24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Případ Čapí hnízdo - dokonalá proměna

Svéráz podnikání Andreje Babiše je něco, co zaujme nejen odborníky, kteří se diví, ale i laiky, k nimž se počítám a kteří žasnou. Zde je malá rekapitulace jednoho případu. Slovní spojení “dokonalá proměna“, které jsem si vybral a připadá mi výstižné, není nic neříkající opis, ale termín z oboru entomologie.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Klepetko 19.4.2017 22:42

Doležal sám je "Antibabiš", není třeba nikoho hledat.

Fanatický teoretik... (naproti tomu je Babiš pragmatik)

Bez viny... Bez chyby... Génius, morálně nadřazený všem...

A na rozdíl od Babiše je schopen oslovit jen hrstku exotů.

A je velmi, velmi neúspěšný... Zaslouží si možná náš soucit a respekt! Podpis si ale nezaslouží:-)))))))))

L. Písařík 20.4.2017 14:25

Re: Doležal sám je "Antibabiš", není třeba nikoho hledat.

Souhlas, Doležal chrlí mnohá obvinění, ale důkazy mu unikají, všechno je jen mlácení prázdnou hubou.

M. Frank 19.4.2017 12:46

Osud Babiše bude ještě zajímavý.

Jako každý mafián a zločinec má v podstatě dvě možnosti (protože není v čele velmoci). Buď skončí ve vězení, nebo s kulkou v hlavě. Je jen otázka, za jak dlouho.

E. Erat 19.4.2017 15:01

Re: Osud Babiše bude ještě zajímavý.

Tak to má Trump kliku, možná proto se chtěl stát presidentem velmoci. Jinak je Babiš asi tak stejný mafián a zločinec jako Trump. Prostě schopný člověk, možná všehoschopný, ale ty 2,5 miliardy dolarů co má Babiš (Trump 3,5) nevyděláte jako řidič kamiónu, a ani když budete vést "Modrý život" a lovit "Bobříky".

A. Nový 19.4.2017 15:42

Re: Osud Babiše bude ještě zajímavý.

Vy jste ulovil co, že sem pletete prezidenta USA? Bobřík to určitě nebyl. :-)

E. Erat 19.4.2017 16:45

Re: Osud Babiše bude ještě zajímavý.

Říká Vám něco slovo paralela. O Trumpovi také mnozí tvrdí, že je zločinec a mafián. Většinou to tvrdí ti chudí a neúspěšní. A hlavně jsem reagoval na poznámku pana Franka, že má Babiš smůlu protože nestojí v čele mocnosti. A jinak máte pravdu, Bobříka jsem neulovil, ale na hliníkové lavičce v parku jsem chytnul Vlka. No, aspoň něco.

A. Javůrek 19.4.2017 21:00

Re: Osud Babiše bude ještě zajímavý.

blábolíš. O Trumpovi to říkala tak možná muslimka Clintonová a levičácké plátky. Bez důkazů, jen ve stylu JPP.

Kdežto o agentovi Burešovi a jeho lumpárnách je důkazů dost. Jenže policie, st.zástupci ..., čekají jak dopadnou volby.

Takže ta tvá rádoby paralela je jen čeření vody.

E. Erat 19.4.2017 21:21

Re: Osud Babiše bude ještě zajímavý.

Pokud máte důkazy, podejte trestní oznámení. Jinak je to na úrovni plácání ukrajinských uklízeček u kýblu se špinavou vodou..A tykejte si své staré, tedy pokud nějakou takovou nešťasnici vůbec máte.

A. Nový 19.4.2017 21:21

Re: Osud Babiše bude ještě zajímavý.

Přesně!

E. Erat 19.4.2017 21:52

Re: Osud Babiše bude ještě zajímavý.

Heleďte já Babiše nevolil, a ani volit nebudu, také jsem napsal, že je všehoschopný. Z druhé strany tady nebudu vykřikovat v jeho stylu (všici kradů), že je mafián a zločinec, když nic z toho není prokázané. Nebudu se tedy snižovat na jeho pavlačovou úroveň. Svůj názor na komunisty, a estábáky jsem uvedl v článku o soudružce Semelové.

K. Vyšata 19.4.2017 12:16

Koho zajímá, že se pan Babbiš jako podnikatel choval

stejně jako každý druhý v té době. Podnikal a samozřejmě k tomu využil všechny možnosti v rámci zákonů té doby. Pro voliče je důležité jedno, jak se chová jako politik na význačném místě. To rozhoduje, ne žertovné rozbory nějakého bojovníka za staré časy mafiánské demokracie. Musím konstatovat, že už jen vztek postižených ukazuje, jak se chová Babiš jako ministr. Jedno je jisté, podzimní volby budou o jednom, chceme to co bylo před Babišem, nebo to co nám Babiš další léta poskytne.

