23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

ŠUMAVA: Obrana Jiřího Mánka

Všechna média zveřejnila zprávu o auditu hospodaření bývalého vedení Národního parku Šumava (NPŠ), tedy odpovědnosti bývalého ředitele Jiřího Mánka. A protože se nepřišlo na to, že by někdo něco ukradl či zpronevěřil, současné vedení NPŠ obvinilo bývalého ředitele „alespoň“ ze „zbytečně a neúčelně vynaložených prostředků ve výši 11 milionů“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Plzák 9.8.2014 17:35

EIA

EIA vymysleli v USA a cílem bylo domokratizovat věci veřejného zájmu. Věc se zvrhla a výsledek je ten, že nejde dělat vůbec nic a pokud přece jen ano, pak se zpožděním.

Je načase aby některá země konečně řekla dost a s EIA skončila. Vzhledem k Temelínu, bagrování Labe, dostavbě dálnice D8 a podobným potřebným projektům by nám odstoupení od provádění EIA svědčilo.

Jestli vedení NPŠ vydalo za renovaci nějaké boudičky deset milionů, není podstatné. Rohodující je, že NPŠ by takovou boudu neměl vůbec vlastnit. Daleko lepší by bylo objekt, byť třeba za korunu na rok, s omezujícími podmínkami propachtovat a dále se jen omezit na kontolu zacházení s ním. Na takové smlouvy jsou právníci a těch máme jako máku.

M. Prokop 9.8.2014 23:09

Re: EIA

Máte pravdu, ale v EU řízené Zelenými Khmery se to asi neujme.