24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
VladaPing 26.4.2007 16:20

Re: Re: Pár historických pravítek .. který by ovšem již nepřijel v dobytčáku.

Lenin v žádném případě neprojížděl Německem v roce 1917 v dobytčáku !

EmillXX 26.4.2007 19:11

Re: Pár historických pravítek

Máte pravdu, až na toho zapomenutého Maďara z 10 století. A aby to nebylo tak jednoduché, od toho jsme si pomohli jako spojenci Němců (bitva u Lechu).

a m i Z .M 26.4.2007 9:50

Pane Doležal,

v den, kdy Profesor s velitelstvím vědeckotechnické rozvědky StB a s ilegálním výborem KSČ míří do Moskvy na instruktáž je Vaše zmínka o Jepiševovi přinejmenším netaktní a destabilisující. Vždyť budou prý bydlet v Luxu, copak jste o té boudě nic neslyšel?

PetrH 26.4.2007 10:44

Re: Pane Doležal,

He??? Pro stanovení diagnózy možná dobrý, ale bejt váma, už bych to nehulil.

cizinec 26.4.2007 9:49

Opet jsou tu dva tabory

Mladocesi :-) - poukazuji na logicky rozbor - Akce = Reakce. Tudiz Rusko reaguje preventivne na preventivni akce USA:-))

Starocesi - knouraji nad tim co nam Soveti udelali za bebicko v 1968:-) Ostatne to je popularni CESKO = OBET. Opet jsme chteli roztahnout kridla a jak sme dopadli. Nedavno media v CR vytahovala jakousi bibli co na ukradli zli Svedove za 30lete valky..

Hnusacke Rakousko-Uhersko Bachuv Absolutismus, Metternichuv policejni system,  Prusko co nam sebralo Slezsko, Nemecko nas chtelo vyhladit. Pak zase ti zli rusacci... Ale my doma mi nic, pansti koci a sluzky jen tise sehnuli sve hrbety ale slova vzdoru se geneticky prenaseji dale

oakman 26.4.2007 9:47

Kamenná logika dějin - pro socana

Vážení socialističtí idioti, rozdělil bych vás na dvě skupiny. Ta první (nebudu personifikovat) je produktem doby, kdy si někteří jedinci mysleli, že s koncem komunismu skončila i doba držení slova, a že se můžem chovat jako parchanti na pískovišti dle hesla - dnes nekamarádím s Pepou, ale s Karlem - . Ta druhá, aby se vyvlékla ze zodpovědnosti, se tu snaží soudit a vybírat mezi Ruskem a Amerikou dle českých maloměšťácjkých pravidel.

Jedni i druzí si nevydí ani na špičku nosu. Ti první nyní trpí obsesivní představou znovuzrození nějakého mocného českostátu, který narovná jejich osobí mindráky ze života a učiní i je "někým velkým". Z těhle "huboprsů" se vždy rekrutují ti nejhorší práskači a kolaboranti. Ti druzí nechápou, že svět je rozdělen na jisté "party" a my nemůžeme tahat pokaždé s jinou - to nám nikdo nenabízí. Češi se musí naučit chápat rozdíl mezi pasívním členstvím ve Varšavské Smlouvě (nikdo se neptal, ani referendum nebylo, že) a členstvím v patrě NATO, kde různí její členové jednodušše téměř pořád někde s někým válčí. To je novinka, kterou musí vstřebat i ta simulantenbande v západní Evropě - také byli drženi za plotem, i když z té lepší strany.

Vážení, připomínáte čutálisty z místního FC Vařečky, kteří se sice rádi vytahují dresem na zábavě, ale nechtějí jezdit na zápasy mimo obec, protože co je za humny, mají na háku. Bohužel vás nemůžeme vyhodit z týmu, tak abychom nesestoupili....i když o to vám přece jde, ne???

cizinec 26.4.2007 9:54

Re: Kamenná logika dějin - pro socana

naprosty souhlas - napsal jsem to nahore z jineho uhlu.....

sociolog 26.4.2007 10:06

Re: Kamenná logika dějin - pro socana

tez naprosty souhlas. Vyjadril jste mnohem pregnantneji, co jsem formuloval dole pro AndyX a septika a mnohe jine.

Vladimir Holekal 26.4.2007 9:32

"CSSR"

Ja nechapu, ze to nikdo nevidi. Nejde prece vubec o nejakou zakladnu, jde o pristup/vstup americke armady na uzemi CR.

