20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ghrhztrhujtzju 30.9.2007 10:08

gtougtmz

:-D;-O(Y)(Y)(Y)>-

hrouda 22.8.2007 20:11

Pan Kolovrátek káže vodu a pije víno

Jak se někdo, jako pan Doležal, může pozastovovat nad nenávistí? Vždyť ji sám ve svých "odborných" článcích pravidelně šíří. Možná jsem šťoural, ale co se takhle spíš věnovat Polsku. Není tam současné dění zajímavější? Navíc bych řekl, že Poláci jsou nám přece jen bližší....

Monte Christo 22.8.2007 19:48

V Madarsku je stejny bordel jako v CR

Pred nedavnou dobou jsem mel tu cest poznat cloveka ktery je synem jednoho vyznacneho urednika v Madarsku...Syn ktery si chtel svou poctivou praci vydelat a byl cely zivot svym otcem ke slusnemu chovani utikal z Madarska a jeho slova znela takto:Jsou u Vas stejni komunisti ve vlade jako u nas?Ma odpoved znela ANO...Takze potlacovani demokratickych myslenek a svobody je v techto statech vlastne na stejne urovni...Stacilo nam jen par dni a oba jsme pochopily jak to vlastne funguje v takzvane postkomunisticko demokraticke aree.Nicmene madari jsou hrdi na svou zemi poznal,jsem to na svych cestach svetem jako nasi i kdyz vlastne kdyz se na to podivame s te druhe stranky nemame byt na co ..Monte Christo Washington DC Illegality Ma zeme Me srdce>-

Šaňo Mach 22.8.2007 16:32

Etnošovinizmus

V článku sa dosť ľahkomyseľne kurizuje Maďarsku. Na rozdiel od Česka (ale aj Slovenska) sa maďarská politika dá označiť jedným slovom: etnošovinizmus. Ten Jobbik je bývalý demokratický minister obrany.

Hranie maďarskou kartou nebolo pre Čechov (aj Poliakov- pobratimkovanie) nikdy prospešné. Ale "eto vaše delo".

Zaujali ma tie arpádovské brvná v znaku Maďarských gárd. V štátnom znaku ich je 8 a Šípové kríže ich mali 9. Koľko ich majú Maďarské gardy?

cca3 22.8.2007 19:21

Re: Etnošovinizmus

17 ?

Quick 22.8.2007 11:52

Nejdřív nenávist šíří a pak si stěžuje

Doležal je fakt ta správná osoba, která si může stěžovat na nenávist. Ať si přečte svoje vlastní články.

karel Cikán 22.8.2007 15:29

Pravda zůstává pravdou a nepravda nepravdou, bez ohledu nato, kdo a proč ji říká.

Argumenty Qickovského typu jsou typickým případem argumentováni ad hominem, které je vždy účinným prostředkem demagogie čili oblbování lidu.

Bonmot "zloděj volá chyťte zlodějeů lze chápat dvojím způsobem.

1)Zloděj který aktuálně prchá s lupem volá chyťte zloděje, aby od sebe odvrátil pozornost, a mohl v klidu prchat.

2)Názor, že ten kdo jednou něco ukradl by již nikdy neměl poukazovat na to, že něco bylo ukradeno.    To druhé, to je právě ta demagogie. Bohumil Doležal zcela jistě od sebe nechce odvracet pozornost, právě naopak. Takže v tomto případě o první případ našeho bonmotu zcela určitě nejde.

Šefelín 22.8.2007 23:43

Re: Pravda zůstává pravdou a nepravda nepravdou, bez ohledu nato, kdo a proč ji říká.

To  je  pravda.  Pan   Doležal   by  v  kaftanu,  který  nesundal  ani  v  letošních   vražedných  vedrech  a  zimní    šálou   utaženou   ´pevně    kolem   krku,   stejně  daleko   neutek!

oakman 22.8.2007 11:00

O těch skinhedech a "národním odporu"

Připomeňme si jméno - Martin Borman. Připomeňme si název - NSDAP. Připomeňme si význam té zkratky - N- Nazional, S- Sozialistische, D - Deutsche, A - Arbeits, P - Partei. Česky - Nacinonálně Socialistická Německá Strana Práce.

Co má toto společného s pravicí.

Připomeňme si, kdo byl český Nár. Socialista.

