17.4.2024 | Svátek má Rudolf


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Dokážeme to sami?

Pět českých europoslanců se pokusilo dosáhnout toho, aby se téma „riziko politického zneužití médií v České republice“ nedostalo na program červnové schůze Evropského parlamentu: sdělili, že Česko si prý problémy kolem střetu zájmů Andreje Babiše umí vyřešit samo. Téma se nakonec ovšem projednávat bude.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Szirotný 28.5.2017 22:31

Už mě to irituje,

kdejaký pražský novinář či někdo podobný má velký strach, abychom si zvolili "správně". Co to takhle nechat na nás, na svobodné volbě. Když zvolíme Babiše, bude muset ukázat jak to umí. A když se neosvědčí, za 4 roky půjde zase od válu. To je demokracie a od toho jsou volby. Nebo se pletu ? Určitě Babiš nezíská tolik hlasů, aby změnil ústavu a stal se českým Kim Čong Unem. Tak z čeho máte, kurňa strach ? Že by to třeba mohl dělat lépe než ta suita posledních let ? Je to celé směšné a hloupé. Skoro třicet let doufám, že si budu ve volbách moct zvolit alespoň ze dvou stejně dobrých možností. A skoro třicet let volím pořád jen "menší zlo". Co vy na to, pane Doležale ? Kterou stranu byste mi doporučil ?

R. Brzák 28.5.2017 22:43

Re: Už mě to irituje,

Já Vám odpovím - když už doufáte ve smysluplnost zastupitelské demokracie, pak si vyberte stranu, která má volební program s body, které vám vyhovují. Pro mne například není ANO volitelné, ale jestlliže najdete názorový průnik s ní, pak je to Vaše věc. Ovšem volit pana Babiše, protože je podnikatel a měl by dostat šanci ukázat, jak to umí...to je pro mne hrubá naivita kombinovaná s hledáním spasitele...

P. Szirotný 28.5.2017 23:13

Re: Už mě to irituje,

Děkuji za názor. Nepsal jsem že budu volit Babiše, Ale rozhodně mi vadí ty knížecí rady kdo je je volitelný a kdo ne. A teď by do toho měla kecat ještě EU ? Tak to už je jen parodie na demokracii,

J. Svoboda 28.5.2017 21:28

Jakáž pomoc?

Pane Doležale, hezky napsáno, až na jedno. Tvrzení, že demokracie v EU je silnější, než u nás, se mi jeví jako silně přitažené za vlasy. Uznávám, že pomoc bychom potřebovali. Silně však pochybuji, že EU je toho schopna a hlavně ochotna. Stačí pohled na "demokrata" pana Junckera.

J. Schwarz 28.5.2017 18:18

Milý pane,

obracet se s žádostí o pomoc při řešení našeho údajného problému na státy západu, ty státy, které jsou minimálně zčásti jeho původci, je zcestné. Na problém jsme si zadělali nejprve tím, že všichni komunističtí papaláši a jejich exponenti v ekonomice byli nejen plošně pardonováni, ale byla jim poskytnuta výhoda v možnosti svoje kontakty zpeněžit. "Západ" se hlavně staral o to aby s nimi nebylo "nespravedlivě zacházeno" a západní firmy využívaly jejich konexí i znalosti prostředí. Zemanovi a jeho ČSSD pak velmi pomohla "nezávislá žurnalistika" - Babiš ještě média nevlastnil - která se předháněla v líčení naší země jako "spálené" a vyrabované a jejích občanů coby žebráků. Konečně taky k ANO přešla řada echtovních "demokratů", progresivistů i tepačů zdejšího korupčního prostředí - jako příklad uvedu Krnáčovou z Transparency international a bývalého rektora Zlatušku...

V. Klepetko 28.5.2017 14:51

Kde najít "Svatopluka Kříže"? :-))))

Ve jménu Halíka a Coudenhove - Putny, kteří jsou k sobě milosrdní, slitovní...

Buď zdráv, mé alter - ego, bratře Kříži! Jsme stejné krve, já i ty! Mám dotaz. Mě zná skoro každý. Řvu na náměstích, hájím hodnoty, které k těm evropským se blíží, asi jak zabijačka ke konceptu vraždy!

Zná mě i kníže... Byl k lidu blíže!

KDE ALE NAJÍT "Svatopluka Kříže"? :-))))))))))))))))

Nechť, bratře Svatopluku, v Bruselu jsme svorní! Co přát si ještě víc? Z kavárny Eurorátu Böhmen zdraví Hassan Hilal, zvaný "Půlměsíc" !

Rudolf Hurník 28.5.2017 11:37

K smíchu

Tolik snahy a tolik starostí o naši budoucnost, zachování demokracie, tolik pomluv a jednostranných studií a názorů, tolik snahy zdůvodnit oprávněnost vměšování EU do chodu suverénního státu.Nakonec nás stejně hodí přes palubu, jako v minulosti.Co takhle vlastenectví??Tolik zášti.A tolik strachu, aby ti, co tento stav navodili a kteří se podíleli na rozkradení naší země nepřišli o svá koryta.Naštěstí už naši občané na takové žvásty nedají. Stačí si přečíst diskusi k článkům našich zaběhlých politiků, kteří slibují....už pokolikáté???..že právě teď udělají pořádek. Fiasko.Pochopte, už Vás, pisálkové a manipulátoři nechceme, už prolhané politiky nechceme, protože starého psa novým kouskům nenaučíš.Po volbách tady bude nový premiér a nová vláda ....doufám že bez těch, kteří v životě nic nedělali, nic nevytvořili a jsou úplně mimo realitu.

