19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
NNBLNGR 4.2.2010 15:56

hele strejdo,

Benes sam nevrazdil, jen k tomu dal signal, a posvetil to, teda tu etnickou cistku, tak se dnes nazyva. On zariil beztrestnost... a ceska luza, lumpenproletariat spolu s konfidentama Gestapa, udavacema  a komunistama se dali do prace, teda do masovyho vrazdeni, lyncovani, veseni, topeni, upalovani, muceni a tak dale, prevazne nevinej chcivilistu... to vse pod vedenim vlady, beztrestny masovy vrazdeni v dobe miru, masovy rozkradani soukromyho majetku, to vse zcela beztrestne! No holt nas milovanej Benes ukazal s. Gottwaldovi jak na to... ten to pak uz jen dokoncil! Takze strejdo, muzes mu jit hajlovat k pomniku, ma jich za sve "zasluhy" nekolik....

Jeseter 5.2.2010 21:09

Re: hele strejdo,

NNNNNNNNNNNNBLNGRU ujel ti vlak do blazince tak honem utikej, aby ti nezavreli branu!

Thutmose 4.2.2010 14:39

Takže to nebylo hortyovské Madˇarsko, které obsazovalo část Slovenska po Košice a Podkarpatskou Rus, že pane Doležale ?

Tak už fakt nevím, k čemu tito lidé jako tzv. politolog Doležal jsou. nebo spoléhají na to, že už tady nikdo nic neví, nezná, nepamatuje si ? Samozřejmě, že Bandera byl zločincem, minimálně se o to opět vynasnaží Izrael a Polsko, když mi podporujeme talkové ohavné postavy a současné režimy, jako je Lotyšsko jen proto, že bojovali proti Stalinovi ? Jenomže kdy byste dneska pane Doležale bez toho Stalina byl ? Hádejte, stačí 1x. A jako politolog jistě víte, že Mnichovská dohoda byla mezinárodní smlouvou dokonce mezi tehdejěšími mocnostmi a ČSR se mělo samo proti ní postavit ? Jen jak dlouho trvalo Británii se od ní distancovat, a to už byla léta ve válce s Hitlerem. Tak si ty žvásty nechte pro p. Poselta a jeho soukmenovce a současnou hnědou českou svoloč.

Thutmose 4.2.2010 14:40

Re: Takže to nebylo hortyovské Madˇarsko, které obsazovalo část Slovenska po Košice a Podkarpatskou Rus, že pane Doležale ?

...my...

Senior 4.2.2010 8:01

Bandera, Horthy, Beneš - jak se to rýmuje.

Myslím, že pan Bohumil Doležal by neměl psát "My Češiˇ", ale správně jenom  "Já Čech". Každá generalizace je vždy zavádějící. A říkat o presidentovi Háchovi, že byl v roce 1939 zbabělec, je nehoráznost. Stejně tak i president Beneš. V únoru 1948 byl těžce nemocen a brzy nato zemřel.

Jeseter 3.2.2010 23:57

Zasluz si chleb svych panu !

Pane Dolezal, proc piste MY CESI ? ! Vzdyt vy zadny Cech nejste, leda "cesky poturcenec".

HNEDA obarvena kosile !

Thutmose 4.2.2010 14:41

Re: Zasluz si chleb svych panu !

A přitom je to takovej dědek starej, že už by mohl mít rozum. Nebo naopak, už jej ztrácí a Klaus ho vykopl včas.

monbelonger 3.2.2010 21:21

standoU

o tom vsem vysly knizky, neni problem si zjistit fakta, ale nektery lidi proste radsi verej majoru Zemanovi... skoda slov....

strejda 3.2.2010 23:32

Re: standoU

Právě, že vyšlo mnoho knížek. Nejen česky ale v mnoha jazycích. Ještě více je článků. A přesto někteří lidé věří humanitě vojáků UPA a 14.grenadýrské divize SS Galizien. Já věřím především reemigrantům z Volyně, kteří jako děti - otcové bojovali v RA a Čs.armádním sboru - události zažili na vlastní kůži a přišli při vraždění o členy rodiny. Zažili i vyvražďování celých polských vesnic. Z jedné vody načisto.

Achjóóóó 4.2.2010 11:36

Re: standoU

Strejdo už to nehul...

monbelonger 3.2.2010 21:19

hafusaku2,

a kolik desitek tisicu zavrazdil Benes po valce? hadej.... desetitisice a desetitisice.... vesmes nevinny nemecky hovorici civilisti mezi kterejma byli dokonce i Zidi vrativsi se z pekla koncentraku! holt mluvili nemecy, tak meli smulu, aspon ceskej zlodej nemusel vracet majetky ktery jim ukrad, pote co je nabonzoval Gestapu...  dodneska nebyli nasinci schopny vratit ukradenej majetek, tady mam na mysli majetek ukradej Zidum.... dodneska toho nebyli schopny! Holt benesova skola....

