29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

ŠKOLSTVÍ: Ať žije multikulturalismus!

Žijeme v době, kdy je evidentní, že koncept multikulturalismu v západní Evropě selhal. Zejména muslimské menšiny v bývalých západoevropských zemích vytvářejí segregovaná ghetta používající vlastní zákony a záměrně se oddělují od většinové společnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 26.4.2017 23:04

Blbost kvete multikulti eurokvěty

Kdo tady proboha ohrožuje soudržnost demokratické společnosti?

Přece ti blbečkové, co nám cpou globální rozvojové vzdělávání, kulturní a politickou globalizaci a vysvětlování migrace, zvýšení kvality vzdělávání prostřednictvím posílení inkluze v multikulturní společnosti, jakož i strategické plány multikulturní výchovy a výuku v multikulturním prostředí. To vše za pouhých 180 miliónů z našich peněz. Kéž by jim mráz perdel naštorc natrhnouti ráčil!

Tady je už kulturní prostředí s tisíciletou tradicí. Násilné zatahování nějakých cizích kultur pod zvráceným heslem multikulti sem naprosto nepatří. Přišelci z jiných kultur, najmě těch nekompatibilních jako je islámská, nechť se přizpůsobí a přijmou tu naši, chtějí-li zůstat, neboť my jsme tady doma. Nechtějí-li, nechť odejdou.

Zaráží mne, jak mohla Rada hlavního města Prahy něco takového schválit - i kdyby pod tlakem pitrysů z EU. Že by tom Práglu bylo tolik multikulti cvoků? Ledaže si radní plánují z těch 180 melounů něco odloupnout - to by mohla být vysvětlitelná motivace tak odsouzeníhodného činu; taky odsouzeníhodná, leč v našich podmínkách ne neběžná.

J. Novak 26.4.2017 18:53

Neplatit daně

Řekne se to snadno, jenom na to přijít, jak. Texaskému farmáři se kdysi podařílo přestat platit daň federální a soud jej této povinnosti zbavil na základě toho, že důvodem bylo odmítnutí přispívat platbou daně na financování zahraničních vojenských nikoliv mírových aktivit US army. Asi by bylo třeba v EU nebo v ČR nějaký způsobem najít příslušnou právní kličku v tom směru, že občan ČR odmítá platit daně či přímo jejich část, která je určena právě na podporu (ne)ziskovek jako Člověk v tísni apod., třeba zejména těch, které hodlají zamořit Evropu importem agresivních islámských pseudouprchlíků apod.

Právníci, zkuste o tom popřemýšlet.

P. Vaňura 26.4.2017 18:02

Zrušte finacování multikulti neziskovek z veřejných

rozpočtů. Vládě je třeba dát najevo, že její strany jinak volit NEBUDEME. A že to jde, dokázal na Slovensku bánskobystrický župan (hejtman) Marián Kotleba. On opravdu peníze na ideologickou indiktrinaci slovenských školáků jednoduše škrtnul! Ah, Ca Ira...

Š. Hašek 26.4.2017 14:28

Tak makejte, pane Jirso!

Udělejte zas z ODS stranu samostatných občanů ČR. Občanů státu ČR! Víte Vy vlastně, vo co gou???? Psát na NP nestačí, tady píše i Pehe.

Václav Klaus měl voliče. Co Vy?

Vždy, zatím, jsem byl (zabedněný) volič ODS. Tak se snažte.

Každý jsme nějaký.

J. Sýkora 26.4.2017 13:09

Rozumím tomu že autor si jedním koutkem huby stěžuje

na špatnou/nedokonalou integraci menšin do společnosti a druhým koutkem si stěžuje na to, že MŠ na tuto integraci vynakládá větší prostředky a úsilí?

:DDD

K. Křivan 26.4.2017 13:37

Re: Rozumím tomu že autor si jedním koutkem huby stěžuje

1) je jen jedinná neintegrovatelná menšina. Cikáni. V jejich případě by byl i stonásobek dnešní sumy absolutně neúčinný.

2) Ostatní menšiny (Poláci, Němci, Chodové, Hanáci, ...:-) jsou perfektně integrovaní. Žádné prostředky na jejich integraci nejsou zapotřebí.