S. Netzer 28.5.2017 11:53

Re: K smíchu

Máte to těžké, když se vám EU vměšuje do chodu vašeho státu.

Pod vedlejším článkem se diskutér Aron jednoznačně vyslovil pro spojenectví s Ruskem. Rusko - vaše budoucnost, záruka demokracie a suverenity ČR a ochrana před vměšováním EU!

Pan Kříž by nemohl nesouhlasit s takovým řešením.

R. Morava 27.5.2017 21:13

Důkaz, že žijete v omylech pane Doležale!

To že Západní Evropa je na tom pořád s demokraciíí lépe než Rusko, nebo KLDR, neznamená že je demokratičtější a politicky silnější než my! Myslím, že to tak opravdu kdysi bylo, ale už není. I pokud je možná, možná v Západní Evropě méně korupce a rozhodně větší bohatství, Západní Evropa je dnes pokrytečtější, méně otevřená k jiným názorům, zalezlá v nesmyslech, nelogičnostech a lžích, sebevražedná a slabá v obhajování své kultury.

Důkazem je snižování populace, prosazování nesmyslných lží jako "gendrismus", "multikulturalismus", "neomarxismus", politickokorektní lži v médiích i politice, neschopnost uhlídat hranice, neschopnost přesvědčit přistěhovalce i zahraniční země pro svoji kulturu, zvyšující se korupce zvyšující se majetkové rozdíly (čím dál menší skupina lidí vlastní většinu majetku), vyhledem k světu relativně klesající ekonomická síla. Vzhledem k tomu jaké měli ještě před 60 lety v Západní Evropě podmínky, jsou dnes na ostudu.... Kauza Babiš je nic proti kauzám západoevropských států jako nehlídané hranice, perzekuce lidí s jiným názorem na EU a migraci. Vyřešit si tento nadměrně zveličovaný problém musíme sami!!!!

Z. Koutecký 27.5.2017 18:52

SOS

Jistě, pane Doležale, naše demokracie nutně potřebuje pomoc Bruselu.

Volby jsou za humny a bez podnětné a objevné diskuse v EP, neboť takové jsou v tomto shromáždění všechny diskuse, ty volby nemusí u nás dopadnout dobře. Diskutujte, diskutujte paní poslankyně a páni poslanci, všichni voliči v Česku Vám, jako vždy, budou s napětím a vděčností naslouchat. Jenom nediskutujte v pátek, to tam řada poslanců chodí jen k píchačkám a boj o naši demokracii by byl oslaben.

V. Čermák 27.5.2017 17:59

Bohumile, Bohumile....

Tak Obří malér prý tady máme.....A měli bychom požádat Německo, ehm, vlastně EU o pomoc, ale My paličáci, nechceme. Skutečný Obří malér má samotná EU a kupodivu také nechce, abychom jí radili....

V. Čermák 27.5.2017 18:10

Re: Bohumile, Bohumile....

Obří malér je To, co takhle označí EUvrchnost a schválí její Čs slouhové s p. Doležalem a jemu podobnými v čele. A má Ho ( tento Obří malér ) Ten, na kterého tato EUvrchnost ukáže prstem. Sama na sebe potom tato EUvrchnost Neukazuje....

B. Rameš 27.5.2017 16:16

Ano, dokážeme.

A pokud to nedokážeme (i tato možnost tu je), bude to jen a jen naše chyba. Ale lepší udělat chybu a pykat za ní, než se dovolávat u jiných a ztratit svoji hrdost (má-li kdo jakou) a svobodu. Já už žádné protektoráty a satelitáty nechci, stačilo mi.

V. Čermák 27.5.2017 18:02

Re: Ano, dokážeme.

V ČR žádný Obří malér týkající se médií neexistuje. Obří malér jsou samotná Média, v celém světě....

K. Loskot 27.5.2017 14:17

Pan Doležale,

už jste poslal kondolenci německému velvyslanci k zavraždění Heydricha ? Dnes od té doby uplynulo 75 let a na kamarády se nemá zapomínat !

A. Richter 28.5.2017 8:00

Re: Pan Doležale,

Palec nahoru.

*8-D

J. Chaloupka 27.5.2017 12:39

Je autorovi jasné, že mu dává prostor nenáviděný Babiš?

Pokud vím, tak lidovky.cz, které poskytují prostor neviditelnému psu, patří do koncernu MAFRA a tudíž Babišovi. Myslím, že Doležala má jako svého mopslíka. Ostatně i negativní reklama je reklama. A o čem by ten důchodce psal, Klaus už je taky v důchodu ...

