24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Čitelný Petr Robejšek

Sobotnímu Právu poskytl rozhovor politolog Petr Robejšek. Politolog Petr Robejšek vystupuje ve všech českých novinách jako reprezentant jednoho myšlenkového proudu, totiž toho „pravicového“ nebo chcete-li „konzervativního“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 28.4.2016 23:44

Pan Doležal opět zcela mimo!

1) Prezident Erdogan by neměl žádnou možnost jak zaútočit na svobodu slova v Německu, pokud by ten kabaretista nenapsal tu urážlivou rýmovačku a paní Merkelová nepotřebovala Erdogana pro podvodné zachování své tváře! Nevím z čeho pan Doležal usuzuje, že kancléřce Merkelové vadí svoboda projevu v Německu méně než Erdoganovi!

2) Ukrajina je v moci ozbrojených oligarchů, rozpadá se na cca 4 vzájemně se nesnášející části, uctívající zločinného pronacistického Banderu,...bude ještě dlouho zcela neschopná přijmout jakoukoli pomoc!

3) Pan Robejšek od naší vlády požaduje, aby hájila zájmy většiny občanů a suverenitu našeho státu! Tak už to pane Doležale v demokracii chodí"

L. Novák 28.4.2016 22:36

Robejšek patří k těm lepším, co mluví do politiky

Většina jenom plácá a plácá a o samotné současné vládní garnituře je lepší nemluvit, pitomec vedle pitomce. Pak ještě darebáci... :-P

K. Vyšata 28.4.2016 17:45

To jste tomu pane Doležale dal,

na pana Robejška nemáte Vy osobně a ani s tím vaším trapným Klubem na obranu demokracie. Koho vlastně oslovujete ? Těch pár tisíců zatvrdlých v minulých časech? Pan Robejšek oslovuje miliony a stává se tribunem širokých vrstev obyvatestva. Nemá cenu dál psát, v diskuzi na vaše konstrukce odpověděli mnozí daleko lépe. Dost jste se ztrapnil.

M. Prokop 28.4.2016 21:33

Re: To jste tomu pane Doležale dal,

Pan Robejšek, mně osobně vcelku sympatický, říká to, co jistá část lidí chce slyšet.

Pan Doležal to, co si myslí.

Neprožívejte to tolik, všichni jsou (jsme) omylní.

P. Urban 28.4.2016 16:42

Pár poznámek

Výhoda Schengenu je, že nemusíme kontrolovat všechny své hranice. Protože vůči státům EU je kontrolovat nepotřebujeme a vůči ostatnímu světu je kontrolují hraniční státy. OK. Otázka je, jestli je to pořád ještě pravda. A jak dlouho to pravda ještě bude.

Hledání věčné pravdy je jednou ze základních zdrojů síly Západu. Problémem jsou lidé, kteří si myslí, že tu pravdu už našli. Ti jsou často horší, než hledači pravd dočasných.

Je pravda, že ČR byla při vstupu do EU také zatížena vlastními problémy. Válka s mocným sousedem ovšem mezi ně nepatřila. Ani rozdělení země na západ a východ s odlišnou identitou; tohle vyřešili pánové Klaus a Mečiar i bez EU, díky jim za to. Neměli bychom přijmout do EU i Sýrii, abychom se tedy nechovali mnichovansky?

M. Malovec 28.4.2016 15:49

Po vašich veletočích,

pane Doležale, nechte pana Robejška na pokoji!

J. Kanioková 28.4.2016 15:35

Ách jo, pane autore,

s p. Robejškem můžu souhlasit v 95 % jeho argumentace, s vámi ani z 30 %.

J. Škodák 28.4.2016 15:30

I racionální uvažování může být zavádějící pokud...

Pan Doležal vynikajícím způsobem postihl myšlení„čitelného autora",který dbá o čistotu svých ideových stanovisek natolik,že se nezdržuje zbytečným přemýšlením,které vše jen komplikuje. Takto přemýšlí také Klaus st.,který často staví na chybných premisách,které nejsou jen racionální povahy a tak činí i Robejšek. Asi je to tím,že oba pánové uvažují v ekonomicko-politických intencích a to je příliš málo na pochopení společenských problémů.

