20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: „Obrodný proces“ v TOP 09

Nejprve sled událostí: 26. ledna vyšel průzkum veřejného mínění ohledně voleb do Poslanecké sněmovny, který pořídila agentura STEM. Podle volebního modelu, který vypracovala, by se TOP 09 s 4,6 % nedostala do poslanecké sněmovny a skončila by až za Okamurovou SPD.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Loskot 23.2.2017 20:13

Kalousek za sebe nemuze, je proste nemocny. V zivote se mu povedla jedna vec, majstrštyk se Schwarzenbergem.

D. Polanský 13.2.2017 21:52

Opravdu Antibabiš

to je málo na program TOP 09. Jenomže Kalousek nic více ze sebe nedostane. Podobně jako autor, který je zcela z Babiše ve vytržení. TOP 09 je nepřirozeně vzniklá strana. Zrodila ji nenávist k lidovcům. Teď nenávidí i Babiše.

F. Žůrek 13.2.2017 15:56

TOP 09 vznikla odtržením od KDU-ČSL a z nenávisti!

Byla to nenávist od M. Kalouska vůči "Čunkovcům", že byl v Brně na sjezdu zbaven předsednictví v KDU-ČSL. Samotný Jiří Čunek byl Kalouskem rozmetán, politicky zničen, ale jako statečný Valach pořád žije. A snad již pochopil stařecký kníže KSch, ke komu se to vlastně přidal. A Doležalovi se velice divím, že Kalouska neprohlédne, že se jedná o hochštaplera, který ničí českou politiku. Ale možná je to žádoucí, to zase člověk nikdy neví, kam ten svět spěje,,,

M. Prokop 13.2.2017 17:37

Re: TOP 09 vznikla odtržením od KDU-ČSL a z nenávisti!

Lidovci podrazáci taky žádná výhra. Ale vládnout mohou s kýmkoliv.

B. Mráz 13.2.2017 14:39

Topka je

pro mě s knížetem nevolitelná, bez něj patrně nezvolitelná. Šikovný Kalousek to patrně ví a jsem sám zvědav, jestli dokáže ustát tuto situaci. Pan Doležal je ve svém spravedlivém boji( bez ironie) proti babišismu limitován tím, že vsadil právě na TOP reprezentovanou Kalouskem. Zdá se mi, že tato bitva je nevyhratelná. Spoustě voličů vadí slepě proevropská politika TOP, jiným zase pověst Kalouska .

J. Štrobl 13.2.2017 11:32

Já vám nevím,

ale mně všechny tyhle naše tzv. tradiční strany připadají jako zombie a nevidím žádný důvod je znovu přivádět k životu. Přežvykují neustále to samé, co jsme od některých slyšeli téměř 25 let, tedy že za jejich vedení bude "líp" a ono to jde neustále z kopce. Většinou jsou zamořené neomarxisty, takže se smazal u nich rozdíl mezi levicí a pravicí. Z jejich politiky se tak stala neslaná nemastná nastavovaná kaše, vedoucí nás do neomarxistického ráje plného LGBT, muslimských hurisek a jejich zvrhlých chasníků; feministek, které nechtějí rodit ani vychovávat děti, protože dítě je už pro ně jenom "to"; ekofašistů (správněji ekonacistů) jejichž jediné nápady jsou obsaženy v nacistickém pojetí přírody "Dauerwald", atd, atd. Tyto strany jsou plné politiků uplácených Bruselem, aby se zřekli zájmů svých občanů, kteří je zvolili, a odkývali každou zhovadilost EU.

K. Vyšata 13.2.2017 10:06

No, pokud se už i pan Doležel

zapojuje do vnitřních problémů TOPky a velebí Kalouska, je TOPka na odstřel. U té strany je jediné řešení, změna ve vedení, to znamená místo Kalouska naroubovat Laudáta. Když už si TOPka dře zadek při skluzu do bezvýznamnosti, tak s Laudátem by byla alespoň sranda.

P. Harabaska 13.2.2017 14:33

Re: No, pokud se už i pan Doležel

Obrodný proces? Spíše bych napsal Obludný proces. A Laudát jako Vůdce strany? Zdalipak víte, jak je označována jednotka blbosti? 1 Ł (čti jeden L.....).

K. Vyšata 13.2.2017 15:43

Re: No, pokud se už i pan Doležel

O tom etalonu vím a proto Laudáta navrhuju. Byla by sranda a je prokázáno, že lidé dost často podporují postižené, třeba by to nějaký ten hlas hodilo.

J. Schwarz 13.2.2017 10:01

Cha chá!

"Závěry" pana Pošmourného a jeho "pozitivní program" mi silně připomínají blouznění sjezdů KSSS stran toho, jak se bude vyvíjet komunistická společnost...

T. Kohout 13.2.2017 7:29

TOP?

TOP není žádná "klasická strana", ale je to taky novostrana, založená dost nesmyslně na image 2 mužů (jeden jako fasáda, druhý jako nositel idejí). Naní příliš rozdílná od podobných výstřelků, jako Zelení za Bursíka (a Schwarzenberka, Bursíkova ministra zahr. věcí), VV a konec konců současného Ano.

