18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Drobné poznámky

ODS a TOP 09 uvažují o spolupráci, zejména s ohledem na krajské volby. Je to logické, po strašidelné masáži, jakou pro TOP 09 znamenaly komunální a senátní volby, se situace mezi oběma bývalými úhlavními koaličními partnery očividně změnila v neprospěch TOP 09 a už i vedení strany je zjevné, že pokud si chce pomoci, na účet ODS toho už moc nezíská.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Klepal 27.11.2014 19:53

dodávky zbraní Ukrajině

Panu Doležalovi je zřejmě málo několik tisíc mrtvých na východě Ukrajiny a značné materiální ztráty vyvolané útokem ukrajinské armády spolu s vojenskými uskupeními rozličného, často pochybného původu, a odvetnými akcemi protivné strany. Když hrozilo, že by snad Janukovič mohl proti demonstrantům na Majdanu, vesměs si přejícím ukončit vládu oligarchů a korupčníků, použít vojáky, byl velmi důrazně varován, že za tento zločin bude pohnán před Mezinárodní soudní tribunál. Kupodivu totéž již nebylo vzpomenuto v případě nasazení vojáků proti ukrajinským občanům ilegální Jaceňukovou vládou, později podpořeného prezidentem Porošenkem, obojí nejspíše v souladu radami jejich amerických poradců. Doporučení dodávat zbraně na Ukrajinu může mít za následek jen další eskalaci konfliktu, protože lze sotva očekávat, že by Rusko přestalo vojensky podporovat ukrajinské separatisty nespokojené s kyjevskou vládou. Ukrajinští nacionalisté již v tomto jednou prohraném konfliktu, s kterým si hloupě začali a přišli tak o Krym v rozporu s mezinárodním právem, nemohou podruhé zvítězit nad Ruskem. Pokud si tuto smutnou skutečnost neuvědomí, bude to stát pouze další lidské oběti a materiální ztráty a uprchlíci, o které se teď musí starat Ruská federace, se budou pouze s obtížemi vracet domů.

M. Prokop 27.11.2014 21:31

Re: dodávky zbraní Ukrajině

Takže si před Rusy mají (zase) sednout na prdel?

J. Tolman 27.11.2014 22:06

Re: dodávky zbraní Ukrajině

Ukrajina přišla o Krym v rozporu s mezinárodním právem a pouze dočasně. Rus Krym vyvrhne stejně jako vyvrhl východní Německo a celou východní Evropu. Chce to, jak nedávno řekla Merkel, jen vytrvalost. Několik let sankcí svobodného světa vůči Rusku by mohlo stačit.

Š. Hašek 27.11.2014 17:11

Ach jo.

Vono by zřejmě nešlo, kdyby proti ČSSD, komoušům a babišovcům stála nějaká trvalá alternativa?????!!!!!! Tedy jako ODS a TOP 09.

Dohromady! S frakcema!

Zřejmě nejde, protože všechno skončí na dohadování kolik to uskupení bude mít místopředsedů s autama a právem podpisu. Takhle se nikam nedostaneme. Dokud váženým nedocvakne, že je vždycky převálcujou bezpáteřní nepolitici/liduznalci, kteří udělají koalici bez mrknutí oka.

Viz ČSSD, KSČM, Zelení, Piráti,  ANO. Ti najdou společnou množinu. Vždy. Samozřejmě. Jedna pakáž.

Závidím jejich voličům, že tuto břečku dokáží sníst a podporovat. Vlastně ani ne.

V. Petrová 27.11.2014 14:59

Takže ANO

je úplný žabař, tam jde jen o místopředsedy...

V. Petrová 27.11.2014 14:54

Máme už přes 10 let zákon, podle kterého nemusí být předseda

členem organizace, které je předsedou. Je to tzv. zákon myslivecký ( 449/2001Sb.) a jde o  společnost vlastníků honebních pozemků, ze kterých je tvořena honitba. Teoreticky by se mohlo stát, že ani jeden vlastník  těchto pozemků neholduje myslivosti a společenství by mohlo nefandit myslivcům, ale hledět si zájmů svých, tedy zájmů vlastníků půdy. A tak se do zákona dostaly § 23 a § 27, říkající, že předsedou může být zvolen i nečlen společenstva. Ten  ovšem zastupuje organizaci navenek a může jejím jménem dělat i dluhy, za které, pochopitelně, zodpovídají členové společenstva, tedy ne on, protože žádnou půdu ve společenstvu nevlastní. Ústavní soud uznal, že je to " na hraně", ale protože  členové mohou ze společenstva vystoupit, tak se vlastně nic neděje. Pouze ztratí jakoukoliv možnost o myslivosti na svých pozemcích rozhodovat, protože pozemky musejí v honitbě nechat. A myslivci mají pré...

K. Janyška 27.11.2014 11:40

TOP 09 TOP 014, tedy ODS, jsou mimo toho,

co třeba. Čert vem TOP 09, ale ODS musí změnit předsedu. Jinak původní záměr jejího založení, tedy respekt k tomu, že lidský svět drží pohromadě ekonomické vztahy, nenaplní... Dzp.