R. Tesařík 28.4.2016 17:09

Re: I racionální uvažování může být zavádějící pokud...

Jau..do hlavy nééé

J. Schwarz 28.4.2016 14:28

Docela by mne zajímal

názor pana Doležala, pokud by se v ČR dostala k moci jiná parta, která by ignorovala názory třeba 70%-ní většiny "sluníčkářů". Jestli by taky hájil názor svůj dosavadní náhled že vláda správný názor "tvoří" a na mínění většiny občanů netřeba hledět.

Ś. Svobodová 28.4.2016 14:49

Re: Docela by mne zajímal

To víte, stará škola. Tenkrát Strana a Vláda také tvořila názor bez ohledu na mínění občanů. A to je tak správné, a tak to má byť, soudruzi.

M. Prokop 28.4.2016 15:18

Re: Docela by mne zajímal

S vládou to máte jako s lékařem. Vyberete si ho, můžete se s ním o způsobu léčby dohadovat, ale jsou věci, kdy je lepší, když na váš názor nedá.

Přečtěte si někdy tohle: https://cs.wikipedia.org/wiki/Profily_odvahy

B. Rybák 28.4.2016 23:03

Re: Docela by mne zajímal

S lékařem, kterého si vyberu se nemusím o způsobu léčby dohadovat, protože jsem i ho k vůli němu vybral! Pokud by ale chtěl provádět něco o čem mě nedokázal přesvědčit, zvolím si jiného!

P. Vaňura 28.4.2016 13:37

Schengen NIKDY NEBYL o obecném otevření hranic

navenek, ale pouze o jejich odstranění MEZI zeměmi EU + Norsko, Švýcarsko a tuším Island. Bránit se i nadále měly s plným nasazením VNĚJŠÍ hranice Schengenu. Problém nastal proto, že Řecko a Itálie svoji POVINNOST bránit vnější hranice Schengenu NEPLNÍ a řešením by mělo být jejich VYLOUČENÍ ze Schengenu.

Korunu tomu ovšem nasadila Merkelová svým pozváním ILEGÁLNÍCH MIGRANTŮ což by mělo být řešeno převozem dotyčné do blázince!

M. Prokop 28.4.2016 15:18

Re: Schengen NIKDY NEBYL o obecném otevření hranic

Ano.

V. Povolný 28.4.2016 13:31

to je zase blábol

podle posledního odstavce je Robejšek snad komunista.

Doležal ve slepé nenávisti k uznávanému názorovému oponentovi ztrácí úplně úroveň. Ano, Robejšek je čitelný. Zato Doležalovy bláboly jsou už zcela nečitelné.

Ś. Svobodová 28.4.2016 14:50

Re: to je zase blábol

:-))))

K. Dvořák 28.4.2016 13:07

Proste neuveritelne ...

Věta o „zemi zatížené tolika vlastními problémy“ se panu Dolezalovi zda "prostě neuvěřitelná". Tohle nechapu, jaky jiny postoj nez zdrzenlivost vuci Ukrajine mela EU zastavat? Nezastavala ... slovni podporou vyhecovala cast Ukrajincu, bohuzel zjevne mensinu, ke svrzeni legalniho rezimu a poskytla tak Rusku zaminku k anexi Krymu a rosesirani vychodnich oblasti Ukrajiny. Ukrajina je dnes rozestvana, na kolenou v mnoha smerech a EU neni schopna ani ochotna ji pomoci. Ani ekonomicky, natoz pak pripadne vojensky, coz snad nebude nutne. A podle pana Dolezala je chybou, kdyz Robejsek tvrdi, ze si ma EU resit svoje problemy a nehrat si na velmoc. Co ma ve veci Ukrajiny EU delat, Dolezal samozrejme nerika, coz je priznacne.

Jeste ke kauze Böhmermann. Dost dobre nechapu, jak muze nekdo vydavat jeho Difamaci za zasadni "otázku svobody projevu jako „evropské hodnoty“". Neni to vic nez nevkusna urazka, navic obmyslne vyslovena jako "priklad toho, co se nesmi" a jeho sprostactvi odvadi pozornost od opravnene kritiky tureckych pomeru a nehoraznych pokusu Turecka, takove kritice v Nemecku zabranit. Nemecka vlada Böhmermanna samozrejme nemela vydavat k trestnimu stihani, turecky prezident ma moznost to resit obcansko pravni cestou, coz take mj. cini, pokud vim.

