16.4.2024 | Svátek má Irena


TELEVIZE: Kdo povede jahodárnu

24.1.2023

Debata kandidátů na ředitele jahodárny se velmi vydařila.

Moderátor: Tak, pánové, co byste řekli k jahodám.

Kandidát Bílý vlas: Domnívám se, že jahody jsou červené.

Kandidát Řídký vous: Co to povídáte, o jahodách nevíte vůbec nic.

Kandidát Bílý vlas: Jahody jsou skutečně červené a také mohou být sladké.

Kandidát Řídký vous: To je samozřejmě nesmysl, protože s banány je to naprosto jinak.

Moderátor: Prosím, vraťme se k jahodám, netahejme sem banány.

Kandidát Řídký vous: Vy jste, pane redaktore opravdu naprosto neobjektivní. Je jasné, že banány jsou žluté a třeba takový meloun je zelený. Ale ne vodní!

Kandidát Bílý vlas: Jahody jsou červené, bývají i sladké a je třeba říci, že jsou i dobré.

Kandidát Řídký vous: Vy tomu ale vůbec nerozumíte! Já jsem do jahod dělal vždy, stejně tak jako neodmítám banány, melouny, ani ananasy. To je přece jasné a nevím, proč mně redaktor tlačí do opaku.

Moderátor: Pane Řídký vouse, prosím, jak byste vedl jahodárnu, aby byli všichni spokojeni!

Kandidát Řídký vous: Tak tohle je velmi nefér otázka. Já budu dělat přesně to, co dělám jako předseda kompostárny dosud. Především předem nevylučuji ani jablka a hrušky, protože zeleninu je třeba chránit před mrazy, které - jak tady můj protikandidát Bílý vlas neví, protože tomu nerozumí - řeky plynou mnohem více nežli rybníky, které, jak víme...nemohou dobře hořet, aniž by do nich nebyla naházena řepka prostřednictvím akvarijních rybiček.

Kandidát Bílý vlas: Jahody jsou červené, bývají i sladké, ano, bývají i dobré. A věřím, že pokud budeme o jahody všichni pečovat, dle svých sil a schopností, mohou přinést užitek všem.

Moderátor: Co vy na to, Řídký vouse.

Kandidát Řídký vous: Vy jste tu debatu zavedl úplně jinam, to je vidět, že tomu vůbec nerozumíte, protože já vedu kompostárnu a taky k tomu mám několik divizí kompostů. Takže jahody jsou logicky moji jednoznačnou prioritou a na rozdíl od svého protikandidáta jasně říkám, že jahody jsou červené, bývají i sladké, ano, bývají i dobré. A věřím, že pokud budeme o jahody všichni pečovat, dle svých sil a schopností, mohou přinést užitek všem.

Moderátor: Promiňte, pane Řídký vouse, ale vy nyní říkáte to, co říkal Bílý vlas.

Kandidát Řídký vous: Vaše zaujatost už je opravdu nedůstojná této televize. Proto se obracím na své voliče, aby jasně pochopili, kdo z nás tu mluví pravdu a kdo lže. Jahoda je jahoda a s tím nikdo nehne. Já jsem kompostář a kompostér, a s tím taky nikdo nehne. Nikdy nebudu tvrdit nic, co by bylo v rozporu s tím, co jsem tvrdil jakkoli někdy z principu opačně, přesto logicky a rozumně neodvisle od čehokoli, co dává smysl, čehož je svědkem každý, kdo mne kdy slyšel, nebo komu jsem prodával kompost! A že ho bylo!

Moderátor: Pánové, vaše poslední slovo. Jak byste se charakterizovali jediným dvěma slovy!

Kandidát Bílý vlas: Čest jahodám!

Kandidát Řídký vous: Navždy džem!

Moderátor: Děkuji vám, pánové



Z. Jaros Trefa do černého!🙂 17:18 24.1.2023
Z. Kučera 18:15 24.1.2023
J. Jurax Výstižné 16:37 24.1.2023
H. Rybnická Vynikající satira - chapeau ! 16:36 24.1.2023