23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Současnost prolezlá minulostí

Moderátor Karel Voříšek byl podle sdělení mluvčí TV Nova dočasně uvolněn z vysílání v souvislosti s tím, že za "normalizace" údajně spolupracoval s StB. On sám to rozhodně odmítá a poukazuje na své negativní lustrační osvědčení. Jistě, pan Voříšek měl být u StB veden jako důvěrník, na tuto kategorii se lustrační zákon nevztahuje.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Novák 5.12.2012 10:22

litická strana v demokracii existuje a funguje tak dlouho,

dokud má elektotát. Je to stejné jako přírodě - druh si najde svou ekologickou niku, nebo vyhyne. Změní-li se podmínky, najde si jinou niku - a nebo opět vyhyne. Pokud se mu niku pokusí obsadit jiný druh, jeden nebo druhý ji opustí. A buď najde jinou - nebo vyhyne.

Komunistická strana stejně jako kterákoli jiná buď bude mít svou "niku" - své sympatizanty a voliče, nebo nebude. Když nebude, zanikne. Možná po delším plácání se kdesi u dna jako Národní socialisté, ale nakonec se buď transformuje nebo zanikne.

A ještě jedno srvnání s přírodou - žádná nika nezůstane dlouho prázdná. Ani ta poltická. Zákaz KSČM by znamenal jen to, že vznikne jiná strana s podobným program a stejným elektorátem.

Je jen a jen na nekomunistických stranách a vládách, kolik dají KSČM politického prostoru. Polistopadové vlády jí nechaly dost velkou politickou niku - levicové menší, pravicové větší - a ta současná jí nahrává přímo obřím způsobem.