19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Boublíková 30.4.2010 7:46

Dík za výstižný článek a za odvahu zveřejnit výsledky

"Děti přece nebudou rozhodovat o tom, kdo má být v této zemi prezidentem" - co mi to jen připomíná? :-)

V. Kraus 30.4.2010 7:17

Tragikomedie kolem studentských voleb

Před nedávnem středočeský hejtman Rath hrozil těm ředitelům středních škol, na jejichž půdě neproběhlo hlasování studentů o názvu panem hejtmanem propagované středočeské univerzity. Teď zase hejtman Rath hrozí těm ředitelům, kde proběhne jakási studentská simulace voleb. Zřejmě tedy jedině pan hejtman Rath rozhoduje o tom, zda na středních školám musí nebo nesmí proběhnout nějaká studentská hlasování. Něco podobného jsme zažili naposledy za husákovské normalizace.

Jinak samozřejmě výsledky voleb středoškoláků nelze brát příliš vážně a je asi dobře, že volební právo je až od osmnácti let věku. Podle nich bychom pak v poslanecké sněmovně měli i pirátskou stranu a jiné podobné. Mnozí studenti to asi nejspíše brali jako recesi. Smutné na tom je, že teď chtěli volit, protože ještě nesmějí. Bohužel, až jim bude 18, tak se ale většina z nich na regulérní volby vykašle!    

V. Bok 30.4.2010 7:00

No,

myslím žýe autor je politicky zcela neutrální. Jak jinak.

J. Mrázek 30.4.2010 6:54

To bude "ráthovského řevu" o manipulaci .....

Kdyby tak alespoň nějaký ten zdravotní průs.švih k dráthovcům doraziti ráčil, minimálně v podobě pořádného průjmu.....

J. Bakulová 30.4.2010 4:09

zveřejněte

všechny výsledky ! Ať vidí

S. Vaněček Šauerová 30.4.2010 0:49

Tak ještě vzorky z Brna a Ostravy

Gymnázium Ostrava - Hrabůvka: TOP 09 30% ODS 25% VV 11% ČPS 11% ČSSD 3% SZ 3%

Gymnázium Brno: TOP09 - 39% ODS - 22% ČPS - 11% VV - 8% DSSS - 5% KSČM - 3% SZ - 3% SPOZ - 1% ČSSD - 1% KDU-ČSL - 0.89%

T. Kočí 30.4.2010 9:02

Re: Tak ještě vzorky z Brna a Ostravy

DÍKY!!

V. Kún 30.4.2010 0:35

Hmm, jaké by asi byly výsledky, kdyby...

Docela by mne zajímalo, jaké by asi byly výsledky těchto voleb, kdyby na každé střední škole měli na nástěnkách napsáno:

 "Studente, jestli víš, že pravicová ODS proti vůli levicové ČSSD prosadila zákon, podle něhož doba Tvého čtyřletého studia na této Tvé škole, ale i Tvého příštího šestiletého studia na Vysoké škole, se považuje za jakýsi druh Tvé soukromé zábavy respektive ulejvárny a nikoliv za tvrdou a náročnou práci, a proto Ti Tvé studiu nebude započítáváno do odpracované doby pro nárok na důchod?

A jestlipak, studente, víš, že neskrývaným cílem pravice v případě jejího vítězství je prosadit, abys za své studium na vysoké škola zaplatil statisíce korun školného?"

Asi by ty volby dopadly jinak.

S. Vaněček Šauerová 30.4.2010 0:48

Ale nedopadly, pane Kúne, nedopadly ...

nebo snad máte za to, že ti mladí lidé neví nic o programech stran, které zvolili ? Můžete bručet, jak chcete. Na nabubřelého, arogantního papaláše, libujícího si v přepychu, s normalizačním slovníkem a bolševiky, estébáky, veksláky a kolotočáři v zádech, rozesílajícího tiskové zprávy i o abortu vlastní ženy, holt naše děti neslyší. To je docela dobrá zpráva.

V. Kún 30.4.2010 0:55

Re: Ale nedopadly, pane Kúne, nedopadly ...

Zeptejte se, pane Sychro, těch dětí na politiku a koho budou volit, až budou po večerech a o víkendech - namísto studia - mýt nádobí v restauracích a rozvážet piccu, aby měly na zaplacení školného. V jedenadvacátím století!

S. Vaněček Šauerová 30.4.2010 3:04

Práce ještě nikdy nikomu neuškodila, pane Kúne,

Dnes pracuje při studiu valná většina kluků i holek, dva takové mám doma a podle toho, co říkají, vydělává i většina jejich kolegů. Nijak si na to nestěžují. A že by je napadlo volit levici ? Vždyť té se přece jenom smějí ! To je pro ně jako volit starožitný krám ... probuďte se, pane Kúne, nebýt 60ti a 70ti a více letých, současná česká levice, po tom, co předvádí, by neměla vůbec šanci ... :-)

J. vavruška 30.4.2010 6:25

Re: Ale nedopadly, pane Kúne, nedopadly ...

No jasně, pracovat je ponižující a nemravné. Zejména pracovat pro druhé a za peníze. Fuj!  [:-D]

Ze které planety že jste to přiletěl? Začínalo to na M?

J. Mrázek 30.4.2010 6:57

Vy opravdu neumíte ani pravopis.piCCu, bože !

Tak proč blábolíte a děláte ze sebe pitomce? To si přece nezasloužíte, zveřejňovat veřejné tajemství pane Dráth...

