19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Babišův New Deal, jeho politici a žurnalisté

Vstup lidí typu Andreje Babiše do české politiky otvírá novou éru v dějinách České republiky. Po listopadovém převratu stál před naší společností mimořádně náročný úkol zavést svobodné podnikání v situaci, kdy neexistovalo soukromé vlastnictví v pravém slova smyslu a chyběl kapitál.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Peřina 10.6.2014 20:32

Když v posledních letech a hlavně měsících čtu

články pana Doležala,nemám jediný důvod s ním nesouhlasit.Sleduji tohoto autora od počátku naší "demokracie",a jen mně mrzí,že nemá aspoň o 20 let méně.Je to jeden z mála opravdových demokratických Mohykánů z těch stovek novinářů a komentátorů,kteří o sobě tvrdí,že jsou hlídací psi demokracie.

B. Rybák 10.6.2014 17:44

Souhlasím s panem Doležalem

EU-mediokracie a nyní už i politické protivníky "likvidující" soudcokracie a na svou EU-firmu náš stát měnící oligarcha Babiš je smrtelným nebezpečím pro naši demokracii (pro zájmy našeho národa a státu)!

Nezbytným předpokladem pro udržení naděje na záchranu ohrožených "hodnot" je odpor organizovaný v dosud relativně svobodném "kyberprostoru"!

I. Hil 10.6.2014 16:59

Ti co nám to kazí

dejte je na nástěnku!

V. Vaclavik 10.6.2014 12:31

Plane placani

az se chce autorovi rici, jdete si stezovat na lamparnu...

Vyvoj posledniho ctvrtstoleti je zarnym prikladem logicke a prakticke nutnosti konce tzv. smisene ekonomiky - tedy ekonomiky, ve ktere stat, potazmo vlada sama podnika a kde nepodnika, tam reguluje, cili polopodnika. Vse co se hybe je v rezii vlady.

Je logicke, ze kovaricka casem vystrida kovar, tedy ze podnikatelske pristipkare casem nutne vystridaji opravdovi podnikatele. Konecny vysledek bude korporativisticky, tedy fasisticky stat. Stat v nemz i nadale bude papirove vlastnictvi, ale fakticky nade vsim vlastnictvim bude mit svrchovanou moc vlada, tedy ti kteri budou u vesel statni moci. 

Jak jinak to u nas taky mohlo skoncit. Prece jen hlupak by si mohl myslet, ze z totality vykrocime do nejake zarne svobodne budoucnosti. Naopak, nas ceka jeste hnusnejsi rad - demokraticka totalita. Jak si kdo ustele, tak si i lehne, muzeme si za to sami.

P. Švejnoch 10.6.2014 13:13

Re: Tedy tentokrát

s Vámi bezvýhradně souhlasím.

V. Vaclavik 10.6.2014 13:58

Re: Tedy tentokrát

Dekuji, ale doufam ze ten souhlas neni az tak moc s tim koncem meho prispevku - co nas ceka... i kdyz do jiste miry je to jiz skutecnosti, neni to neco co prijde razem, ale prichazi to postupne.

Myslim, ze zmenit by to slo, vsechno vyzdycky jde, kdyz se chce, lidi kteri si zachovali nejaky rozum tu porad jeste jsou a je to jen vec aby se dali dohromady za nejaky duveryhodny program zmeny a presvedcili dostatecny pocet ostatnich.

K. Loucký 11.6.2014 11:56

Re: Tedy tentokrát

Ve druhém odstavci vlastně souhlasíte s B. Doležalem (v předchozím příspěvku to tak skoro nevypadalo), děkuji. Nevypadá to na moc velkou naději, ale přece tady ještě stále nějaká je.

B. Rybák 10.6.2014 17:25

Re: Plane placani

"Demokratická totalita" je výtvor, který patří mezi matoucí a v podstatě nesmyslné pojmy jakými jsou např. "nepolitická politika", "humanitární bombardování" "pozitivní diskriminace", "politická ekologie (enviromentalismus)", "genderová spravedlnost"... Žádný z nich by se u nás neprosadil bez politické EU-korupce, přicházející k nám z neokoloniálních, o své kolonie přicházejících a náhradu za ně u nás hledajících zemí "jádra" EU!

Neefektivní smíšená ekonomika je všude na "západě" postupně nahrazována vládou "zeleně-byrokraticko-ekonomického komplexu" v němž němž svobodné (nedotované) podnikání nebude mít žádný význam! Což je cesta do "nicoty".

P. Papež 10.6.2014 10:22

Za Klause

Za Klause byli kmotři skrytí v pozadí, teď vstoupili rovnou do "velké politiky" a ministerských funkcí. Opravdová "změna k lepšímu", samozřejmě pro vládnoucí kmotry a odběratele eurodotací.

J. Holič 10.6.2014 10:55

Re: Za Klause

Asi to tak naši voliči chtějí

J. Boleslav 10.6.2014 12:49

Re: Za Klause

Voliči ne, voli.

I. Hil 10.6.2014 17:00

Re: Za Klause

Hoši, ty frustrace, ty frustrace...

K. Frauknecht 10.6.2014 8:38

Jo.

Stručné a dost výstižné shrnutí uplynulého čtvrt století :-).

Jen drobnost. "Kmotři" nejsou naší specialitou. Propojení politiky s kapitálem (např. sponzoři) je ve světě běžné. Problém nastává v okamžiku, kdy sponzor za svůj "dar" očekává reciprocitu. Takový způsob "podnikání" je častý ve státních systémech založených na přerozdělování. Vzpomínáte? Za totáče tady byla spousta malých kmotříčků :-).

J. Jurax 10.6.2014 2:04

Technická

Autor praví "v životě jsem neměl žádnou ekonomickou aktivitu a řekl bych, že většina lidí v téhle zemi taky ne".

No, nevím, ekonomickou aktivitou je po mém soudu nejen podnikání, ale i práce za mzdu.

Koneckonců z čeho žil a žije autor, jenž v životě neměl žádnou ekonomickou aktivitu?

F. Žůrek 10.6.2014 0:50

A. Babiš pokračuje po V. Klausovi

M. Kalouska zachraňuje K. Schwarzenberg a celou ODS Petr Fiala, takže zcela logicky po Václavu Havlovi pokračuje Andej Babiš. Vždyť přece jde o zemi Švejka, o Česko.

Peníze jsou pro všechny.

Sranda za všechny prachy.