24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Do salámu s ním!

Nejprve k hlavní události dne, krvavým atentátům v Paříži. Věc je příliš čerstvá a rád bych si ušetřil obligátní cvičení v kýčovitém verbálním humanismu, to rád přenechám jiným. Je zjevné, že atentáty nijak bezprostředně nesouvisí s migrační vlnou a navíc je má na svědomí nevelká skupina lidí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Matousek 16.11.2015 16:27

autorova bída

pana Dolezala jsem dríve se zájmem cetl.

Dnes uz jen s nepríjemným pocitem v zaludku.

I. Mertl 16.11.2015 17:51

Re: autorova bída

Jo, jo, bejvávalo. Dnes už z p. Doležala mluví ublížená osobnost (ne, že by Havel Doležala a Mandlera opravdu ctil, ale je to tak dááávno). A najednou neví, na jakou stranu se postavit. Inu stáří, já bych mohl povídat! Ale stále je to jeden z několika málo přispěvatelů, kteří nejsou poplatní současnému komentátorskému klišé. A nenadává, nevyhrožuje!

J. Václavíková 16.11.2015 18:00

Re: autorova bída

Pokud se to netýká jeho bolavé paty, totiž Havla a Babiše, tak dobrý.

J. Kanioková 16.11.2015 13:51

No... atentáty s migrační vlnou možná nesouvisí

stoprocentně, ale export potenciálních atentátníků do Evropy určitě posílil.

Ale jistě souvisí s bombardováním IS, a možná souvisí i s rozbitím džihádistické sítě - http://www.politico.eu/article/europe-police-dismantle-major-jihadist-network-krekar/

Policie v Itálii, Velké Británii, Norsku a Finsku na čtvrtek zatkla 15 členů džihádistické sítě islámského státu a Al-Káidy, kteří jsou podezřelí z plánování útoků a únosů zaměřených na diplomaty, úředníky a novináře EU

Itálský šéf Giuseppe Governale skupiny pro boj proti terorismu oznamil podrobnosti "operace JWeb," označil akci za "nejvýznamnější mezinárodní policejní spolupráci v Evropě za posledních 20 let."

J. Dvořák 16.11.2015 13:21

To snad není pravda co to ten dobrák napsal!

Místo diskuze nad jeho, nevím jak to nazvat slušně, mu dát svěrací kazajku tak ješte pindaj další nesmysly! Už vám omezenci bez mozků došlo že probíhá válečný konflikt a Evropa platí svému nepříteli zbraně a munici! Živí nepřátelské bojovníky a dá jim vybrat ze třech chodů aby jim chutnalo a oni jen čekají až jim dojdou zbraně tak spustí ten kolotoč! Kdo to nechápe musí bejt wůl korunovanej!

K. Luboš 16.11.2015 12:54

Je sice pravda, že atentáty v Paříži asi nesouvisí...

...se současnou imigrační vlnou, ale ty, ke kterým dojede za nějakých pět deset let, s touto současnou imigrační vlnou již zcela jistě souviset budou!

J. Kučera 16.11.2015 11:13

S panem Doležalem

většinou souhlasím tak půl na půl, což mi v diskusích (jakýchkoliv) připadá normální. Tentokrát s tím mám potíže. Otázka" co s Islámem. Multikulti a pravadláskové běží s každým prdem na ústavní soud. Tak si milí narudlí spravedlní vězměte českou ústavu a pozorně si přečtěte listinu lidských práv. Potom uchopte do svých vzdělaných rukou korán a pečlivě čtěte. Není v listině základních lidských práv snad jediný bod, který by nebyl v rozporu s listinou, tedy s ústavou. ÚS zakázal již plno nesmyslů protože "odporovaly ústavě". Korán a tudíž i islam, který na něm stojí odporuje ústavě. Je tedy zcela legální islam zakázat.

Příliv imigrantů" Každý, kdo žádá o povolení pobytu musí podle čs. zákonů splnit řadu podmínek (jazyk, znalost historie a pod.). Překvapuje mě, že to státní úředníci ve své nekonečné moudrosti nepožadují od těch, kteří se sem vloupali iligálně, jako zloději. Když nejsou peníze pro nemocnice, důchodce aj., proč je vyhazovat pro nežádoucí přistěhovalce? Stát jim může krátkodobě půjčit určitou přiměřenou částku a nabídnout jim práci (je dostatek prac. míst, která dlouhodobě nelze obsadit). Zaměstnání musejí přijmout a splácet dluh. Pokud neznají jazyk, musí si ze svých příjmů platit tlumočníka. Tipujte, za jak dlouho budou převaděčům platit, aby je dostali domů.

A pokud jde o "spravedlivé soudy", současnýmn soudců, bych na jejich uvážení nesvěřil ani klepnutí tím kladívkem. Proč skorovrazi dívky Natálky dostali 22 let a skorovrazi českého chlapce Patrika nic, nebo jen symbolických 5 let. Proč brutální znásilnění dívky českému zločinci vyneslo 12 let a ještě brutálnější znásilnění třemi "africkými studenty" jen směšně nízký podmíněný trest.

