25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

SPOLEČNOST: Korupce jako veřejně prospěšná činnost

Před několika dny jsem publikoval text Neziskovky: Od demokracie k totalitě. Zabýval jsem se v něm problémem veřejného financování tzv. neziskových organizací, subjektů, z nichž některé jsou de facto nevolenými politickými stranami, uskupeními tvořícími jakousi paralelní mocenskou strukturu ohrožující samu demokracii v této zemi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 29.7.2015 16:40

Souhlas

Naprostý, byť opožděný.

J. Kozohorský 27.7.2015 21:34

ano

a zjistili bychom, jak de facto bohatý stát tento náš kocourkov je.

J. Ráž 27.7.2015 15:44

Dotace a neziskové organizace

Obojí slouží k vytvoření dobrého živobytí pro lidi, kteří by se v normálně fungujícím státu, který nechává starosti o běžný život občanům a sám vykonává jen to nejnutnější, neuživili.

Neziskovky a různé obecně prospěšné společnosti odtrhnout od státního penězovodu a hned se ukáže, které jsou skutečně obecně prospěšné tak, že by si je občané sami přímo platili. Už se směji,jak by si Cikáni sami platili tisíce "dobrodějů" v neziskovkách, kteří se tak moc snaží o jejich lepší život!

Jsem za to, že eurodotace a nevládní organizace placené vládou jsou jednou z největších zvrhlostí, které se po listopadu "urodily".

V. Kain 27.7.2015 16:40

Re: Dotace a neziskové organizace

Kdyby nebylo dotací (což by bylo nanejvýš správné),tak by asi nebyl ani Agrofert a soudruh Babiš by určitě neměl plat 230 milionů čistého ročně.

P. Vaňura 27.7.2015 13:54

Naprostý souhlas s autorem

Ještě by to chtělo privatizovat veřejnoprávní média, která představují též politické struktury, nuceně financované z daní občanů, kteří do jejich propagandy nemohou mluvit!

K. Janyška 27.7.2015 13:18

Národní státy jsou produktem civilizace a tak to i zůstane.

Potrhlíci... Dzp.

S. Kalužík 27.7.2015 12:06

Výborně, Viktore,

ale to bude zase "kejhání" potrefených hus :)

J. Jehlík 27.7.2015 10:36

Co Radě pro rozhlasové a televizní vysílání nevadí

RRFV nevadí,že »Veřejnoprávní televize« v čele se soudruhem Dvořákem používá koncesionářské poplatky k financování soukromé televize. Činí tak prostřednictvím Hate Free Culture(reklama na Nově za cca 400tisíc),kde je jedním ze sponzorů.

Z. Švrček 27.7.2015 9:43

Jó peníze.

Tohle státní financování aktivistů je mor. Kolik jen stát platí romským začleňovacím organizacím ! Dohromady jich je na desítky a vydá se na ně na půl miliardy. Nemluvě o dalších - uprchlických a třeba i těch ekoteroristických a jiných veřejně činných. Kdyby se to škrtlo a nechalo by se v těchto případech čistě soukromé financování, jistě by třeba taková ADRA nezahynula. Bylo by to tak správně a zbylo by na děti, na které sbíráme potupně víčka od PET lahví. Maně vzpomínám na dvojci Vodňanský - Skoumal:  Hurú, hurú, hurú, tiše nocí skučel dobročinný účel.

J. Slanina 27.7.2015 11:19

Re: Jó peníze.

Jojo.

• Rada vlády pro záležitosti romské menšiny, Oddělení kanceláře Rady vlády ČR pro záležitosti romské menšiny, Sekretariát Rady vlády ČR pro záležitosti romské menšiny, Výbor pro spolupráci se samosprávami a koncepci romské integrace, Výbor pro Evropskou Platformu a Dekádu romské inkluze, Monitorovací výbor pro činnost Agentury pro sociální začleňování v romských lokalitách, Komise pro vybudování Památníku romského holocaustu, Platforma pro začleňování Romů, EU Roma Network, Výbor expertů pro romské záležitosti při Radě Evropy, Národní demokratický institut pro vedoucí národních romských agentur, Evropské centrum pro prevenci a kontrolu přenosných nemocí mezi Romy

Koncepce, strategie, Koncepce romské integrace na období 2010-2013, Koncepce romské integrace na období 2014-2017, Zpráva o stavu romské menšiny v ČR, Materiální a sociální revitalizace sociálně vyloučených lokalit, Monitoring situace romských komunit v Č, Podpora terénní práce, Podpora romských poradců pro obce s rozšířenou působností, Podpora koordinátorů pro romské záležitosti, Strategie podpory sociálně vyloučených romských komunit při sčítání lidu, domů a bytů v roce 2011, Ethnic Friendly zaměstnavatel, Akční plán pro Romy a Sinty, Deklarace o narůstajícím anticiganismu a rasistických útocích proti Romům v Evropě, Evropský školící program pro romské mediátory, Prevence sociálního vyloučení a komunitní práce, Dekáda romské inkluze 2005-2015, Akční plán Dekády romské inkluze 2005-2015, Středoevropská romská strategie v rámci Visegrádské čtyřky04001 Podpora koordinátorů romských poradců.

J. Jurax 29.7.2015 16:43

Re: Jó peníze.

Jejda, to je zbytečných organizací ... ale snižuje to nezaměstnanost :-) ... to by bylo pitrýsků na podporách, kdyby se to zrušilo - ale ušetřily by se peníze daňových poplatníků, spcdávky jsou výrazně nižší než platy těchhle zbytečníků ...