Edvard Beneš.

nepolitik 22.8.2007 12:08

Re: O těch skinhedech a "národním odporu"

Ve zkratce NSDAP neznamenalo A - Arbeits, ale ARBEITER , tedy správně přeloženo Nacinonálně Socialistická Německá Dělnická Strana.  Jinak s pravicí opravdu neměla nic společného to jenom komunisté udělali z nacistů pravičáky i když to byla ultralevicová partaj. Oni vlastně udělali z nacistů fašisty, protože to slovo dělnická se jim nehodilo do krámu. !!!!

Čeští národní socialisté byli opravdu českými vlastenci a přirovnávat je k nacistům může jenom úplný hlupák, který toho o historii našeho národa ví velmi málo nebo také kulový exkrement. RvRv

Stanley 22.8.2007 18:12

Re: Re: O těch skinhedech a "národním odporu"

Spíš  kulový HO..O !

Psí vrah Čumil 22.8.2007 12:11

Re: O těch skinhedech a "národním odporu"

Tak když už, voni dubáku, tady blábolej, tak především: NSDAP - ... deutsche Arbeiterpartei takže Národně socialistická dělnická strana, žádná strana práce. S pravicí má společné to, že ji až na pár statečných výjimek německá pravice a němečtí podnikatelé vydateně podporovali.  To jen tak na okraj.

oakman 22.8.2007 12:26

Re: Re: O těch skinhedech a "národním odporu"

Jojo, Hitler neznárodnil!! Ani on, to jen vy!!:-D on ten Baťa by šil boty i pro vás, to jen vy jste byli holt hladoví psi.

Koneckonců Benešův národní socialismus přešel během pár let do tvrdé diktatury jako ten hitlerův, ani lágry nechyběly, jen ten plyn už nešel použít, viď?

V rámci podmínek byl ten váš postsocialismus vězeňského typu daleko horší zvěrstvo než ten sousední. Trval déle, zničil více životů, nadělal škody, které se táhnou dodnes.

Máte pravdu i v tom, že HomoFaber megazaměstnavatelé nám vždy chábrují s levicí - organizátorkou jejich biorobotů.

Psí vrah Čumil 22.8.2007 12:50

Re: Re: Re: O těch skinhedech a "národním odporu"

Mladý muži, kecáte naprosté voloviny. Vaše argumentace přesně odpovídá vaší "arbietspartaji": přibližné žvásty, nic víc. Na pouliční vyřvávání se to hodí, stavět se na tom nedá, pionýre.:-)

Mirek F. 22.8.2007 13:32

Re: Re: Re: O těch skinhedech a "národním odporu"

 "v rámci podmínek" zas taková  bezobsažná alibistická okecávačka... Ani nepodložené  invektivy nechybějí, prostě, i když schází argumenty, musíme si udržet tempo plamenného řečnění, že?:-)

oakman 22.8.2007 14:18

mechanika dějinných jevů...... nic více, hoši

já vím, kácím tu lživé orákulum...

Mirek F. 22.8.2007 14:26

Re: mechanika dějinných jevů...... nic více, hoši

Lživá orákula se dají kácet pouze věrohodnými argumenty a nikoliv demagogiemi typu o zničení více životů. Ani na počet zavražděných ani na "jen" zkažené životy to hrubě nesedí. Kdyby nacismus trval 40 let , tak by se asi tady těžko kdo dohadoval....

Martin 22.8.2007 14:40

Re: Re: mechanika dějinných jevů...... nic více, hoši

nacismus 6 let 40 milionu

komunismus 70 let 100 milionu

jirka.s. 22.8.2007 16:28

Re: Re: Re: mechanika dějinných jevů...... nic více, hoši

Myslíte tím snad  že komunismus byl o 5,24 mil./rok lepší než nacismus?

Stanley 22.8.2007 18:04

Re: Re: Re: O těch skinhedech a "národním odporu"

KDY přešel Benešův národní socialismus do tvrdé diktatury ? Beneš zemřel v r. 1948 !  Měl jistě své chyby, ale řada současných politiků mu nesahá ani po kotníky ! O těch , co byli před r. 1989     ani nemluvě !

sociolog 22.8.2007 15:09

Re: O těch skinhedech a "národním odporu"

Je prokaazano, ze Hitler ceskou politickou scenu sledoval velmi pozorne. Konec koncu vdecil svuj zivot ceskemu lekari...

