18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Pravda, Láska a Andrej Babiš

Evropská lidová strana navrhla před časem, aby se Evropský parlament zabýval bodem „Riziko politického zneužití médií v České republice“. Na projednání bodu byla prý už delší dobu shoda, bude se konat ve středu 31. května a má být uvedeno prohlášením Evropské komise.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Starý 4.6.2017 20:28

Doležal si zase nevidí "do úst"

"V původně demokratickém prostředí je porušena rovnost subjektů v politické soutěži." - Tajní sponzoři, kmotři s konty v daňových rájích - to byl obraz Doležalovy ODS (je to bývalý Klausův poradce).

Plzeňskou Škodu Holding privatizovali v r. 2002, v době opoziční smlouvy ODS - ČSSD, pánové z MUS za 800 mil. Kč (navíc ještě "půjčených" z MUS) a o dva roky později jenom její část prodali 11 mld. Kč. Opravdu si máme myslet, že z této pro stát "výhodné" transakce nešla "provize" do partajních pokladen? Vždyť takováto lumpárna musí mít politické krytí, jinak by orgány činné v trestním řízení mohli začít "činit"...

Proč se Doležal a spol. "se.ou" jen do Babiše a třeba senátor Valenta se svým imperiem hazardu a svými Parlamentními listy jim nevadí?

M. Prokop 4.6.2017 22:08

Re: Doležal si zase nevidí "do úst"

Sakra, co to hulíte?

M. Prokop 4.6.2017 16:06

Z (trochu) jiného soudku

http://prasek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=606472

http://dfens-cz.com/je-suis-demeter/

J. Mrázek 4.6.2017 10:40

Bohoušek? Tak jste se strefil !

J. Novák 4.6.2017 10:22 lidovky.cz

Sobotkovo vyjádření v rakouských novinách : ‚Samozřejmě migranty vezmeme, ale pro nás je to těžké, lidi je nechtějí, musíme to udělat, jako že je bereme z donucení.“

V. Klepetko 4.6.2017 2:47

Jak nebezpečná je hydra judrokracie? Pro paní J. elkovou...

Domnívám se, že analýza autora je neúplná. Velmi správně poukazuje na to, že pokusy nahradit demokratickou politiku morálními apely vede k totalitě lásky, k diktatuře pravdy a k řešení politických sporů se státními zástupci v zádech a s odposlechy místo poctivých argumentů. Jenže to vše je vlastně odkaz Havlovy "nepolitické politiky"! (Vaclav Havel zřejmě s odstupem času vejde do dějin jako velikán, který nám pomohl získat zpět důstojnost a svobodu, ale hned vzápětí nás nasměroval chybným směrem, pryč od standardního liberálního a demokratického právního státu. Ten je založen na procedurách, institucích, vládě zákona, listině práv a svobod a na svobodných volbách - a je prolezlý amorálním politikařením, sexem na politickém pracovišti a drobnou korupční zlodějnou, to vše v rozumné míře ke svobodě a demokracii prostě patří. ) Dále. Pan Doležal opět správně konstatuje, že prolínání a koncentrace politické, ekonomické a mediální moci v rukách jednoho člověka je věc potenciálně velmi nebezpečná ! Jenže zde je náhle anlytický mozek jakoby zachvácen paralýzou a odmítá pokračovat v hledání dalších souvislostí . Proč se namáhat? Vždyť vše je tak jasné a prosté... Pohrobci "pravdy a lásky" se spojili pod praporem Andreje Babiše a s výkřiky "všici tu kradnů! " se nám tu snaží zavádět buranokracii, rozbořit parlamentní systém a zavést Elektronickou Evidenci Ffffšeho a kdo to nechápe, je sprostý nechumelista:-)))

V. Klepetko 4.6.2017 2:52

Re: Jak nebezpečná je hydra judrokracie? Pro paní Kyselkovou

Pokusíme se ale správné postřehy pana Doležala truchu doplnit...

Takže, za prvé. Náš demokratický systém se vyvíjel v prostředí několika vln privatizace značné části národního majetku. To samo o sobě způsobilo nezdravou a abnormálně silnou invazi ekonomických zájmů různých jedinců a skupin do politiky. Roztodivní kmotři a šikovní privatizátoři si "své" politiky vodili v podstatě jak loutky na provázku, a míra přímého vlivu mnohočetných uhlobaronů a jiných velkošmejdů na politiku a na konkrétní politiky NEBYLA menší, než vliv Babiše na dotace pro své firmy. Ta divoká doba pomalu končí - a možná za nějakých pět - šest let se propracujeme ke standardnímu pro Západ odstupu mezi politikou a ekonomickými zájmy politika a hlavně jeho "hybatelů". Andrej Babiš do tohoto pohybu správným směrem velmi dobře zapadá. Je to jakoby mezičlánek, spojnice dvou epoch. V. "éře Babiše " vystupují ekonomické zájmy z ilegálního pološera - každý je jasné vidí a jsou pod bedlivou veřejnou kontrolou! A tím jsou de-facto velmi tvrdě omezeny - mnohem více než v dobách, kdy mašinfíra zázračně zbohatnul, ministr Aleš Řebíček nasával státní zakázky pro vlastní business jak divý, ozvučovalo se Promopro, atd. atd. atd... Buďme rádi za Babiše : v tomto "mezidobí" - po interakci s Ústavním Soudem - stvoříme jen díky jeho existenci moderní a kvalitní zákon o střetu zájmů, který bude stabilizovat naši demokracii desítky let!