K. Janyška 27.7.2015 9:25

Ne, neměli, autore, to máte pravdu.

Jenže NWO usiluje o demontáž  národních států, v EU se to již podařilo, a  tak  sebedestrukční akivity jsou povoleny. Proto jezdí Rychteský na porady do Bruselu, aby tomu nebránil ani Ústavní soud... Dzp.

P. Čech 27.7.2015 9:43

Re: Ne, neměli, autore, to máte pravdu.

Národní státy, to je to nejhorší, co nás potkalo a z čeho pramení mnohé problémy. Existence národních států v Evropě vedla vždy k válkám. Žádná skvělá budoucnost takovéto státy nečeká. Naděje je jen v existenci přísně občanských států, států založe ných na občanských principech, kde neexistují národní či národnostní problémy (Švýcarsko).

K. Janyška 27.7.2015 13:17

Re: Ne, neměli, autore, to máte pravdu.

Dětinské a nepoučené... Dzp.

J. Ráž 27.7.2015 15:46

Re: Ne, neměli, autore, to máte pravdu.

A je to, co Vás přivedlo k těmto moudrostem, nakažlivé?

P. Vaňura 27.7.2015 20:23

A to si jako myslíte, že kdyby nebyla Evropa rozdělena

na národní státy, tak by se jako neválčilo?

J. Jurax 29.7.2015 16:48

Re: Ne, neměli, autore, to máte pravdu.

Jenže tohle funguje akorát ve Švejcarech, prakticky kdekoliv jinde to vyvolává pnutí.

Existence národních států v Evropě vedla možná k válkám, ovšem vypjatý nacionalismus nebyl jejich příčinou, ale toliko ideologickým podšprajcem kryjícím méně ušlechtilé, zato pragmatické ekonomické či mocenské zájmy; existence občanských států s mnoha národnostmi nezřídka vyvřela válkami občanskými (naposled v Jugoslávii). Nevyberete si.

M. Mýval 27.7.2015 9:00

smutná země

Kde nejsou peníze na děti z Klokánku, ale Děti země jezdí mercedesy. Kde vás zavřou za pokácení nahnilého topolu a na podporu kůrovce jdou stamiliony. Kde není krmení pro dojnice ale na řepku do nádrží aut jdou miliardy ...

P. Čech 27.7.2015 9:39

Re: smutná země

Kde je nutno veřejně sbírat víčka od PET lahví, aby bylo na financování operací těžce nemocných dětí a na straně druhé financovat ze státního rozpočtu činnost politických stran a hnutí, kde si pacienti musí platit léčbu, která jim jako jediná pomáhá (akupunktura) a na straně druhé formou t.zv. sociálních dávek živit líné cikány a t d .

P. Čech 27.7.2015 8:06

Financování stran?

Proč jenom stran? Jedná se snad i o financování občanských hnutí (ANO, Úsvit). Je opravdu úsměvné, kterak se různí autoři záměrně vyhýbají možnosti nejčistšího a nejprůhlednějšího financování těchto uskupení. Ano, jedná se opravdu o uskupení občanů, byť se toto jmenuje politická strana či občanské hnutí.Tyto by měly být financovány stejně jako jiná uskupení občanů tedy nikoliv ze státního rozpočtu. Jejich financování je možné z členských příspěvků jejich členů, ev. ze soukromých zdrojů. Financování ze soukromých zdrojů je přitom nutno dokonale podchytit a zveřejnit, tedy kdo, kolik a komu poskytl. V tom případě by se hned vidělo, kdo je v nějakém takovém uskupení z vlastního přesvědčení a kdo z důvodů prospěchářských. Zásadně ovšem je nutno odmítnout systém financování dnešní, protože je nespravedlivý (např. i z mých peněz jsou financováni např. komunisté, s nimiž zásadně nesouhlasím). Jedná se přece o peníze (státní rozpočet) všech občanů a nevidím nejmenšího důvodu, proč z nich financovat aktivity a uskupení jen některých občanů, zejména tehdy (u nás), kdy se jedná o mizivou menšinu těchto občanů. Končím sloganem z Černých baronů : Tak je to spravne neboť tak to ma byt.

P. Maleček 27.7.2015 6:24

Svobodní fascinovaní rozkrádáním státu

Vskutku zajímavé. Teď ještě vysvětlit jak stát rozežírá třeba třeba iniciativa žádající zveřejňování smluv ve veřejném sektoru. Třeba na Slovensku tento zákon každoročně šetří cca 30% nákladů státu, krajů i obcí v oblast veřejných zakázek. V Česku by to bylo cca 150 miliard ročně.

Svobodné tato obludná každoroční loupež, organizovaná čelnými politiky přímo fascinuje a tak jí jak vidno maskují a snaží se jí dál zachovat. V tom případě by se však Svobodní měli nadšeně sloučit s tandemem ODS-ČSSD, který rozkrádání státu dokonce legalizoval svou opoziční smlouvou.

J. Schwarz 27.7.2015 9:19

Re: Svobodní fascinovaní rozkrádáním státu

Taková iniciativa stát nerozežírá, pokud od něj nežádá na své aktivity milionové dotace.

J. Kohoutek 27.7.2015 9:36

Re: Svobodní fascinovaní rozkrádáním státu

Mluvíte z cesty. Zkuste se otočit kolem osy a znovu si to přečíst.

D. Šimáček 27.7.2015 4:53

no nejhorší je, že

EU přesně zapadá do intencí těhle skupin.