29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Antibabiš je pozitivní program!

Východiskem tohoto textu je můj příspěvek na diskusním večeru „Drama před volbami, které rozhodnou“, který uspořádal Klub na obranu demokracie ve spolupráci s Akademickým spolkem politických věd při ZČU v Plzni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Klepetko 29.3.2017 23:27

Ten článek vyznívá jako jasnozřivá politická závěť...

Na sklonku života si autor klade velmi realistické cíle:

"...úspěchem bude nakonec i to, bude-li tu fungující mimoparlamentní opozice vůči Babišovi a babišismu, tedy česky řečeno disent"...

Myslím, že tentokrát je konečně úspěch zaručen! :-)

J. Herejk 29.3.2017 22:55

Pan Doležal

brzy dostane svěrací kazajku, protože bude dnem i nocí křičet: Ten Babiš, ten Babiš.

Jasně, že Babiše ne ale je třeba chránit duševní zdraví.

I. Skolin 29.3.2017 19:03

ANO - bude líp

Letošní ročník soutěže o nejlepší čerpací stanici roku získala čerpací stanice Agrofert !

Čest - váš Andrej

M. Čihák 29.3.2017 18:24

to je neuveřitelný bluff

howg

L. Severa 29.3.2017 13:53

Pane Doležale,

těžko přesvědčíte ty, kteří věří v dobré úmysly pana Babiše. Sám víc věřím Topolánkovi, který přiznal, že za vládnutí ODS a spol. patřil Babiš ke kmotrům.

A. Nový 29.3.2017 13:13

Jak to bylo s Profrostem aneb Matrix sobě

ANO bude líp.

Bude to asi trochu nuda, ale pokusme se dát na hromadu fakta ohledně společnosti Profrost, a. s. Dne 26. května 2006 přicházejí pánové Ing. Andrej Babiš a JUDr. Květoslav Hlína v Karviné za paní notářkou JUDr. Marcelou Veberovou a zakládají společnost Profrost, a. s. Pan Hlína upisuje 10 kusů akcií na majitele o nominální hodnotě 1000 Kč. Pan Babiš upisuje zbytek akcií na majitele, tj. 16 kusů akcií s nominální hodnotou 100 000 Kč, 6 kusů akcií s nominální hodnotou 50 000 Kč a 9 kusů akcií s nominální hodnotou 10 000 Kč (celková výše základního jmění je 2 000 000 Kč). Proč pan Hlína upisuje 0,5 % akcií? Nevíme, ale nelze vyloučit, že to bylo proto, aby Andrej Babiš nebyl formálně 100% akcionářem a nebylo ho třeba zapisovat jako jediného akcionáře do obchodního rejstříku.

V roce 2007 vyslovilo Ministerstvo obchodu a průmyslu ČR souhlas s poskytnutím investiční pobídky formou slevy na dani z příjmů. Ta byla na základě veřejnosprávní kontroly potvrzena Finančním ředitelstvím v Ostravě dne 3. června 2010. Celková výše slevy na dani byla stanovena na 109 940 000 Kč.

http://forum24.cz/jak-to-bylo-s-profrostem-aneb-matrix-sobe/

V. Čermák 29.3.2017 13:37

Re: Jak to bylo s Profrostem aneb Matrix sobě

A?

A. Nový 29.3.2017 17:49

Re: Jak to bylo s Profrostem aneb Matrix sobě

Chytrému napověz a blba nepomůže ani kopnout...

V. Čermák 29.3.2017 18:31

Re: Jak to bylo s Profrostem aneb Matrix sobě

Ale já vás kopat nechci.

V. Čermák 29.3.2017 18:35

Re: Jak to bylo s Profrostem aneb Matrix sobě

Jo a nejste příbuzný tety Kateřiny?

A. Bocek 29.3.2017 11:19

Babiš je přijatelný pro :

1.Sortu jemu rovných, kteří se dobrali k majetku stejně jako on. 2. Sortu jemu podřízených, kteří od něj čekají mzdu a prebendy. 3. Sortu jeho obdivovatelů , kterým nevadí nic na jeho minulosti (STB,podnikání,dotace), současnosti (střet zájmů ABmajitel x ABministr ), budoucnosti (nejbohatší Čechoslovák). Pokud součet jeho voličů přesáhne 15% , máme před sebou zase jednu dekádu v pr..... !