A ti co se sem teprve hrnou. Jeden výsadlový pluk s ostrou municí jim jejich úmysl snadno rozmluví. Vyhlásili Evropě válku, tak budeme válčit.

Že nás bude kritizovat EU. Všechno, proč EU český stát kritizovala se zpožděním a bez náležité omluvy sama zavádí. V případě neshody, vypište referendum o vystoupení.

V. Němec 16.11.2015 10:14

Přece je stará pravda,

že všechno souvisí se vším i když se to z počátku tak nezdá.

M. Starý 16.11.2015 9:59

Pod lustrem největší tma...

Atentáty i výbuch ruského letadla nad Sinaí jsou reakcí na vojenské akce Západu a Ruska proti IS. Podle toho, jak byl (naštěstí!!) amatérsky provedený sebevražedný útok před stadiónem, kde v té době bylo 80.000 lidí (vč. francouzského prezidenta), usuzuji, že to nebyla žádná "profesionální" akce IS, ale akce nějaké radikální buňky.

Určité stopy vedou do Belgie, kde je na okraji Bruselu 90.000 muslimské ghetto (to jsou "naše" Pardubice!!) s 50% nezaměstnaností v němž je 828 muslimů považovaných za radikální islamisty (viz článek v dnešních LN). Neudělali soudruzi v Bruseli někde chybu?

P. Vaňura 16.11.2015 9:44

Není migrant, není problém. A pokud je největším

problémem druhá či třetí generace imigrantů, znamená to jediní MUSLIMY NEBRAT. Není muslim, není problém. Nikdo nemá právo se usadit v Evropě a Evropa není povinna NIKOHO PŘIJÍMAT. Měli bychom brát jen křesťany, je to dost muslimských zemí, které mohou přijmout muslimské imigranty.

Š. Hašek 16.11.2015 9:22

Pane Doležale,

tu větu, že president republiky Miloš Zeman si oslavách 17. listopadu přihřeje (v reakci na atentát ve Francii) "přihřeje svoji antiislámskou polívčičku" jste myslel vážně??

Doufám, že nikoliv, že pouze chcete "zajímavě psát".

Stejně dojde k tomu, že je budeme sypat z transportních vojenských lodí do moře u afrických břehů. Jde jen o to, kdy, kolik a kolik bude před tím obětí z řad z "těch nezajímavých, daně platících Evropanů, kteří bláhově věřili bolševikům bruselskoobamovským".

P. Kmoníček 16.11.2015 14:58

Re: Pane Doležale,

Hašku,sázím na to,že si tu polívčičku přihřeje.Není to blbec a ví co si lůza,která ho volí,přeje.

Š. Hašek 18.11.2015 12:42

Re: Pane Doležale,

Máte je doma?

Vyčlenil jste svoje peníze?

V opačném případě se nemíchejte do diskuse občanů, platících daně, a kteří dbají o bezpečnost své manželky a dětí. Státu ČR.

Samozřejmě, dle Vaší klasifikace jsem občan lůza. Kdo jste Vy?

Jen blbečkové neznají: Nesuď, abys nebyl souzen.

M. Hoblík 16.11.2015 9:21

Pan Doležal si plácá játra!

Žvaní tak usilovně, až to vyvolává dojem, že je za to placený.

J. Fleiszner 16.11.2015 9:02

Nechápu

Atentáty zjevně SOUVISÍ s migrační vlnou (muslimů). Buď se teroristé rekrutují přímo z muslimské naplaveniny (někdy až z druhé generace) a nebo sem přijedou škodit, ale jako zázemí používají muslimské komunity tvořené právě migrantů. Jako naprosto zjevný společný jmenovatel je vždy islám kolik procent migrantů (nelegálů) jsou muslimové?

F. Brnušák 16.11.2015 8:00

Souvislosti?

Pane Dolezale, velice si vazim Vasich nazoru i kdyz s nekterymi nesouhlasim. Prosim mohl by jste rozvest toto:

 "Je zjevné, že atentáty nijak bezprostředně nesouvisí s migrační vlnou a navíc je má na svědomí nevelká skupina lidí."

Muzete k te zjevnosti pridat nejake argumenty a charakterizovat nevelkou skupinu lidi? Me prijde naprosto logicke, ze atentaty v Parizi maji navaznost na imigracni vlnu, uz jen ze statistickeho hlediska. Migrace bezencu uz probiha nejaky ten patek (muze to byt i pres rok?) a jelikoz do ted probihala nerizena imigrace t.j. vsichni co uspesne prepluli more jsou v Evrope bez jakekoliv kontroly, tak je jistota ze mezi nimi jsou i teroriste z IS. Atentaty v Parizi byly evidentne synchronizovane, tedy organizovane. Otazka je jak velka je ta organizace a co ma za cil. Hlavni cil teto organizace je jasny, ale nejasne jsou budouci kroky, ktere k tomuto cily maji vest. To jak je velka tato organice asi ukaze cas a snad mate pravdu, ze je to uskupeni par pomatenych individuii.

