23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

STÁT: Jen si tak vystřelit na Klause

Při slavnostním otvírání mostu v Chrastavě na Liberecku vystřelil šestadvacetiletý muž z bezprostřední blízkosti sedm výstřelů z plastové pistole na prezidenta Václava Klause.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Dubanová 30.9.2012 16:04

benevolentní ministr vnitra?

A co byste si ráčil "počít", pane ministře,- kdyby do ČR náhodou přijel některý z ostatních prezidentů (ten náš není jediný na světě) a podobný "pošuk" by si na něho vystřelil, v domnění, že u nás se může střílet na všechny prezidenty - jak se domníváte, pane ministře, že by to skončilo?

J. Boleslav 30.9.2012 18:13

Re: benevolentní ministr vnitra?

Myslíte, že Kubice čte NP?

M. Dubanová 30.9.2012 18:55

Re: benevolentní ministr vnitra?

Myslíte, že Kubice čte vůbec?

M. Prokop 30.9.2012 20:52

Re: benevolentní ministr vnitra?

Myslíte že Dubanová myslí?

M. Dubanová 1.10.2012 0:42

Je Vám lépe, pane?

M. Dubanová 30.9.2012 14:51

a co předseda vlády ČR, ten také nemá názor

no nakrásně proč by měl mít, a takhle najednou -  nějaký NÁZOR? Vždyť i v době, tady začali umírat lidi na otrávený alkohol, tak byl předseda vlády ČR  také "skovaný u mámy v kuchyni" a rovněž neměl ŽÁDNÝ názor( až snad když umřelo cca 7 lidí)! Proč by najednou, a pro takovou PRKOTINU -  jakou je bezesporu střílení na takovou bezvýznamnou osobou jakou je hlava státu  - měl mít vůbec NĚJAKÝ NÁZOR, že? Snad  nemá NÁZOR ani v PRACOVNÍ NÁPLNI?

M. Dubanová 30.9.2012 14:28

Co svými slovy oznámil SVĚTU MINISTR KUBICE ?

Praha - Ministr vnitra Jan Kubice se v tuto chvíli nedomnívá, že by kvůli incidentu, při němž v Chrastavě muž z bezprostřední blízkosti vystřelil na prezidenta Klause plynovou pistolí, měl někdo přijít o místo.

"To by muselo vyšetřování odhalit skutečně závažné, hrubé pochybení," řekl Kubice v rozhovoru pro Aktuálně.

PAN KUBICE, svou větou,(jak je shora uvedeno) OZNÁMIL SVĚTU : Kdo máte zájem -  přijeďte si do ČR ZASTŘÍLET NA HLAVU STÁTU, tady U NÁS v KOCOURKOVĚ  je to  nejen MOŽNÉ, aLE I ZARUČENĚ beztrestné !!

podepsán ministr vnitra v.r.

M. Dubanová 30.9.2012 14:22

????

Nemám Klause nikterak v oblibě, ale tentokrát  jsem na něho byla opravdu pyšná - zvládl tu mimořádnou situaci s noblesou, namísto aby to ZVLÁDLA JEHO OCHRANKA, A ON BYL VYSTRAŠENÝ CHUDINKA  - tak to bylo přesně naopak. Obdivovala jsem jeho  klid a noblesu s jakou tu bezesporu NEBEZPEČNOU situaci zvládl!! Jestli je TOTO  SKUTEČNÝ KLAUS, tak proč se schovává za toho Klause, kterého celá ta léta známe??

P. Podešva 30.9.2012 8:33

Proč nedostal Taserem?

To že nedostal vůbec, ani po něm nikdo neskočil mi nesedí. Celé je to divné. I když takový amatérismus je u nás vcelku folklor. Ještě že nemá Klaus černý pásek, to by teď všichni řvali, co si to dovolil, že se bránil.

J. Boleslav 30.9.2012 8:49

Re: Proč nedostal Taserem?

Bylo to vše dopředu s Klausem i ochrankou domluveno, pro zvýšení jeho popularity a pošpinění soudruhů. :-)

P. Podešva 30.9.2012 8:50

Re: Proč nedostal Taserem?

Soudruhy nikdo špinit nemusí, stačí si je poslechnout.

J. Boleslav 30.9.2012 15:42

Re: Proč nedostal Taserem?

Vidíte, a přesto jim preference stále rostou. Jediné vysvětlení je, že je jejich voliči neposlouchají.

