20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Koudelkiáda

Kauzu údajného opisování poslance Blažka otevřelo minulý týden v Babišových Lidových novinách úderné komando Shabu – Koutník bezprostředně poté, co Poslanecká sněmovna většinou hlasů napříč politickými stranami (s výjimkou ANO, ovšem) schválila zprávu poslanecké komise k reorganizaci Policie ČR

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Krejčí 17.2.2017 22:32

Ach jo...

Tak problém je, že abychom naplnili autorovy představy, museli bychom vyloučit trestní postih politiků. Protože každé trestní stíhání politika může být politicky využito či zneužito. Jiným politikem.

Babiš jen využil situace (když byl ten zásah na úřadu vlády). Situace mu nahrávala, využil jí. Tak jako by nyní jeho oponenti nepochybně min. verbálně využili toho, kdyby byl trestně stíhán on.

Nemá to ideální řešení. Autorovi mohu navrhnout, aby prosazoval rozšíření imunity politiků, prostě by u nich žádné trestní stíhání a postih nepřicházely v úvahu a bylo by po problémech. Stačí to dát třeba do ústavy.

Dále: Autor to přímo neříká, ale vlastně volá po tom, aby do činnosti státních zástupců politici zasahovali. Někdy se posměšně říká, že státní zástupci nejsou a nemohou být nezávislí. V tom případě je ale třeba volat po zrušení § 3 odst. 1 zákon o státním zastupitelství, podle kterého "věci svěřené do působnosti státního zastupitelství vykonávají státní zástupci; jiné orgány nebo osoby nesmí do jejich činnosti zasahovat nebo je při jejím výkonu nahrazovat anebo zastupovat". Tak ať toto autor prosazuje, pak třeba nastane z jeho pohled ideální stav, aby stranický funkcionář zvedne telefon, zavolá funkcionáři státního zastupitelství a ohrožení demokracie bude rázem zažehnáno.

Ale teď vážně: skutečně si autor myslí, že nástup Babiše (kterého skutečně nemusím, je to populista), byl způsoben zásahem na úřadu vlády? Není to spíše důsledkem zvýšeného vnímání korupce u původních stan, přičemž lze spekulovat, zda oprávněného? Dle mého názoru Babiš sehraje svoji roli, příštími volbami posílí a pak jeho vliv a popularit upadne. Nebylo-by li Babiše, hlasy voličů by získal jiný populista.

I. Hil 17.2.2017 20:20

Zkuste se vyjadřovat stručněji

Tohle je jak od grafomana...

J. Kyselková 17.2.2017 15:50

Článek je kláda,

ale já velmi souhlasím a děkuji. Je to jako nadechnutí čistého vzduchu !

Převrat byl připravený profíky, jistě se radují, jak to vyšlo a šlape. Profláknutý Babiš se jen jízlivě směje - pro někoho hrdina - pro někoho "drzý gauner". (Za ty "zloděje" lotře!)

P. Lenc 17.2.2017 11:03

Po dlouhé době

částečně rozumný článek páně Doležala.

J. Kulheim 17.2.2017 10:06

Profesní skupiny nemohou nahrazovat politiky

Pan Babiiš a jemu podobní zoufalci se řídí heslem, že nejlepší obrana je útok. Zpráva vyšetřovací komise jim není po chuti a tak se rozhodli zaútočit přes nějaké opisování. Přitom s obsahem zprávy souhlasili zástupci všech politických stran. Každý může mít svůj názor na výsledky práce vyšetřovací komise. Ale měl by mít také nějaké argumenty o které se může svá tvrzení opřít.

Zase se odkopává jedna ze skupin elitářů, kteří jediní ví, jak by právní systém měl vypadat a jak a co by orgány v trestním řízení měly dělat. Jenomže pokud by tomu tak bylo, tak by právní systém byl takový, jaký by vyhovoval této profesní skupině. Nakonec by to byly profesní skupiny, které by řídily chod státu tak, jak by to vyhovovalo jim. Žijí v mylné představě, že ostatní jsou od toho, aby poslouchali jejich moudrosti a zajistili jim vysoké příjmy. Jenomže peníze nikomu nezaručí, že budou svoji práci vykonávat dobře.

Tam kde ve společnosti neplatí přirozené, nepsané zákony jako to, že normální je nekrást, nezabíjet, pomáhat dobrovolně těm, kteří se dostanou do problémů ap, , tam sebevětší kupa popsaného papíru nepomůže také. Ukazuje to jenom to, že tam není něco v pořádku. To co je potřebné, aby se řešilo ví nejlépe ti, kteří musí řešit problémy o kterých ti co zákony píší nemají potuchy. Zákon jde vždycky až za nějakým zlým činem, těžko ho může i ten nejlepší a nejvzdělanější člověk předvídat.

Za řešení věcí veřejných odpovídají politici resp vláda. Odpovídá za to svým voličům ne nějakým Ištvanům, Šlachům apod. Politici nejsou nepostižitelní, pokud spáchají trestný čin. Tam je parketa pro orgány v trestním řízení. Stejně neumí nic víc než odposlouchávat.. Oni nemůžou mít právo např na to, aby vyhledávali soudce, kteří budou soudit podle jejich představ. Z činnosti v politice musí platit politická odpovědnost. Jsou to politici, kteří by měli posoudit práci policajtů a státních zástupců a vyvodit z toho řešení.

