29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

SPOLEČNOST: Zase je to tady

Jistě by se dalo testovat každého předtím, než bude pozdě. Ovšem kdo bude hlídat ty hlídače? Co když sami psychologové budou psychopati či dokonce od psychopatů koupení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Szirotný 10.6.2021 20:58

V jednom máte pravdu. Kdo má hlídat hlídače ? Ještě bych to rozšířil. Kdo má hlídat diskutující ? Vy víte, že Trump bral amfetaminy, dokonce víte i název léku. To je úžasné. Zřejmě máte nějaké exkluzivní informace z Bílého domu. Kdyby tuto informaci měla americká média, byl by toho už dávno plný internet. Ale tuto informaci máte pouze vy. Takže buď jste opravdu jedinečný nositel takto výbušné informace nebo jste pouze hloupý kecal. Tipuji za b)

R. Holub 12.6.2021 23:01

P. Payne, podle mne skoro vsechno co Trump udelal bylo dobre. I to "America first" dava smysl, je volen Americany a ne celym svetem. Dejte priklad co udelal spatne. "Utok" na congress byla past do ktere on spad'. To byla jeho nejvetsi chyba.

J. Moravec 10.6.2021 17:13

Pane Payne by se měl nechat vyšetřit zcela určitě.

F. Navrátil 10.6.2021 14:29

Proč vymýšlet komplikované technické finesy, když je tu možnost přímé jednokolové volby v jednomandátových okrscích. Je to osvědčená metoda, ale pro koncesované demokraty typu autora má tu nevýhodu, že ti umazanci si zvolí koho chtějí oni a ne toho kdo je jim ke zvolení předložen. Jeho návrh je ze stejného inkubátoru jako přání novopečené senátorky Sommerové, která navrhuje omezit hlasovací právo podle morálky a inteligence. Samozřejmě, že za vrchol této morálky a inteligence považuje sebe.

B. Rameš 10.6.2021 13:03

A to já mám lepčí nápad. Nebudeme dávat hlasy pozitivní, ale negativní. Které spolčení (chtěl jsem napsat hlupců, ale pak jsem se zarazil) dostane nejméně negativních hlasů, bude vládnout. Per aspera ad astra, abych sem vpašoval taky nějakou tu latinu.

L. Novák 10.6.2021 13:20

Potíž je v tom, že blbců je v národě nejvíc, takže předvolební kampaně jsou zaměřené hlavně na tuto skupinu voličů. Stačí kvalitně (s využitím vědeckých poznatků) a cíleně zaměřená reklamní předvolební kampaň, auta plná koblih nebo párků a piva, a výsledek je očekávatelný...:-P

J. Moravec 10.6.2021 17:18

Čemu z těch tří prebend dá přednost občan netřeba hádat. Bude to určitě pivo.

J. Ticháček 10.6.2021 12:39

Dvě urny. To je nápad.

Úplně vidím tu zářnou budoucnost. Toho nechci, toho chci, soused má jiné preference, ale shodneme se na tom, koho nechceme. Kámoš to samé. Takže už jsme svorně někoho zamítli a nikoho nezvolili. Snad pošťačka. Jenže ta baba chce toho, koho nechci já, a prudce odmítne sousedova kandidáta. Snad hospodský. Jenže ten chce toho samého jako ta potvora z pošty, a zamítne toho mého. No, tři proti dvěma. Alespoň jsme vyloučili kandidáta, kterého odmítám já, soused i kamarád. Můj a sousedův oblíbenec byl zamítnut, vyhrál kamarádů kandidát velkou většinou 20% hlasů. A jeho kandidáta jsme my čtyři ostatní nezamítli jen proto, že nám nestál ani za povšimnutí.

Zkusme přidat ještě pár voličů a snadno dojdeme k situaci, kdy se shodneme na negativních hlasech třeba ve 30%, a zvoleni budou lidé s 1% podporou.

M. Marek 10.6.2021 9:33

Non Sci Fi.

V. Kuhaj 10.6.2021 9:07

Článek je skvělý příklad snahy vrátit do společnosti psychologicko-psychiatrickou diagnózu jakožto hlavní rozlišovací kritérium nejen mezi kvalitou jednotlivých občanů, ale dokonce politiky.

