29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 3.10.2010 22:51

Ví se, co má na Šumavě být?

Mám na mnohé naše zelené svazáky svůj názor. Ale já sám za sebe jsem rád, že státní lesy nemají monopol na celou Šumavu. Dříve byla Šumava osídlená a lesy byly přísně produkční. Dnes se alespoň trochu uvažuje o tom, že toto rozsáhlé a v Evropě dokonce velmi rozsáhlé území bude přírody. Její. Ne výrobců nábytku. Ne budovatelů infrastruktury pro "turistiku".

Už jen pojem lýkožrout - škůdce a snaha uklidit "co příroda napáchala" je na území národního parku docela směšný. Snad člověk páše něco nemravného. Ale brouk, tam kde je doma?

Takže park pěkně umenšíme a hned za jeho plotem bude hezký záhon smrků na pilu. A hrr na brouka! 

Docela to vypadá, že vyhrají záhony produkčního lesa a krasolesy pro turisty v obuvi a goretexu nesnášející divočinu.

F. Eliáš 2.10.2010 20:42

Ach ti ochranáři

Ochranáři přírody patří bezesporu mezi tu méně vzdělanou část naší populace. Rekrutují se ze zhlouplých idealistů a potencionálních anarchistů. Je s podivem, že se zeleným kdysi podařilo zblbnout voliče a dostat se do parlamentu. Nechci ze svých daní platit žádné ochranáře, památkáře, archeology a jiné neužitečné příživníky. Bohužel o jejich existenci rozhodují lidé, jejichž mozky jsou zaplaveny zelenou ideologií

V. Kain 2.10.2010 11:08

Devastace Šumavy

Už jsou stíhaní ti kteří způsobili tuto devastaci n.p.Šumava? Vypadá to,že si nějací vykutálení Ambrozkové či Bursíkové mohou dělat co chtějí.

Š. Hašek 3.10.2010 23:03

Re: Devastace Šumavy

Dovolím si říci, že "devastace" národního parku libovolným živočichem, tam žijícím, bude (dle mého názoru) vždy menší než devastace: průmyslem, politikem, atd.

Naposledy jsem viděl Březník letos v červnu. Pohoda. Zeleno. Mlhavo. Vážno. Kromě žlučovitých výlevů státních lesů a některých politiků se mi zdá, že Šumava klidně stojí a bude stát dál i přes další volební období pana senátora i naše kratinké životy.

Příjemný večer.