zasahování do politiky začalo v roce 2006 prasáckým pamfletem zvaným "Kubiceho zpráva". Byli to soukmenovci z ODS, kteří se tehdy gaunera Kubiceho zastali a vyhlašovali o něm, že to je hrdinný policejní důstojník. Následně z něho udělali ministra vnitra a na budoucí problémy bylo zaděláno. Policie získala pocit, že má dovoleno vše. Že se to pak obrátilo proti ODS, je jejich problém a patří jim to.

Pokud jde o akci Nagyová, tak vláda tehdy vůbec padnout nemusela, pokud by ale Nečas myslel státnicky a nikoli penisem. Měl tehdy Nagyovou na hodinu vyrazit z úřadu a distancovat se od ní. Zachránil by tím svou vládu. On ale radši podal demisi a Nagyové se zastal. Jediné, v čem s Vámi souhlasím, je skutečnost, že na počátku pádu vlády byla policejní akce.

J. Kulheim 4.5.2017 8:06

Re: Pane Doležale

Pane Šejno , vy máte fajn život. Zdá se mi, že znáte viníka všeho co se stalo, děje a někdy v budoucnosti stane. Je to ODS. Co ta paní Nagyová udělala, že by ji měli zrovna vyhazovat a distancovat se od ní? Nečas může za to, že prezident Zeman jmenoval tzv úřednickou vládu.Atd.

M. Šejna 4.5.2017 8:29

pane Kulheime

vy máte nejspíš život ještě fajnovější.když Kubiceho zprávu považujete za dokonalou ukázku české parlamentní demokracie. Já chápu,že pro vás je Kubice hrdina, kdžy odhalil pedofilního premiéra a zároveň usvědčil ČSSD z toho, že spolupracuje českou mafií.

Paní Nagyová neudělala samozřejmě vůbec nic špatného. Naopak - dřela jako kůň, protože řídila přes svůj voňavý rozkrok celou vládu a k tomu ještě stačila úkolovat vojenskou rozvědku. Já chápu , že podle vás měla dostat řád práce a nikoli klepeta.

J. Kulheim 4.5.2017 9:03

Re: pane Kulheime

Vojenskou rozvědku může úkolovat stejně jako já nebo vy. Vypovažujete vojenské zpravodajce za blbečky, které úkoluje kdokoliv. JUá si to bemyslím.

Kubiceho zpráva je o prorůstání mafie do státní správy. Za to, že se Paroubek kamarádil s pamem Kočkou apod. Kubice nemůže.

Dolonalé není nic a parlamentní demokracie má blíž k diktatuře než k dokonalosti.

"Já chápu , že podle vás měla dostat řád práce a nikoli klepeta." "Klepeta" mají dostávat zločinci. Klepeta a medvěda, nebezpeční zločinci. To paní Nagyová není. Vy jste jiného názoru.

J. Jurax 5.5.2017 2:18

Re: pane Kulheime

Ehm ... a jste si jist, že ČSSD nespolupracovala a nespolupracuje českou mafií?

M. Prokop 4.5.2017 12:54

Re: Pane Doležale

Jen tak pro pořádek "ty "soukmenovce" jste se učil u nacistů nebo komunistů?

Co se týče ODS, mohli to být jedině spolustraníci, Parteigenosse.

Na Volksgenosse si ODS nehraje.

V. Klepetko 4.5.2017 7:15

Pane Doležale, jste slepý?!

"Demontáž politické demokracie a destrukci právního státu" provádí šéf klasické politické strany Bohuslav Sobotka - a to v přímém prenosu!!! Vy to nevidíte?

Vláda je zodpovědná parlamentu - ale on svůj záměr podat demisi vlády parlamentu ani neoznámí, ani to na parlamentní půdě neprojedná, natož aby v PSPČR položil otázku důvěry!

Nás systém je založen na svobodné soutěži politických stran, a tento stranický předseda na stranické půdě svá kardinální politická rozhodnutí vůbec nekonzultuje!

Vláda rozhoduje ve sboru, ale on o demisi celé vlády rozhodně zcela autonomně, jako nějaký diktátor!

Nad hlavou Vám řádí tajfun, a Vy, pane Doležale, píšete článek o škodlivosti letního vánku... Ztratil jste smysl pro proporce? Ztratil jste soudnost! Jste hrobařem naší liberální demokracie, styďte se!!!

I. Mertl 4.5.2017 15:20

Re: Pane Doležale, jste slepý?!

Klid, pane Klepetko, zatím nelze nezávislé novináře trestat na svobodě! To až tak za 6 let, až Váš kůň dotáhne tažení do konce.

A jinak, proboha, jen se nepouštějte do politologických úvah - premiér si dle Vás musí od sněmovny nechat schválit všechny své kroky? Tak to jistě funguje na šíré Rusi, kde však onou sněmovnou je jistý Putin. Takže i v tom počkejme až na Babišovu novou ústavu, prosím. Nevím, v čem Vy vidíte tajfun, já v naznačené budoucnosti.

V. Klepetko 4.5.2017 19:45

Re: Pane Doležale, jste slepý?!

Pane Mertle, v naší parlamentní demokracií je ale opravdu vláda odpovědná Poslanecké sněmovně! V to smyslu že zdrojem legitimity vlády je právě důvěra sněmovny a nic jiného! Vláda se ze své činnosti nezodpovídá Bohu ani prezidentovi, ale Poslanecké sněmovně, na jejiž důvěře je založena a legitimována její činnost! To je podstata parlamentní demokracie!

Nesnažte se naznačit že toto nechápete, a nemotejte do toho Putina:-))))) A z toho plyne že premiér, který se před rozhodnutím o demisi tváří, jako by Poslanecká sněmovna vůbec neexistovala - tento premiér na duch Ústavy hází bobek. Ano, žádný paragraf Sobotkovi neukládá aby sve záměry vzít do zaječích vysvětlil PSPČR a aby si případně zažádal o potvrzení důvěry. Ale existuje něco jako ústavní zvyklost a také dlouhodobá tradice chování premiérů v obdobných situacích v jiných parlamentních demokraciích západního, liberálního střihu.

Všem těmto tradicím a zvyklostem se Sobotka zpronevěřil. A panu Doležalovi je to asi jedno... Tajfun zabíjí ty, co ho ignorují, to nemluvíte ani mezamluvíte :))))

V. Klepetko 4.5.2017 19:59

Re: Pane Doležale, jste slepý?!

"neomluvite a nezamluvíte". Myslím, že pan Doležal to sám dobře chápe, proto dopsal ten úvod k článku, tìm se to ale nevyřešilo: parlament je v současné politické krizi mimo hru, což je v parlamentní demokracii TAJFUN!

Hubíte komáry, ale kobylky Vám mezitím sežerou tu demokracii i s celým slavným KODem :-)))))

I. Mertl 4.5.2017 21:19

Re: Pane Doležale, jste slepý?!

Asi jsem ze staré školy, dávaje přednost jednoduché morálce před dumáním o formě, když forma není předepsána - a v tomto případě bych se předpisu vspěčoval přitakat - kontrola není předběžná censura! A tajfun? Houby - viz jinde, to je ten tajfun.