Co z toho plyne ? Veškeré peníze na "integraci" jsou vyhozené, a příslušní politici jsou zločinci.

Š. Hašek 26.4.2017 14:31

Re: Rozumím tomu že autor si jedním koutkem huby stěžuje

Asi tak, pane Křivane.

Snad v nějakém nápravsocláskaeurovno zařízení (bez dezinformačního internetu) budeme na stejné cimře.

Zkráceno.

R. Morava 26.4.2017 13:59

Re: Rozumím tomu že autor si jedním koutkem huby stěžuje

Nepochopil jste. Jde o to že tu jde o šílený nenormální svět kultury smrti převrácený naruby. V normálním případě host, kterého pustíte do domu se přizpůsobuje Vám. Zvlášť pokud ho platíte, živíte, nebo jen využívá využívá Vaší nemovitost. Na to nepotřebujete školení jak se chovat k hostů. Pokud se host chová arogantně, pokusíte se ho vychovat, nebo ho prostě vyhodíte ho na ulici, případně zavoláte policii.

Tady ale chtějí chtějí měnit ty co to nepotřebují. Měnit se musí hosté (ti co se přistěhovávají), ne ti co je hostí.

J. Jurax 26.4.2017 23:09

Re: Rozumím tomu že autor si jedním koutkem huby stěžuje

Možná jste nepochopil.

Myslím, že tady nejde o integraci menšin, ale o indoktrinaci multikulti bláboly už od školního věku.

Multikulti bláboly jdou přímo proti žádoucí integraci a asimilaci přišelců cizích kultur.

A. Alda 26.4.2017 12:40

Komunisti stavěly také školu proti rodině.

A by jim to aspoň navenek fungovalo, povýšili školu na rodinu šílenými pravomocemi učitelek rozhodovat o budoucím osudu dětí: když učitelky nedali dítěti doporučení k dalšímu studiu, bylo až do druhé poloviny 80. let téměř nemožné na střední školu nebo vysokou školu nastoupit. A přesto to komunisti nevyhráli. Ideologický boj vyhrála rodina nad školou téměř ve všech případech, výjimek je tak málo, že se zdá, že ani neexistují. A důsledkem je dnešní velký pokles autority učitelů i škol.

A nová multikulti moc si myslí, že to zvládne lépe?

J. Sýkora 26.4.2017 13:15

Re: Komunisti stavěly také školu proti rodině.

No baže, rodiče by měli napochodovat do škol s bejsbolovými pálkami a řádně to vrchnosti vytmavit (nebo vysvětlit) že žádnou integraci s nějakými cikány, mrzáky Asiaty nebo Araby nechtějí.

Tím se na 100% vyřeší problematika ghet, zejména těch, která u nás nejsou, když se segregují i děti.

M. Prokop 26.4.2017 13:19

Ano, správně!

"když SE segregují i děti"

Segregují (se samy) svým z domova navyklým chováním.

J. Jurax 26.4.2017 23:19

Re: Komunisti stavěly také školu proti rodině.

Ehm ... žádoucí integrace tkví v tom, že se jedinci cizích kultur přizpůsobí naší kultuře a posléze s ni splynou. Multikulti jde přímo proti integraci a asimilaci. A právě v tom multikulturnu chtějí školit naše děti už od mala, aby jim naše kultura byla u nás jen jednou z mnohých, navzájem rovnocenných; rovnocenná třeba muslimské kultuře i s jejich právem šaría.

A nepleťte do toho cikány, ti jsou až na výjimky z různých důvodů nepřizpůsobitelní. Jenže cikány na rozdíl od přišelců vyhnat nemůžeme, mají - kromě těch ze Slovenska - naše občanství.

A. Hrbek 26.4.2017 18:56

Re: Komunisti stavěly také školu proti rodině.

Vážený pane Aldo,

já si pamatují ale doby, kdy jako podmínka přijetí na gymnázium bylo úspěšné složení písemné zkoušky a na vysokou školu bez maturity prakticky nepřijímali. I po roce 1949, kdy byly zřízeny dělnické přípravky, museli jejich absolventi složit na závěr maturitu.

O připuštění ke studiu na střední školy nerozhodovaly ani tak učitelky jako uliční organizace KSČ a Okresní výbor KSČ.

