24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Čínský vůdce v Česku. Hlavní roli hraje byznys

Návštěva čínského prezidenta v ČR překonává všechna očekávání. Obludná pompa, s jakou byla zorganizována, patří k věci a odpovídá jejímu významu. Vše probíhá v režii prezidenta Zemana (jeho populistická „antimigrační“ rétorika mu podle agentury CVVM vynesla už 62 % popularity) a exekutivy (v níž i v této věci hraje významnou roli ministr financí Babiš).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Hanzlík 1.4.2016 23:40

Tlusté střevo budoucího blahobytu

Velkolepé divadlo jako za starých časů. Zářivě rudé vlajky a oddaní čínští aktivisté rvoucí z rukou diváků tibetské vlajky, jakoby na tom závisel osud zeměkoule. Hrdinné prezidentovo odstartování nové etapy našich národních dějin a otevření dveří komunistickému hegemonovi, který se postavil na vlastní nohy díky kapitalismu a otrocké práci s pochybným sociálním systémem. Že by u nás platil našim zaměstnancům ve svých manufakturách víc? Asi těžko! Bude prodávat a vytvářet evropský velín svých obchodních zájmů. Kupčíci jásají nad budoucími miliardami zisků, zatímco budou dostávat pravděpodobně jen spropitné. Stratégové kšeftů se ochotně stanou třeba vazaly.

P. Han 1.4.2016 23:27

Re: Jak by podle autora měla vypadat ta

Potřebujete guru, abyste si vytvořil názor? Chápu, nenajdete to správné Rudé právo, kde bylo všechno. Doba je složitá...

M. Prokop 1.4.2016 21:01

"ale nikto sa nad tým nepozastavuje..."

A uhodnete proč?

J. Kostelanský 1.4.2016 20:21

Nerozumiem tomu humbuku...

Pri tom všetkom "boji za ľudské práva" v Číne sa akosi vždy "pozabudlo" dodať, že čínsky prezident absolvoval návštevu v Českej republike ako medzizastávku na ceste do USA...

No a priebeh návštevy je logicky odvodený od významu hosťa, resp. krajiny z ktorej prichádza. Keď priletí americký prezident, tak je neporovnateľne väčšia šaškáreň, ale nikto sa nad tým nepozastavuje...

O. Mayer 1.4.2016 14:45

Re: Porušení zákona

.. no dobrá my to vydejcháme, ale vám už asi nepomůže ani svěcená ikona Mao Ce Tunga.

O. Mayer 1.4.2016 14:29

Re: Prabvdoláskařští blbečci

.. nemluvě o tom, že určitě vystudovali za dělnický peníze! Naštěstí je tady ale unikátní příležitost poučit se u pokrokových východních soudruhů (například takový předseda Si má jak známo pod čepicí), jak takovým existencím zatnout tipec.

J. Urban 1.4.2016 11:09

Re: Prabvdoláskařští blbečci

napsal bolševický blbeček :-/

M. Prokop 1.4.2016 9:40

Re: Jak by podle autora měla vypadat ta

Nevím, jestli podle autora nebo jakéhosi "guru", ale podle mne liberálnější, méně státu, nadstátu a méně sociálna.

S. Ševeček 1.4.2016 9:22

Byznys?

Spíš bych řekl ekonomika, hospodářství, živobytí pro naše občany ...

(pro vznešené intelektuální elity pochopitelně to špinavé a primitivní - "byznys")

D. Polanský 1.4.2016 8:40

Jak by podle autora měla vypadat ta

lepší politika? Kdo by byl duchovním guru? Prostě bláboly.

M. Prokop 1.4.2016 8:29

Re: Porušení zákona

Myšlenkový?

M. Prokop 1.4.2016 8:28

Re: Porušení zákona

Jste trochu mimo ....

Tedy, vlastně ne trochu. Dost či úplně.

J. Bořický 1.4.2016 8:27

Re: Porušení zákona

Poněkud mi uniká souvislost mezi vlajkou a Schwarzenbergem ? Můžete mi vysvětlit Váš myšlenkový pochod ?

M. Prokop 1.4.2016 8:27

Re: A 'politicky' business

Klaus už je padlá veličina, ten už nenaškodí.

B. Lukáš 1.4.2016 8:24

Na věčné časy.

Prezident Novotný : Se Sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinač. Jeho heslo se naplnilo na dobu téměř 30.let. Jak dlouho vydrží záměr prezidenta Zemana nás neochvějně spřátelit s obrovitou Čínou a nás "počínštit" - Bůh suď. Číňanů je ale mnohonásobně více, 30 let bychom asi nevydrželi. Sibylino proroctví se naplňuje.

