23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

SVĚT: Kam s Českem?

"Musíme jasně říci, že chceme zůstat součástí západu," prohlašuje Věslav Michalík, místopředseda Krajského výboru Starostů a nezávislých ve Středočeském kraji na webových stránkách STAN.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 7.2.2014 21:57

Výborný článek.

V kladných reakcích dále řečeno vše podstatné, nebudu zdržovat.

J. Jurax 7.2.2014 19:22

No, tak mne napadá parafráze Werichova známého výroku

Názory východní a západní se jaksi během dlouhého soužití nějak sbližují, až ty východní nabudou vrchu ...

J. Kanioková 7.2.2014 19:20

Skvělý článek -

už jsem ho chválila na jiném webu. Je mnohem realističtější, než ten Michálkův, který je zaměřen ve prospěch EU.

J. Sládeček 7.2.2014 16:00

Kam, no posledních 23 let jedeme jaksi do

prrrdelky.

J. Jurax 7.2.2014 19:19

Re: Kam, no posledních 23 let jedeme jaksi do

Ne, v té jsme byli předtím celé půlstoletí díky německé a sovětské okupaci - té napřed nepřímé a pak přímé - (pomineme-li léta naděje 1945 až 1948 a záblesk naděje v osmašedesátém), teď se z té perdele klopotně hrabem už bezmála čtvrstoletí a ještě nejsme venku ... akorát že EU nás tam táhne zpátky ...

M. Prokop 7.2.2014 21:03

Re: Kam, no posledních 23 let jedeme jaksi do

Vy tedy zaručeně.

Kdo by také zaměstnával a hýčkal nějaké zastydlé bolševíky?

Já si nestěžuji.

L. David 7.2.2014 14:03

Přiznám se,

že vzdálené Rusko mne neděsí tolik, jako blízký škůdcovský Brusel.

Jenž cíleně krok za krokem instaluje totalitu, která brzy může  překročit tu ruskou.

S. Netzer 7.2.2014 14:06

Re: Přiznám se,

Šlechtí Vás, že jste upřímný.

Většina lidí se za vlastní hloupost stydí, a nikdy by ji nepřiznali.

M. Prokop 7.2.2014 14:09

Re: Přiznám se,

A to vy zas ne! :-P

M. Moravcová 7.2.2014 15:52

Re: Přiznám se,

tak proč Vy ji neustále prezentujete?

J. Svoboda 7.2.2014 17:08

Re: Přiznám se,

Paní Netzer, Vy už jste ji přiznala? Mylím, že je nejvyšší čas

J. Ráž 7.2.2014 17:35

Re: Přiznám se,

Tato dáma prokazuje svoji "příčetnost" každým svým příspěvkem. Tím jak projevuje svou neomylost mi  připomíná komunistického agitátora. Ten také komentuje jízlivě vše, co neladí s jeho ideologií  a kde nemá věcné argumenty, což se stává často, tak napadá osobně diskutera.

J. Svoboda 7.2.2014 17:56

Re: Přiznám se,

Máte svatou pravdu, pane Ráži. Chci jen dodat, že boj s blbostí nikdy neskončí, ale neznamená to, že bychom měli rezignovat.

M. Prokop 7.2.2014 14:10

Re: Přiznám se,

Od obojího raději dále.

P. Čech 7.2.2014 12:56

A což takhle být sví.

Není totiž vůbec nutné, abychom někam patřili. Pod pojmem "někam" rozumím do područí někoho. Svobodný stát a svobodní lidé nepatří nikam. Musí být sví, podobně jako je tomu ve Švýcarsku. Konkrétně to znamená nebýt v područí ani Ruska, ani USA, ani EU. Teď jde jen o to,zda na to máme. Osobně si myslím, že ano. Jaképak "dělení Evropy"? Ve prospěch koho? Evropa je již rozdělena mezi suverénní státy a pokud toto chce někdo narušovat, je třeba mu dát najevo, a to důrazně, že zaspal dobu a to minimálně o69 let. T.zv. velmocenské ambice je třeba utnout v počátcích, jinak se může historie opakovat. A to je vážná věc. Jakékoliv velmocenské choutky (Anglie, Francie, Německo, Rusko, USA, Čína a pod.) je nutno zadusit již v počátcích. K tomu je ovšem nutno mít hrdé, sebevědomé a odvážné politiky a ne zbabělce typu Edvarda Beneše a mnoha současných politiků, kteří poníženě žebrají o přízeň tu v USA, tu v EU, tu v Rusku.  A o tom to je.

M. Prokop 7.2.2014 14:12

Re: A což takhle být sví.

Jo, to ti politikusové ad jedna, musí být, ad dvě, musí je někdo zvolit.

Evropa BYLA rozdělena mezi suverénní státy. Už není, suverenita je v .... bruseli.

J. Jurax 7.2.2014 19:29

Re: A což takhle být sví.

V brusel v rukou maoistů; levičáků, zelených cvoků a gender fůrií ...

M. Prokop 7.2.2014 21:05

Re: A což takhle být sví.

Mně se líbí termín "gendernány".

P. Brodský 7.2.2014 12:17

Milý autore,nevšiml jste si, že

komunismus, vědecký rasismus(Gobineau) idea národního a rasově vyčištěného státu stejně jako genderismus patří již nejméně dvě století k vývozním artiklům evropské "západní, křesťanské" civilisace?

Myslíte si opravdu, že komunismus či genderismus byl do Evropy dovezen z Číny či islámského světa a že je přivezli Rusové na čínských tancích?

