19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

ŠKOLSTVÍ: Inkluze je drahá. Co bude dál?

Kvalita českého školství trvale klesá. Již od dob ministryně Buzkové je těžce zkoušeno řadami experimentů a byrokratizací. Všechny vlády přitom prohlašují, že vzdělávání je jejich prioritou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 17.8.2017 23:57

Ano, máme dojem, že je něco špatně

Ale počkejme si po volbách - bude nový ministr či ministryně přes školství, který či která, jak vyžaduje tradice, přijde taky s nějakou originální, jen jeho rodné straně a jemu či jí vlastní převratnou peachovinou, aby se zapsali do dějin.

Děti jsou odolné, vydrží moc a školou nějak prolezou, nemají to na furt, dokonce se i (některé) dost naučí. Jak dlouho to vydrží učitelé, je jiná otázka; protože ti to nafurt mají.

J. Kanioková 17.8.2017 22:34

1*****

F. Žůrek 17.8.2017 19:31

Přiznejme si to: inkluze je hovadina

Problém je v tom, že ministr školství je nejchytřejší člověk ve školství. Co se dá dělat.

J. Jurax 18.8.2017 0:01

Re: Přiznejme si to: inkluze je hovadina

Ano.

Zejména pak ten ministr, co nikdy neučil.

Jeho mysl je tudíž otevřená všemu novému, neotřelému, pokrokovému, takže navrhne a odvrátí-li od nás bohové, jsou-li jací, svou tvář taky prosadí nějakou otřesnou hovadinu. Třeba inkluzi.

M. Bílý 17.8.2017 12:25

Inkluze.

Čím více vyprodukuje škola nedovzdělaných, tím více bude levicových voličů. To ovšem neznamená, že levicově nevolí chytří. Volí, i když dost velký počet z nich jsou vychytralí.

J. Chaloupka 17.8.2017 12:00

Bohužel ministr školství je všemi hodnocen jen

za schopnost vyrazit z ministra financí víc peněz. Je mu jedno, že ty peníze jdou na blbosti a bohužel z našich kapes, protože ani ministr financí je nedává ze svého, ale z našeho.

F. Pavlis 17.8.2017 16:45

Re: Bohužel ministr školství je všemi hodnocen jen

Pan ministr má ovšem kdesi schovaných 200 miliard. Jak sliboval. Tak proč by ho neobtěžovali důvěřiví ministři i ministryně. A k tomu ještě ten Pelta. Zatracené, že !

J. Tachovský 17.8.2017 11:08

A co na to rodice ?

Jako za sociku. Deti si musi v potrebnych vecech vzdelat sami. Musi naucit deti rikat, to, co chce skola a soucasne nerikat to, co je pravda

R. Neveselý 17.8.2017 10:46

Inkluze je drahá. Co bude dál?

Dál to bude ještě horší. Ještě jsem neviděl, aby ve školství nějaká změna byla k lepšímu ... doposud každý ministr školství se podepsal svojí přihlouplou troškou do mlýna.

Z. Lapil 17.8.2017 10:26

Buzkovou to tak úplně nebude

Moje máma začínala učit někdy v 50. letech. Když se v 80. letech částečně rušila 9. třída a zaváděly množiny a skupinové vyučování, stěžovala si, že jim na přednáškách na VŠ slibovali, že tehdejší aktuální reforma je poslední a definitivní, ona že však nepamatuje stav bez aktuálně zaváděné reformy.

Problém se řemeslníky byl taky vždycky, a jestli v té souvislosti někdo jen naznačí "zlatý komunisti", pošlu ho na OPBH.

Ivan Mládek v té souvislosti napsal písničku, kterou se nebojím označit za půvabnou: http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/mladek-ivan/zkratky-15891.

Na youtube hledejte "Mládek Zkratky".

M. Bílý 17.8.2017 12:53

Re: Dobrý den, pane Lapile! (10:26). Zmínil jste se ....

M. Bílý 17.8.2017 13:18

Re: Dobrý den, pane Lapile! (10:26). Zmínil jste se ....

.... o množinách. Považuji je za základ matematiky a výuku matematiky za základ kvalitního školství. Na střední škole jsem matematiku moc nechápal, ale po maturitě jsem se do ní pustil na vlastní pěst a byl jsem překvapený co všechno mi z ní v hlavě uvízlo. Asi za půl roku jsem vše dohnal. Mnozí se divili, jak jsem z ní mohl mít špatnou známku.Závěr? Na dobré škole to do žáka nahustí i když se zdá že není moc chytrý.

P. Rudolf 17.8.2017 9:49

Ano máme

A od dob existence ODS téměř permanentně. Dokud ale na MŠ nesedí V.K. jun., tak to bude k přežití.

