18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Drobné poznámky

Opozice (tj. TOP 09, ODS a trosky kuriózního patvaru, který si říká Úsvit přímé demokracie) vyvolala hlasování o důvěře vládě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čech 27.5.2015 17:48

Sám jste patvar, pane Doležale.

Občanské hnutí ANO by dnes volilo mnohem více voličů než kteroukoliv z politických stran. Občané totiž již mají politických stran po krk, jak nedávno prohlásil trefně pan Schwarzenberg. Není to problém jen náš, je to celosvětový trend, jak opět nedávno prohlásil v televizi pan  Václav Bělohradský. Nic proti politickým stranám, jako spolkům stejně smýšlejících občanů, i ty mají v demokracii své místo. Tím místem však není a nemůže být jejich moc nad mocí zákonodárnou, výkonnou a soudní, jak je tomu nejen u nás. Ve skutečné demokracii si totiž vládnou občané sami a žádné politické strany k tomu nepotřebují. Takové státy mají vysoce funkční systémy a efektivní řídící orgány. Orgány, které smysluplně  pracují a nevyznačují se pouze hloupým žvaněním a vzájemným napadáním se svých představitelů. To je doména pouze politiků politických stran, ale i některých hnutí (Úsvit). Pokud toto nepochopíte, pane Doležale, nemůžete pochopit nic tomu podobného.

J. Jurax 27.5.2015 23:49

Re: Sám jste patvar, pane Doležale.

Referendůůůůům :-)

K. Janyška 27.5.2015 10:57

Ale, ale, nechte toho a neházejte politiky mimo

běžné občanstvo. Chovají se tak, jako ostatní, dokonce lépe... Dzp.

V. Kolman 27.5.2015 9:33

UŽ SÁM GURU KOMUNISTŮ

Karel MARX uveřejnil už roku 1856 v New York Tribune článek (Severka ruské politiky), ve kterém píše, že konečným cilem Ruska byla a je touha po světovládě.

Současná (i minulá) ruská politika je důkazem pravdivosti tohoto Marxova tvrzení.

J. Slanina 27.5.2015 11:24

Re: UŽ SÁM GURU KOMUNISTŮ

Jojo.

"Ruská politika je nezaměnitelná. Měnit se mohou pouze ruské metody, taktika, způsob manévrování, ale polární hvězdou ruské politiky zůstává podmanění světa. Polárka je na hvězdném nebi stálicí. V politice Ruska není žádný rys nápadnější než onen, který sleduje nejen své tradiční cíle, ale také způsob, jak jich dosáhnout. Neexistuje tah v současné politice, který by nebylo možno najít už v historii. Ruský medvěd bude schopný všeho, dokud ví, že ostatní zvířata se mu nebudou bránit. Existuje pouze jediný způsob, jak se chovat k mocnosti jako je Rusko - neukázat strach. Jestliže se dá Evropa na ústup, nebude to znamenat pouze porážku, ale bude to trvalé ujařmení."

Karel Marx - New York Daily Tribune, 1856.

P. Švejnoch 27.5.2015 14:44

Re: UŽ SÁM GURU KOMUNISTŮ

Cha, cha, cha, chááá... :-D

Odvolávat se na 160 let starý článek, ještě k tomu článek Němce, a ještě k tomu ausgerechnet Marxe, to je tedy ukázka argumentační nouze non plus ultra... ;-)

Z. Švrček 27.5.2015 9:23

Čtu pana Doležala rád.

Připomíná mi totiž doby, kdy jsem se učil umění tesařskému. Také dává na hlavičku stejný počet ran, jako jich dá vedle. Pro příklad dnes o Babišovi:

…“Toto chování je naprosto nekonzistentní a skandální bez ohledu na to, zda na zachování podpory vydělá pan Babiš, nebo distributoři paliv a jejich prostřednictvím všechen pracující lid…“

 

Pokud si neudělá jasno v tomto ohledu, nebude mít jeho článek žádnou sílu, protože nepostihne hloubku Babišova pokrytectví a klouže po povrchu. Přece je zjevné, že pokud existuje podpora biopaliv jako povinnost přimíchávat je do klasických paliv, je Babišův jasný profit z této povinnosti jakožto jejich výrobce naprosto mimo diskusi. Dnešní pracující lid, který v drtivé většině běžně tanknuje u našich distributorů a zprostředkovaně, třeba v ceně rohlíku také používá služeb našich zemědělců a přepravců, to nakonec vše  „jen“ zaplatí.

P. Čech 27.5.2015 17:57

Re: Čtu pana Doležala rád.

Pokud existuje zákonná podpora biopaliv jako fenomén, byl by každý občan hloupý, kdyby toho nevyužíval. Nevím, zda pan Babiš nějaké takové dotace přímo získává (pochybuji o tom), vím však, že v naší poslanecké sněmovně se očividně vyskytuje nemálo vyžírků. Vlastně všichni poslanci jsou placeni ze státního rozpočtu a dokonce si sami určují, kolik peněz budou dostávat. To není střet zájmů???? Je, jako vyšitý! Zloděj křičí, chyťte zloděje. A o tom to všechno je. Hlavní roli v tom však hraje česká závist.

J. Jurax 27.5.2015 23:48

Re: Čtu pana Doležala rád.

No, nebýt zákonné podpory biopaliv (a povinnosti z EU vnucené kazit jimi pohonné hmoty), nikdo by je nekupoval a Babiš by přišel o kšeft. Takže jeho poslanci odsouhlasí podporu biopaliv a Babiš bude vydělávat. Co je dobré pro Agrofert, musí být dobré i pro stát. Čím víc podpory, tím víc vydělá, aniž by musel dostávat přímo dotace.

P. Lenc 27.5.2015 8:19

Ono těch Žáků

máme mnoho.Jenom nikdy nevím, jestli jsou tak nevzdělaní, nebo jenom blbí, případně za to svinstvo které píší někým placení.Přikláním se k té třetí možnosti.

Z. Švrček 27.5.2015 9:07

Re: Ono těch Žáků

Chyba. Václav Žák je nadprůměrně vzdělaný člověk, který není blbý, tedy určitě ne v tom smyslu, jak asi máte na mysli. Je jen velice dlouho a velmi silně ideově vyhraněný. Tedy levicově, plně v duchu Práva. To jediné mu snad zazlívat lze, snad kromě toho, že tu ideovou nákazu šíří svými články dál mezi těmi málo vzdělanými a blbými čtenáři, kteří však k mé nezměrné lítosti disponují také právem voličským.

P. Kmoníček 27.5.2015 9:22

Re: Ono těch Žáků

Žák asi blbý není.On to co píše,píše s rozmyslem,ale otevřete si Novinky.cz a zhrozíte se.

M. Pressl 27.5.2015 22:29

Re: Ono těch Žáků

Copak tam píšou tak hrozného? Žeby tohle?

http://www.novinky.cz/domaci/370689-socha-umirajiciho-mladika-ceskych-umelcu-vyvolala-v-bruselu-protesty-levice.html