25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Boj o policii

To, co ještě na konci předminulého týdne vypadalo jen na mimořádně divoký konflikt uvnitř vládní koalice, velmi rychle přerostlo v jakousi studenou občanskou válku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Rudolf 13.6.2016 20:06

Je to docela blbé

když chce komentátor rozebírat pozadí politických dějů a přitom je už dávno odstaven od insider informations. Zbydou mu pak jenom podobné pindy.

P. Han 13.6.2016 22:09

Re: Je to docela blbé

Jistě. Bude lepší se spolehnout na vaše outsider informations.

J. Kyselková 13.6.2016 15:29

Souhlasím,

pane Doležale. Doufám, že drzému oligarchovi a spol. dokážou přistřihnout drápy, aby respektoval zákony této země a ne jen ty své. Chuděry koblihy se plaší a netuší, která bije.

J. Urban 13.6.2016 15:26

Tak tak, Doležale, braňme demokracii podle

not estébáka Laubeho. Tys to dopracoval.

J. Urban 13.6.2016 15:28

Re: Tak tak, Doležale, braňme demokracii podle

aneb Bůh ochraňuj mafii ODSČSSDTOPKDU :-))))

J. Urban 13.6.2016 15:30

Re: Tak tak, Doležale, braňme demokracii podle

však ona mafie ODSČSSDTOPKDU jistě brzo uplete něco jako novou opo-smlouvu a doležálci budou moci být spokojeni

J. Novotny 13.6.2016 11:45

Kdyby dělal tu reformu potajnu Babiš, tak

by na tom článku a výzvě něco bylo. Ale on Babiš protestuje před překotnou změnou, před ním se ozval Pavel Zeman, ale to nikoho jiného z politiků nebralo.

J. Rojšl 13.6.2016 10:01

Chovanec rozhoduje rychle, důmyslně, propracovaně, promyšlen

Už je mi víc jasné proč "pan" Chovanec rozhoduje rychle, důmyslně, propracovaně, promyšleně...

Absolvoval Západočeskou univerzitu v Plzni, na právnické fakultě, kterou absolvoval během 9 měsíců ...

Tak jaképak velké rozmýšlení - Tuhý trus řekl, že je ta policejní rošáda dobrá, nó a tak je dobrá a fertik, nezdržujte - podepisuji ....

V. Karda 13.6.2016 11:58

Re: Chovanec rozhoduje rychle, důmyslně, propracovaně, promyšlen

Soudruhu Rojšle kolik měsíců zvláštní školy jste absolvoval vy když je vám to tak jasné ?

J. Rechnovský 13.6.2016 9:59

Pochybné

Pane Doležale, situace je velmi nepřehledná a účast Babiše velmi varující. Stavět se ale jednoznačně na stranu sociálních, tak nějak demokratů je do nebe volající pitomost! Copak nevíte co je v téhle partaji za bolševický a mafiánský póvl? Už jen nejviditelnější osoby "reorganizace" jsou všechno, jen ne důvěryhodní. Chovanec - veřejně usvědčený lhář, všehoschopné politické želé a rychlostudent Plzeňských práv , Laube - aktivní estébák s velmi pochybným lustračním osvědčením a Tuhý - posušný poskok mocných politiků.

Opravdu si myslíte, že tahle sestava vytáhla do nezištného boje za svobodu a spravedlnost?...

J. Jurax 13.6.2016 22:53

Re: Pochybné

No, že by tahle sestava vytáhla do nezištného boje za svobodu a spravedlnost si patrně myslí málokdo až nikdo.

Nicméně - dovedete si v naší realitě představit JAKOUKOLIV sestavu vytáhnuvší do NEZIŠTNÉHO boje za svobodu a spravedlnost?

K. Janyška 13.6.2016 9:50

Boj o Babiše a jeho kontakty..

To bude... Dzp.

Z. Švrček 13.6.2016 9:47

Ach jo!

jako by nám nestačila jedna katastrofa -EU, my si musíme zadělat na další, naši malou českou. Rozkol v koalici, pak ve vládě, možné nové volby, vítězství ANOferu (zetím vedoucího ve všech výzkumech) a složení nové vlády pod vedením kobliháře, velkořezníka-uzenáře, superchemika a kdovícoještě Babiše, provázené možnými čistkami v policii, která má chránit občany, ale pak bude jen pomáhat panu oligarchovi udržet nové pořádky, které mu pan Šlachta tak příhodně pomohl nastartovat zbouráním předešlé vlády.

Fuj, to jsem se ale příliš zadíval na alternativní budoucnost...

M. Moravcová 13.6.2016 16:54

Re: Ach jo!

ještě asistovaného inseminátora, výborného policistu a vyšetřovatele, skvělého pokladního a klotového cifršpiona. Na ty jste zapomněl.

J. Jurax 13.6.2016 23:01

Re: Ach jo!

No vidíte - Šlachta příhodně pomohl socanům ke korytům zbouráním předešlé vlády. Nemohl asi tušit, že zároveň pomůže i anonistům ... a hle, nevděk vládne světem, socani takto Šlachtovi odplácejí.

Že ho Babiš brání je ušlechtilé, ale hlavně politický kalkul.

Kdyby se mu skrze tohle povedlo položit vládu, je takměř jistě (bohužel) premiér té příští, ani nebude muset rozdávat koblihy; pokud ovšem průzkumy volebních preferenci nekecají.