P. Brodský 7.2.2014 12:19

Re: Milý autore,nevšiml jste si, že

I ten Pol Pot v Kambodži se naučil budovat socialismus na Sorboně.

J. Jurax 7.2.2014 19:27

Re: Milý autore,nevšiml jste si, že

Historicky poprvé se stalo, že s Vámi souhlasím.

Evropa blbne na kvadrát a východ se jí směje - a brousí si nože, které tam Evropa dodává ... a obamovské USA z toho Evropu potřetí už nevytáhnou ...

E. Sevrát 7.2.2014 10:45

Předevčírem jsem napsal k článkům

pana Doležala a pana Vlka st.,že Ruska se dnes nejvíc bojí starobní důchodci, jako i dnes autor článku. Mladá generace naštěstí touto rusofobií netrpí. Včera jsem četl, že ruština je u mládé generace jedním ze tří nejžádanějších  jazyků (angličtina je dnes samozřejmostí, tedy mimo ní). Rusofobní články jsou sice hezké a každý zastydlý rusofob je radostně uvítá.Leč,ono je to daleko prostší, Rusko potřebuje Evropu a Evropa potřebuje Rusko. Tak jsou karty dnes rozdány, a nějáké plácaniny starců nad hrobem na tom nic nezmění.

P. Brodský 7.2.2014 11:46

Re: Předevčírem jsem napsal k článkům

Kéž byste měl pravdu.

P. Čech 7.2.2014 13:04

Re: Předevčírem jsem napsal k článkům

Mladá generace touto rusofobií netrpí? Pokud máte pravdu, vstupujeme už poněkolikáté do stejné řeky. Stejně jako v roce 1914, 1938 , 1948 apod.V těch dobách také mladá generace netrpěla němcofobií či rusofobií a jak to dopadlo? Z dějin je nutno si brát ponaučení a podle toho se chovat, nebo hrozí jeich opakování. Reálně. S podobným názorem a podobným počínáním totiž Rusové, Němci, Francouzi, Britové či Američané počítají a jen proto, že podobným názorům je dopřáváno sluchu jim to dosud vždy vycházelo. A o tom to je. Nikoliv o názorech důchodců.

E. Sevrát 7.2.2014 14:42

Re: Předevčírem jsem napsal k článkům

Dvakrát nevstoupíš do jedné řeky. Jistě je třeba být ostražitý ke vztahu s Ruskem, ale i s ostníma zěměmi.Nebo nám něco dobrého přinesla Francie,GB ? Každý stát je jako běžná rodina,nejdřív mě zajímají nejbližší příbuzní, v druhém gardu vzdálení příbuzní, ve třetím gardu kamarádi,přátelé , A teprve ve čtvrtém gardu cizí lidé.Jeden politik (bohužel si již napamatuji kdo) řekl,státy nemají žádné přátelé,pouze obchodní a územní zájmy.A v tom je hluboká pravda.

P. Čech 7.2.2014 15:43

Re: Předevčírem jsem napsal k článkům

Rusy, Němce,Francouze, Brity a Američany stavím na stejnou úroveň, pokud se týče jejich velmocenských zájmů.. To, že jim jejich politiku ostatní státy lidově řečeno žraly je ostuda jen těchto ostatních států.  Francie, Anglie, Německo a Rusko svu ztrátu velmocenského postavení nikdy neskously a různými způsoby se snaží svou ztracenou nadřazenost získat zpět. Francie, Německo a GB v rámci EU, ostatní mimo ni. Je to velice průhledné. A je jen na ostatních státech, zdy jim to zase budou žrát.

J. Jurax 7.2.2014 19:30

Re: Předevčírem jsem napsal k článkům

No, GB ne ...

P. Zeman 7.2.2014 13:12

Re: Předevčírem jsem napsal k článkům

Jo Sevráte, pěkně si to nalakujte, klidně si těm svým blbostem věřte. To, že mladá generace nezažila okupaci a komunismus ruského střihu ještě neznamená, že je naprosto pitomá a nevidí, jak to v Rusku funguje. A že by tohle mělo být pro někoho s mozkem vzor, pochybuji.

Znám spoustu mladých, kteří studují či žijí v západní Evropě či USA, ale ani jedinného, který žije v Rusku ;-).

E. Sevrát 7.2.2014 14:33

Re: Předevčírem jsem napsal k článkům

Jo, Zemane věřte si i vy svým hloupostem ,to je vaše svaté právo.To,že moje generace (vy ano ?) nezažila německou okupaci ovšem daleko horší, než ruského střihu,nikdo v dějinách předtím,ale ani potom nevymyslel a nezrealizoval průmyslové vraždění septického typu,to udělal pouze Německý národ.No vidíte,j ak to dnes hezky "korektně" funguje, nikdo to Němcům již skoro nevyčítá,najednou to ani nebyli Němci, ale nějácí skoro bezpohlavní nacisté.Rozdíl je asi pouze v tom,že dnešní SRN je opravdu bohatý a vyspělý stát a tak nám to tolik nevadí, hlavně že se marky-eura sypou .Koho chlebíček jíš,toho ................

M. Prokop 7.2.2014 14:15

Re: Předevčírem jsem napsal k článkům

Holt si budou muset něco znovu prožít, ti mlaďasi, pokud máte pravdu.

A užíváte chybný termín: Rusofobie je strach z Rusů. Že něco a někoho nemám rád a chci to mít od sebe co nejdál (ze zcela praktických důvodů) neznamená, že se jich bojím.