V. Klepetko 4.6.2017 2:56

Re: Jak nebezpečná je hydra judrokracie? Pro paní Kyselkovou

Za druhé. Média. Již mnoho let slouží jako zbraň, s pomocí které si politici většího kalibru vyřizují účty a likvidují potencionální nové konkurenty, než povyrostou (Viz. Vít Bárta a jeho veverky). Misto Peroutků tu máme, až na čestné vyjímky, hlavně různé prodejné investigativní agenty - provokatéry, udavače typu Čulíka a tak podobně. Za této situace Babiš nákupem nevelkého mediálního segmentu jen "vyrovnal hru" - moc ho tam neschválí, ale nemůže tam být účelově zadupáván do země a ničen . Což je eticky v pořádku a politicky fér! A opět - zdá se, že se nakonec Babiš těch médií úplně zbaví a napomůže tím etablování nových demokratických standardů.

Hosanna! :-))

A konečně za třetí. Efektivní obrana demokracie předpokládá schopnost rozpoznat v každém okamžiku vývoje jejího hlavního nepřítele. Buďme poctiví a přiznejme si to - ty řeči o tom, jaký že je to ten Babiš zlý korporátní fašista a ze nám hrozí jakési "nové pořádky" a "buranokracie" - to vše je jen zástěrka, která má zakamuflovat a zakrýt skutečné zlo, reálnou a smrtelnou hrozbu! Smyslem nadcházejících voleb není souboj demokracie s Babišem a buranokracii, ale se Sobotkou a ADVOKATOKRACIÍ! To je ta zhoubná rakovina! Pozůstatek z dob kmotrů, divoké a řízené privatizace. Advokatokracie - to je systém, v kterém je svobodná soutěž politických stran nahrazena soubojem právních kanceláří, které přímo řídí vrcholné politiky našeho státu! S velkou mírou zjednodušení lze říci v advokatokracii smyslem politiky není konkurence programových nabídek, ale souboj doktora Jansty s doktorem Pokorným, a nějaké stranické sekretariáty a média - to vše je sekundární, jsou to jen zbraně Judrů... Což takhle nazvat ten systém "JUDROKRACIÍ"? :-)) Když na podzim Sobotka padne, tak se tento zhoubný systém zhroutí, a nastane "přechodná epocha" Babiše, na konci které vstoupíme do anglosaského liberálního ráje ; -))))))). Dixi.

J. Kyselková 4.6.2017 15:50

Re: Jak nebezpečná je hydra judrokracie? Pro paní Kyselkovou

Děkuji za odpověď pane Klepetko. Považuji-li Váš pohled na situaci s pohledem pana Doležala - zůstávám na jeho straně asi s tím, že - pan Babiš sprostými argumenty jako např. "..každý ví, že Kalousek krade a lže..." !! - přispěl k celonárodní buranokracii. Nelíbí se mi, že Babiš sám lže, chlubí se a manipuluje výsledky. Dle Vašich hlubokých úvah pochybuji o tom, že Vám pokřivené úspěchy a jednoduchá pupulistická sdělení toho pána jsou dostatečně přesvědčivá.

Můj názor je ten, že tento politik vpálil "morální"rozbušku do stojatých vod naší nezralé demokracie a rozhýbal letargii. OK. Určil směr.

Protiobrana se topí v nějakém strachu z velikána - ač známky psychopatie jsou zřetelné.

V. Klepetko 4.6.2017 16:27

Re: Jak nebezpečná je hydra judrokracie? Pro paní Kyselkovou

Paní Kyselková, zdravím Vás. Poslechněme si ještě jednou pana Doležala:

"Už od poloviny devadesátých let minulého prostředí panuje u nás zejména v kruzích blízkých Václavu Havlovi přesvědčení, že hlavním neduhem české politiky a české společnosti všeobecně je nedostatek morálky a že je třeba tu morálku do společnosti usilovně cpát jako prejt do jitrnic. Ve skutečnosti je to naopak: základním problémem české společnosti vlastně už od listopadového převratu je nefunkční demokracie, nefunkční demokratická politika."