A. Pakosta 17.8.2017 10:34

Re: Ano máme

Kolik máte školou povinných dětí, pane Rudolfe? Tipuji že žádné, jinak byste tuto problematiku sledoval a nemohl byste přehlédnout, že právě pan VKjr. je jedním z mála, kdo tu vytrvale volá po návratu zdravého rozumu do našeho školství.

J. Lepka 17.8.2017 11:12

Re: Ano máme

Myslím, že jste otázku zjednodušil. Podobní inženýři lidských duší jsou hnáni jednak zcela pomýlenými názory bolševické propagandy, jednak absencí vlastních poznatků, ale hlavně zaslepeností vůči alternativním názorům oponentů.

P. Rudolf 17.8.2017 14:07

Re: Ano máme

Návrat zdravého rozumu, tak to jo. Myslíte toho předlistopadového, že? To bych mu i já uvěřil.

A. Nový 17.8.2017 20:36

Chucpe

Od bolševička Rudáčka/Hofmana to sedí. :-))

J. Jurax 18.8.2017 0:04

Re: Ano máme

Ano, lakmusový papírek opět neomylně ukázal, který názor je hovadně blbý.

T. Kubín 17.8.2017 7:35

bahno

České školství trpí tím, že jej ovládá brutálně rozbujelý a naprosto nezvladatelný úřednický aparát MČ. Exoti jako je současný ministr mají pevně v rukou slabé loutky ministrů/ministryň, které absolutně nedokáží té bandě vzdorovat. Řešení? Sekrník s rozhledem, něco jako V.Klaus ml., který by vyházel všechny ty náměstky a šéfy a 1/3 puřednictva a celé to postavil znovu.

D. Bokr 17.8.2017 1:23

Naše školství stojí před propastí

A naši ministři plánují velký krok vpřed. Ano naše školství je od dob soudružky Buzkové v totálním propadáku a její následovníci se předháněli ve vymýšlení ještě větších ptákovin, jak to "zkvalitnit". Výsledkem za těch cca 20 let experimentů je totální rozvrat našeho školství a bohužel naprostá ztráta srovnání s vyspělým zahraničím.

Už dnes je totální nedostatek řemeslníků a bude ještě hůř. Už dnes se před dobrým řemeslníkem musíte plazit, aby vás možná zařadil do svého kalendáře. A tohle začala ta Buznová. Ale hlavně, že máme stovky či tisíce vysokoškolsky vzdělaných "odborníků" všech možných sociálních a jinak humanitních oborů. A také popeláře s maturitou a tak podobně.

I. Dekyský 17.8.2017 2:27

Re: Naše školství stojí před propastí

Ano, naše školství stojí delší dobu před propastí. Od té doby jsme ovšem udělali významný krok vpřed :-)

P. Lenc 17.8.2017 10:29

Re: Naše školství stojí před propastí

Ano pane Dekyský a mám obavu, že pokud to již není krok poslední, tak v každém případě předposlední.

J. Lepka 17.8.2017 11:15

Re: Naše školství stojí před propastí

Ovšem bude následovat dlouhý let, o kterém by někteří mohli tvrdit, že je to pád, ale díky převratným vyučujícím metodám se nikdo nedozví, že existuje něco jako gravitace a dopad na hubu.

I. Babková 17.8.2017 6:40

Re: Naše školství stojí před propastí

Naše školství nevzkvétá, ale do stavu totálního rozvratu mu zbývá ještě dosti dlouhá cesta. Ony ty učitelky (pánové prominou, zas tolik jich ve školství nepracuje) zpravidla pracují navzdory mizernému ohodnocení docela zodpovědně.

Za nedostatek řemeslníků nemůže Buzková. Spíš se na neutěšeném stavu podepisuje rozvrat klasické rodiny (kolik matek asi kutí se synem cosi v dílně?) a narůstající lenost naší populace (kdo by dobrovolně volil práci v chladné dílně nebo nedej bože na mrazivé ulici před hnípáním u PC v pohodlí teplé kanceláře?)

J. Jurax 18.8.2017 0:13

Re: Naše školství stojí před propastí

Čest práci každé, která dobro plodí, ať mává kladivem či řídí pluh, ať prachem, blátem klopotně se brodí či perem vzletným ať ji koná duch ... Svatopluk Čech to napsal; natloukli to do mne před půlstoletím, abych byl vzdělanec a homo maturus.

Vy taky hnípáte u PC v pohodlí teplé kanceláře? Nebo že byste naopak těmahle dělnickýma rukama hoknila v Kolbence u frézy jako údernice?

I. Babková 18.8.2017 16:56

Re: Naše školství stojí před propastí

Ani nehnípu, ani neúderničím. Učím asi tak na 40%, 100% úvazek se mi nedaří najít. Tak mám aspoň dost volna.

Úderničení jsem si vyzkoušela brigádnicky ještě za souha prezidenta Husáka, práce O.K., ale soušky údernice na zabití (dost primitivní baby to byly).