23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Případ Nečasová-Rittig v kontextu doby

11. ledna vynesl Městský soud v Praze rozsudek ve věci vyzrazení utajované zprávy BIS, na němž se měli podílet Jana Nečasová, ředitelka kabinetu expremiéra Petra Nečase, podnikatel Ivo Rittig, jeho právník David Michal a bývalý poradce ministra zemědělství Tomáš Jindra.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Žůrek 20.1.2017 18:47

Doležale, mnoho a někdy zbytečných řečí

Mediální lynč je znám: je to vrtění psem. Nemělo by se to používat, le u nás se to běžně používá - viz případ senátor J. Čunek. Kdo za tím stál: TOP 09 se svým vedením. Petr Fiala má rozum a odmítl s touto politickou stranou spolupracovat. Takže, Doležale, buď střízlivý vůči TOP 09, která by měla u nás skončit.

Jinak ano. U nás je plno korupce, špinavých známostí atd. Je to běžná praxe z období komunismi a lynčováni potom jsou poctiví a slušní lidé a je jich pořád dost, kteří překážejí právě pro svou slušnost. Stačí, že jsem jmenoval jen jednu osobu.

F. Žůrek 20.1.2017 19:18

Re: Doležale, mnoho a někdy zbytečných řečí

Takže, Doležale, v kontextu doby: A. Babiš překáží všem, kteří občany klamou, zkrátka nás podvádějí, a takových lidí je v české politce pořád velice mnoho. Nikoho takového nebudu raději přímo jmenovat. Poctivá a slušná politika se pořád ještě u nás nenosí a vřelé díky Andeji Babišovi, že se o to snaží. Právě v tom je jeho síla. Snad nepodlehne. Jen podotknu: kolik třeba v demokratickém státě USA bylo zastřeleno prezidentů, že ano.

A k té církvi: Je málo odvážných kněží, kteří mají chuť se k politice aspoň vyjádřit. Neboť okamžitě jsou napadani a umlčováni, takže proto raději představitelé církve si hledí svého a do politiky se nestrefují. Jsou jen nepatrné výjimky: Kard. M. Vlk napomenul Topolánka, když se rozváděl, a T. Halík se vyjádřil, aby V. Klaus nebyl po druhé zvolen prezidentem - ale okamžitě byl napaden a umlčován, jak jinak.

P. Maleček 20.1.2017 9:42

Doležalův pro korupční testament.

Až to vypadá na jakýsi Doležalův testament, v němž shrnuje svůj pohled na na ČR realitu cca od r. 2008. Tedy od doby, kdy na ČR začaly dopadat důsledky oposmlouvy ODS-ČSSD, které především zlegalizovala mnohamiliardovou korupci ve vrcholné politice a následně ji učinila samozřejmou i směrem dolů, až na radnice i těch nejmenších obcí.

Což Doležal nazývá starými dobrými časy a za vrchol ČR demokracie. Ty k Doležalově žalu skončily Šlachto-Ištvánovským zásahem na Úřadě vlády, kterým bylo zastaveno ovládání premiéra přes mezinožku jeho sekretářky, která ho úkolovala dle toho jak kdo a čím jí uplatil s cílem také si ze státního urvat.

Od té doby dle Doležala řádí Velká protikorupční revoluce, která ty skvěle demokratické partaje sráží do kolen a prosazuje si svůj temný cíl demokracii zrušit a začít totalitně vládnout. To samozřejmě v čele s prý motorem protikorupčního řádění Babišem. No a dnes Doležal protidemokratické zločiny protikorupčníků rozšířil i o jejich prý odmítání církevních restitucí.

Přitom Doležal musí moc dobře vědět, že demokracii nohy podrazily právě v názvu demokratické partaje, když jménem demokracie, slovy klasika na státním kradly, že ani poledne nedržely. Což většinového voliče rozběsnilo natolik, že v touze se za tohle těm rádoby demokratickým partajím pomstít, zvolil toho kdo nejvíc hulákal, že s korupcí zatočí - a to byl svůj byznys přes uplácení partají budující STBák Babiš.

Což by ještě nebylo takové neštěstí, kdyby prý demokratičtí socané a lidovci Babiše a jeho Ano - bude líp (Agrofertu) nevzali do vlády. Takže ne protikorupčníci, ale korupcí prožrané prý demokratické partaje mohou za to, že že tu teď Babiš, spolu s prý demokraty od socanů a lidovců buduje totalitní korporátní socialismus, což je jen kulantní název pro prachobyčejný fašismus. A Doležal to svými kecy, v kterých vychvaluje staré dobré časy, kdy se pod hlavičkou demokracie kradlo jen to fičelo, sám podporuje. A jak jinak spolkem na prý obranu demokracie - Doležale fuj !!!

M. Starý 20.1.2017 10:14

Re: Doležalův pro korupční testament.

Když on pan Doležal teď takto plácá pořád. Jeho články bývaly dobré a trefné, teď už jsou jen dlouhé...

F. Lesniak 20.1.2017 11:31

Re: Doležalův pro korupční testament.

Je třeba si uvědomit, že Doležal je už starý dědek a jeho plky je třeba brát s velkou rezervou.

