28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ou 2.2.2010 0:47

Bezzásahovost je totální nesmysl.

To že monokulturní les trpí občasnými kalamitámi, které představují značné ztráty, dalo podklad pro tvrzení zelených magorů, že je třeba lesu vrátit původní tvářnost. Zřízením MŽP se jim podařilo získat monopol na řešení této otázky. Avšak metoda, kterou problém řeší vykazuje znaky intelektuálské nedočkavosti. Místo aby se v lese dál rozumě hospodařilo při šetrném režimu a do porostu se postupně vnášely původní odolnější dřeviny, byla zvolena metoda, že příroda si pomůže sama. Výsledkem je hrozba, že místo občasných kalamit nastoupí úplné zničení lesa a na revitalizaci se bude čekat celé století. Trouchnivějící Šumavský les bude daleko větší pohromou (včetně záplav) než dosavadní ne zcela správné hospodaření. Rozumě obhospodařovaná kulturní krajina je bez diskuze lepší než pole zarůstající všude se šířícím plevelem. Totéž platí o lese a kůrovci. Hájenka s hajným, který s lesem v daném místě spojí svůj život je nejlepším řešením. On by měl mít nejméně 45% ní hlas při rozhodování, který strom se má porazit a co kde zasadit. Ministerstvo je v tomto případě k ničemu a přijmeme-li myšlenku, že při obhospodařování lesa není zisk na prvním místě neměl by být předmětem soukromého vlastnictví, kterému většinou o nic jiného nejde. Nejlépe je pro něj změnit jakýkoli pozemek na mnohem dražší stavební parcelu. Správa parku by měla krotit turisty a podnikání v ochraném pásu parku a pomáhat při tvorbě pěstebních plánů metodicky. Lesy a zemědělská půda by měly být odebrány z jakékoli působnosti MŽP, aby se mohlo soustředit na důležitější problémy - Chemie, odpady,výchova občanů, dopady velkých průmyslových provozů, účinnost paliv a exhalace. Kdyby bylo všude jako v udržovaném smrkovém monokulturním lese, byl by to ráj na zemi.

Klekýpetra 1.2.2010 7:32

Co je NP ?

NP Šumava je jen dobrej kšeft pro hrstku jedinců.Původní lesy byly vykácené při výrobě skla.Poté byly nahrazeny smrkovou monokulturou,do které se následně zakousla mniška,pak kůrovec a Žlebek se synem.Teď,aby měli zelení nějakou činnost,se z toho dělá pavěda.(stejná ,jako oteplování,konzumace vajíček,ozonová díra atd.)Když se na to vy ereme,tak nám to moudrá matka  Příroda vyřeší bez problémů.Lidi hlavně se jí do toho ne erte.

Marková 1.2.2010 8:31

Re: Co je NP ?

Vy rozumbrado. Matka Příroda by vyřešila vše sama, kdyby jí v tom podobní ekorozumbradové nepomáhali a neurychlovali její devastaci. Ochranáři poskytují čas kůrovci, jehož považují za součást přírodních procesů, na druhé straně však neposkytují čas přírodě, zdecimované kůrovcem, aby se mohla vzpamamatovat. A také pro to nic nedělají . Příští rok už bude zcela jasné, že Šumava je namísto úžasného národního parku místem suchého lesa, holin a rezavých smrků. Takto zdevastovaná krajina - tzv. divočina dle Křenové - již nebude nikdy tím, čím byla ještě před 10 lety, kdy se do ní zakousnul Žlábek a jako jediný ředitel v historii parku si s kůrovcem poradil.

Současné vedení parku to už vzdalo! Utajované budování "divočiny" na 75% plochy NP se vymstilo nám všem.

A ještě, takto systematicky vyjmenované a pojmenované sporné otázky kolem Vize 2020 - ukazují, že mžp nepřemýšlí nad obsahem Vize, ale pouze nad jejím podpisem a odsouhlasením. Starosty pak považuje za stádo ovcí bez vlastního názoru, které neodepře poslušnost. Neposlušnost totiž park i mžp trestá!

