28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kusý 1.5.2010 13:53

Vážený ? pane pedagogu!

Strany triumfovalY! Kdyby triumfovali, byli by to ti strani ! Ač volič pravice, doporučuji Vám věnovat se profesně důležitějším věcem. Aby se u vás na škole nakonec nevolylo !

O. Strýček 30.4.2010 22:13

Kocourkovo ?

Rathova sekretářka žádala pro mistra Ratha třimilionový úplatek a ten ji za to vyhodil . S poctivostí nejdál ... . Kdo nevěří , ať tam běží ... Proč to nikdo nevyšetřoval ? Vlček to vzdal za pouhý milion v pytlíku .

J. Urban 30.4.2010 16:18

Jsem opět

optimista. A omlouvám se za svou "malověrnost". Vždyť v uplynulých cca 80 letech to vždy byli především studenti, kteří hájili svobodu a demokracii - a někteří za to zaplatili i svými životy, nemluvě o jejich likvidaci společenské a ekonomické. Vzpomeňme jen let 1939, 1948, 1968 a 1989. A dávají o sobě opět vědět, že jsou avantgardou v této poněkud zatuchlé, předpo§rané a zrátovatělé společnosti. Věřím, že normalizátorům typu Ratha, Paroubka, Jiřího Havla, Zaorálka, Urbana atd. řekli tentokrát studenti "A" a že jim tu abecedu už hodně brzo odříkají až po "Z".

P. Vandas 30.4.2010 17:20

Re: Jsem opět

 Možná, jste neprávem opominul rok  1848 a hnutí Omladina. Význam, předčasně dospělé generace legionářů ,pro vznik republiky, taktéž není zanedbatelný.Jinak naprostý souhlas.

L. Kubeš 30.4.2010 15:11

Studenti nejsou blbci,

na rozdíl od jiných...a dokáží si spočítat, že Paroubkovo kupování hlasů hlupáků jednou zaplatí oni i s úroky. Tak že je logické, že volí TOP09, protože to je jediná strana, která chce rozumě šetřit a tuhle zemi nezadlužovat.

M. Křeček 30.4.2010 15:45

Re: Studenti nejsou blbci,

Nevím, jak moc počítání a přemýšlení o zadlužování ovlivnilo studentské volby na středních školách. Spíš bych odhadl, že málo. Ale jsem přesvědčen, že současný politický styl české levice musí být těmto mladým lidem odporný a top09 hlásá v zásadě jednoduchá hesla, na která mládež vždy slyší lépe, než na složité programy. Ale i z toho, že česká levice nedokáže mládež oslovit a ani se o to nesnaží, je vidět, co je to za bandu diletantů a zastydlejch papalášů. Od česka kamkoli na západ mládež na levicové nápady slyší velice dobře. ...ovšem tam je to levice, u nás je to kryptokomunistická sebranka (v případě čssd - u komančů odmyslete to krypto-)

L. Kubeš 30.4.2010 15:08

Studenti nejsou blbci,

P. Vandas 30.4.2010 13:40

Co,že to nevnímám ?

 Fakt, že to ředitelé škol,jak patrno z mého příspěvku, nemají lehké, je zřejmé.Že, soc.dem hejtmani s nimi budou chtít zatočit, je zřejmé též. Volební preference jsou jako Bůh vznášející se nad vodami. Řečeno s Churchillem, "Nevěřím žádné statistice,kterou jsem nezfalšoval sám". Tak, kde nacházíte to "nevnímání"?

P. Vandas 30.4.2010 12:43

Volbami to nekončí.