Jak byl zmaten ve svem dejinnem poslani, kdyz mu jeho spickovi antropologove na jeho objednavku dokazali, ze k likvidaci urceni Cesi maji nejvic keltske krve v Evrope!!

Proto nevylucuji, ze ho Benesova strana k jeho nazvu inspirovala, i kdyz nastavil ponekud jiny program. To musi i Oackman priznat.

Psí vrah Čumil 22.8.2007 18:59

Re: Re: O těch skinhedech a "národním odporu"

Socilogu, vy troubo, Hitlera inspirovala skutečně jedna strana z Čech, smůla je pouze v tom, že to byla strana sudetoněmeckých nácků, založená 1904:

"Sympatie k Schönererově hnutí sdílela i Deutsche Arbeiterpartei (DAP). Jejímu založení předcházel první dělnický kongres, který se sešel v Chebu roku 1899 a účastnila se ho celá řada delegátů ze severních Čech. V roce 1904 se pak konal v Trutnově ustavující sjezd DAP v Rakousku. Jejich protižidovský programový náboj převzaly, byť v modifikované formě, po vzniku Československa Deutsche arbeiterpartei (DAP), resp. Deutsche nationalsozialistische Arbeiterpartei (DNAP). Současně se posunulo centrum z Chebska na Mostecko a Ústecko. Když byl roku 1918 odhlasován nový program, objevil se v něm kromě jiného požadavek odstranění "panství židovských bank nad hospodářským životem" a skoncování s "rozbujelou mocí židovsko-kupčického ducha vůbec". V Čechách získala roku 1911 tato strana 21 951 hlasů, z nich však více než polovinu v sociálně-demokratických okresech Liberec (3927), Ústí nad Labem (3027), Teplice (2798) a Trutnov (1278).

Zakladatelé a vůdci této strany Hans Knirsch a Hans Krebs působili rovněž v severních Čechách, ideolog strany Rudolf Jung na Moravě. Právě Rudolf Jung, který se pokládal za filosofa ovlivněného Düringem, sepsal pro rakouské národní socialisty program: snůšku pouček z Treischkeho, Düringa a Claße, zabalenou do vyhroceného rasismu a antisemitismu. Program vyšel až roku 1919 v Ústí nad Labem a o dva roky později v Mnichově pod názvem Der nationale Sozialismus. Podle zjištění Hermanna Gramla Hitler v roce 1938 prohlásil, že Jungův spisek považuje za první pokus o fomulaci nacionálně socialistického světového názoru a že mu za mnohé vděčí.

No, Krebse nám Spojenci po válce vydali - dostal velezasloužený provaz.

Stanley 22.8.2007 17:47

Re: O těch skinhedech a "národním odporu"

 Mně je úplně jedno, kdo se skrývá pod nickem oakman. Myslím si jen, že s chutí jemu vlastní vyvolává zde na PSU polemické bouře !  Já tvrdím jen jedno, kdo srovnává prezidenta Beneše s     Hitlerem, neví o českých dějinách nic a je to jen ponížený služebníček  Possellta a dalších Sudetˇáků !

oakman 22.8.2007 10:55

Trochu šroubovaná paralela.

S Maďary máme společné jen to živoření v ost block. Jinak je maďarská společnost celkem překvapivě o něčem úplně jiném než česká. Maďarské schisma je podobné tomu Polskému - v obou případech jde o souboj "zcivilizovaného "socialismu v koalici s liberály proti ultrakonservativní nacionalistické pravici, která je z pohledu českého voliče spíše podobna sládkovi než dnešní ODS.

Pokud srovnáme na jedné straně Kačury & spol. v Polsku, Orbána v Maďarsku a našeho Topola, tak z toho náš "buran z Beskyd" vychází jako civilizovaný vyjednávač, který občas trpí (asi z pocitu nutnosti být lidovým) jistou mírou hospodského vyjadřovacího fekalismu.

Pokud pohlédneme doleva, tak i Gyurczány´vedle Paroubka vypadá jako moderní pravičák. To už nemluvím o Kwasniewském - pokud se vrátí do čela levice, tak Polsko sice bude mít jako my v čele chlapíka, který už jednou dojel na zloděje okolo sebe (jako Klaus), ale jako osobnost strčí do kapsy i Zemana - a to byl jediný výrazný charakter v čele levice po roce 89.