A kdyby se mu vládu položit nepovedlo, socanům to i tak pustí žilou.

Vyhlídky nejsou dobré ...

P. Lenc 13.6.2016 9:40

Píši to asi

potřetí.Konečně socialistům, ale i lidovcům došlo jaké má dopady spojit se s monstry."Protikorupční revoluce" začíná požírat své děti.A autor má tentokrát pravdu, "žvanírna" se musí sjednotit, i se skřípěním zubů, pokud nechceme zažít nový rok 1948.

V. Klepetko 13.6.2016 9:31

Ano, je to tak.

Ano, demokracie je o dodržování formálních procedur!

Zatím každá významná reorganizace v bezpečnostních složkách byla vždy předem veřejně diskutována v příslušném parlamentním výboru. Případně i ve vládě (I.Langer, případ zrušeni finanční policie, reorganizace státních zastupitelství, atd). Tuhý s Laubem ale nyní tyto formální demokratické procedury zcela ignorují, svou novou reformu si v Parlamentu neprodiskutovali! Policie jedná v tomto případě zjevně mimo parlamentní kontrolu a ignoruje demokratické zvyklosti a procedury. Masakruje tím naši liberální demokracii!

Liberální demokracie, to je mimo jiné systém pojistek proti lidské hlouposti, kdy jeden všemocný a nezávislý idiot dokáže - a třeba i v dobré víře - navrhnout a prosadit nějakou zjevnou hloupost. Například, "kontinuální reorganizaci" v podání Laube/Tuhý: "... 1. července teprve startuje celý ten proces, a než bude ten útvar všechno sdílet a než ti lidé budou sedět spolu na jednom místě, tak to bude trvat ještě několik let, během nichž bude čas ty jednotlivé kroky řešit..." :-))))

Přátelé, nejsem nadšený ani z Babiše, ani Ištvánů/Šlachtů. Ale ten citát, to je výron idiocie par excellence, tento nesmysl chcete hájit, a vydávat to za obranu liberální demokracie?

Nestáváme se tak spolu s panem Doležalem užitečnými idioty, kteří ve jménu demokracie hájí idioty neužitečné!? :-))))))

P. Lenc 13.6.2016 9:42

Re: Ano, je to tak.

A jak si pane Klepetko jakoukoliv reorganizaci představujete?

V. Klepetko 13.6.2016 10:47

Re: Ano, je to tak.

1. Pokud si vyhodnotím, že stávající organizační schéma je nevyhovující, provedu především nějaký ten předběžný personální/procesní audit stávajícího stavu. 2. Poté si stanovím měřitelné cíle reorganizace. 3. Ustanovím řídící tým, který za reorganizaci ponese zodpovědnost.3. Řídící tým provede hloubkovou analýzu fungování stávající struktury. 4. Řídící tým navrhne novou organizační strukturu, a to s podrobně propracovanou novou náplní všech funkčních míst, včetně vymezení pravomocí a odpovědnosti, s jasným stanovením informačních toků. 5. Nechám si předložit (krátkodobý a dlouhodobý) plán přechodu k nově vytvořenému organizačnímu uspořádání, ve kterém budou přesně popsány jednotlivé etapy a čas jejich zavedení. 6. Pokud mám nad sebou nebo vedle sebe nějaké struktury, se kterými se takové změny běžně konzultují, tak plánované změny na těchto místech představím a obhájím. Současně Promluvím se členy dotčených pracovních týmů a přesvědčím jer o účelností chystané reorganizace. 7. Následně schválenou reorganizaci provádím podle předem stanoveného plánu, který zná každý z mých podřízených, od ředitele odboru po uklízečku: každý z nich ví, co a kdy přesně může očekávat...

Jsou možné i jiné přístupy. Věřím ale, že postup pana Tuhého by neschválí žádný odborník na řízení, bohužel, vše chce řešit "za pochodu", je to úplná blbost, je to zcela mimo dobro a zlo, je to v říši bláznivosti, popsané Erazmem Rotterdamským! :-)

M. Prokop 13.6.2016 10:42

"demokracie je o dodržování formálních procedur"

Demokracie je způsob vládnutí.

"O dodržování ..." může být pohádka, film, pověst ...

V. Klepetko 13.6.2016 10:55

Re: "demokracie je o dodržování formálních procedur"

Ano, máte pravdu, mám to jazykově špatně. Chtěl jsem jen vyjádřit souhlas s touto myšlenkou autora:

"ČSSD by v této věci měla hájit nikoli Pravdu a Lásku, ale obyčejnou demokracii, která spočívá v dodržování formálních procedur."

M. Prokop 13.6.2016 13:46

Re: "demokracie je o dodržování formálních procedur"

Pokud by ČSSD něco takového ČSSD dělala, tak ryze účelově, ne z demokratického přesvědčení.

Prohnilí proti prohnilým.

V. Klepetko 13.6.2016 14:36

Re: "demokracie je o dodržování formálních procedur"

Hmm. Zatím to spíše vypadá jako

"Zbabělci proti idiotům" :-)

A pan Doležal z toho dělá "boj za liberální demokracii". Je to asi tak stejně důvěryhodné, jako ten Kalousek s vlajkou Tibetu...

V. Klepetko 13.6.2016 14:44

Re: "demokracie je o dodržování formálních procedur"

P.S. S ČSSD zatím nic takového nedělá. Z vysoka kašle na procedury, v parlamentních výborech nic projednávat nechce! Řeší to čistě silově.