 Jsem nesmírně potěšen, že se našlo, mezi řediteli škol, nejméně 140 ze 200  dotčených, kteří si nenadělali do kalhot, když na ně Rath a ČSSD spustil pokřik Je to pro mne překvapivě vysoké procento. Je však nutné,aby si veřejnost pohlídala,jak se s těmito odvážnými  ČSSD ,z pozice hejmanů,bude snažit zatočit. Kdo si  pamatuje normalizaci, ví jak se to dělá. Nejprve hloubková kontrola čehokoli,následuje "profesionální selhání "a končí to nezpůsobilostí zastávat funkci.O nějakém profesním postupu, si jděte milí rebelové a odvážlivci snít do blázince, nebo si jděte stěžovat do lampárny ! Věřte, že ti zakazující, mají sestavený seznam těch neposlušných, a plán kontrol už na stole. Snad se najde někdo,kdo sestaví, seznam těch odvážných,abychom se jich mohli zastat. Jde jim o všechno,o karieru i existenci. Držím Vám palce, milí nebojácní ředitelé a jsem pyšný ,že se Vás našlo 140.

P. Boublíková 30.4.2010 13:08

Re: Volbami to nekončí.

Přesně tak.

Dlužno říct, že hejmanem Haškem pod záminkou chyby účetnictví vyhozený ředitel jednoho z brněnských gymnázií už je zase zpátky - vyhrál konkurs na své původní místo... Ovšem nemají to ředitelé SŠ pod krajskými soudruhy hejmany lehké, to tedy ne. Myslím, že lidi to trochu vnímají - kdyby dopadly volby stejně jako průzkum volebních preferencí v JM kraji, mají socani po žížalkách...

P. Vandas 30.4.2010 13:17

Re: Volbami to nekončí.

 Ty volby nás "dospělých" dopadnou s jistotou hůře, nicméně výsledky těch voleb studentských, bychom měli pozorně analyzovat,pro naše vlastní prozření.

P. Boublíková 30.4.2010 13:25

Re: Volbami to nekončí.

Vy ale nevnímáte... škoda... no to nevadí:-)

P. Vandas 30.4.2010 13:41

Re: Volbami to nekončí.

Omylem,jsem zařadil odpověď výše. Jinak ,vnímám,a rád.

P. Boublíková 30.4.2010 14:34

Re: Volbami to nekončí.

Průzkum volebních preferencí v JM kraji se týkal dospělých, se studentskými volbami nesouvisí.

P. Vandas 30.4.2010 14:44

Re: Volbami to nekončí.

Však moje poznámka, platí i pro průzkum preferencí dospělých.Studenti,jak lze předpokládat,falšovat průzkumy ještě nestíhají. O to jsou jejich výsledky cennější.

K. Krbálek 30.4.2010 12:27

je to na facebooku?

prý ty výsledky mají být i na facebooku, máte někdo odkaz?

J. Lepka 30.4.2010 12:16

Díky za výsledky!

Ještě by to ale chtělo zamyslet se, proč byl výsledek takový, jaký je. Můj osobní odhad je ten, že se studentům jednoduše dělá mdlo z Paroubkovy skvadry (což je u nás symbol levice), proto "volili" pravici. A proč dali přednost TOP09 před ODS souvisí spíše s tím, že ODS v podstatě není pravicová strana, ale jakási umírněná levice.

Myslím si, že kdyby tyto "volby" proběhly cca před deseti lety, byl by výsledek pro ČSSD podstatně příznivější.

Každopádně můj původní názor, že studenti budou spíše doleva, se nepotvrdil, naopak příklon studentů k pravici mne velmi potěšil. Kéž by takhle dopadly i skutečné volby. Že bych se stal fanouškem volebního práva už od 16ti let?

P. Vandas 30.4.2010 13:08

Re: Díky za výsledky!

Bylo by příliš jednoduché si myslet, že dospívající mládež nevolí racionálně,ale pouze citem,či z protestu.Soudě podle svého mládí, jsem přesvědčen,že mládež ví dost přesně co chce. Možná jí chybí znalost politického ptydepe dospělých, aby to mohla kotektním jazykem vysvětlit, nicméně jejich volba  je nade vší pochybnost  racionální.Je na nás ,abychom ji začali chápat, a ne na nich, ji vysvětlovat. 1) Příklon k TOP 09, je asi dán faktem,že nejsrozumitelněji hlásá nepřípustnost zadlužování mladých generací. Já bych také nesouhlasil s faktem ,že úvěr mých rodičů budu splácet nejen já ,ale i moje děti.2) Fenomén strany pirátské není jen pouhý protest. Četl jsem její program, a shledal jej vcelku racionálním. Mladé studenty neděsí tolik ,vcelku symbolické zpoplatnění studia,alespoň oddělí zrno od plev, ale dnešní přístup k velmi drahým profesionálním programům,bez kterého, se zejména technické vzdělání neobejde. Souhlasím s nimi, že kriminalizace crackování, s hrozbou vězení a placení astronomických pokut i v případě nekomerčního zneužití autorských práv, je právě ta věc která je bolí.