Zakladnu by si mohli vybudovat nejakych 70 kilometru smerem na zapad, na uzemi Nemecka, kde uz je americka armada jako doma.

A proc pan Dolezal pise "CSSR" a "sovetska" mi take neni vubec jasne. Mysli si, ze Sovetsky svaz nebo CSSR neexistovali?

sociolog 26.4.2007 10:14

Re: "CSSR"

Ja taky pisu "Treti Rise" v uvozovkach. Nemel bych? Je pro Vas co je psane to je dane? Byl i Heydrich byl sveho casu pravne korektne dosazenym protektorem, ne jinak nez o pouhych 26 let rusti ochranci? S Dolezalem souhlasim: vsechny totalitarismy patri pro mne, ohledne jejich statopravnosti, do uvozovek. Asi vite, proc jste pro "pravni kontinuitu" s vsemi spojenymi lotry sveta. Pan poslanec, ktery nam to prosadil po revoluci, konec koncu v padesatych letech psal o burzoazii coby tride urcene k likvidaci. Jste pro to, aby Jicinsky tuto vetu dal do uvozovek anebo pro pravni kontinuitu nazoru naseho autora porevolucni ustavy. Pak by ovsem musel byt odsouzen: za propagaci zlocinu komunismu. Pokud vim, nestalo se to ani u Vase...

Vladimir Holekal 26.4.2007 10:52

Re: Re: "CSSR"

Bez pravni kontinuity by se muselo zacit s budovanim statu uplne od zacatku: Zazadat o vstup do OSN a ostatnich mezinarodnich organizaci, zacit uzavirat mezistatni smlouvy, propustit vsechny vrahy a zlocince z vezeni, vsechny smlouvy o prodeji a koupi nemovitosti by byly neplatne, prestaly by byt i neplatne penize, uspory, druzstevni byty, skolni diplomy atd.

To by byl pekny bordel!

Magor Milda, Dr. Sc. 26.4.2007 10:27

Re: "CSSR"

existoval také "Protektorat Böhmen und Mähren, Gau Niederdonau a Drittes Reich", abychom ty paskvily na demokracii měli všechny pohromadě.

Čím víc se řvalo o demokracii a vládě lidu, tím více bylo represálií proti politickým protivníkům.

Těch 70 km na západ je za Šumavou, která by zastínila obzor tím rozhodujícím směrem na jihovýchod. Alternativa bude spíše Rumunsko nebo Bulharsko, tam je ale spíše problém s infrastrukturou, to se však vyřeší. V Turecku, pokud vím, už něco takového je, nepíše se ale a nemluví o tom. V Polsku jsou ty rakety vyzbrojené těžkými kuličkami asi dobře na trase, v rozhledu však vadí Tatry a Ukrajina, takže potřebují velín na výhodnějším místě. Balkán je příliš blízko, i ty brokové rakety potřebují čas k odpálení a vzestupu na výšku asi 180 km, to je v Polsku ideální. Dále na západ hrozí, že se hlavice útočné  rakety už rozletí na různé cíle, optimální je zásah těsně před rozdělením.

Rusům zřejmě vadí, že USA získávají zkušenosti s protiraketovou obranou, to jim bere do budoucna určité opce.

Vladimir Holekal 26.4.2007 10:46

Re: Re: "CSSR"

Nepletete si jih se severem? Jihovychod se severovychodem? Podivejte se na mapu a uvidite, kterym smerem Sumava "stini".

A "stineni" Tater a Ukrajiny, to je primo smesne!

V Brdech budou stinit Brdy, Cukrak a petrinska rozhledna!!!!!!

zk 26.4.2007 13:33

Re: Re: Re: "CSSR"

No, hlavně, že umíte zdůvodnit, proč by měli Američani postavit radar v Německu a ne na našem území. Určitě nemají v americké armádě takové odborníky jako jste Vy a ti proto navrhli takový nesmysl jako stavět radar a protiraketovou základnu u nás a v Polsku. měl byste jim poradit

Vladimir Holekal 26.4.2007 13:38

Re: Re: Re: Re: "CSSR"

Copak nechapete, ze tech mizernych 70 kilometru nehraje pro radar zadnou roli, pri vzdalenosti mnoha tisic kilometru mezi moznym startem v Iranu a moznym cilem v USA? Jde jim o vstup na nase uzemi, vybudovani vojenske baze v zase dalsi zemi.