Mám domem, že Váš postoj reprezentuje právě takové chybné, dle pana Doležala, přesvědčení.

Nevládnou nám moudří andělé... Řada věcí na Babišovi je zlá. Ale podstatné je, zda je nebo není hrozbou pro náš systém, respektíve zda je hrozbou momentálně největší. A to si já prostě nemyslím! Když chcete zabít draka, musíte někdy osedlat tygra.:-) Hezký zbytek neděle, paní Kyselková.

J. Kyselková 4.6.2017 16:41

Re: Jak nebezpečná je hydra judrokracie? Pro paní Kyselkovou

Díky.

V. Klepetko 4.6.2017 19:23

Re: Jak nebezpečná je hydra judrokracie? Pro paní Kyselkovou

To "prostředí" místo "století" tam má pan autor, snad čte diskusi a opraví si to...

M. Starý 4.6.2017 20:48

Re: Jak nebezpečná je hydra judrokracie? Pro paní Kyselkovou

Díky za perfektní analýzu. To pokrytectví pana Doležala i naši novinářů je patrné, srovnáme-li jejich postoj k Babišovi oproti postoji k Valentovi. Král hazardu a majitel Parlamentních listů, senátor Valenta je miláček redaktorů České televize, kdežto to Babiš je zloduch.

Ještě u názorů pana Doležala je jeden společný "live motiv": šílená posedlost Havlem a "Pravdou a láskou", které dle něho mohou za cokoliv.

Možná, kdyby pan Doležal v době, kdy byl poradcem Václava Klause mu řekl, že takové věci jako divoká privatizace nebo "Mobilisace" a následná Opoziční smlouva, opravdu (ale opravdu) důvěru lidí (voličů) v parlamentní demokratický systém nezvýší, možná by voliči nehledali Mesiáše fenomén Babiš by nikdy nevznikl...

V. Klepetko 4.6.2017 22:56

Re: Jak nebezpečná je hydra judrokracie? Pro paní Kyselkovou

Mesiáše? Nejsem si jistý... Kdybych uměl odpovědět na otázku, co vlastně ti voliči hledají, dal bych se na politiku :-))))) Naštěstí to ale nedokážu.

J. Kyselková 3.6.2017 19:28

Nikdo z diskutérů není schopen

k uvedenému článku vyslovit protiargument. Záhadou je síla urážek autorovi a slepé obhajoby pana Babiše. Myslím, že téma - k čemu ten politik zakoupil vlivná media stojí za větší uvážení než strkat hlavu do písku.

K. Loskot 4.6.2017 1:08

Pan Dolezal je jiny ? Vlivna media? Lidove noviny stoji v cele postekavani na prezidenta Zemana spolecne s Ceskou televizi, Respektem, Echo24, Forum24, Reflexem, Hospodarskymi novinami, Pravem.....

Obhajoba Babise ? V cem ? To, ze je podnikatel, tak pri sestavovani koalice vedel jak Sobotka, tak Belobradek a najednou jim to vadi. Pokud se neceho dopustil, meli podat trestni oznameni, to mohl podat i pan Dolezal. Jinak jsou to jen takove plky ve styku psychopata Kalouska.

M. Prokop 4.6.2017 15:38

Jinak jsou to jen takove plky ve styku psychopata Loskota.

.

J. Kyselková 4.6.2017 16:38

Re:

Pane Loskote dovolte několik slov. Příliš zjednodušujeme. Na každého používáme jiná měřítka. Vděčnost panu Babišovi je velmi přehnaná taky proto, že umí skvěle využít roli našeho zachránce tak i roli mučedníka. Trestních oznámení na něj běží několik i u EU.

V. Čermák 3.6.2017 17:20

Kde je Svatopluk Kříž?

Postrádám zde jeho neotřelé komentáře, obohacující jinak standardně fádní diskuzi....

V. Klepetko 4.6.2017 8:33

Nebuďte škodolibý...

Pan Doležal by jistě řekl, že se stal jednou z prvních obětí policejního a prakurátorského státu. Hassan Hilal, zvaný "Půlměsíc" si pro změnu nejspíše myslí, že je pan Svatopluk Kříž na návštěvě mocného Henka, buď vůle Jeho na nebi i na zemi:

https://www.youtube.com/watch?v=F4g-P2gXiCI https://www.youtube.com/watch?v=DJEiuUM8DJs https://m.youtube.com/watch?v=q9RpiLSUNi0

Já sám si nejsem jistý, zda bylo jeho "vyzmizíkování" opravdu nutné! Věřím totiž v samoočistnou schopnost diskuse a zranitelnost plevelných trollů i bez nasazení moderátorského Roundupu ... Možná by ale bylo zajímavé si zadiskutovat s autorem (s autory) toho upovídaného Sváťi, a nyní se nám to podaří.