Maďarská a Polská pravice je paradoxně nejblíže obrazu pana Paroubka - politika uzurpace moci, reorganizae života občana dle rigidních pravidel strany, používání pouličních kraválů jako zbraně na "tlakování parlamentu" - to vše včetně sentimentu po období, na které nemohou být občané moc pyšní (není rozdílu mezi "velkomaďary s šípovým křížem", Beckovými židobijci v Polsku a národněfrontovní chamradí u nás).

Takže - rozděleni jsme podobně, ale u nich se partaje chovají v opačném gardu. U nás, po politickém konci Sládka, který nebyl ani napravo, ani nalevo, hlavně byl všude, je to Paroubek, kdo plní roli toho zlého burana s nízkými pohnutkami ale vysokými ambicemi.

Šaňo Mach 22.8.2007 16:05

Re: Trochu šroubovaná paralela.

Tu pri tejto "analýze" ma napadá len ten bradatý vtip:

Najistejší spôsob samovraždy je vyskočiť v Terchovej v krčme na stôl a zakričať: "Jirí Jánošík byl maďarskej Žid!"

Stanley 22.8.2007 17:53

Re: Re: Trochu šroubovaná paralela.

Jánošík sa volal Juraj !   Šaňo ,Teba nepovesili s Tisom ?  Ale ja viem ,dostal si doživotie , hej !

I.L. 22.8.2007 23:41

Re: Re: Re: Trochu šroubovaná paralela.

Janosik byl George...

a chtel prosperitu a bezpecnost pro chude :-P

hologramm 22.8.2007 10:07

Ale ČSSD už svoji gardu má !

Říká si "odbory" (správně ROH) a na povel ze stranické ústředny jsou  gardisté sváženi do Prahy, kde řvou pod okny státních institucí;-O;-O;-O.

Kolombo 22.8.2007 9:51

Vidím to jinak.

Pravice s levicí by se neměly "dohodnout", neb to nikam nevede. Měly by se naopak rozdělit. Ať kvetou tisíce růží, ať soutěží tisíce škol - jak pravil svého času Předseda Mao. Pak by se vidělo, čí přístup k životu je pro člověka uspokojivější, jestli kolektivistický nebo individualistický preferující snahu o soběstačnost. Teprve umím li se postarat o sebe a své blízké mohu být přínosem pro kohokoli jiného. Jinak jsem jen koulí na noze a socialistické pokrytectví má jen zastřít, že chci na ostatních profitovat a ne pomáhat..

Dan177 22.8.2007 7:57

Pan Doležal je nedostatečně informován 2

Co se týče Jobbiku: je to spojenec Fideszu, který se stále otevřeněji hlásí k fašismu, jeho stoupenci veřejně skandují např.:  "zsidók a Dunába, a többit meg utána" což znamená "Židy do Dunaje, ostatní pak za nimi" nebo "Indul a vonat Auschwitzba (Vyjiždí vlak do Osvětimi). Zveřejňují jména, adresy, tel. čísla  politiků, novinářů, umělců, kteří jsou podle nich Židé. Zcela otevřeně vyhrožují všem, kdo s nimi nesouhlasí, podporují zavedení totalitního státu, v poslední době se dostali do novin pořádáním pogromu na homosexuály. V hlavním městě jednoho ze státu EU - mluvím o Budapešti - honili a do krve zbili lidi, kteří jim připadali (!) jako homosexuálové. Takže mluvit o fašismu Jobbikem zakládané gardy je zcela relevantní a ne pokrytecké, pane Doležal. Napsat, že i krajní levice měla své gardy je mírně řečeno neaktuální. Ano, měla Lidové milice. To už je naštěstí minulost. Dnes neexistuje ani krajní levice, ani její gardy. Dnes zato existuje krajní pravice a právě začíná v jedné zemi EU zakládat své gardy (protože by jich mělo být víc) a některé z nich požadují zbraně. Jejich uniformy mají být černé a mají mít odznaky s arpádovými pruhy. To je naprosto jasná návaznost na Szálasiho gardu válečných zločinců "šípových křížů". Tomu, co prohlašují o svých cílech (boj proti zločinnosti, pomoc při živelných katastrofách) nevěří ani oni sami.