V. Kotas 27.5.2017 13:30

Re: Je autorovi jasné, že mu dává prostor nenáviděný Babiš?

Kašpárka měli králové, asi věděli proč.

J. Krásenský 27.5.2017 11:42

Dokážeme to sami.

Nikdo nám nepomůže, cizí pouze instalují své příznivce. Jak se zbavit Babiše? Nejprve je třeba se zbavit korupčně vyděračského systému dotaví a pokut. To znamená, že se musíme vyvázat z vlivu evropské komise, OSN a dalších nadnárodních nátlakových struktur. Musíme vymanit naše školství z vlivu revolučních ideologií marxizmu, neomarxizmu, trockizmu, enviromentalizmu, gender... zkrátka tomu co se dnes nazývá levicovým liberalizmem a liberální demokracií - od marxe až po markuse. Je třeba zbavit stát peněz, a tak se zbavit státních zakázek. Tak to jen pro začátek.

J. Kratochvíl 27.5.2017 10:22

Pan Doležal by si měl hlavně uvědomit,

že je jeho zásluhou,jeho politiků, které podporuje a za ně lobuje neustále, kteří zde nastavili "demokracii", ze které pan Babiš vzešel. Měl by se hlavně za tyto své politiky omluvit a potom společně zmizet z veřejného života a ne neustále radit. Čím dříve tím lépe. Občané si společně případně s EU svoje problémy vyřeší bez něho a jemu podobných.

V. Vaclavik 27.5.2017 9:29

Clanek se da cist ve dvou rovinach

'Oddeleni podnikani a politiky' jsme tu nemeli od listopadu, nikoli od nastupu 'hnuti, co neni politicke' toho oligarchy.

Jenze u pana Dolezala se to oddeleni smrskava jen na dobu toho hnuti, co neni politicke, ve kterem 'vsici makaji, nekradu'. Jenze to je slepota, ktera podryva samu podstatu veci a proto nemuze byt uspesna. Ten oligarcha je totiz jen logickym vyustenim nastoupene polistopadove cesty. To tam se uz ucinila ta zakladni chyba, tedy ze politika se misila s podnikanim, coz byla ta tak zvana treti cesta jako vysita.

Coby pragmaticti hlupaci jsme si mysleli, ze si muzeme delat co chceme, ze muzeme klidne misit politiku a podnikani a budeme to drzet jen v jiste unosne mire, ze to nemusime nechat dojit do excesu, ale proste az by neco takoveho hrozilo, zmenime kurs, couvneme, nebo aspon zastavime... jenze to nefunguje a proto jsou pragmatici od zakladu pomyleni a nemam pro ne nic, nez opovrzeni, ktere si schovavam pro obzvlast nebezpecne primitivy.

J. Brunner 28.5.2017 0:10

Re: Clanek se da cist ve dvou rovinach

Všichni jsou pomýlení, pragmatici, filozofové, ideologové i my "obyčejní" lidé. Civilizace kterou lidé "vyrobili", není nic jiného než džungle v novém vydání. Cloumá s námi evoluce která, jak známo na mrtvé nehledí a ať si namlouváme cokoli, na všech řešeních najde chyby a nepředvídané důsledky.

V. Vaclavik 28.5.2017 10:52

Re: Clanek se da cist ve dvou rovinach

Existuje takova vec, ktere se rika objektivita. Tudiz to, ze na vsem nekdo najde nejakou chybu, neznamena, ze tam ta chyba doopravdy je. Ta pomylenost muze totiz byt v kritikovi.

J. Brunner 28.5.2017 12:12

Re: Clanek se da cist ve dvou rovinach

Já se nehádám. Lidská objektivita může být velká i žádná, ale v principu je vždy hodně nedokonalá. "Objektivita" evoluce je něco jiného.

R. Brzák 27.5.2017 9:22

demokratické i svobodné jsou jednotlivé evropské země,

zatímco jejich svobodu umenšuje "sjednocená Evropa" - o demokratičnosti EU snad "není sporu"... Babiš, pokud bude chtít s "vlky výt", poté, co ve volbách zvítězí, z "ekonomických důvodů", kterým jen správný "podnikatel" porozumí, prostě s podporou koblihářů přijme euro. A jeho pozice v EU bude zachráněna a dotace do jeho podnikání potečou dál...

P. Dvořák 27.5.2017 4:50

Doležal se tradičně úplně pominul.

Dokáže si ten člověk vůbec představit, že by mohl jít bez EU sám aspoň na záchod?

Jestliže potřebuje někoho, na vytírání zadku, ať si ho vezme s sebou. Ale proč cítí neustále potřebu nás přesvědčovat, že to musíme být my, s kým si EU vytírá zadek?

P. Lenc 27.5.2017 10:23

Re: Doležal se tradičně úplně pominul.

Jo Petře, s EU na věčné časy a nikdy jinak...

M. Prokop 27.5.2017 0:13

ANO,

Bureš je průser (už dlouho).

NE, nevyřeší ho za nás přemoudrá EU. Jen dostane záminku, montovat se do věcí, do kterých jí nic není.