Panu senátorovi se pero moc krásně rozepsalo. Gratuluji.

honzak 1.2.2010 9:00

Re: Co je NP ?

"otázky kolem Vize 2020 - ukazují, že mžp nepřemýšlí nad obsahem Vize" - dovolím si malou korekci - mžp nad odbornou problematikou nepřemýšlí NIKDY! Jejich přemýšlení se děje v rovině JAK Z LIDÍ VYDOJIT CO NEJVÍC PENĚZ PRO KAMARÁDY, KTEŘÍ DÁVAJÍ MŽP LÍZNOUT SMETANY!

Klekýpetra 1.2.2010 10:28

Re: Co je NP ?

Děkuji za podporu.Rozumbrada Marková je jasným příkladem,jak prosazovat své zájmy.Avy milá dámo si uvědomte jednu jedinou věc-Příroda je jen o trochu moudřejší,opravdu jen trochu než vy.Je tam asi takový rozdíl jako mezi AJNŠTAJNEM a blbem z Horní Dolní

Marková 1.2.2010 12:15

Re: Co je NP ?

Ano, já především vím, že příroda je mnohem moudřejší než ekorozumbradové. A kdyby se do ní ekotrumberové Vašeho ražení a nevzdělání nepletli, bylo by mnohem lépe. I se Šumavou. A všimněte si, já se aspoň podepíšu pravým jménem.

j 1.2.2010 12:26

Re: Co je NP ?

bylo by lépe, stromy by nebyly rezavé ale vykácené a na jejich místě by stály nové, zasázené v přesných řadách za sebou a ne nějak chaoticky jak to dělá ta příroda. Pravda je, že ekoruzumbradové o tom ví prd o proti našemu vševědoucímu prostému lidu

Klekýpetra 1.2.2010 13:12

Re: Co je NP ?

To je přesně ono ,ať je to hlavně v řádkách a nic nevybočuje.Pak ještě buldozerem srovnáme kopce a bude tu lautr roovina Jo a paní Markovou zdravím,ale v politice nejsem na seznamu klaďáků a tak ,když se podepíši,jde po mně celá dřevařská (LOBBY).Já jsem bohu dí jen hajnej,kterej celej život nedělá nic jiného než pěstuje nové stromky a čeká na to až markovcům dojde dech

J. Řežábek 18.2.2010 15:50

Re: Co je NP ?

test

J. Řežábek 18.2.2010 15:51

Re: Co je NP ?

test2

Zebra 1.2.2010 13:55

Re: Co je NP ?

Fotr, já už tomu zase nerozumím !

„…mžp nad odbornou problematikou nepřemýšlí NIKDY! Jejich přemýšlení se děje v rovině JAK Z LIDÍ VYDOJIT CO NEJVÍC PENĚZ PRO KAMARÁDY, KTEŘÍ DÁVAJÍ MŽP LÍZNOUT SMETANY!“

OK, takže kamarádi mají smetanu (asi prachy) a dávají „lízat MŽP“ (úplatky ?). MŽP dojí lidi (daně, poplatky ?). Jak ten výdoj vyplácí kamarádům ?

kůrovec 1.2.2010 20:59

Re: Co je NP ?

Heleďte,pruhovaný koni,já jim to vysvětlím.Když se podívají,kolik peněz ze státního rozpočtu jde na Potěmkynovu vesnici zvanou NPŠ a co se za to udělá , musí mít jasno!A s těmi nemovitostmi,co budou předávat obcím,to sem se fakt zasmál.Copak nikdo neví,že už všechno zbourali,aby se příroda vrátila tam ,odkud ji někdo(PS,nebo někdo jiný),tak necitlivě vyhnal,že pane Hubený!!!!!Fanatimus a prostá lidská hloupost říznutá s arogancí,je vražedný kokteil.

Bedřich 1.2.2010 0:50

.....

Trošičku s křížkem po funusu, ne?

http://www.ekolist.cz/zprava.shtml?x=2214270