25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

ŠUMAVA: Zákon zamítnut

Aniž by dali návrhu šanci na projednání alespoň ve sněmovních výborech, zamítli poslanci ve středu 29. října senátní návrh zákona o Národním parku Šumava hned v prvním čtení. Pro zamítnutí hlasovalo 93 poslanců a poslankyň, pro propuštění návrhu k dalšímu projednání bylo 42 zákonodárců.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Maleček 12.11.2014 5:28

NP Šumava zrušit

Místo úpění nad přístupem sněmovny měl autor uvést obecně známou informaci, že Babiš nařídil takhle hlasovat svým poskokům zvaných poslanci proto, aby ekoteroristé dali pokoj jeho fabrikám a chystaným projektům. Místo toho jim v plen dává právě Šumavu.

Jen další důkaz o nesmyslnosti NP Šumava, který z 90% chrání fabriku na dřevo v podobě uměle vysázené smrkové monokultury. NP tedy od počátku neslouží k ochraně přírody, ale jen k podpoře soukromých ekonomických zájmů. Původně místních nenažranců v turistice, což jsou ve většině oni starostové šumavských obcí, k efektivnějšímu dojení značkou NP ošálených rekreantů.

Těm následně NP vyfoukli pražští "ekopodnikatelé" reprezentovaní Bursíkem a jím hájenou dřevařskou lobby a tzv. vědecká obec, která si v NP mastí kapsu na kvantech nesmyslných vědeckých programů.

Jedinou cestou jak obnovit původní krásnou a zdravě žijící Šumavu je zrušení NP a ponechání jen CHKO s rezervacemi chránící skutečné pozůstatky původní přírody. Některé z nich byla právě přes NP a díky němu uměle vyvolané kůrovcové kalamitě zničeny - viz prameny Vltavy.

Jedinou šancí na obnovu původní Šumavy je po zrušení NP zpět dosídlit zaniklé obce a v nich podpořit drobné podnikání a šetrnou turistiku. Jen místní lidé zainteresovaní svým živobytím na ochraně krás a hodnot Šumavy jí ochrání před pražskými "ekopodnikateli" a jimi placenými ekoteroristy a také před místními nenažranci žijícími z masové turistiky.

B. Rybák 12.11.2014 19:10

Re: NP Šumava zrušit

Souhlasím s autorem článku i s Vámi pane Malečku. Přiznávám se ale k tomu, že i já patřím k těm turistickým žroutům krás tradiční Šumavy.