Š. Hašek 13.2.2017 11:30

Re: TOP?

Přesné!!!

Strana založená na (hloupě skrytém) negativismu vůči ODS. Strana s maskotem orlického pána (dle socialistických mládežníků knížete), který jásal na Prague Pride. Strana s hloupou "myšlenkou" - moderní evropská strana se sociálními aspekty -. Strana s hloupým otáčením se jak korouhvička po presidentských volbách v USA. .............. Nenávistná strana vůči zvolenému presidentu ČR. Strana středu (říkalo se ani ryba ani rak).

Strana, kterou (asi) volil Pehe a Halík.

No neber to!

P. Boublíková 13.2.2017 6:24

Kvadratura kruhu

TOP se definuje jako pravicová strana, ale zároveň proevropská. Přičemž eu nám nenabízí nic než socík - je to levicový koncept. Z toho se topka nijak nevymotá.

A. Reček 13.2.2017 7:08

Re: Kvadratura kruhu

EU projde vbrzku reformou a levicí s liberály prosazovaný multikulturalismus bude postupně odstraňován. Důkazem jsou propady levičáků v řadě zadlužených zemí EU, hlavně na jihu, včetně Francie. A topka má podobný směr jako např. PiS v Polsku nebo i Fidesz v Maďarsku, které jsou také proevropské a silně protimultikulturní a nelevicové. Pouze potrhlý náš politik by chtěl být proti EU.

P. Boublíková 13.2.2017 7:40

Re: Kvadratura kruhu

Levicový (kolektivistický) projekt je třeba euro, přičemž topka přijetí eura prosazuje.

A vůbec celá evropská integrace není nic než nesmyslný kolektivismus. Pokud topka hlásá "návrat eu ke kořenům" (eu = bezcelní zóna) tak se omlouvám, že mi to uniklo...

P. Maleček 13.2.2017 6:01

Kalousek coby zachránce demokracie - kdo tomu věří?

Doležal píše - "Obrana parlamentní demokracie před vetřelcem je prosím pozitivní program, a je to vize pro příští dvě-tři léta. Mám jakousi naději, že Miroslav Kalousek takovou vizi má". V té první větě má Doležal bezesporu pravdu. Když ale přidá, že oním nosičem oné bezesporu potřebné vize je Kalousek, tak ... ehm, jaksi to přestává štymovat.

Totiž, ano Kalousek v poslední době mluví dobře, jen jeho obrana a snaha o zachování demokracie jaksi naráží na to, co vyváděl jako vládní politik, jeho funkci náměstka min. obrany nevyjímaje. Tedy v posledních cca 20 letech. Jeho kariérou se jak červená nit táhne nejen ono krasořečení o demokracii, ale i výsledky jeho konkrétní kroků, jaksi vždy končící masivním dojením státu a jeho občanů.

Samozřejmě to vrcholící jeho ovládáním "Nečasovy" vlády, která skončila rozkrytím korupčního centra přímo na Úřadu vlády. Kdy premiérova sekretářka řídila svého šéfa přes svou mezinožku, dle toho, jak jí kdo uplatil v zájmu si též na státním nakrást. O čemž Kalousek nemohl nevědět, přesto to roky kryl.

Ano, Kalouskovi nikdo nikdy nic nezákonného nedokázal, což ho s jeho mistrným intrikánstvím (myšleno pozitivně) stále drží nahoře. Ale ona koule na noze důsledků Kalouskových aktivit ho činí nedůvěryhodným, zvlášť při jeho současné ohnivé obraně demokracie. Z té hlavně on, v očích značného % voličů, udělal až nenáviděnou přetvářku a masku pro soukromé zájmy financované dojením státu. Čímž - ano otevřel cestu k moci totalitním figurám ala Babiš či Zeman.

A tak chce-li se TOPka při své obhajobě demokracie stát důvěryhodnou, nezbude jí než si do čela postavit někoho jiného, dle mě nejspíš Pospíšila. Kalouska se zbavit nemusí, ale ať bojuje ze zadních řad, ne však jako vrcholný symbol partaje bojující za záchranu demokracie. To totiž Kalouskovi věří jen oněch +- 5% voličů.

S. Sedlák 13.2.2017 5:41

TOP09 má problém

Kalousek ovšem také.

Kalousek je sice nejhlasitější kritik Babiše a má pravdu. S jeho osobou je ovšem spojeno několik kotrmelců, které na něm zanechalo pár šrámů, které asi nejsou ochotni kurýrovat ti, vůči nimž vystoupil. Byl to on, kdo inicioval pád Grosse, byl to on, kdo nepodržel Nečase, byl to on, kdo okopával ODS kotníky v době Nečasovy vlády. Měl ambice převzít vládu a dopadlo to tak, že Zeman nastolil úřednickou vládu a pak plukovníci a státní zástupci dokonali nastup Babiše. Nečas i Topolánek měli problém uhlídat mocichtivé straníky a Starostové vycítili, že s Kalouskem se do vlády nedostanou. Následně má Kalousek problém i uvnitř strany.

Loajalita se holt nenosí.