18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Podání vysvětlení - na tapetě je ČT

Se slovním spojením „podání vysvětlení“ mám spojena léta před listopadovým převratem. Žádost přicházela buď poštou, doporučeně, v obálce s modrým pruhem, nebo ji přinášeli dva doručovatelé od StB, obyčejně ráno mezi šestou a sedmou hodinou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Schwarz 14.3.2017 19:40

ČT je soukromá

stanice, kterou z úradku "zástupců Lidu" partě kamarádů platí veřejnost prostřednictvím "daně z hlavy" pod krycím názvem "koncesionářský poplatek". Parta samozvaných majitelů pak ČT - v rámci svých politických preferencí - používá k útokům na ideové oponenty a ty to celkem logicky štve. Jde totiž o svinstvo par excellence, které se snad může líbit jen pánům Rudolfovi, Šimkovi a paním Netzer či Boublíkové.

J. Šimek 14.3.2017 19:48

Re: ČT je soukromá

Předvedl jste vylhaný flusanec :o)

Začíná lží o soukromé ČT ...

P. Vaňura 14.3.2017 20:45

ČT je opravdu soukromým majetkem Pravdy a lásky.

I když jinak má pan Doležal pravdu. Přesto si nemyslím, že pan Babiš porušil zákon, pouze využil toho, že zákon byl mizerný a děravý stejně, jako spousta jiných zákonů v tomto státě...

J. Kratochvíl 14.3.2017 16:20

Mimo to,

že si pan Babiš optimalizoval daně v měřítku o jakém se některým spoluobčanům a novinářům ani nesní. Tak jako ministr financí dokázal sehnat peníze na provoz státu a přitom nezadlužovat tento stát, to se nepovedlo žádnému ministrovi financí za posledních 27 let a to něčem vypovídá. Ani našemu největšímu "ekonomovi" V.Klausovi. Volím pana Babiše, Doležalům a podobným na truc.

V. Kotas 14.3.2017 17:27

Re: Mimo to,

Veselo začne být, až se bude dělat audit v ČT, současně s kontrolou NKÚ. Proti tomu bude kauza Babiš - čajíček.

F. Kusák 14.3.2017 13:44

Tak mně zase to neustále a naivní

přetřásání Babiše, Zemana, Trumpa, Ruska a dalších unavuje. Ale zase, znovu jsem objevil pěkné pořady na Vltavě a poslouchám také audio knihy, a je to moc fajn. Koho budu volit, je jen a jen moje věc a zakomplexované novináře neposlouchám.

J. Šimek 14.3.2017 11:59

Babiše pěkně štve, že ČT opakovaně

připomíná divákům, že papír sepsaný dvěma renomovanými firmami, o kterém Babiš tvrdí, že je to audit o jeho přijmech, začíná slovy - toto není audit. :o)

F. Kusák 14.3.2017 14:23

Re: Babiše pěkně štve, že ČT opakovaně

Pane Šimku, přeci, tedy možná, víte, že každá účetní uzávěrka takto velikých firem musí být auditována ze zákona. A uzávěrka, takto majetkově propojených firem, musí dokonce být konsolidovaná. Takže mně přijdou výhrady laiků celkem zbytečné. Jestli se Babiš dopustil daňového podvodu, pak budiž, je to trestný čin, a v tomto rozsahu by to bylo pomalu na úrovni vraždy. Ptám se je to tak?? Nebo je to pouze tím, že je nutné Babiše skandalizovat, aby konečně spadly jeho preference. Ať se k tomu vyjádří nějaký "daňař", ale poslouchat poťouchlé a navedené redaktory z ČT to fakt nemá smysl.

J. Šimek 14.3.2017 19:46

Re: Babiše pěkně štve, že ČT opakovaně

Babiš lže, že si zadá audit a vy mluvíte o poťouchlých redaktorech? To mi nepřijde normální :o)

Ś. Svobodová 14.3.2017 11:11

A že zrovna ČT?