P. Čech 27.11.2014 12:08

Re: TOP 09 TOP 014, tedy ODS, jsou mimo toho,

Lidský svět nedrží pohromadě nic. Politické strany už vůbec. Ty lidi pouze rozdělují (úmyslně), aby je mohly lépe ovládat. ODS nezachrání nic a nikdo. Tuto stranu je třeba zrušit (stejně jako TOP 09) a založit novou, skutečně pravicovou stranu. Podle činů jsou obě tyto strany silně levicové.

L. Hrušková 27.11.2014 19:35

Re: TOP 09 TOP 014, tedy ODS, jsou mimo toho,

Jste si jistý že by tu novou, skutečně pravicovou stranu někdo volil? Spoléhat na vlastní síly a nenatahovat ruce ke státu? Naivko!!!

M. Prokop 27.11.2014 21:34

Re: TOP 09 TOP 014, tedy ODS, jsou mimo toho,

Už nějakou chvíli je, Svobodní.

Voličů pomálu, za což může dílem jejich vcelku nekompromisní program, dílem neexistence skutečného tahouna, což Mach, při vší úctě k němu, není.

A i dost hloupá a nejasná volební kampaň, v Praze tedy zaručeně.

J. Boleslav 27.11.2014 8:29

Jestli se Mach skutečně zastává

Ovara, pak je pro mě SSO nevolitelná.

M. Prokop 27.11.2014 8:56

Re: Jestli se Mach skutečně zastává

Nezastává.

Mach měl těžkou pozici "křoví" v pořadu, kde se VeMeNo Moravec bavil se Za orálkem. Osobně se mu divím, že tam lezl, preference páně Moravcovy jsou obecně známy.

P. Čech 27.11.2014 8:23

A ještě k hodnocení hnutí ANO.

Z textu naprosto jasně vyplývá, že pan Doležal není schopný pochopit, že mezi politickou stranou a občanským hnutím je nemalý rozdíl. Nikde není psáno, že občanské hnutí musí mít místopředsedy. To, že paní krnáčová se stala primátorkou Prahy je toho jen důkazem. Není totiž ani členkou ANO. To ovšem pan Doležal, vychovaný socialistickým přístupem k bezmeznému obdivování některých politických stran nechápe. Nechápe ani to, co před časem prohlásil pan Schwarzenberg. Totiž že "lidé mají již politických stran po krk". Měl na mysli   v š e c h n y   politické strany. Jediný z politiků, který se odvážil konstatovat veřejně pravdu. O tom by měl pan Doležal psát, ale to on neumí a nechápe.

J. Boleslav 27.11.2014 8:30

Re: A ještě k hodnocení hnutí ANO.

Jistě, není nad rozplizlé nečitelné politické formace, které si říkají hnutí. Ty nás v politice určitě spasí.

M. Prokop 27.11.2014 9:01

Re: A ještě k hodnocení hnutí ANO.

Tak některé byly rozplizlé a bez jasného programu i cíle (typicky Občanské hnutí). ANO má jasného führera i cíl, maximalizaci vlivu a výdělku Agrofertu. Zda se k tomu připojí ještě nějaký cíl zahraničně politický uvidíme, IMHO Burešovi EU vyhovuje svou byrokratičností a socialismem, v tom je jak ryba ve vodě. Ale ruské poměry by zvládal také.

P. Čech 27.11.2014 11:01

Re: A ještě k hodnocení hnutí ANO.

Nikde jsem nenapsal, že nás občanská hnutí spasí. Mohou však existovat a působit jako mezistupeň ke skutečné demokracii. Takové, v níž nemají moc ve svých rukou politické strany, ale   o b č a n é . Mají to i ve svých programech, které jak se zdá, neznáte.Nejsou nečitelná, stačí chtít číst. Kdyby v programech neměly nic jiného než prosazení a schválení zákona o obecném referendu, úplně by to stačilo. V programu to má i vláda a politické subjekty ji tvořící mají spolu s hnutím Úsvit v parlamentu ústavní většinu. Mohlo by se to podařit. Bez oněch občanských hnutí však nikoliv.

M. Prokop 27.11.2014 8:58

Re: A ještě k hodnocení hnutí ANO.

Ten nechápající jste vy.

Napíše-li pan Doležal slovo "strana" či "hnutí", chytí vás amok.

P. Čech 27.11.2014 12:04

Re: A ještě k hodnocení hnutí ANO.

Nechytá mne žádný amok, prostě jen nemám rád, když někdo píše článek  (jde-li o novináře, potom obzvlášť) a plete si pojmy. Politická strana totiž nerovná se občanské hnutí. Pokud toto někdo nechápe a přesto mudruje, udělal by lépe, kdyby mlčel.

V. Vaclavik 27.11.2014 17:46

Re: A ještě k hodnocení hnutí ANO.