J. Charvát 30.9.2012 0:13

Kabaret

S ohledem na skutečnost, že celá naše politická scéna má ráz kabaretu (nadto bohužel ochotnického), lze říci, že aféra s "atentátem" na presidenta za přihlížení jeho netečných "bodygárdů" dobře zapadá do národního koloritu. Jako člověka, který si p. presidenta váží, mne potěšil jeho klid gentlemana, s nímž celou záležitost vyřešil. Je to celé takové milé, národní, malé české... Apropos, doufám, že tento atentát vytěsní z národního povědomí ten tzv. sarajevský a vrátí ho tam, kam patří, tj. do dějin Evropy v předvečer 1. světové války, kam patří a odkud jej propaganda ODS bezostyšně ukradla.

J. Kanioková 29.9.2012 21:08

Akce ochranek -

Princ Charles útoku 1994 video - http://jdem.cz/v98y4

Nové amatérské video útoku na papeže - http://jdem.cz/v98z7

 

M. Baloun 29.9.2012 18:42

Měl z pekla štěstí

ten kkt. Kdyby byla ochranka co k čemu tak ho vezli havrani v černym pytli, protože by byl samá díra hned jak by tu atrapu vytáh. Plastová napodobenina skutečné pistole - to je zbraň sebevrahů.

J. Boleslav 29.9.2012 20:01

Re: Měl z pekla štěstí

Nejsem žádný odborník na probíranou tématiku, ale nemyslíte, že střílení v takovém davu lidí je dost ošidné? Tím samozřejmě nechci omlouvat diletantismus ochranky.

V. Petrová 29.9.2012 16:44

Pokud nepomůže ani sedm kulí jako v Sarajevu

tak už nám nepomůže nic. Přečetla jsem si, že je ten pán komunista, že neumí gramatiku, ale pravdu má v tom, že naši politici myslí v prvé řadě na sebe, pak znovu na sebe - jak se udržet u moci- a pak ještě jednou na sobe. Může jít o sebedůležitější věc, například o kvalitu naší země, o tom, že se nám před očima smývá ornice, že se pole hnojí jen chemií, že nám přemnožená zvěř páchá v lesích ročně škody za 5 miliard ( 2000,-Kč/ha/rok), že černá zvěř ničí louky a úrodu a když přijdete s návrhem na řešení, zjistí, že "není politická vůle" a jdou od toho. Pánové Babiš, Papež (poslanec za ODS),Lukša starosta Čeladné a předseda zemědělského výboru (TOP09) a další magnáti se jen pohrdlivě usmějí a některým to ani za ten úsměv nestojí. Tak přišla na řadu dětská bouchačka...Opravdu už nepomůže nic jiného, než masakr jako u černého obchodu s alkoholem ? Kdyby nezačali do odstřikovačů dávat místo etylu metyl a kdyby nezemřelo víc lidí než při povodni, tak jsme dodnes nic nevěděli a kšeftovalo se vesele dál...  

M. Prokop 29.9.2012 21:32

"ale pravdu má v tom, že naši politici myslí v prvé řadě na sebe, pak znovu na sebe - jak se udržet u moci- a pak ještě jednou na sobe. "

Nejen naši, všichni politici.

Řešení není je střílet, ale hlídat.

M. Prokop 29.9.2012 16:29

Celkem souhlas.

Jen "Nenávist, která otrávila náš virtuální prostor, jej začíná opouštět a začíná pronikat do reálného života." mi trochu nesedí. Slepice nebo vejce? Šíří se nenávist z viruálního prostoru do života, nebo ze života do virtuálního prostoru? Málo jí není tam ani tam.

M. Varadinková 29.9.2012 17:12

Re: Celkem souhlas.

Mně ta věta dokonale sedí. Jen je třeba do toho "virtuálního prostoru" zahrnout i média. Ta totiž nejvíc vytvářejí virtuální realitu, která se pak v diskusích už jen přemílá a točí.

A co dělají média už dvacet let? Přesvědčují své čtenáře, diváky a posluchače, že za všechno zlé, co se kdy komu v tomto státě přihodilo, může ten Satan Klaus. Do toho další pravdoláskové aktivity, jako bylo Děkujeme, odejděte, televizní vzpoura,  nesčetné pravdoláskařské petice,  Viewegh a další umělci atd. atd. atd. A nezapomeňme ani na pravdoláskové politiky od Havla až po Schwarzenberga a Kalouska.