Reportáže o Babišových dluhopisech odvysílaly všechny české zpravodajské stanice. Úroveń zpracování byla všelijaká, ale dalo by se říct, že se jednalo o reportáže informativní, sestavené z prokazatelných fakt a bez emocí a dalo by se říct, že byly objektivní. A co vím, na tyto reportáže a televize si Babiš nestěžoval.

Pokud pane Doležale nepoznáte rozdíl mezi objektivním zpravodajstvím a manipulací s veřejným míněním, neměl byste se k tomu vyjadřovat.

K. Vyšata 14.3.2017 14:33

Re: A že zrovna ČT?

Trochu jste pana Doležala nepochopil, on nezastírá, že je zaujatý proti Babišovi a proto píše jak píše. Otázkou je, kdo vlastně pana Doležala bere vážně. Postupně se stává svojí angažovaností v nějaké obraně demokracie vzorkem zatvrdlého myšlení.

H. Gene 14.3.2017 19:49

Re: A že zrovna ČT?

Pokud neznáš rozdíl mezi zprávou a komentářem, nevyjadřuj se k médiím.

Č. Berka 14.3.2017 10:37

ČT má co vysvětlovat.

ČT má některé politiky a strany " v oblibě" a jiné se snaží dlouhodobě a za každou cenu prudit. Propagandu dělá kvalitně- to musím uznat! Píše o tom i pan Doležal- třeba střihem, řazením zpráv, zdůrazněním či naopak potlačením určitých věcí, naznačováním...

Babiš je mediálním magnátem? To jako vážně? Vždyť media, která vlastní už dávno nemají ten PODÍL a hlavně VLIV, co mívala v minulosti...

M. Malovec 14.3.2017 10:08

ČT

má žluklé máslo na hlavě v jiných věcech (výběr loga ČT bez výběrového řízení za částku bezmála půl miliónu korun v situaci, kdy logo bylo poctivě vysoutěženo a připraveno k užívání - ale změnil se ředitel s jinými vazbami) jiné reportáže, amatérské hodnocení případů pochybnými odborníky a podobně. Rado raď!

V. Novák 14.3.2017 9:16

Definice objektivity - "Objektivita je to, čemu se ČT vyhýbá

jak čert kříži.".

F. Navrátil 14.3.2017 9:07

To je ale fór!

Podle autora "publicista nemá být neutrální, ale stranit tomu, co je podle jeho názoru správné". Může být. Ale ať si svoje "správné" názory publikuje za své a nepožaduje koncesionářské poplatky!

H. Gene 14.3.2017 19:50

Re: To je ale fór!

Jako že veřejnoprávní televize nemá poukazovat na zloděje?

M. Marek 14.3.2017 8:12

Pokud

se ČT octla se před jakýmsi kostnickým tribunálem, v němž bude muset dokazovat svou mravnost, pak má velký problém, protože je nemravná od nejméně od spacákové privatizace.

P. Maleček 14.3.2017 5:45

Zázrak v Doležalově hlavě

A pak že se nedějí. Doležal, proslulý svou nenávistí ke korupcebijcům, kteří v r. 2013 zničili dle něj tu nejlepší demokracii, co tu kdy byla a tím do vlády oni, ne Sobotka posadili totalitáře Babiše, náhle toho skoro hlavního korupcebijce - Wollnera obhajuje.

Byť jeho jméno cudně necituje a zabývá se postojem televizní rady, je jasné že jde o něj. Nelze si než přát, aby se takových zázraků odehrálo v Doležalově hlavě víc. Coby důkaz jeho svěžesti (nemyšleno pohlavní) zatím vzpouzející se stařecké zahořklosti kalící racionální pohled na svět a ČR politiku zvlášť.

P. Eugel 14.3.2017 6:17

A jak je to u Vás? Starecka demence, mladičká nerozvážnost, nespokojený sexuální život? Co s tím má jako věk?

I. Mertl 14.3.2017 8:23

Re:

Nejspíš leccos z toho, navíc chorobná záliba v politických zrůdách.

P. Eugel 14.3.2017 6:17

A jak je to u Vás? Starecka demence, mladiÄŤká nerozvážnost, nespokojenĂ ̋ sexuálnĂ­ Ĺľivot? Co s tĂ­m má jako vÄ›k?