19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Pavel Bém se polepšil

Vánoce jsou svátky míru a pokoje, patří k nim i odpuštění hříšníkovi, který následně dostane prostor, aby se polepšil. A tak tu máme – aspoň podle dnešního vydání deníku Právo – dobrou zprávu: týká se Pavla Béma, který kdysi, poté, co byly zveřejněny odposlechy jeho telefonických rozhovorů s pražským bossem Romanem Janouškem, úspěšně požádal o pozastavení svého členství v ODS a následně odešel z poslaneckého klubu strany.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 4.1.2013 0:52

V roli Lotranda?

Pan Špidla se přece po odchodu z naší politické scény nestal Lotrandem, ale předním EU-lotrandem. Jeho zásluhy o naše zadlužení v době prosperity, a o bezvýjimečné přijetí všeho "bruselského" (včetně FV) jsou obrovské, takže dobrou vůli alespoň vůči někomu mu určitě upřít nelze. Z toho, jak dokonale si načasoval své vykopnutí z české politiky, přímo do právě pro něj připraveného pašalíku "bruselského", by měl radost i Machiaveli (i mnohý šachový velmistr). A takové skvělé téma "naše" média, včetně pana Doležala zahodila. Proč?

P.S. Jediné, co jsem kdy panu Grossovi věřil, bylo to, že po takové záři reflektorů tehdy opravdu netoužil. Dostal to zřejmě jako (nad)stranický úkol. Beztrestnost si tím ale očividně zajistil.

P. Lucký 2.1.2013 17:02

ano

ovšem je tam malá chyba Pavel Bém si polepšil.

J. Rechnovský 2.1.2013 11:23

Konečně podstatná myšlenka.

I přes dobrou vůli se v dnešním systému prostě nedá hrát!!! O co se vlastně jedná? Jde o propojené sítě politiků a jejich stran, spřátelených podnikatelů, státních úředníků, státních a polostátních firem, policistů a soudců. Účelem je vykrádání státních zakázek a udržování moci. Tento decentralizovaný systém se vyvíjí již přes 20 let a dnes již ohrožuje ekonomiku státu a úroveň demokracie. Nejlépe funguje kolem stran ODS a ČSSD (viz např. Drobil, Bém, Rath...atp.) Sítě vznikají na regionální i celostátní úrovni nebo kolem určitého typu státních zakázek (např. velkých stavebních, zdravotních...). Občas mezi sebou i bojují o vliv a větší podíl na kořisti.

Systém je již nemožné zásadně ohrozit člověkem vzešlým z tohoto prostředí, byť by to byl premiér. 

Existuje jediná reálná možnost jak jej oslabit. Poslat do parlamentu novou politickou stranu lidí bez vazeb na systém a s programem radikální reformy státní správy a veřejných financí.

B. Rybák 4.1.2013 1:02

Re: Konečně podstatná myšlenka.

Už jsme tam poslali např. "zelené" "veverky" to Vám nestačí?

P.S. Z čeho byl usvědčen např. pan Drobil? Odkud to všechno víte? Máte to přímo od pramene?

Pokud taková mocná síť existuje, pak si určitě zajistila, aby za padouchy (oběťmi mediálních poprav) byly označeni především ti, kteří proti nim bojují. Jste si opravdu jist, že jste je prokoukl?

M. Andreas 2.1.2013 10:14

Lotrando a Zubejda

Jelikož je to oblíbená pohádka mého prostředního synka (2,5 roku), tak jsem ji měl možnost sledovat v posledních měsících několikrát. I mně se u ní nějak podvědomě vsouvali politické konotace. Vždy přemýšlím, jestli hlavní loupežnická píseň (Pod dubem, za dubem - http://www.youtube.com/watch?v=49peSebG9Zw ) je hymnou ODS (či Grossovsko-Šloufí ČSSD) či zhudebněným programovým prohlášením. Myslím, že by byla pěkná kulturní vložka, kdyby na tuto hudbu na kongresu takový Hrdlička, Dlouhý, Novák, Oulický, Janoušek, Rittig a další pasáci těch svých politických k*rviček (Bendl, Bém, Kuba, Chalupa atd. atp.) zatančili kankán. 

Inu - žádné jiné řemeslo nikdy tolik neneslo. Viz např. http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Drobil-podle-Blesku-drobi-miliony-z-lazni-Do-novych-firem-221367

http://www.lidovky.cz/klausovi-se-zajimaji-o-vilu-na-hradcanech-fpn-/zpravy-domov.aspx?c=A120222_190322_ln_domov_spa

http://zpravy.idnes.cz/bem-neutraci-za-hodinky-ma-ctvery-za-420-tisic-fzm-/domaci.aspx?c=A081121_212721_domaci_dp

http://www.mediafax.cz/politika/4086798-Ministr-Blazek-Hodnota-majetku-mi-kolisa-mezi-15-a-20-miliony

M. Šetka 2.1.2013 9:21

křišťálová čistota

Tak tak. Pavel Bém je stejně křišťálově čistý jako vzduch v 8 tisících metrech. Vždyť nebyl ani obviněn. To jen někteří největší nepřátelé lidstva se mu snažili /a mnozí ještě snaží - zbytčně/ nasadit mu psí hlavu.Inu,je mi na blití. Nejen z Pavla Béma, z celé ODS a konec konců i z celé té podělané koalice. Stejně jako autor článku nejsem příznivcem postupu vše rozmlátit. To věci nepomůže. Možná,že by pomohl dobrý snajpr.