Vladimir Holekal 26.4.2007 14:43

Re: Re: Re: Re: "CSSR"

Podle Vasi logiky by se nikdo vubec nesmel k nicemu vyjadrovat, protoze vzdy existuje nekdo jiny, ktery tomu rozumi lepe. FUJ

Mirek F. 26.4.2007 9:26

Nepřeháníme?

Ruská prohlášení jsou určena pro jejich veřejnost, aby se demonstrovalo, že soldáti jsou ostražití, bedlivě si všímají každého, byť potenciálního nebezpečí, takže ruble pro armádu nejsou zas tak do luftu vyhozená věc.

 Kdyby Rusko chtělo uplacírovat radar někde ve Venezuele nebo Mexiku, tak by se zajisté i v USA ozvaly znepokojené hlasy, co s tím bude armáda dělat. Odpověď by byla patrně obdobná, - budeme sledovat, a dojdeme-li k závěru, že by mohly znamenat vychýlení rovnováhy sil,  učiníme pro případ konfliktu přípravy.

 IMHO jsou teď přes občasná silácká prohlášení Rusko a USA odsouzeni ke spolupráci, nebezpečí (militantního) islamismu si musí uvědomovat i v Rusku, to se svým mnohonárodnostním složením a neveselým demografickým vývojem majoritní populace určitě nesní o konfliktu se Západem. Samozřejmě, vliv si chce udržet, když to nebude moc stát, i tvrďácká prohlášení působí dobře na sebevědomí, ostražiti buďmež, leč celou věc nepřeceňujme.  

sociolog 26.4.2007 9:17

AndyX a septik

jsou ceske fenomeny, z kterych se mi mota hlava. Zatimco septik horuje pro svobodu bez ochrany spojencu (Mnichovska zkusenost bude halt pro takove pristim rokem halt 70 let starou zalezitosti) a AndyX dokonce holduje te nehorazne drzosti, hazet USA s Putinovskym Ruskem do stejneho pytle.

Jde tady vlastne o krasny priklad projekce. Svou nebetycnou ignoranci projikuji tyto tva fenomeny - a s nimi mozna bohuzel znacna cast ceske verejnosti - do celeho sveta a tak vy- nebo lepe dopada jejich politicky nazor. Jak s takovymi ignoranty budovat pravni stat zalozeny na zodpovednosti a ... urcite urovni liteligence?

Je videt stale zretelneji, ze jsme si svobodu nevybojovali, ze nam ji jaksi omylem podstrcil Gorbaccov. I po pomalu 18 letech, tedy dobe kdy i pubertaci dostavaji rozum.

a m i Z .M 26.4.2007 9:07

Pane Doležal,

s tím obklopeným Jepiševem se Vám tak trochu splývá, jak to bylo a jak by to bývalo mohlo být, ostatně by to mohla ČT příležitostně vykrámovat z archivu.

Ale ještě k podstatě věci. Jak je v Česku zvykem, opomíjíte rozhodující skutečnosti, jako: Česko nepatří k západní civilisační oblasti (dokazuje to nejenom takový Neff a celá česká média, ale i všeobecné představy o fungování státu, o právu, .... Češi se liší od Západu i úrovní vtipů. K tomu přijde trucovitost a sklon k recesi, jako úniku před realitou). Do radaru se to promítá, jako neschopnost se s takovým problémem vůbec kvalifikovaně zabývat. Takové Německo jenom čeká, že Amis nadhodí něco o možnostitoho grilu v Sasku a je to odháknuto. 

bond 26.4.2007 9:01

Pane Bohumile, napsal jste to dobře!!

Čecháčství, které je v lidech z dob totality zakořeněno - hlavně nevyčnívat, se tady opět ukazuje jako  důvod odmítnutí radaru..........Za komunismu volilo komouše přes 90% lidí, aby neměli problémy.........hlavně co se nás přímo netýká, to neřeším..........

bohužel se pletou, protože Američani si najdou i jiná místa , kde by mohl radar stát, a ta hrozba se odmítnutím radaru nikam neztratí, ta tady reálně zůstane, ovšem Rusi nebudou chránit naše zájmy a Američani budou mít zájmy v sousedních zemích.......

pokud budeme mít radar, budeme mít i vyšší úroveň protiteroristické ochrany.......

teroristům se nejlépe útočí tam, kde je stupeň ochrany nízký, čím víc lidí zemře při jejich útoku, tím lépe...........JSEM PRO RADARR^R^, za spojence si přeji USA, pro které byl VŽDY lidský život více než!! technika, u Rusů to bylo vždy opačně, pamatujete na ponorku a mrtvé námořníky, jen aby se k nim západ nedostal dříve?!!!!Nechali je tam umřít, i když to nebylo nutné.............a nejen námořníky.....................