Pete Brich 3.2.2010 22:46

To K.H. Frank byl mnohem výkonnější.

PB

strejda 3.2.2010 23:34

Re: hafusaku2,

Zkuste to upřesnit, kde Beneš vraždil. Jak to dělal? Kudlou? Špaginem? Plynem? Věšel je? Přitloukal na stromy kolem silnic jako vojáci SS?

Fleischer 4.2.2010 7:04

Re: hafusaku2,

Ani Hitler osobně nevraždil!

Achjóóóó 4.2.2010 11:42

Re: hafusaku2,

Pravda, svatá pravda.

Budař 4.2.2010 13:02

Re: hafusaku2,

monbelonger, Ty jsi tu dávku asi přehnal, viď ? Nebo jsi tak vymaštěný od narozen ?

hafusak2 4.2.2010 19:44

Re: hafusaku2,

Teprve teď jsem našel tento příspěvek, ale mohu říci jen jedno: Něco takhle nesmyslného si opravdu může dovolit jen někdo, kdo je už zcela mimo realitu. Veškerý židovský majetek dostávali výlučně Němci, arizovalo se pouze ve Slovenském štátě. Takže přestaňte si už konečně vymýšlet nesmysly a lhát.

fady 3.2.2010 20:55

souhlas

článek je, jako většina věcí od p. Doležala na vysoké úrovni. A to, že pan Klaus pro tuto zemi znamená pouze zátěž a žádný prospěch (jak mezinárodně, tak vnitřně) je další věc.

Pete Brich 3.2.2010 20:43

"My Češi máme ohavný zvyk ohrnovat nos nad těmi, ..."

Vy a Havel jste typickými Čechy, kteří ohrnují nos nad těmi, kdo chodil ke komunistickým volbám.

PB

SW 3.2.2010 23:21

Re: "My Češi máme ohavný zvyk ohrnovat nos nad těmi, ..."

Máš pravdu, kámo. Ti Češi se teda fakt maj´!

Šaman 3.2.2010 20:17

Bandera, Horthy a Doležal

Hromadné vraždy, bestiality, převyšující nacistická zvěrstva, aktivní účast na holokaustu - a jiné "problematické" chování hrdinů protikomunistického odboje, partyzánů vnitřních koloniích bolševického Ruska (v Pobaltí, na Ukrajině) bylo způsobeno sevřením mezi mlýnské kameny Stalina a Hitlera...

Rozšířený komentář k tomuto nestydatému výplodu je umístěn na Šamanově blogu zde:

http://samanovodoupe.blogspot.com/2010/02/tento-clanek-je-rozsirenym-komentarem-k.html

strejda 3.2.2010 21:15

Re: Bandera, Horthy a Doležal

Šamanovy názory používání faktů je velmi vyvážené a jistě pro soudné čtenáře akceptovatelné.

Probíhá tady pokus tvrdit, že vraždění desítek tisíc lidí s cílem je vyhubit a vyhnat je stejné jako odsun sudetských Němců, který v naprosté většině probíhal spořádaně a se souhlasem a kontrolou spojenců. Cílem je rozvrátit českou společnost a připravit ji o historickou paměť a identitu. Za tímto pokusem jsou stejné síly a ideje jako v době od konce 19.století. Zatím se to nepovedlo. Zatím.

Clinton 4.2.2010 0:10

Re: Bandera, Horthy a Doležal

K tomu jen malou poznamku jak jsou Cesi socialne a lidsky zalozeni:Zapomeli na pochod smrti z Brna az k rakouskym hranicim?Tam nekde v polich lezi ostatky mych rodicu ktere ta vase celadka odpravila protoze uz utikat nemohli.Proto vas vy pacholci nenavidim.

strejda 4.2.2010 0:29

Re: Bandera, Horthy a Doležal

Ti vám podobní zase doslali mého tátu do koncetráku. Jeho vinou bylo že studoval. Byl v dachaou a mnoho jeho přátel tam bylo ubito a zavražděno. Přesto Němce nemohu nenávidět. Nenávidím ale nacisty a rozbíječe republiky.

Fleischer 4.2.2010 7:10

Re: Bandera, Horthy a Doležal

Byl pochod smrti Brno - rakouská hranice, byl ústecký incident, byly Postoloprty, bylo vyhnání 3 mil. z velké většiny nevinných lidí. To vše Beneš nejen toleroval, ale i podněcoval - viz jeho projevy z těsně poválečné doby.

čtenář 3.2.2010 20:04

Nic se nejí tak horthý, jak se to uvaří.