E. Vašátko 1.4.2016 7:52

My se tady děsíme množství muslimských

imigrantů, kteří se poměrně rychle stěhují do Evropy. Zkusil někdo zjistit, kolik je v ČR a okolí čínských imigrantů ? Myslím čínských, nikoliv vietnamských. A jak jsou ti Čínani organisováni, co tu dělají a kdo je má na povel. Moje žena chodí na masáže a akupunkturu k jistému čínskému páru, který zde dlouhodobě žije a provozuje tuto živnost už několik let. Starší lidé. Ale když jela na předem objednanou masáž v den návštěvy čínského prezidenta, masáž se nekonala, protože všichni Čínani museli vítat. Myslíte, že ze solidarity k představiteli státu, odkud údajně utekli ? A jak jsem koukal v TV, že jich bylo. Myslím, že je na čase, abychom se začali rozhlížet nejenom po muslimech, ale i čínských přistěhovalcích. Zkuste se podívat po východoasijských zemích, kolik jich je tam a jak se projevují.

Přitom nic proti Číňanům, byl jsem v Číně dvakrát v odstupu 15ti let a musím říci, že tahle země i pro obyčejného obyvatele udělala ohromný pokrok. A jakási "tvrdá ruka" je patrně v těchto mnohonárodnostních a přelidněných zemích nutná, jinak se brzy rozpadly a nevím, jestli by to bylo dobré pro všechny ostatní.

V. Vaclavik 1.4.2016 6:48

Re: Porušení zákona

Zrejme mate pravdu, ale ty nase politicke kreatury udelaly z nasi zastavy pouhy kus hadru bez nejakeho vyznamu. Lide, kteri by si nejake zastavy vubec mohli vazit, ziji de fakto v demo-totalite a zatim s tim nic nenadelame, kdyz se nedame dohromady a nechame se vlacet nasi lidovou luzou.

V. Vaclavik 1.4.2016 6:44

A 'politicky' business

A politicky 'business' potrebujeme jako kulku do hlavy, stejne jako EU dotace.

Politicke 'podnikani' -> politicky korporativismus -> politicky fasismus !!

A nejhorsi na tom vsem je prisedici tomu vsemu Klaus... toho bych se po tomto politicky nedotknul ani desetimetrovou holi.

V. Vaclavik 1.4.2016 6:32

Policie

Policie by rozhodne nemela jakkoli potlacovat jakekoli politicke demonstrace naseho lidu. A vrchol je, kdyz naopak chrani politickou angazovanost cizincu proti nasim demnostrantum!

I. Dekyský 1.4.2016 4:19

Re: Porušení zákona

Předpokládám, že unijní hadr Vám nevadí. Už to proboha vydýchejte, že ten Váš pologramotný knížecí deme*t nevyhrál!

I. Dekyský 1.4.2016 4:17

Prabvdoláskařští blbečci

jsou jako vždy povzneseni nad něčím tak přízemním a opovrženíhodným jako je vydělávání peněz. Bodejť by ne, když celý život parazitují na druhých a poctivá obživa je pro ně terra incognita. To se to pak plácají sluníčkářské nesmysly...

J. Vozábalová 1.4.2016 2:31

Porušení zákona

Nejde mi vůbec do hlavy, že si nikdo nevšímá porušení zákona při návštěvě čínského prezidenta - minimálně ve dvou případech (sál na Žofíně a Strahovský klášter)byly vlajky postaveny v rozporu se zákonem 352/2001 Sb., ve znění pozdějších změn a doplnění, o užívání státních symbolů České republiky.

Čínská vlajka stála heraldicky vpravo, tedy na čestnějším místě, což je na území ČR opravdu protizákonné, zde má státní vlajka ČR VŽDY nejčestnější umístění, ať se jedná o jakoukoli sestavu vlajek.

A tak se jen ptám - byl to záměr (řitní alpinismus) nebo neznalost - opravdu nevím, co je horší!

O ostatním - čínští vítači a podobně - ani nemluvím, jen jsem přesvědčená, že porušení zákona by si měl někdo všimnout - fotky jsou veřejně přístupné, proč nikdo nekoná? Proč to nevidí orgány činné v trestním řízení - porušení zákona přece není jen tak něco, nad čím lze mávnout rukou.

1.4.2016 0:29

Zapšklý dědek Doležal zase mele.

A prý dokonce výprodej České republiky. Zajímalo by mně, co myslí výprodejem, když už všechno bylo rozkradeno či za jidášský groš prodáno. Mimochodem ten sklerotický stařec zapomněl co se v Praze dělo při návštěvě amerického vůdce. Už zapomněl, že byly přivařeny i kanálové poklopy, ve Vltavě byli v pohotovosti potápěči a na střechách všude kolem odstřelovači. A najednou tolik kvikotu kvůli prezidentu země, která svými dluhopisy financuje USA. Zajímalo by mně, jestli američtí presstituti a různí přiblblí poskoci a žvatlalové tam také tak špiní čínského prezidenta, který zavítal do USA hned po nás?

M. Mýval 1.4.2016 0:16

Milošek dostal kyblíček a lopatičku

Tak může začít hrabat žlábek mezi loužičkama.

Už se těším na partičku ožralých papalášů klátících se jako prezident nad korunovačními klenoty a bušících do základního šutru jak hluchý do bubnu.

Jak by řekla moudrá paní ze Slavností sněženek:

To bude zase v Poodří nablito