16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

ŠKOLSTVÍ: Sjednocování

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 19.5.2011 18:14

Ministr Dobeš - polovzdělanec,

který neumí česky, např. si plete zastupitelství a zastupitelstvo.

D. Šimáček 19.5.2011 17:18

dej blbci funkci

vymyslí lejstro..... co to asi muselo byt za vstupni format, ze vymyslel standard?

L. Kubeš 19.5.2011 16:16

Naprostý souhlas s autorkou.

Ono taky co čekat od vězeńského psychologa, než snahu o uniformní společnost pod permanentní kontrolou, asi se pan Dobeš inspiroval Orvelem 1984.

F. Eliáš 19.5.2011 16:12

Největším nepřítelem školství jsou reformy

Je zajímavé, jak se spousta vizionářů domnívá, že reformy jsou pozitivní věc. Že moderní je efektivnější než osvědčené. 

Naše školství je nemocné. Je nemocné spoustou reformátorů, nezkušených mudrlantů, úředníků, kteří v životě neučili a myslí si, že postačí jejich výzkumnictví ke zlepšení situace ve vzdělatelnosti našich potomků. Myslím, že za posledních 50 roků nepřinesla žádná reforma pozitivní výsledky. Snad nejhůře se ukazuje ta poslední, kurikulární. Z té musí zblbnout sebenadanější školák, protože odstranila motivaci k pracovitosti, ke snaze o co nejlepší výsledky. 

Kdyby při každé reformě byli potrestáni ti, kteří způsobili její nutnost, to znamená ti, kteří zavedli tu předchozí, žádné reformy by se nekonaly. Jedině pozitivní je měnit to špatné krůček po krůčku, uvědomovat si a okamžitě odstraňovat chyby  nedělat huráakce. Takhle nějak se vyvíjíme. Nikoli revoluce, ale evoluce.

J. Urban 19.5.2011 18:21

Re: Největším nepřítelem školství jsou reformy

Má blízká příbuzná pracuje ve školství. Máte stoprocentně pravdu. Situace ve školách připomíná situaci v ČSLA, v které jsem v letech 1987-88 sloužil. Samý formalismus, výkazy, výkazy o výkazech, výkazy o výkazech výkazů - papírový šiml se může uřehtat, na pedagogickou práci pak už není ani chuť, ani čas a ani peníze. Objektivní výsledky stavu (ne)vzdělanosti naší mládeže v mezinárodním srovnání ten úpadek posledních cca 15 let potvrzují. Úpadek započal za vlády ministryně Buzkové rozvolněním školních osnov, následující ministři v úpadku iniciativně pokračují. Nabízí se dojem, že je vše děláno napříč polit. spektrem úmyslně a programově - hloupému davu se vládne mnohem snadněji než vzdělanému národu. Ostatně bývali to v tomto státě téměř vždy studenti, kteří pohnuli dějinami: 1848, 1939, 1948, 1968, 1989. Tak holt mocipáni chtějí takovýmto traumatům předejít.

R. Langer 19.5.2011 11:05

No, od ministra

pravicové vlády by se možná nějaké úspory daly očekávat, ovšem to není případ naší vlády...

P. Čulík 19.5.2011 9:02

Já se sám považuji za bordeláře

a s vyplňováním formulářů a dotazníků mám problém, nadruhou stranu chápu, že v rozumné míře jsou potřeba. Určit, spíše doporučit školkám, co zhruba by děcka měla umět, sepsané na maximálně jednu stránku, by pro mne bylo ještě přijatelné, pokud by to nevyžadovalo měsíční reporty o pokroku, komise zkoumající naplňování usnesení atd. Jenom nechápu, jak to chce aplikovat na děti, co do jeslí-školek nechodí? Aby to neskončilo tím, že měsíční hlášení budou muset zasílat doporučeně babičky.

S. Ševeček 19.5.2011 8:50

Kde je

ta pravicová vláda?

Stopadesát miliard dluhu v plánu?

D. Šimáček 19.5.2011 19:01

Re: Kde je

jako by jste nevedeli ze pravicove vlady maji specialni pripad kdy muzou jit do rozpoctoveho dluhu, tim pripadem je valka......... a to jste si nevsimli jaka nam probiha u vladnouci garnitury valka............valka o koryta

V. Váňa 19.5.2011 8:24

Trochu vám dávám za pravdu,

ale při vší úctě k dnešnímu panu ministrovi, za spackané státní maturity opravdu nemůže. Na těch se podepsali ti, kteří zde byli po dobu deseti let před ním. A chápu, že si nikdo, tím méně vláda, která si říká vláda rozpočtové odpovědnosti, nedovolí zahodit projekt, který nás stál už tři čtvtě miliardy.

D. Šimáček 19.5.2011 17:21

Re: Trochu vám dávám za pravdu,

no nekdy radeji vyhodit trictvrte miliardy a par vyzirku nez do toho cpat dalsi penize a zavest kravinu,..... zelenou svickovou taky radeji vyhodite i kdyz vas stala 500 za kilo, nez jeste zkazit zeleninu a knedliky