J. Schwarz 28.4.2016 14:32

Re: Proste neuveritelne ...

Nicméně karikatury z "Charlie Hebdo", ze něž se "celá demokratická Evropa" postavila jako jeden muž taky nebyly z nejvkusnějších. Čím se Böhmermann liší? A opravdu ta "vyhecovaná část Ukrajinců" byla menšinou? Spíš se dá EU zazlívat to, že Ukrajince navnadila jalovými sliby a pak skutek utek...

J. Kanioková 28.4.2016 15:55

:))))))))

K. Dvořák 28.4.2016 21:25

Re: Proste neuveritelne ...

Ja netvrdim, ze karikatury z Charlie Hebdo byly vkusne. Z tech par, co jsem videl, byly nektere nejen urazlive, ale jeste ke vsemu postradaly pointu (aspon tak se mi to jevilo). Je asi nutne trvat na tom, ze i toto je mozne tisknout, ale nijak se z toho neraduji. Böhmermann se lisi v tom, ze byl Merkelovou vydan k stihani na zadost ciziho papalase, ktereho si Merkelova nesmi moc pohnevat.

K te Ukrajine - rekl bych, ze "slovni podporou vyhecovat" a "navnadit jalovými sliby" je v podstate to same. Mate pravdu v jednom, nejsem s to dolozit, ze ta "vyhecovaná část Ukrajinců" byla menšinou. To je muj dojem dany jednak vysledkem "Majdanu", jednak z devadesatych let pochazejici zkusenosti, ze Ukrajinci v sobe maji prilis mnoho rezidui sovetskeho cloveka vcetne poradne zazrane neduvere ci nechuti k Zapadu. Mozna, ze Robejskovo stanovisko je prilis "realisticke", ale je podle meho mnohem spravnejsi, nez nezodpovedne avantyry EU. (O Dolezalove "stanovisku" tu nema cenu ztracet rec, protoze jedine, co je zrejme je, ze nema rad Robejska.)

J. Chaloupka 28.4.2016 12:03

Jen doufám, že za ten blábol nedostal autor honorář.

Jinak samozřejmě Doležal nesahá panu Robejškovi po kotníky. Proto asi tolik prská, jako křeček.

J. Tomáš 28.4.2016 11:59

Nemůžu si pomoct,

ale názory Petra Robejška jsou mi bližší. O hodně.

P. Pětník 28.4.2016 11:42

V bodě jedna

není mimo jenom Robejšek, ale i vy autore.

Merkelová se totiž nelekla Erdogana, ale jasně sdělila, že o tom, jestli se někdo dopustil porušení zákona, má rozhodovat státní zastupitelství a soud. Nikdy ne vláda. A zároveň sdělila, že vláda předloží novelu, na základě které by onen problematický paragraf ze zákona zmizel.

S. Netzer 28.4.2016 12:32

Re: V bodě jedna

To je pravda.

Ale plagiátor Robejšek je čitelný i kvůli svým "slepým ruským skvrnám". http://www.simindr.cz/robejskovy-ruske-slepe-skvrny/

P. Pětník 28.4.2016 12:45

Re: V bodě jedna

Musím ale říct, že v tom rozhovoru, na který Doležal reaguje, je Robejšek mimořádně zručný. Jeho proruské postoje mnoho čtenářů určitě ani neodhalí. Je vidět, že se opravdu vážně připravuje na prezidentskou kandidaturu.

S. Netzer 28.4.2016 13:01

Re: V bodě jedna

Ti zdejší čtenáři rozhodně ne.

P. Pětník 28.4.2016 13:05

Re: V bodě jedna

Ty takové detaily nezajímají.

K. Dvořák 28.4.2016 13:24

Re: V bodě jedna

Jeste, ze vy a Frau Netzer tu ctenarskou uroven pozvednete ;-)

J. Mrázek 28.4.2016 17:48

Re: V bodě jedna

:-))))