Skep/ticus Ma/ximus 26.4.2007 18:28

USA nikoho neochrání viz Guantanámo

Bylo by nevýslovným štěstí pro ČR, kdyby si našli USA jinou zemi ke kolonizování svým přiblblým multikulturalismem. Ostatně to, co předvedli jejich firmy v ČR za necelé dvě desítky let bohatě stačí.

AndyX 26.4.2007 8:16

Berane, Vám se asi bez radaru a USSáků špatně dýchá.

Samosebou, že Klaus dostane na stůl dva papíry, jeden bude popsaný nabídkou kontraktů za desítky miliard na leta dopředu a na tom druhém čistém papíru bude napsáno jenom slovo radar.

BERAN 26.4.2007 8:42

Re: Berane, Vám se asi bez radaru a USSáků špatně dýchá.

Rozhodně se mi dýchá lépe, než za Rusáků (abych použil vaši češtinu). A rád bych aby tomu bylo i nadále.

Vám zase vyhovoval ten smrad koncetračního tábora.

Musíme si oba vybrat, co chceme dýchat a kde.

Já chci dýchat svobodu zde, proto navrhuji, když se vám stýká po tom starém odéru, běžte tam, kde vám to voní lépe.

Ske/pticus Ma/ximus 26.4.2007 8:53

BERANe Váš pojem "svobody" ve stínu Velkého bratra je poněkud trapný a

nejvíc ze všeho právě připomíná ten smrad koncentračního tábora. Nikdy nepochopím ha/jzlíky Vašeho typu, co drze žvaní o svobodě a volném dýchání, když jsou sami zapřaženi do chomoutu, o kterém tvrdí, že vlastně neexistuje a když už ho musí přiznat, tak dokonce žvaní nesmysly o tom, že je vlastně nadnáší :-(((

BERAN 26.4.2007 9:00

Re: BERANe Váš pojem "svobody" ve stínu Velkého bratra je poněkud trapný a

Včera tu někdo psal, že Ivan Mládek publikuje na NP i pod touto značkou.

Asi na tom něco bude

jirka.s. 26.4.2007 11:38

Re: Re: BERANe Váš pojem "svobody" ve stínu Velkého bratra je poněkud trapný a

Berane, berane! Být Vámi, tak se Ivanovi Mládkovi vyhýbám velkým obloukem!

zk 26.4.2007 8:46

Re: Berane, Vám se asi bez radaru a USSáků špatně dýchá.

Jakou Vy máte předvídavost, jeden aby Vám závidělRv

BERAN 26.4.2007 8:57

Re: Berane, Vám se asi bez radaru a USSáků špatně dýchá.

jeden bude popsaný nabídkou kontraktů za desítky miliard na leta dopředu

A bude se jmenovat DEBLOKACE RUSKÉHO DLUHU

Cruton 26.4.2007 8:12

Rusko se chová stejně jako by se chovaly USA

1) Rusko a USA mají různé cíle. Z toho plyne, že jsou potenciálními protivníky.

2) Když Váš potenciální protivník rozmístí v nějaké nové zemi jakýkoliv vojenský systém , tak se tím vojensky posílí. Vy budete automaticky oslaben.

3) Skutečnost, že protivníkem rozmístěný vojenský systém Vás nyní významně neohrožuje neznamená, že jím nemůžete být ohrožen v budoucnosti. Váš protivník se nezávázal, že jej nebude dál rozšiřovat a zdokonalovat.

Nechápu proto, proč se autor rozčiluje nad chováním Ruska. Rusko se chová úplně stejně, jak by se v podobné situaci chovaly USA. Kdyby USA ležely na území Ruska a naopak a kdyby toto zaoceánské Rusko u nás chtělo rozmístit stejný vojenský systém, tak by nás zcela určitě i američtí generálové upozorňovali, že se dostaneme na seznam jejich cílů v případném konfliktu.

VladaPing 26.4.2007 8:43

Premisa číslo 1 je chybná !

Napsal jste :

1) Rusko a USA mají různé cíle. Z toho plyne, že jsou potenciálními protivníky.

Pokud by platilo, že mají stejné cíle, pak by nutně musely býti v konfliktu zájmů. Pokud ovšem jsou cíle různé, pak by nemělo, nemuselo, k žádnému konfliktu dojít !