R. Langer 16.11.2015 11:57

Re: Souvislosti?

Kdepak, je to obrovské uskupení pomatených individuí vyznávajících Islám. Ovšem nejsou na tom o nic hůř, než členové jiných sekt. A je jich aktuálně nejvíc, takže momentálně znamenají největší problém.

S. Vaněček Šauerová 16.11.2015 7:40

Bezbrannost české intelektuální elity vůči Zemanovi

je  úděsná. Ano, to je jistě pravda. A co byste navrhoval, pane Doležale ?

K. Křivan 16.11.2015 7:23

Pomoct s immigrací si musíme sami.

Jednoznačně říct co chceme, a že politici MUSÍ konat podle NAŠÍ vůle nebo je stihne trest. Co chceme:

1)  Evropu bez islámu ! Kdo chce vyznávat islám, musí jít za ním. Chceme evropskou Evropu !   Odmuslimit, odarabit, odnegřit ! Ano, jsou takoví, kteří se ničeho nedopustili a budou to považovat za křivdu. ALE ! Neexistuje právo neevropanů na život v Evropě. Pokud to zachrání i jen jeden život Evropana, stojí ta domnělá "křivda" za to. Lepší vystěhovat milion nevinných neevropanů, než dopustit aby se mezi nimi schoval i jen jeden terorista. Kolektivní vina ? Ne ! Kolektivní potenciální nebezpečí.

2) Jak to provést ? Jednoduše. Přestat je živit, žádné soc-dávky. Asi 90% Libanonců v Německu žije ze soc-dávek. I procento sociálně podporovaných Turků je vyšší, než u Němců. Dát jim určitou dobu na odchod. Sto dní. Udělat se to dá. Jen chtít !

3) Neurážet Francouze kecama, že Arabáči jsou Francouzi. To samé Belgičani. V Belgii narozený muslimák není Belgičan. Kdo to dál bude tvrdit, musí dostat ránu do ksichtu. Před kamerou. Žádný papír s razítkem z neevropana Evropana neudělá.

Konec multikulturalismu, konec politické korektnosti, konec levičáctví. Životy Evropanů za to stojí.

J. Fleiszner 16.11.2015 9:20

Re: Pomoct s immigrací si musíme sami.

Vede se válka kultur. Muslimská strana obsazuje uzemí nepřítele a to bez odporu. Evropská strana na to reaguje kecama a někteří (Merkel, Dienstbier, Halík, Schwarzenberk a další humus) dokonce invazi podporují. Jsou jen dvě možnosti.

1) Odstranit z vrcholné politiky magory, zakázat islám, zastavit příval nelegálů (silou), pochytat co už se sem dostalo a fyzicky je odvézt (při opětovném návratu zabít) a přestat se montovat do islámských zemí (nás se to moc netýká) a pak přežijeme.

2) Cokoli jiného a postupně se zamuslimujeme s tím, že před tím bude něco jako občanská válka.

P. Maleček 16.11.2015 7:05

Partaj nadevše - nevadí že lže, krade, totalitně vládne

Citace - "A že DI byla jako politická strana součástí Občanského fóra, protože nám tehdy vůbec nic jiného nezbylo. Byli jsme ovšem součástí Občanského fóra, jehož heslem bylo: „Strany jsou pro straníky, Občanské fórum je pro všechny.“ A podle toho s námi taky zametli".

Prostě partaj je nadevše. Že lže voličům, že rozkrádá stát, že zneužívá formální demokracie k totalitnímu vládnutí.... Nic z toho Doležalovi nevadí. Viz jeho obdiv k éře Topolánko-Nečasova "vládnutí", spíš institucionalizovanému rozkrádání státu. Vrcholu to ODS-ČSSD oposmluvní likvidace demokracie.

Což byl i důvod Havlovy obavy z politických partají - a dnešek mu dává za pravdu, byť se mnohá partaj vychytrale nazývá unií či hnutím.

P. Vaňura 16.11.2015 9:53

Ovšem to, čím chtěl Havel partaje nahradit, totiž vládou

nevolené "intelektuální elity" bylo mnohem horší, než nedokonalá demokracie. Nebo si snad někdo myslí, že nahrazení demokracie Vymarské republiky Fuhrerprinzipem bylo něco pozitivního.

Diktatura může mír smysl v krajní situaci a musí být nějak časově omezena. Američané se za WW2 též nikoho neptali, jestli se mu nová fabrika v sousedství líbí nebo ne, jestli se chce přestěhovat nebo ne. Dostali odškodné a dost.

B. Mráz 16.11.2015 10:36

Re: Partaj nadevše - nevadí že lže, krade, totalitně vládne

Pane, pokračujte prosim a rozvedte, čim byste nahradil demokratický systém vlády zvolenych politických stran. Dojdete nejspise k typu fasisticke nebo komunisticke diktatury. Nebo snad znáte jinou cestu? Pak do čela státu s vámi a hned!