M. Těhanová 17.2.2017 7:46

Škoda,

Text je zbytečně rozvláčný, přesto jsem ho celý přečetla, protože dost přesně vystihuje podstatu toho dnešního marasmu. Nevšimla jsem si, kdo je autor,ale v okamžiku, kdy jsem došla k"odpudivému jednání" ODS, měla jsem jistotu, která se potvrdila. Co ví autor o dnešní ods, proč se nedokáže zbavit této zášti, která mu zatemňuje mozek. Co odpudivého proboha dnes ODS dělá, že pořád u některých vzbuzuje takovou zášť. Na ni se kydá špína a ostatní drží pod krkem Babiš informacemi, které na každého má. Co nás čeká není bohužel nic příjemného, mě už by to mohlo být jedno, ale týká se to života mých dětí a vnoučat, proto mě to nenechává lhostejnou.

M. Těhanová 17.2.2017 7:43

Škoda,

Text je zbytečně rozvláčný, přesto jsem ho celý přečetla, protože dost přesně vystihuje podstatu toho dnešního marasmu. Nevšimla jsem si, kdo je autor,ale v okamžiku, kdy jsem došla k"odpudivému jednání" ODS, měla jsem jistotu, která se potvrdila. Co ví autor o dnešní ods, proč se nedokáže zbavit této zášti, která mu zatemňuje mozek. Co odpudivého proboha dnes ODS dělá, že ppořád u některých vzbuzuje takovou zášť. Na ni se kydá špína a ostatní drží pod krkem Babiš

M. Těhanová 17.2.2017 7:48

Re: Škoda,

To jsem nechtěla poslat 2x, omlouvá mě mé stáří.

E. Vašátko 17.2.2017 6:30

Ne vždycky s Vámi souhlasím,

ale tentokrát děkuji za výborný a podle mně docela objektivní přehled současné situace. Ovšem na rozdíl od Vás já optimista nejsem, volby se dají bohužel koupit za pár koblih a pochvalu od "pána", ať už je to pan ministr nebo pan prezident.

P. Maleček 17.2.2017 1:22

Doležal - brzda záchrany a obnovy demokracie.

Doležal opět perlí, když píše - citace "o ideologii korupční chobotnice, která v minulosti údajně prorůstala ekonomikou, politikou a snad i justicí".

A tak nás Doležal opět přesvědčuje, že dle něj tu v zlatých časech po oposmlouvě ODS-ČSSD nikdy žádná korupce nebyla a partaje s demokracií v názvu, spíš jen v názvu, byly ještě křišťálovější než Grosovy finance na koupi bytu. Až tyto pro demokracii zlaté časy utnuli Babišovi poskoci od Šlachty a Ištvána, kteří si vymysleli, že premiéra vlády přes svou mezinožku řídila jeho sekretářka dle toho, jak ji kdo uplatil v zájmu si přes zmanipulovaného premiéra též na státním nahrabat.

Babiše nemůžu ani cejtit, což mi však nebrání vidět, že tyto Doležalovy lživé fabulace jen přispívají k tomu, aby demokracii v ČR Babiš skutečně zaříznul.

Ono totiž nejde demokracii hájit a přitom lživě maskovat jak demokratické strany prožrala korupce, což bylo to, co otevřelo cestu k moci diktátorům ala Zeman či Babiš. Ne tedy "řádění" Šlachty s Ištvánem ke všemu dle Doležala v Babišových službách.

Jedinou cestou k záchraně demokracie je poctivě si přiznat, že na jejím rozvratu měly zásluhu právě a hlavně prý demokratické strany prožrané korupcí. Bez tohoto přiznání si reality důvěryhodná cesta k obnově demokracie neexistuje. A jedním z těch kdo tomu svými výplody brání, ke všemu pod hlavičkou Klubu na (prý) obranu demokracie, je právě Doležal.

S. Sedlák 17.2.2017 4:39

Re: Doležal - brzda záchrany a obnovy demokracie.

Perlíte spíš vy.

Předchozí vlády byly prožrané korupcí nebo o tom jen byla přesvědčená většina lidí? Kdo z voličů tehdejší koalice proglédl pozadí policejního převratu? Kdo věděl, že online policejní zprávy o stovkách milionů a desítkách kilogramů zlata jsou vylhané a nemají s vládou co dělat? Kdo dnes kriminalizuje politické strany při obsazování postů na pozice náměstků minisrů a další? Kdo si vzpomene, že Tluchoře obviňovali z účasti na jakýchsi jednáních, která pro něj neměla žádný užitek?

Je bída, že u nás máme tak krátkou paměť.

P. Maleček 17.2.2017 5:38

Re: Doležal - brzda záchrany a obnovy demokracie.

Ááá, další věřící, že to o zkorumpování v názvu demokratických partají bylo výmyslem prolhaných novinářů, už od r. 2007 placených Babišem. A že jinak cnostné Nagyové šlo jen o pár kožichů, protože na Úřadu vlády málo topili a kabelky se šperky dostávala od známých mafiánů, aby je dávala na charitu. A že Nečas odstoupil z leknutí, když na něj bafnul policajt v kukle.

Já tedy na tyto poudání ovčí babičky jsem už trochu starej.

M. Těhanová 17.2.2017 7:54

Re: Doležal - brzda záchrany a obnovy demokracie.

máte to pěkně splácané - promiňte, al vy jste pane Malečku opravdu v ů l, jinak to charakterizovat nelze.

J. Kyselková 17.2.2017 15:31

Re: Doležal - brzda záchrany a obnovy demokracie.

Připojuji se, paní Těhanová. Ten Maleček je provokativní vůl, který má jen bulvární informace.

P. Lenc 17.2.2017 11:01

Re: Doležal - brzda záchrany a obnovy demokracie.

Zajímavé pane Malečku, takže ty kilogramy zlata, stovky milionů, veřejné vození zatčených spoutaných "medvědem před televizí, neuvěřitelná mediální masáž atd. která má končit po třech soudech "nezdaněnou" kabelkou bylo v naprostém pořádku.Bohužel, musím se připojit k paní Těhanové, vy jste opravdu vůl.