F. Navrátil 3.6.2017 14:32

Tradice

Stalo se už tradicí, že se v českomoravském prostoru najde hnůj, který jezdí žalovat a udávat, tu do Vídně, tu do Berlína, Moskvy nebo Bruselu. Cílem je vždy přání, aby protektoři podpořili žalobníčka v jeho politickém a majetkovém postavení a aby nějak poškodili jeho mocenské protivníky. Dříve po takové stížnosti následovala křížová výprava, výstražné vypálení nějakých měst a vesnic nebo dočasný pobyt vojsk cizí mocnosti. Dnes je módou jezdit žalovat do Bruselu či Štrasburgu nebo jezdit do Ausburgu a líbat tam v předklonu posseltovské zadnice. Někdy se to vyplatí. Osobně dávám přednost řešení, kdy český panovník nechal zrádce Prkoše utopit v říčce Bílině.

J. Chaloupka 3.6.2017 13:13

Babiš jen udělal to, co každému kritikovi radil Klaus:

založte si stranu a projděte volbami. To Babiš udělal no a dostal tolik hlasů, že nakonec skončil jako vicepremiér. Ten senior Doležal by měl být rád, že ho na agrofertím portále nechají cintat ty jeho hlody.

J. Lepka 3.6.2017 13:55

Re: Babiš jen udělal to, co každému kritikovi radil Klaus:

Pro vaši informaci :

http://forum24.cz/autor/bohumil-dolezal/

Můžete nesouhlasit, můžete protestovat, ale to je asi to jediné, co proti tomu můžete dělat (J.Cimrman).

K. Loskot 3.6.2017 12:53

Dnes se v Německu slejzají

sudeťáci a Doležal zde dřepí. Proč ho naši vlastenci Bělobrádek a Herman nevzali s sebou ??

J. Chaloupka 3.6.2017 13:14

Našel si domácího "nepřítele" Babiše.

Takže jeho "kamarádi" z Landsmanšaftu už ho tak neberou. To víte pro starého člověka už to cestování tolik není, zejména pokud trpí artrósou.

F. Doušek 3.6.2017 10:46

Konec Nečasovy vlády, kdy se předtím

obul do "plukovníků", tomu nasvědčuje. Ostatně i Topolánka odstavili podobně.

A k tomu zneužívání medií? Na to musí být vždy dva. A jak prozradila E. Smetana, je to běžné na TV Nova, kde poradce B. Sobotky vybírá, na co se ho moderátor smí zeptat a na co ne. Je i tohle ovlivňování medií? Odpovězte si sami.

E. Erat 3.6.2017 12:50

Re: Konec Nečasovy vlády, kdy se předtím

Nečas se hlavně obul do paní Nagyové. A to velmi. A proto podal demisi, předtím lhal veřejně celému národu v TV, že s ní nic nemá. A ještě předtím zdůvodňoval nadstandardní odměny, které ji vyplácel, že dřela jako kůň. Akorát z vrozené skromnosti neřekl, že to bylo v poloze na koníčka na otomanu úřadu vlády. Oba měli ten sex tedy placený daňovými poplatníky, bylo to v pracovní době. O víkendu se Nečas věnoval rodině, vč. nedělní návštěvy kostela. A Topolánek se zase slovně obul do Židů, a to bylo nepřijatelné.

F. Doušek 3.6.2017 17:11

Re: Konec Nečasovy vlády, kdy se předtím

A obojí rozmázl tisk. Vy se snad naivně domníváte, že dnešní mocní v kanclu nešukají? Co Rathovy konkubíny v minulosti? Co Chovancova milá, kterou uklidil na výhodný post?

E. Erat 3.6.2017 17:45

Re: Konec Nečasovy vlády, kdy se předtím

Ale, jistěže šukají. Jsou to lidé. A taky si všichni nebo většina dělá malou domů. Jsou to lidé. Ale, prostě někdy to na někoho praskne, nebo to někdo vhodně vytáhne. A ten pak bývá dehonestován. To je taky lidské, občas je třeba prostému lidu předhodit nějákou kost. A tím odvrátit pozornost sama od sebe. A je to jak nyní s Babišem, najednou se po roce objeví nějáké nahrávky jejichž autencitita je pochybná, ale hlavně to načasování, že.

K. Loskot 3.6.2017 18:43

Rathovi konkubiny urcovaly personalni politiku ve statnich instucich ?? Co hledal u Nagyove treba GR CEZ soudruh Benes ? :-)) Chtel se naucit novou polohu ?

F. Doušek 3.6.2017 21:20

Re:

V krajských, později ve státních podnicích. Jedna povýšila na ministerstvo, takže ANO.