P. Schon 29.3.2017 11:39

Re: Babiš je přijatelný pro :

Nejlepší je volit komunistickoestébáckého bastarda Bureše. Sorry jako.

M. Čihák 29.3.2017 18:26

Re: Babiš je přijatelný pro :

lepší je volit Sobotku a Kaloska s podporou pirátů....

M. Prokop 29.3.2017 20:47

Re: Babiš je přijatelný pro :

Než Bureše, tak to snad i toho Sralbotku.

P. Selinger 29.3.2017 22:59

Re: Babiš je přijatelný pro :

Nevolit :Agroferty, socany, komouše,eurohujery, šílence- takže koho volit ? Zbývají Svobodní a v nouzi i ODS, jenom ne levici, třeba i maskovanou na zeleno nebo s lebkou a hnáty. Babišova činnost a politika nápadně připomínají jistého Benita v Italii v 30 letech minulého století.

A. Alda 29.3.2017 11:03

Pan Doležal patří mezi "babišotvůrce".

Pan Doležal je jeden z těch, kteří svými emocionálními, nepolitickými až šílenými útoky na Klause a posléze Zemana uvedli Babiše v život.

Možná by mu prospělo znovu si přečíst od Vančury, jak to vlastně bylo s tím Barbuchou.

F. Navrátil 29.3.2017 8:48

Antibabiš je šidítko stran, které nemají jiný program

Antibabiš je stejně pozitivní program jako boj proti kulakům nebo mandelince bramborové. Na druhé straně musím pochválit pana Doležala, že se mimořádně ve svém vystoupení neotřel o české zločiny vůči sudetským Němcům.

F. Navrátil 29.3.2017 12:40

Re: Antibabiš je šidítko stran, které nemají jiný program

Je mně skutečně nepříjemné, že máme stejné jméno nikoliv názory. S vaším názorem na program pana Babiše bez výhrad souhlasím, ale žebychom se nedopustili zločinům vůči sudetským Němcům souhlasit nelze. Tak jako se Němci (nacisté) dopustili zločinům vůči nám, bylo tomu bohužel po skončení války i z naší strany. Nevím jak vy, ale já jsem pamětník. Němce za protektorátu jsme všichni nenáviděli, ale po skončení války by bylo pod moji důstojnost chovat se jako oni (nacisté).

P. Chaloupek 29.3.2017 8:47

Kafemlejnek Doležal

mele a mele a stále totéž. Kdyby si O.Neff udělal statistiku příspěvků v diskuzi na kafemlejnka, snad by ho přestal uvádět. Vždyť tu nudu už nejde číst.

P. Maleček 29.3.2017 7:47

Doležal - odmítač skutečné demokracie

Jen další "na stejnů notečku" Doležalova. Jemu prostě k blažené spokojenosti stačí demokracie institucionální. Čili to, když se partaj či jednotlivec verbálně, ne skutkově prohlásí za demokrata a když si demokracii dají do znaku, viz ČSSD, ODS, KDU a mnozí další. Že pak pod pláštíkem demokracie podvádějí, lžou, na státním kradou, že ani poledne nedrží, už Doležalovi nevadí.

Proto Doležal blaženě vzdychá nad starými dobrými časy, které skončily pro něj katastrofickým policejním zásahem na Úřadu vlády, který rozkryl tamní obludnou korupci, realizovanou přes na své sekretářce sexuálně závislého a tím až nesvéprávného premiéra.

A tak Doležal nemůže dodnes pochopit, proč se to proti přeci tak skvěle demokratických partajím a jejím papalášům bouří všelicí ti pomatení aktivisté, zvláště fujtajksl ti protikorupční. A jak to, že voliči skáčou na špek brutálnímu totalitáři (v čemž má výjimečně pravdu) Babišovi, jen proto, že slíbil vymetení toho, dle Doležala neexistujícího, korupčně zlodějského svinčíku.

No a tahle Doležalova stará notečka se promítá i do jeho pokusů řešení současné, bezesporu pro demokracii (tu skutečnou) zoufalé situace. A tak je vyzývá k obnovení oněch starých dobrých pořádků, kdy dle Doležala echt demokratické partaje vládly, aniž by jim do toho kdejaký aktivista či něco jako Babiš kecalo.