A. Alda 20.1.2017 11:42

S tou oposmlouvou... nevím nevím

Dobře si to pamatuji, a tak si i pamatuji, že vznikla situace bez řešení.

http://www.volby.cz/pls/ps1998/u610

ČSSD vyhráli volby. Lidovci a US s nimi odmítli jít do party. Nekompromisně. S komunisty nechtěli jít do party oni - rovněž nekompromisně.

Trojkoalice ODS-ČSL-US nebyla ani přes těsnou většinu hlasů ve sněmovně možná, protože zejména US kladla požadavky pro ODS nepřijatelné. Spor Ruml-Klaus byl aktuální, velmi živý a velmi bolestivý. A Lidovci místo aby se snažili ODS a US smířit, přiklonili se na stranu US a situaci tím ještě vyhrotili. Jiné řešení než oposmlouva tak nebylo možné. Prostě nebylo. Je nutno vzdát hold Klausovi, že to dokázal. Ovšem Zeman ho posléze stejně podfoukl a na oposmlouvu se vykašlal a co chtěl, to si prohlasoval s podporou US a Lidovců, kteří raději šli s ČSSD, s kterou původně nechtěli vůbec ani o ničem jednat, než aby bránili šílenostem, když se jim snažil bránit Klaus. Moc dobře si to pamatuji. A stenoprotokoly ze sněmovny jsou stále ještě veřejné dostupné a každý si to tedy může ověřit, jak to tehdy bylo.

P. Maleček 20.1.2017 11:49

Re: S tou oposmlouvou... nevím nevím

Však já nehodnotím politické souvislosti oposmlouvy (tam i já vím jakési důvody měla), ale to, že si v rámci ní ODS-ČSSD papaláši plácli i na vzájemnou toleranci politiky řízeného rozkrádání státu -což náplň pojmu korupce. A to pak zamořilo přes po vrchnosti se opičící nižší a nižší politiky celou republiku.

J. Kulheim 20.1.2017 12:22

Re: S tou oposmlouvou... nevím nevím

Pane Malečku, uveďte příklady rozkrádání státu jejíž příčinou byla opoziční smlouva.

A. Alda 20.1.2017 13:48

tak například

Česká konsolidační agentura.

J. Kyselková 20.1.2017 14:52

Re: S tou oposmlouvou... nevím nevím

Asi tak. Souhlasím pane Aldo. Pan Maleček pořád jen uhání v rozkrádání, jemu pořád kradou jako Babišovi.

M. Prokop 20.1.2017 17:22

Re: S tou oposmlouvou... nevím nevím

Klasická menšinová vláda, řešení v Dánsku běžné, ve Švédsku momentálně mají obdobu oposmlouvy. Alternativou by byla velká koalice.

Místní povyk kolem oposmlouvy je zbytečný, ječí hlavně lidovci, že byli projednou odstaveni od koryta.

J. Kyselková 20.1.2017 18:10

Re: S tou oposmlouvou... nevím nevím

Dík.

J. Kulheim 20.1.2017 12:32

Re: Doležalův pro korupční testament.

"..skončily Šlachto-Ištvánovským zásahem na Úřadě vlády, kterým bylo zastaveno ovládání premiéra.." Jak jste k takovému závěru přišel? Nic zatím nebylo prokázáno. Nevíte kde jou ty desítky kg zlata, miliony atd. Jsou tu nějaké darované kabelky, které už byly x krát zdaněné a dohady.

".. jménem demokracie, slovy klasika na státním kradly, že ani poledne nedržely. " Kdo kradl? Připomeťe mi nějakou kauzu, která by přišla před soud? To je práce pro orgány činné v trestním řízení.

".. Takže ne protikorupčníci, ale korupcí prožrané prý demokratické partaje mohou za to, že že tu teď Babiš.."

Babiše zvolili lidé, kteří mají rádi koblihy.

M. Starý 20.1.2017 9:17

Za všechno (ne)může Babiš

Včera jsem poslouchal interpelace na premiéra Sobotku - posledního "demokratického" premiéra, než nám začnou vládnout "nové pořádky" (jak říká pan Doležal). Zkuste to také. Pak pochopíte, proč preference CSSD a ANO jsou takové jaké jsou...

R. Sorge 20.1.2017 9:21

Re: Za všechno (ne)může Babiš

Předvolební preference ANO považuji za "cinknuté".

Odhaduji, že reálné volební výsledky takové nebudou.

M. Starý 20.1.2017 10:11

Re: Za všechno (ne)může Babiš

Já si taky myslím, že budou ještě vyšší. Babiš není totiž hlupák, aby zbytečně dráždil své soupeře. Jemu stačí, aby do voleb vydržel v čele CSSD Sobotka...

R. Sorge 20.1.2017 10:17

Re: Za všechno (ne)může Babiš

Tak to jste mne špatně pochopil. Neznáte výraz "cinknuté" ?

Domnívám se, že volební výsledky ANO budou o dost nižší, než udávají zfalšováné preference.

F. Lesniak 20.1.2017 11:32

Re: Za všechno (ne)může Babiš

Obávám se, že jste špatně tu ironii pochopil vy.