:-)

StandaU 3.2.2010 19:59

Dobrý večer,

píši jeden z mých posledních příspěvků před plánovanou registrací. Chtěl jsem říci k tomu Banderovi, prosím zdejší pisálky, jinak nejde nazvat osoby, které žvaní nesmysly jež jim nabulíkovala rudá lůza aby si prostudovali historii ve vztahu k tzv. Banderovcům. Jedna skupina tzv. Banderovců prošla v oblasti Krkonoš, nějakou dobu se ukrývala a čekala na ostatní v prostoru Ralsko-Mimoň, později přešla přes ruskou okupační zónu do americké okupační zńy v Německu. Historie této skupiny, které se povedlo přejít nepozorovaně a která měla podporu,  některých občanů. Jde mi o toto, kde jsou mrtví, jak zde píšete, že vraždili mučili a podobně. Skupiny nazývané podle nejznámějšího velitele Banderovci, to byli neštastní zpravidla mladí kluci, kteří neměli co ztratit, rodiny jim vyvraždili bolševici nebo zemřeli hlady v hladomoru organizovaném bolševiky.  Když je obyvatelé neudali, tak nikoho nezabili. Také si uvědomte, že v Polsku a v Rusku se v oblastech kolem západních hranic bojovalo ještě počátkem padesátých let. Obyvatelé se bránili bolševiků, ale podlehli jejich tehdejší síle. Toto je z mé strany velmi ale velmi stručně vše.  Toto co zde uvádím lze si přečíst v archívech, případně vyhledat v odpovídající literatuře a nikoliv papouškovat rudou propagandu dvacet let od pádu rudé lůzy. Dzp

hafusak2 3.2.2010 20:25

Re: Dobrý večer,

Děkuji za poučení, ale já osobně dávám přednost vzpomínkám lidí se kterými jsem mluvil a kteří v těch letech proti banderovcům bojovali. A to, co tvrdíte Vy je naprostý nesmysl. Hlavní kádr banderovců byly zbytky ukrajinské granátnické divize SS "Galizien".

StandaU 3.2.2010 20:44

Re: Dobrý večer,

nevím, kdo jste, ale je vidět, že dáváte přednost propagandě před pravdou. Ovšem to je vaše věc a já to nebudu měnit. Nesmyl o hlavních kádrech SS ,tak tomu dnes nevěří už ani sami ti co to vymysleli. Ovšem, to že velká část tzv UPA spolupracovala s nacisty je pravda, ovšem nikdo už neříká proč spolupracovali s nacisty tj s německým okupačním režimem. Jestli je rudý komisař mým nepřítelem a to byl pro většinu obyvatel Ukrajiny, potom je někdo kdo hlásá nesmiřitelný boj s rudými komisaři, také mým přítelem viz. německý okupační režim. Pro velkou část ukrajinců už tzv. Brest-Litevský mír, který znamenal okrádání Ukrajiny císařským Německem pod taktovkou bolševiků, byl důvodem k nenávisti k rudým komisařům.  Ještě jedno, Bandera je medializován proto, že jej bolševici zavraždili v tehdejším západním Německu, ale byly mnohem větší jednotky než skupina S. Banderi. Tyto jednotky ovšem rudí komisaři nemedializovali, proto se o nich nemluví. Dzp

strejda 3.2.2010 20:59

Re: Dobrý večer,

Žádná skupina s.Banderi neexistovala. Štefan Bandera byl ideovým vůdcem a osobně se boje neúčastnil. Přes ČSR prošla sotňa Chromenko - po malých skupinách a jednotlivcích. Byla to jednotka složená z příslušníků 14.granátnické divize SS Galicien a rozprášené UPA - Ukrajinské povstalecké armády. Prošli anonymně a tak se o nich nic neví. Opakem byla sotňa Burlak, to byla vojenská policie povstalců a měla podobné složení jako sotňa Chromenko. Ovšem byli to mnohem radikálnější živly a chtěly se se zbraní v ruce probít na západ. Pokud to šlo, nevraždili. Pokud cítili nebezpečí nebo odpor, byli mrtví. Čs.branná moc se průniku ozbrojené několikasetčlenné skupiny přirozeně bránila. Je to jedna z hlavních povinností státu. Tehdy i dnes. Burlakova skupina byla po bojích zničena a zbytek, včetně Burlaka, zajet. Z vězení uprchl, byl ale vypátrám a znovu zatčen a vydán do Polska, kde byl odsouzen za zločiny k trestu smrti. Podobně dopadla většina jeho sotni. Vraždili především Poláky a židy. Také Volyňské Čechy. Jejich cíl možná ušlechtilý, cesta k němu byla jen krvavá vražedná pouť.