Pane autore, mrkněte na hrdelní a vlastně dnes už jakékoli rozsudky Severní Koreje, tam se to psychiatrickými diagnózami jen hemží. Ještě v současném Rusku se dá tu a tam najít nálepkování politických odpůrců pomocí psychiatrické diagnózy, popřípadě psychiatrického zařízení.

Ostatně tohle byla svého času jedna z paušálních, nicméně pravdivých výčitek Západu vůči "ostbloku", že své odpůrce zavírá do blázinců. Takový František Navrátil by mohl vyprávět, a mnoho, mnoho dalších.

A vy byste nám to sem chtěl propašovat zpátky? Kdybyste si aspoň našel jinou záminku, ale vy do toho pašujete i to správné politické vidění světa. No to jste hodný kluk. Doufám, že vám to nevyjde.

V. Kuhaj 10.6.2021 10:47

No jo, už je to dlouho. Augustin Navrátil, samozřejmě.

P. Milan 10.6.2021 8:41

"Zase jsou před námi volby a zase hrozí, že se moci ujmou psychopati a šílenci."

Takže se do boje dal psychopat a šílenec Payne.

Š. Hašek 10.6.2021 8:46

R^R^

L. Beneš 10.6.2021 8:32

Nepochopím, proč tváří v tvář nebezpečí, které představuje zvolení některého z těch obávaných psychopatů a nevzdělanců prezidentem, nekandiduje na nejvyšší funkci ve státě sám autor. Nebo se snad bojí, že fonetická podoba jeho příjmení by u (angličtiny znalých) voličů mohla vyvolávat negativní asociace s pojmy jako bolest, hoře, zármutek, sklíčenost?

Š. Hašek 10.6.2021 8:45

Ten autor je zoufalec, mezi lidem se též říká psychouš.

Psychoušové se vyznačují (mj.) tím, že politikům, zvoleným sousedem přes plot, neustále přiřazují nějaké lékařské diagnozy. A jimi zvoleným by dávali furt nějakou cenu míru, stavěli lavičky, atd..

Psychoušové z televize si pletou jiný postup při řešení problémů (v politice) s medicínou.

Faktem je, že i já občas považuji náš parlament za jídelnu v Bohnicích/Dobřanech. Ale nechci to nijak radikálně řešit.

J. Jurax 10.6.2021 17:07

Fonetická podoba ... mně zase Payne anglickočesky krásně rezonuje s českým neplatič. A takový přece nemůže být prezidentem!

P. Hemek 10.6.2021 7:36

Váš názor považuji za stupidní. Pasujete se do pózy intelektuála. Používáte v úvodu článku latinské výrazy, které mají navodit dojem, že půjde o hluboce akademický rozbor. Ale když se snažím z textu vydolovat myšlenku tak zjistím, že žgryndáte kraviny.

Š. Hašek 10.6.2021 8:22

Souhlas.

R. Meišner 10.6.2021 7:30

...autor správně tuší, že volby opět vyhraje Babiš, a tak vymýšlí zelené a červené urny. jak roztomilé. nezbývá než to prosadit v parlamentu a máte vyhráno, autore. 8-o

R. Tichý 10.6.2021 7:23

Politici se mohou citit orimo zodpovedni svym volicum jen do urovne okresu. Tam ziji mezi svymi, tam chodi nakupovat i do hospody. A tam mohou dostat nafackovano.

Evidentne je chyba "profesionalizace" politiku. Kdyby to meli jako vedlejsak pri praci, nevymysleli by tolik a tak blbych zakonu.

V. Církva 10.6.2021 6:46

Když si představím, že jsme v rukou takových právníků a doživotních soudců, jímá mne hrůza. Článek je naprostí magořina.

Že se se ujíají moci psychopati a šílenci, to je trochu přeháňka ale ty divné typy co se ujímají moci už to dělají od počátku civilizace a v demokracii nějaké očistné síly jsou.

Víc s tím nic nenaděláme, jen se postavit proti progresivistickým ideologiím. To Trump dělal, byl tak dle autora psychopat. Jenže pozitivní.

Z. Žíkovecký 10.6.2021 9:02

Víc s tím nic nenaděláme, protože jsme líní s tím něco dělat. Kolik lidí je dnes členem nějaké strany a účastní se tam primárek, sestavování kandidátních listin a stanovování programu strany?

V. Braun 10.6.2021 11:04

p.Payne je, pokud vím, lékař. Jak jste přišel na soudce a právníky?