To aniž by je vyzval k hluboké seberekonstrukci s cílem zbavit se korupčně-zlodějského systémového hnoje (často v prospěch Babiše) a taky k společné omluvě občanům za léta korupce a rozkrádání státu. Až pak se stane program Antibabiš pro voliče důvěryhodný a volitelný. Což bude obtížné zvláště u prý demokratů, kteří si v zájmu zůstat u vládních koryt Babiše do vlády pozvali a prosazovali jeho totalitou páchnoucí nápady.

I. Krahula 29.3.2017 8:14

Re: Doležal - odmítač skutečné demokracie

Váš příspěvek je skvělé čtení.

M. Těhanová 29.3.2017 9:39

Re: Doležal - odmítač skutečné demokracie

Bohužel, i díky takovým nenávistným tupanům, jako jste vy, je tady ten svrab a neštovice. Pořád melete o korupci a vůbec nevnímáte, že opoziční strany se ve velké míře lidí, kteří byli s korupcí spojeni, zbavily. anebo spíš, ti lidé se rozptýlili mezi jiné strany, kde počítali s dalšími koryty. a mimo jiné i k Babišovi. Řeknete - byli zapleteni do korupce( aniž byste to doložil)- a smetete jakoukoli snahu o nápravu. Jděte už někam s vašimi kecy pane Malečku.

K. Vyšata 29.3.2017 10:13

Re: Doležal - odmítač skutečné demokracie

Dovolím si nesouhlasit. Opoziční strany se těch co byli spojeni s korupcí nezbavily, jen od nich odešlo velké procento, kterým už strany neměly co nabídnout. Což dost příznačně ukázalo, z čeho se ty strany s valné většiny skládaly. Pan Doležal a pár jeho kolegů si pořád nemůžou zvyknout, že jejich pojetí demokracie už většině připadá jako z doby kamenné. Dveře se zavřely a tlukot Doležalů, Klvaňů, Jandů a Kolářů nemá sílu je otevřít. Demokracie nastavená po převratu vyčpěla.....

J. Herejk 29.3.2017 23:05

Re: Doležal - odmítač skutečné demokracie

Výborně, mám stejný názor. Jakobínský Doležal upřednostňuje korupcí prolezlý systém před možným ohrožením demokracie panem Babišem. Přitom co je to za plnou demokracii, když pro elitu platí jiné zákony? Pravda je, že pan Nečas uvolnil státním zástupcům a policii ruce. Co je to však platné, když ve svém okolí umožnil korupční praktiky. Že se tak stalo v milostném poblouznění může být lidsky pochopitelné ale na postu premiéra nepřijatelné.

D. Polanský 29.3.2017 6:57

Chudák Doležal

zase ten Babiš mu nedá spát. To je již fóbie.

M. Těhanová 29.3.2017 9:43

Re: Chudák Doležal

Doležala tak moc nemusím, ale tohle ( Babiš) by měla být noční můra všech aspoň trochu myslících lidí. Kdo v něm nevidí nebezpečí, ten je slepý a hluchý.

J. Kratochvíl 29.3.2017 6:37

Nemůžeme bojovat pouze za demokracii,

ale musíme se také starat, aby ta demokracie byla funkční, to jest aby demokratický stát fungoval. "Demokraté" které podporuje pan Doležal toto zajistit nedokázali a ani nechtěli. byli jsme svědky více než 20 letého oslabování státu a jeho institucí. Proto má pan Babiš podporu veřejnosti, protože to nejen slíbil zajistit, ale během svého funkčního období se o to snažil a má výsledky např. vyrovnaný rozpočet a to není málo. Podporuji svého Babiše proti všem Doležalům, Klausům, Kalouskům a podobným tzv. "demokratům".

P. Schon 29.3.2017 7:35

Re: Nemůžeme bojovat pouze za demokracii,

Vrátil již Bureš těch 50 melounů co ukradl na Čapí hnízdo?

J. Kratochvíl 29.3.2017 7:59

Re: Nemůžeme bojovat pouze za demokracii,

Je mi jasné, že Babiš by ty miliardy co má všechny poctivě vydělal, ale zatím alespoň pro stát se snaží nerozkrádat státní rozpočet a to se cení. Čert vezmi nějakých 50 melounů. Jednooký králem slepců. Jste jako bolševik, nekádrujte.

P. Schon 29.3.2017 8:29

Re: Nemůžeme bojovat pouze za demokracii,

Ty miliardy dotací co přesunuje do ANOfertu v pohodě? Sorry jako.