20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Ani náhodou!

Tyto řádky se týkají demise ministryně Valachové a toho, co jí předcházelo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Gábriš 14.5.2017 17:58

Omluva

Moc se omlouvám, spletl jsem Vám jméno, stydím se.

P. Gábriš 14.5.2017 17:57

Koho teď budete tepat?

Mně by spíše zajímalo, do koho se teď bude navážet profláklý Babišobijec pan Dolejš. Ale snad teď už budou ty jeho komentáře zas čtivé jako kdysi, snad nebudou tak plné jedu - už dlouho jsem ani jeden jeho příspěvek nedočetl do konce, to prostě pro tu zavilou nenávist nešlo bez zvýšení krevního tlaku.

Pane Dolejši, prosím, kápněte občas taky něco pozitivního, kladného!

Při troše snahy je ještě z čeho vybírat.

K. Loskot 13.5.2017 18:38

Podívejte se na to z lidské perspektivy,

prostě když se dva lidé zamilují a to bez ohledu na věkový a váhový rozdíl, tak je to přeci hezké a souhlasím s vámi, že bychom je neměli odsuzovat.

Prostě v zájmu fotbalu ( my vlastenci říkáme kopané ) možná paní Kratochvílová usedala na pana Peltu, aby jejich sportovně založené duše hezky splynuly. Co je na tom špatného.

A paní ministryně Valachová si byla vědoma kvalit pí Kratochvílové a proto ji častovala statisícovými odměnami. V Praze je draho a ministerstvo není někde na venkově !!

Prostě policie a st. zástupci zase pochybyli.

M. Prokop 13.5.2017 17:21

Lituji,

ale pokud si soudružka pidistryně přitáhne kamarádku jako šéfku sekretariátu, posléze náměstkyni (a osobní kamarádka to je) a tu kamarádku zašijí za korupci (byť dosud neodsouzenou), tak to prostě JE na odstoupení, ať ho Bureš požaduje nebo ne.

Podobně odstoupil Drábek.

K. Loskot 13.5.2017 18:40

Re: Lituji,

Navíc Kratochvílová se na své místečko dostala až po třetím opakovaném výběrovém řízení. Prostě tak dlouho se opakovalo, až výsledek dostavil. Jako tenkrát referendum v Irsku blahé paměti. :-))

V. Klepetko 13.5.2017 9:44

Pan Doležal je zrádce.

Ústavní liberalismus - to je vlastně institulizovaná "štíhlá politická morálka", minimální společný jmenovatel všech představ o "dobrem žití".

Součástí této minimální morálky je i zvyk, že když je náměstek ministra obviněn nezávislým zástupcem státu ze spáchání trestného činu, tak ministr podá demisi. Je to součástí politické kultury našeho světa! Tečka.

Pan Doležal se k této politické kultuře již nehlásí. Ve jménu svých politických preferencí zradil ústavní libetalismus, zradil svou víru a zradil své čtenáře! Již dávno pohrdá demokracii. Nyní zradil i Svobodu. Smutné!

Z. Lapil 13.5.2017 13:19

Re: Pan Doležal je zrádce.

Nevím nevím. Zní to, jako byste měl pravdu, ale jste si jist, že tím požadavkem nevystavujete přinejmenším "v současných českých podmínkách" náměstky útokům, jejichž jediným účelem je "dobrovolné" odstoupení ministra? Vždyť i ten Rath, pro kterého nemám dobré slovo, má (zatím) čistý trestní rejstřík.

S větou "kdo je vzorný, nemá se čeho bát", na mě nechoďte. V zemi, kde vás jsou schopni popotahovat za to, že jako zprostředkovatel obchodu sdělíte jedné straně, že druhá strana si nepřeje uzavřít obchod s osobou jistých definovaných vlastností, si nemůžete být jist ničím.

Samozřejmě mluvím o té nešťasné nrealitní makléřce, která sdělila cikánce - placené provokatérce, že pan pronajímatel nechce byt pronajmout cikánům.

V. Klepetko 13.5.2017 14:11

Re: Pan Doležal je zrádce.

Nevím. Neobával bych se moc toho, že nám tu budou každou chvíli státní zástupci sdělovat obvinění ministerským namestkům, zdá se to spíše být rarita... Respektive, proti tomuto nebezpečí se musíme bránit nějak jinak, likvidací instituce "politické odpovědnosti" to nevyřešíme. Ona je to opravdu důležitá součást politické kultury na západ od Východu :-).

Pokud jde o tu provokaci - bylo to velmi hnusné...

M. Prokop 13.5.2017 17:22

Re: Pan Doležal je zrádce.

Pan Doležal se v tomhle prostě mýlí. Zřejmě z nějakých osobních důvodů či averzí. Jindy se zase mýlí jiní a on ne. To už tak chodí. Zrádce bych do toho netahal.

V. Klepetko 13.5.2017 23:07

Máte pravdu, pane Prokope.

Ale no tak dobře, trochu přeháním, nemyslel jsem to doslova. :-))

Já mu tu vlastně "zrcadlím" jeho vlastní, nesmiřitelný a jakobínský tón, mentorský a tak trochu fanatický. A ve výsledku - nesnesitelný, překrývající jakýkoliv racionální, věcný obsah... A právě proto tak zoufale neúčinný...

P. Zinga 13.5.2017 9:08

Před pár dny

jsem zde vyslovil názor, že je to celé "intrika":do konce května bude Babiš venku a Valachová zůstane, neboť "pominou důvody demise". Ale ty jsou celé roky jejího působení!

P. Maleček 13.5.2017 7:08

Křišťálově špinavá Valachová a vládní komedie.

Tomu, že Valachová nevěděla co na ministerstvu kutí její letitá až intimní přítelkyně, ke všemu teď její náměstkyně, uvěří leda ... no jak to říct slušně - Doležal.

Zvlášť když se na ten prý skvělý přerozdělovací systém a i Valachovou přimlouval další dojič sportovních dotací Kejval a okamžitě přisál profláklý pražský socan-sosan Březina.

Doležal má však pravdu v tom, že odstoupení Valachové je jen něco jako morální facka hradnímu duu Zeman Babiš, ale facka dosti naivní. Navíc průhledně načasované tak, že bude po zaříznutí Babiše zrušeno.

Prostě jen pokračování vládně krizové komedie.

J. Laták 13.5.2017 8:35

Re: Křišťálově špinavá Valachová a vládní komedie.

"Asi tak" .., by řekl klasik .. :-)