M. Klas 20.1.2017 7:48

Islám x křesťanství

Ano,církve dnes opravdu málo nabízí a přitom dokonce kolaborují se svým úhlavním nepřítelem a katem,tedy islámisty(vize současného papeže a pana Halíka o naprosté rovnocennosti islámu a jiných náboženství s křesťanstvím je cesta na popraviště IS).Prostě není zde alternativa a ta ,která je řeší, naprosté kraviny(restituce,stavbu pivovarů,kupování zemědělské půdy,homoaféry od poslední fary až do vatikánu atd.)Takto to nemůže fungovat.Obroda společnosti začne s obrodou církve(církví) ,které postaví reálnou alternativu islámu,spíše všqk islámismu.Zde mají velké šance Poláci,ale i Maďaři ,Češi se svojí husitskou tradicí mají velký dluh a jejich elity(hlavně i církevní..!!) plně zatím kolaborují s nepřítelem.

E. Vašátko 20.1.2017 7:20

Když to tak čtu,

napadá mě, proč vlastně nikdo z těch prokurátorů a policajtů všeho druhu zatím nějak výrazněji a intenzivněji neřeší problémy kolem zbohatnutí pana Babiše. Nedávno jsem četl tady na inetu jakousi zprávu BIS někdy z let 2003-5, nevím přesně a je tam napsáno plno zajímavých věcí o neexistující švýcarské firmě s jednou kanceláří, která poskytla panu Babišovi obrovské půjčky na nákupy podniků v ČR i SR a o spoustě dalších zajímavostí, bohužel tohle partu kolem pana Ištvána nezajímá, kdežto tady kolem paní Nečasové se vyrábí jaksi z prdu kulička. Není to divné ? Nejsem zastáncem ani jedné strany, ale zdá se mi to trochu nevyvážené.

R. Sorge 20.1.2017 8:12

Babiš náhle objevil miliardu osobních legálních příjmů

Přečtete si daný článek na echo24.cz.

Včera v TV říkali, policie začala vyšetřovat původ Babišových příjmů.

M. Starý 20.1.2017 8:59

Re: Babiš náhle objevil miliardu osobních legálních příjmů

To je náhoda, že se tak stalo 10 měsíců před parlamentními volbami! Chápu, že CSSD si neví rady s Babišem, ale opravdu si myslíte, že to občané - voliči - nebudou brát jako "účelové"? Vždyť ministrem vnitra je místopředseda ČSSD Chovanec, který už nyní de facto řídí stranu.

R. Sorge 20.1.2017 9:13

Re: Babiš náhle objevil miliardu osobních legálních příjmů

Četl jste ten článek nebo se díval včera na TV, jak to tam pan Babiš neobratně a nevěrohodně vysvětloval ?

Přišel s tím server echo24.cz, kdo za nimi stojí pochopitelně nevím.

Občané - voliči ať si to přeberou jak chtějí, mne osobně by nikdy nenapadlo Babiše volit (ani v minulých volbách).

P. Götze 20.1.2017 9:02

Re: Když to tak čtu,

A neni vam divne, ze Rebicek se nevuysetruje? A neni vam divne, ze s janouskem to tak dre? A neni vam divne, ze Sobotku stale nikdo nevysetruje, kdyz OKD evidentne prodali pod cenou? A neni vam divne, ze Palase nikdo nevysetruje? A neni vam divne, ze Bem je v klidu? A tak bych mohl pokracovat. Tak si zkuste odpiovedet, zda to je divne a pokud ano, kdy ten system takto nastavil. A zjistite ze nejaky Babis je uplnej prd, protoze takovych Babisu je za politiky mraky. Akorat na Babise je nejvice videt. Problem totiz neni Babis, problem je uplne jinde.

E. Vašátko 20.1.2017 9:20

Re: Když to tak čtu,

Ale jistě že je mi to divné. Ale když už naše policie takto selhává (nebo se bojí), tak by si měli žalobci vybírat ty nejvážnější a ty případy, které mohou nejvážněji narušit současný stav. A když dovedli zlikvidovat vládu pana Nečase pro pár nesmyslů, jak se dnes ukazuje, tak proč nedokážou řešit průběžně rostoucí problém pana Babiše, který kdoví za čí peníze začíná ohrožovat svobodu v naší republice. Nevěřím, že peníze, kterými se chlubí jsou opravdu jeho. Zkuste si přečíst tu zprávu BIS z roku 2005, právě teď je na ECHU. Od té doby to může být ještě daleko horší.

J. Kyselková 20.1.2017 15:13

Re: Když to tak čtu,

Pane Gótze - ten Bém mě hodně zajímá, co provedl - povídejte !!

L. Severa 20.1.2017 15:38

Re: Když to tak čtu,

Jistě, dostat se k takovému majetku je možné jen spekulacemi, nebo něčím horším. Ty spekulace jsou např. v tom, že B. koupil Kostelecké podniky, které měly vlastní chov dobytka. Těch se B. zbavil a vozí levné maso z Polska. Na "Čapím hnízdě" si přišel na 50 miliónů jen rošádou majitele.