Pokud to hnuti zacne delat politiku, stava se politickym, tedy stranou politickou, a muze si i nadale rikat hnuti, ale vskutku jsou politickou stranou, at se to komu libi, nebo nelibi. Hnuti je hnuti obcanu za ucelem ovlivnit politiku tlakem zvenku, na politiky. Jak ovsem se dostanou k politickym veslu, stanou se sami politiky. Je to tak tezke pochopit, nebo budeme chytrohorakynsky slovickarit?

P. Čech 27.11.2014 18:47

Re: A ještě k hodnocení hnutí ANO.

Není to vůbec slovíčkaření, pane Václavíku. Trvám na tom, že nejen občanské, ale i politické hnutí nerovná se politická strana. To, že některá hnutí u nás se podobají (jen podobají) politickým stranám je věc jiná. Každopádně občanská, ani politická hnutí nemusí a ani nemá žádné místopředsedy, nemusí mít ani předsedy. Nemá a nemusí mít ani členy. Má pouze příznivce a lidi k němu se hlásící. Lidi, sdílející s tímto hnutím programové zásady a vize.Tedy nikoliv členy, kteří musí ctít a dodržovat rozhodnutí vyšších stranických orgánů ev. vedoucích liidí tohoto hnutí. Příznivci hnutí mají mnohem větší svobodu rozhodování než členové politických stran. Máte pravdu v tom, že pokud se příznivci hnutí dostanou do politiky (u nás jsou buď přímo a nebo přes hnutí zvoleni do moci zákonodárné a výkonné), stávají se politiky Přesto nemusí ctít názory svých výše postavených příznivců. Mají mnohem blíže k opravdovým zástupcům občanů a mohou bez obav hlasovat podle svého vědomí a svědomí. Mohou i vykonávat svůj mandát v zájmu "všeho lidu", aniž by se museli obávat běžných perzekucí, jaké vůči svým členům protiústavně používají politické strany. Toto všechno členové politických stran nemohou, protože v demokratických mocích zastupují své strany a nikoliv občany. Všechno toto vyvěrá ze špatně formulované ústavy a zejména z rozporu mezi č.5 a čl.2, odst.1 téže ústavy.Takto to vidím já a žádné slovíčkaření v tom nevidím.

J. Brunner 27.11.2014 19:48

Re: A ještě k hodnocení hnutí ANO.

V zájmu všeholidu. To je čirá utopie. Všeholid má různé zájmy.

P. Čech 27.11.2014 7:49

Jak to skutečně je.

Aby bylo možno nějaký děj prohlásit obecným, musí se s ním ztotožnit nadpoloviční většina. "Voliči nechtějí volit ani ODS, ani TOP 09, protože mají dojem že tyto strany selhaly". To je polopravda, horší lži. Pokud totiž přihlédneme ke všem skutečnostem, zejména k volební účasti a k tomu, že kromě ODS a TOP 09 jsou volena občanská hnutí, lze jednoznačně konstatovat,, že voliči mají dojem, že selhaly nejen    v  š  e  c  h  n  y    politické strany, ale systém vlády a moci politických stran zde opravdu obecně. Nadpoloviční počet voličů dohromady totiž nevolí žádnou politickou stranu ani hnutí a nebo pouze hnutí. Už jen skutečnost, že u nás při volbách do poslanecké sněmovny a do zastupitelstev krajů, měst a obcí nejsou voleni zástupci občanů, ale politické strany a hnutí, což odporuje hlavní zásadě zastupitelské demokracie, vyhání lidi z volebních místností. Hloupé řeči novinářů a ovčanů politických stran , kteří tvrdí, že si občané volí své zástupce tomu jen napomáhají. Občané totiž nejsou vůbec hloupí, za jaké je politické strany považují a na podobné lži (opět obecně) reagují tak, jak jen mohou. Tím způsobem, který jim jedině naše zákony povolují. Neúčastní se voleb. A ještě k těm "protestům". Mám za to, že všechny demokratické protesty mají probíhat slušně. Jestliže však "protestující" hážou na hosty - představitele cizích států předměty a ostatní jim v tom nejen že nezabrání, ale dokonce to schvalují, pasují se do role, s prominutím hovad, které mají být naučeny slušnému chování obušky policie.

J. Kanioková 27.11.2014 1:14

....

Analytik Robejšek stručně a jasně: Co je ve skutečnosti za výroky o demokratické a svobodné Ukrajině - http://jdem.cz/bq7s86

Zbyněk Fiala: Bez Ruska se Ukrajina nezmátoří, píše Financial Times - http://jdem.cz/bq7tq5 ..... It is time for the west and Ukraine to offer Putin a deal - http://jdem.cz/bq7tm3

Merkel Said to Reject Ukraine NATO Bid - http://jdem.cz/bq7t59

Jak si Ukrajina představuje “pomoc” EU - Šéf Naftogazu: Náš hlavný problém je na Slovensku - http://jdem.cz/bq7tw7

Ukrajina doporučuje, aby ukončení EU všech smluv s Gazpromem - http://jdem.cz/bq7ua5