Prostě neutuchající nenávist ke Klausovi hlásaná pravdoláskou. Lhaní o Klausovi, přičítání mu zlých motivací, které nemá, zlých činů, které neudělal ani nezamýšlí udělat.

To je přesně ta atmosféra, ve které pak nějaký magor s IQ tykve, co vyšel z páté obecné, to vezme do svých rukou a udělá to, co předvedl tento kuličkový atentátník, nebo něco ještě horšího.

Máslo na hlavě ale mají všichni, kdo tu nenávist hlásají a šíří, včetně zdejších klausofobních diskutérů.

J. Boleslav 29.9.2012 20:01

Re: Celkem souhlas.

Přesně tak, naprostý souhlas.

J. Kanioková 29.9.2012 20:55

Naprosto souzním...

V. Kusý 29.9.2012 21:01

Re: Celkem souhlas.

Pravdolásko, bože pravdolásko, kde ťa luďa berůůůů.Na horaách nerástieš, v poli ťa nesejůůůůůůůů...................................

V. Kusý 29.9.2012 21:12

Re: Celkem souhlas.

Paní Varadinková, jste schopná, či ochotná akceptovat to, že jen silný jedinec (jako já, na.př.) může k panu Klausovi zaujmout ambivalentní postoj?On si svými výroky koleduje o to, aby méně myslící byli buď jeho nekritickými fandy, nebo jeho nekritickými odpůrci.A s tím nemá co do činění pravdoláska, nýbrž ustrojení jednotlivce.Buď myslím, nebo nemyslím, a od toho se moje postoje odvíjí.Nekriticky přebírat, či odmítat, toť známka nemyšlení.Nikdo není dokonalý, ani V.K. ne.A ten magor s IQ tykve by si i při neexistenci V.K.vystřelil, a je jedno na koho.Prostě by si vystřelil. 

J. Boleslav 30.9.2012 7:58

Re: Celkem souhlas.

No magor to rozhodně je, o tom není sporu.

M. Varadinková 30.9.2012 8:30

Re: Celkem souhlas.

O voze, o koze.

Váš příspěvek je zcela mimoběžný a nijak nevyvrací to, co jsem napsala. Já jsem popsala atmosféru, jaká je zde uměle vytvářena dvacet let. O žádném nekritickém přebírání ani odmítání jsem nenapsala ani slovo. Můj příspěvek byl o manipulaci, o vytváření té negativní atmosféry, neboli - slovy Havla - blbé nálady".

Jestli máte nějaký pocit viny za tuto atmosféru i Vy a potřebujete se z toho nějak vykecat, je to jen Váš problém.

Zkusil jste si někdy vůbec připustit, že někdo může dospět k podobným závěrům, jako Klaus, i vlastním samostatným přemýšlením? Domníváte se, že musí jen "nekriticky přebírat"? Z čeho tak soudíte? Z toho, že Vy sám nekriticky odmítáte? Nebo nekriticky přijímáte jen tu pravdoláskovou nenávist, takže už ji ani nevnímáte jako něco nepatřičného, nekonstruktivního, jako snahu toho, s kým nedokážete polemizovat, prostě pomlouvat, zadupat, ukřičet?

 

V. Kusý 30.9.2012 9:24

Re: Celkem souhlas.

Vaše nelibost k mé osobě Vám zatemnila zrak.Hned na začátku jsem napsal, že mám k panu prezidentovi vztah ambivalentní, tedy že jeho myšlenky v mnoha případech považuji za velmi moudré, ale jiné mne nenaplňují nadšením.Pokud z toho na Vás juká pravdoláska, budiž.Ale abych si své renomé polepšil, navrhuji, aby socha "Svatý Jiří zabíjí draka" na Hradním nádvoří byla přejmenována na "Svatý Václav Klaus zabíjí hydru Evropské unie".Tím budiž můj pocit viny za šíření blbé nálady považován za odčiněný.

J. Boleslav 30.9.2012 15:44

Re: Celkem souhlas.

To je velmi zajímavá myšlenka. Už jste inicioval referendum k této otázce?

V. Kusý 30.9.2012 17:13

Re: Celkem souhlas.

Rád bych, leč mizivá reakce mne ujišťuje o obtížnosti úkolu, který by tím spočinul na mých starých bedrech :-)

J. Boleslav 30.9.2012 18:14

Re: Celkem souhlas.

Nevadí, myšlenka je to ale opravdu originální. :-)