M. Prokop 19.4.2017 12:39

Re: Koho zajímá, že se pan Babbiš jako podnikatel choval

Je to trochu chucpe, když Bureš je najednou bojovníkem proti všem zlodějům s vyjímkou sebe.

K. Vyšata 19.4.2017 13:01

Re: Koho zajímá, že se pan Babbiš jako podnikatel choval

Koho zajímá minulost Babiše jako podnikatele, teď voliči hodnotí jeho působení jako ministra a nějaké chucpe je jim ......, tedy někde. Ale musím přiznat, že bojuje úspěšně.

M. Moravcová 19.4.2017 13:19

Re: Koho zajímá, že se pan Babbiš jako podnikatel choval

mě z to zajímá a se mnou dalších 75 % občanů.

A. Nový 19.4.2017 14:42

Re: Koho zajímá, že se pan Babbiš jako podnikatel choval

Koblihožrouti jako jste vy a mezi které patří i dost "novinářů", nechtějí slyšet a ani vidět Babišovu neschopnost. To co je uváděno jako Babišovy úspěchy je jen propaganda. Např. Přebytek státního rozpočtu. Z malé části pomohl přebytku státnímu rozpočtu zvýšený výběr daní při růstu ekonomiky, na čemž Babiš neměl zásluhu ani náhodou. Ona ta ekonomika roste v celé Evropě, na které jsme svým vývozem závislí.

Dále přebytek státního rozpočtu vznikl hlavně díky penězům z EU a neschopnosti proinvestovat finance ve stavebnictví (ministerstvo dopravy). V médiích stále čteme a slyšíme už téměř čtyři roky z ministerstva dopravy, že už už začnou stavět a ono stále nic, což se projevilo ve stavebnictví. Takový propad ve stavebnictví nebyl ani za krize v letech 2009 až 2013. Propad pokračuje i letos. Za letošní první čtvrtletí je propad ve stavebnictví 7%.

V. Kain 19.4.2017 17:12

Re: Koho zajímá, že se pan Babbiš jako podnikatel choval

Jde o to, co si vy myslíte pod pojmem úspěšně.Za této koalice přibylo nebývalé množství byrokratů.Podvod s Čapím hnízdem a uzmutí 50 mega které byly určeny pro malé a střední podnikání se rozhodně úspěšností nazvat nedá.Socialistům splnil všechna přání.Drží ochranou ruku nad žižkovskou Klinikou.Sice se snaží vypadat jako dobrák,ale je to bezpáteřní chlap který půjde na ruku EU a Bruselu.Ten proti migrantům nepůjde ani náhodou a zdůvodní to ekonomickou situací.Myslím,že že takový Stropnický,Telička,Jourová jsou toho jasným důkazem.

K. Vyšata 19.4.2017 19:14

Re: Koho zajímá, že se pan Babbiš jako podnikatel choval

Čapí hnízdo je mimo politickou dráhu Babiše, v podstatě se zachoval jako každý jiný podnikatel a využil zákonou normu. Nemám žádný bezvýhradný obdiv k Babišovi, jeho jednání v případě Kliniky a teď zvaní Sorose považuji za hrubé chyby. Ale "pytel blech", tedy jak vidím já ANO, je úspěšné, takový mix od sluníčkářů po tvrdé kapitalisty je kupodivu životaschopný projekt. Tady se ukazuje, jak dokáže chutnat moc, jak dokáže stmelovat lidi naprosto odlišného názorového spektra. Snad ještě jedno období vydrží Babiš v politice......

M. Prokop 19.4.2017 20:43

Re: Koho zajímá, že se pan Babbiš jako podnikatel choval

To asi, bohužel, vydrží. Je vidět, že voliči střízliví pomalu (a pak je ožere nějaký další zloděj).

A. Nový 19.4.2017 21:20

Re: Koho zajímá, že se pan Babbiš jako podnikatel choval

ANO je úspěšné... Jede z úspěchů ANO je neschopnost vypsání výběrového řízení na mýtné. Měli na to téměř čtyři roky. Spíš to vypadá na úmysl!

K. Vyšata 19.4.2017 22:15

Re: Koho zajímá, že se pan Babbiš jako podnikatel choval

Díky ANO, že neudělalo výběrové řízení a nepřipustilo například výhru toho slovenského špiclovacího systému co sleduje všechny auta na všech silnicích 24 hodin denně. Navíc stejně by byl dražší .....

A. Nový 19.4.2017 23:33

Re: Koho zajímá, že se pan Babbiš jako podnikatel choval

:-))))

A. Javůrek 19.4.2017 21:01

Re: Koho zajímá, že se pan Babbiš jako podnikatel choval

mě to zajímá. A nejen jeho minulost, ale i přítomnost. A je to pěkně hnusná stoka. Pokud to nezajímá tebe, tak je to důkaz tvé chybějící morálky. To můžeš přece volit i Kalouska, komouše ... , vždyť co je ti po minulosti, že!?

