16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Proč by hejtman Rozbořil neměl odstoupit

Jak jsem řekl, nemám žádný důkaz pro to, že by „orgány činné v trestním řízení“ byly v této věci (i v předcházející akci z léta 2015) postupovaly formálně vzato protiprávně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Severa 26.10.2015 13:34

Vzít hejtmana do vazby si Ištván netroufal,

asi zas tak silný v kramflecích není. Pokud by se tak stalo lid (a asi i media) by určitě volal po krvi. Za stávajících okolností je zřejmé proč se hejtman brání. Asi má proč.

K. Janyška 26.10.2015 9:40

Rozbořil sice není mých šálkem kávy, ale

není možné připustit, aby ten, na koho si ukáže Ištvan a spol, podle mne bůhví pod jakým vedením, musel z kola ven. Případ Nagyová s nasazením 400 policistů je tragickou ukázkou jeho metod, které zřejmě mají být v první řadě zastrašovací... Dzp.

I. Mertl 26.10.2015 8:49

Bohumil Doležal

přestože je z něj stále více žlučovitý stařík, jež jakoby nenechá na ničem nit suchou, má pravdu. I kdyby ten hejtman opravdu v něčem lítal - jestliže jsem si jist svou nevinou, musím se bránit, jinak se stanu předmětem manipulací, stejně jako se to stalo trochu hloupému Nečasovi - a policejní zákrok (jak se ukázalo zmatečný) změnil politiku. ČSSD se se samozřejmě chce bránit podezření, že jeho hejtmani jsou lumpové a tak se chce Rozbořila zbavit, ale na to má i jiné cesty, ne? A mimochodem, nejsa právník, dnes musí obviněný podepsat jakési prohlášení, že nezveřejní žádné údaje o svém obvinění? Co když nepodepíše a zveřejní? Trestný čin? A proč tedy něco takového podepsal? A svoboda?

Z. Švrček 26.10.2015 9:22

Re: Bohumil Doležal

Olomoucký hejtman na rozdíl od Nečase stojí až v druhé, možná až další lajně politiky. Navíc Nečasovi nezbylo nic jiného, tak silný a masivní byl atak policie a medií, následovaný odsudky politických konkurentů a vlastně i koaličních partnerů. Samozřejmě, nic tom a pochybném provedení zásahu, i jeho následném zpracování, které skončilo fiaskem před soudem nemění, že  Nečas už odstoupil.

Doležal neříká, že by demokracii podráželo samotné vyšetřování případů korupce, či jiného nezákonného jednání jak politiků tak policie, ale že ji podráží vytváření prefabrikovaných zpráv a mediální manipulace a odsouzení vyšetřovaných vlastně v púřímém přenosu, jež má občan možnost sledovat jak reality show a jako první vnímá "ta hnusné podezřelé" předkládané mu policií i mediemi.

Jak pak působí to, že se třeba ČT musela minulý týden v hlavních zprávách ústy I.Železného omluvit I.Rittigovi za "lživé zprávy ve věci zlata a milionů nalezených u něj při kauze Nagyová"????? Obávám se že běžný ovčan si toho ani nevšiml, případně si řekl, "stejně jsou to parchanti" a navíc - tehdejšího účelku bylo dosaženo, tak co...

M. Malovec 26.10.2015 8:26

Pane Doležale,

jste drzý, bude asi třeba se Vám podívat na zoubek. Něco se vykonstruuje.

J. Myslivec 26.10.2015 8:04

Odstoupit!

Hejtman má odstoupit a bránit se! Ne se bránit, že neodstoupí! Tím jen zamlžuje podstatu! Je to záměr? !!

R. Langer 26.10.2015 13:12

Re: Odstoupit!

Podstatu čeho jako zamlžuje? Že nic neudělal, nebo že něco udělal? No to má fakt logiku. :-P

P. Maleček 26.10.2015 7:31

Doležal opět v prokorupčním boji

Tak jsem si tu ČT pustil a to,co z toho nejvíc čiší je pokračující pomatení páně Doležala z protikorupčních aktivistů. A policistů a st.zástupců, kteří podle něj prý rozhodují o tom, kdo bude sedět v čele radnic, krajů či státu.

Což opět předváděl na prý vyštvání Nečase z premiérského křesla a následném přepsání místní politické mapy. Přičemž Nečas vůbec nebyl předmětem policejního obvinění a odstoupit ho donutili jeho souputníci z ODS.

No a v následném volebním procesu rozhodlo hlavně to, že se voličstvo hlavně přes Babiše, ale i komouše pomstilo ODS a TOP-09 za to, že ta z politických koryt ze státního nejen že hlava nehlava žrala, ale ještě u toho drze chlubivě mlaskala. Což přes Babišovo současné nechutné konání trvá dodnes.

M. Prokop 26.10.2015 8:05

Re: Doležal opět v prokorupčním boji

Doležal má pravdu v tom, že se Ištvan zbláznil a dosud bohužel není v klecovém lůžku.

Nemá pravdu v tom, že by hejtman neměl odstupovat.

Voličstvo propadlo rozšířenému sloganu "a mám to zadarmo", slibovaném socialisty a demagogy (Bureš). Že to "zadarmo" je dvakrát tak drahé jako za peníze, to už je mimo myšlenkový rozsah většiny voličů.

Socani, lidovci i anonisti žerou a mlaskají neméně (spíš více), než ODS a TOP.

I. Mertl 26.10.2015 8:18

Re: Doležal opět v prokorupčním boji

Malečku, Malečku, že Vy pokaždé než začnete psát, si pro inspiraci přečtete pár článečků z Rudého práva padesátých let?

B. Mráz 26.10.2015 8:38

Re: Doležal opět v prokorupčním boji

Pane Malečku, je třeba dát přednost současným průs...ům  Bureše , než se stále vracet k tomu, co možná bylo na triku klasických stran.Dnes totiž jde o DEMOKRACII u nás, ne o pár

podrazů v minulosti..

V. Němec 26.10.2015 7:22

Neodstupovat!

I kdyby nakonec tu vinu prokázali.

To kdysi uliční důvěrnice obviňovali a šlo se do basy, aniž to bylo něco prokazatelného nebo trestného.

M. Prokop 26.10.2015 8:06

Re: Neodstupovat!

Bohužel státní zástupce s policistou mohou naškodit mnohem víc, než uliční důvěrnice.

D. Polanský 26.10.2015 6:59

Pochopitelně že by měla rozhodnout

standardní cesta. O tom žádná. Výzvy Sobotky, k odstoupení jsou darebáctvím jednoho velikého darebáka.

P. Lenc 26.10.2015 7:27

Re: Pochopitelně že by měla rozhodnout

No jo, ale když se tato babišijáda pod taktovkou Ištvana a partičky kolem něj občanům tak zamlouvá.

F. Žůrek 26.10.2015 0:28

Zbavit se slušných lidí - kdo má peníze, má všechno!

Mně se to již dávno velice nelíbí, ale co se dá dělat? Jsme ve vleku peněz a kdo nemá prachy, a protivník se přitom stane nepohodlným (např. J. Čunek, Renata Vesecká...),tak se s ním zatočí. (JAKO ZA KOMUNISMU)