A. Bocek 30.4.2010 8:14

Re: Ale nedopadly, pane Kúne, nedopadly ...

každý aktivní vysokoškolský student již nějaký vedlejší šolich má.1. Přece se chce lépe oblékat a trochu i cestovat. 2. Je to první kontakt s pracovním společenstvím.

P. Zeman 30.4.2010 9:21

Re: Ale nedopadly, pane Kúne, nedopadly ...

...nehledě na případnou praxi ve studovaném oboru a tím podstatně otevřenější dveře na pracovním trhu po studiu.

J. Novak 30.4.2010 16:41

Re: Ale nedopadly, pane Kúne, nedopadly ...

No, mam dojem, ze zrovna tahle stranka veci, ze se studium SS a VS nezapocitava do odpracovane doby na ziskani naroku na duchod je jim skutecne zcela utajena, ona ta mladez dnes o zivote vi podstatne mene, nez si myslite. Vim to z vlastni zkusenosti.

J. vavruška 30.4.2010 6:16

Re: Hmm, jaké by asi byly výsledky, kdyby...

Chytrý student si snadno spočítá, že když se bude platit školné, nebudou se po školách potloukat tolik flákačů. Asistenti a docenti na ně budou mít více času. Škola bude mít lepší vybavení v laboratořích a nebude to v ní vypadat jako v muzeu 19. století. Protože chytrý student chce studovat to, co ho zajímá, na slušné úrovni, bude mu jasné, že roční školné ve výši půl až jednoho měsíčního platu vysokoškoláka je vlastně dopbrá věc...

Chytrý student taky pochopí, že každá dobrá věc má svou cenu. To je užitečné pro život. A navíc bude vědět, že za své peníze má právo požadovat službu v určité kvalitě. Na rozdíl od nás, které na VŠ komandoval kdejaký komouš a kolikrát i uklízečka a zejména v nižším ročníku si na některých školách člověk mohl připadat jako bezcenný póvl.

V. Bok 30.4.2010 6:59

Re: Hmm, jaké by asi byly výsledky, kdyby...

Hmm, takové studenty moc neznám, ale jistě takoví jsou taky.

R. Langer 30.4.2010 9:09

Re: Hmm, jaké by asi byly výsledky, kdyby...

Troufnu si říct, že je jich poměrně dost, a to zejména na technických školách.

J. Schwarz 30.4.2010 7:18

Re: Hmm, jaké by asi byly výsledky, kdyby...

Milý Bélo Kúne, studenti nejsou idioti. Vědí, že jejich studium musí někdo zaplatit, stejně jako důchody. Dokáží si spočítat, že levičácká politika jim může možná nabídnout nekvalitní studium zdarma, ale těžko už důchod, i kdyby se "nárok na něj" počítal už od početí. A jsem upřímně zvědav, kdy levice přistoupí na "předrevoluční" praxi, kdy každý vystudovavší už sice neobdržel "umístěnku", ale jestli emigroval a chtěl se kdy podívat domů, musel si "upravit poměr" k republice k čemuž zaplacení  výdajů státu na jeho vzdělání včetně základního. A to si "uporavit poměr" mohli jen hospodářští emigranti, ne ti, co v zahraničí vyvíjeli "nepřátelskou činnost" či "poškozovali zájmy republiky v zahraničí" - čti občas se vyjádřili v tom smyslu, že se jim zde ne zrovna všechno líbilo. Tihle lidi byli ekvivalenty těch, co jdou dnes pracovat do ciziny, protože si tam našli lepší místo. Dokud levice nemá absolutní moc, slibuje ve snaze rozvrátit svobodnou společnost věci, které normálně zakazuje pod tvrdými tresty a kritizuje věci, které jsou pak za její vlády normální, jenom se na jejich zavedení nikoho neptá a ty, kteří by proti ní chtěli agitovat i mnohem mírnějším stylem než dnešní ČSSD, zavírá do kriminálů. Mimochodem, i za socíku byl poplatek za recept. A na dražší léčbu a preparáty ůz dovozu" měli nárok jen ti "pro republiku perspektivní" - ne tedy kdejaký běžný důchodce. Osobně bych byl pro to vyznavačům socialismu jeho přesnou repliku "garantovat" - i s úrovní zdravotnictví a výběrem zboží v obchodech. A ještě k reakci mnohých ředitelů - tohle byl přímo princip socialismu a na podobných typech režim stál - pak stačilo ůstranickému orgánu" jen zavolat a on se už soudruh jaksi postaral, aby nepohodlný byl vyhozen z práce, školy, nedostal "doporučení ke studiu" nebo nedostal práci. A v systému, kde všechny školy i všechny firmy byly státní to byl dost problém.

P. Boublíková 30.4.2010 8:54

Jak jste přišel na statisíce školného?

Tolik se neplatí ani na soukromých vysokých školách, vy jedno rudé strašidlo.

M. Konupčík 30.4.2010 9:03

kdyby joudove nelhali ze?

co jsem slysel ja, tak to bylo cca 18000 za rok. Takze ne statisice, MILIONY ty lhari.

A nepodcenujte mlade, tohle chovani jednoho zhuverileho zastupce skotu (DrRath) je to nejlepsi co se mohlo teto zemi stat. Pevne doufam, ze si to tato generace zapamatuje. Mladi jsou nastesti ve veku, kdy jim nicim nepodlozene zakazy a ukazky moci techto politickych karikatur, pouze utuzi jejich vlastni nazory a doufejmez ze posili odpor k podobnym praktikam.

J. vavruška 30.4.2010 0:34

Dobře, dobře jste to udělali!

Teď můžou Hašek, Rath a další klidně blafat jak je studenti podporují... Určitě jim to všichni budou věřit.