K. Vyšata 19.4.2017 22:08

Re: Koho zajímá, že se pan Babbiš jako podnikatel choval

Otázkou je, proč Vás to tak bere a spoustu lidí ne. Asi mají jiný názor a je jich jak se zdá podle průzkumů dost. Nechcete se zamyslet, zda ta havarie morálky není spíš u Vás? Je dost nezdvořilé od člověka zastydlého v minulosti, hodnotit na základě nějakých neprokázaných věci politika dnešní doby. Babiš, i přes všechny chyby které má, je nejlepší z toho co máme. Až budou lepší a odpovědnější k voličům, třeba i Babiše nebudou lidé volit. Ale kde jsou ti lepší????

I. Mertl 19.4.2017 22:37

Re: Koho zajímá, že se pan Babbiš jako podnikatel choval

Jste naivní, pane Vyšato, když považujete A. Babiše za mesiáše. Je to typický ppolitický predátor, jehož cílem už nejsou peníze -"tých 50 miliónov dám na charitu", ale moc. A.B. využívá slabost rozhádaných socialistů a naivitu voličů, oblbnutých koblihou a volebními hesly, a jde cílevědomě za mocí absolutní, o které se v Česku nezdálo ani bolševikům. Protože ta moc bude individuální, Babiš nebude potřebovat žádný ústřední výbor, žádnou stranu, postačí s informacemi o každé firmě, každém občanovi a každé vydané koruně. Jen se podívejte, pane Vyšato, na každý jednotlivý krok toho muže včetně pokusů o revizi ústavy. Zkuste jednoduchou extrapolaci - ano, Babišovo Česko za deset let bude podobné třeba dnešnímu Azerbajdžánu, pokud ho Vy a Vám podobní budou letos a za čtyři roky volit. Víc šancí nám nedá!

K. Vyšata 19.4.2017 23:00

Re: Koho zajímá, že se pan Babbiš jako podnikatel choval

Nejsem naivní, ani nepovažuju Babiše za mesiáše. Prostě není k mání lepší, až bude, třeba volby prohraje. Mimochodem, každý politik jde v první řadě po moci, takže Babiš není zase tak velká vyjímka. Už jste od nějakého politika slyšel, že nepůjde po moci? Moc je ve sněmovně, moc a s ní i velký prachy, ekonomický vliv a lepidlo na úplatky. Tedy na lobing, ať jsme slušní, že?

Vy jste z Babiše tak vyvalení, že mu přisuzujete až nadpozemskou moc. Nemá jí a nebude, je stejně závislý na voličích jako každý jiný politik. Porazit ho může jen lepší, tedy pro voliče přijatelnější chamtivec po moci. Otázka je, zda je chamtivost po na příklad náhradách z kterých našetří na byt, nebo po závislosti být každý den v televizi, nebo jako Babiš dát do pořádku ekonomiku a lidem slušný život.

Navrhněte někoho, kdo je takový nebo lepší než Babiš a má můj hlas....ale rychle, volby jsou za pár.

E. Erat 19.4.2017 15:02

Re: Koho zajímá, že se pan Babbiš jako podnikatel choval

No, on je Kalousek dnes taky velkým bojovníkem proti komunistům, ale v bývalém režimu s nimi hýkal jako člen strany Lidové v NF.

M. Prokop 19.4.2017 15:12

Re: Koho zajímá, že se pan Babbiš jako podnikatel choval

Kalousek je zajisté také pěkný výlupek, nevolil bych ho ani náhodou, ovšem momentálně je Bureš aktuálnější. Má větší možnosti škodit, škodí.

E. Erat 19.4.2017 16:36

Re: Koho zajímá, že se pan Babbiš jako podnikatel choval

Jo, první etapu-y škození má již Kalousek za sebou. Ale, stále doufá, že bude ještě další kolo. No, jeho ani Babiše také volit nebudu.

A. Javůrek 19.4.2017 21:02

Re: Koho zajímá, že se pan Babbiš jako podnikatel choval

není článek o Burešovi ? A jó, ty reaguješ ve stylu Bureše, jenž také na všechny nepříjemné dotazy reaguje Kalouskem

M. Frank 19.4.2017 12:43

Re: Koho zajímá, že se pan Babbiš jako podnikatel choval

Pan Babiš nám nabídne přesně to, co nabízí lidem zaměstnaným v jeho firmách. Držet hubu a krok, dostávat nejnižší platy v celé Evropě, makat do úmoru, nechat si kálet na hlavu a ztratit veškerou sebeúctu. Děkuji, ale o to nestojím.