J. Novak 30.4.2010 16:37

Re: Díky za výsledky!

Dospivajici mladez hlavne vi prd o zivote, realita je donuti zmenit nazor, pokud nemaji zrovna "zazobane" rodice

P. Vandas 30.4.2010 17:24

Re: Díky za výsledky!

Prd ,o životě,víte nejspíše vy sám.Ti "zazobaní rodiče" svědčí o tom co hýbe vašimi útrobami. Tak pozor,ať stačíte doběhnout.

P. Jirka 30.4.2010 18:09

Re: Díky za výsledky!

Prosím Vás běžte s těmihle bolševickými kydy někam. Taky jsem začátkem devadesátých let znal jednoho soudruha, který mi rád argumentoval přesně tímto způsobem. No vidíte, zazobané rodiče jsem opravdu neměl a své názory jsem nikdy nezměnil. Vážně by mě zajímalo, zda tuhle demagogii máte ze své hlavy nebo vás to učí nějak organizovaně na uličním výboru....?!

J. Potměšil 30.4.2010 12:08

Díky, pane starosto - jen houšť

Máte můj dík a podporu, pane starosto - je třeba nesklonit se před papaláši a dát najevu odhodlání nenechat si líbit normalizační praktiky, tím spíš diktátorské manýry a la Rath. Doufám, že Vás další budou následovat. Bylo by smutné, kdyby jedna z prvních zkušeností mladých s demokracií byla ta, že se my dospělí pos...me, zalezeme do kouta a budeme opět Maul halten und weiter dienen. Školy, které se před Rathem a spol. sklonily nemohou být dobrým vzorem pro mladé. Aspoň že v těch čítankách je pořád hrdinou Hus, jen se ty školní znalosti jaksi málo převádějí do praxe.

J. Franke 30.4.2010 11:45

Díky autore!

A hlavně díky studentům.... Jen vás prosím, až budete mít 18, k volbám běžte, jinak se tu ta chamraď rozleze jako kdysi mor.

H. Kratzerová 30.4.2010 10:12

Zajímavý je postoj Šimona Pánka,

jehož exprezident Václav Havel navrhl na funkci budoucí hlavy státu. Bezesporu se v případě jeho zvolení máme na co těšit.

J. Šimák 30.4.2010 9:43

Feldkuráth

Je přesně vidět, jak bude ČSSD vládnout až vyhraje volby. A my voličové jsme nenapravitelní. Vše už tu v minulosti bylo a strachem živ je a bude člověk. Hlavně, že jsme veselí a umíme se bavit. Chléb a hry, přemýšlení nechme jiným.

T. Kočí 30.4.2010 8:58

Výsledky Gymnázia Jeronýmova v Liberci

Sláva odvážným.(Na české poměry).Jinde je ovšem zpráva,že ke skutečným volbám se chystá jen 30% mladých.To je veliká chyba.Řediteli tohoto gymnasia sláva.Vláda i s Kopicovou jsou poserové.Dláždí cestu totalitě.

P. Ryšavý 30.4.2010 8:50

ŘVÁT jako RATH

Jak Rath a jemu podobní zakazovat něco do čeho jim nic není, to nechápu. Teto stát jim nepatří !!!

A. Bocek 30.4.2010 7:57

...a bylo jim to málo ,

poručili dětem ,modlit se jak si přálo "Veličenstvo kat"..

L. Šarina 30.4.2010 7:55

ta naše,

Česká připosranost (a to nejsme ve válce) nás zahubí.