Ale v každé společnosti existuje třídní boj těch, kteří absolvovali málo tříd proti těm, kteří mají tříd víc a spolčení tupců.

S pozdravem

P. Portwyn 27.4.2017 8:16

Re: Komunisti stavěly také školu proti rodině.

Já nastoupil na gymnázium v roce 1983. Maminčin tatínek býval malým továrníkem, otec v mladistvém poblouznění vstoupil do KSČ a po necelém roce opět vystoupil. Potíže jsem nezaznamenal.

Co se týče VŠ, na techniku mne přijali bez přijímaček na základě prospěchu. Pravda, řekli mi, že na humanitní školu nemá smysl se hlásit. Ovšem co bych dělal na humanitní VŠ, netuším.

J. Jurax 27.4.2017 15:19

Re: Komunisti stavěly také školu proti rodině.

No jo, já šel na SVVŠ v roce 1964.

Málem mne nevzali, protože z uličního vejboru KSČ na mně přišel posudek, že jsem drzý a nezdravím staré soudružky a biju malé děti. Byla za tím jedna taková zakyslá, leč komunisticky zasloužilá stará baba, jejíhož protivného a poštívajícího vnoučka jsem byl nějaký rok předtím vyklepl, takže si šel s pláčem stěžovat. No a baba si pamatovala.

Naštěstí měl tata známé a kádrově jsem to až na to, že mí rodičové nebyli dělnická třída, ale pracující inteligenti, zas tak špatné neměl. Předkové byli vesměs chudí, výrobní prostředky aniž statky, polnosti a jiné nemovitosti nevlastnící, což tehdy bylo plus. V mínus se to změnilo až po sametu - nebylo co zrestituovat :-)

J. Schwarz 26.4.2017 11:24

EU byla údajně založena

proto, aby zabránila válkám na kontinentu. A dopracovala se do stavu, kdy nás od definitivní zkázy může spasit už nejspíš zase jenom válka.

S. Netzer 26.4.2017 11:45

Re: EU byla údajně založena

A proti komu hodláte táhnout, bellicisto?

M. Prokop 26.4.2017 11:57

Re: EU byla údajně založena

Má tím zřejmě na mysli, že špína socialismu, byrokracie a korupce (korupce voličů "penězi z Brusele" a čerpáním) je už natolik zažraná, že nepůjde odstranit běžnými volbami.

Obávám se, že se nemýlí.

V. Novák 26.4.2017 12:13

Re: EU byla údajně založena

Válka místo běžných voleb?

To hodláte hnát do boje proti současnému směřování EU ty občany, kteří nejsou ochotni vystoupit proti němu ve volbách?

M. Prokop 26.4.2017 13:22

Re: EU byla údajně založena

Nehodlám.

Obávám se, že dokud nedojde k nějaké (mnou nechtěné) válce, nezmění volby ve státech EU nic. Protože každá zvolená strana nakonec dělá prakticky stejnou politiku jako její volební soupeř. Drobné rozdíly v utrácivosti a pečovačnosti nejsou zásadní.

I. Schlägel 26.4.2017 15:22

Re: EU byla údajně založena

Myslíte, že kritickou situaci v takové Venezuele vyřeší opakování voleb? V určitém stádiu lidé berou spravedlnost do svých rukou. V Evropě to snad zatím nehrozí.

J. Jurax 26.4.2017 23:22

Re: EU byla údajně založena

Zatím. Ještě není tak zle jak ve Venezuele.

Ale co není, může být - půjde-li EU furt tím směrem, jímž jde. Bohužel.

K. Křivan 26.4.2017 11:57

Re: EU byla údajně založena

Proti islámským vetřelcům a jejich páté koloně, proti vítačům, a jinému levicovému svinstvu.

S. Netzer 26.4.2017 12:03

Re: EU byla údajně založena

Vy se zde opakovaně "vyjadřujete" k tomuto tématu, proto se vás neptám, upravenče.

K. Křivan 26.4.2017 13:42

Re: EU byla údajně založena

Kuš rudej zmetku.

S. Netzer 26.4.2017 17:18

Re: EU byla údajně založena

Jste archetypem kultivovaného a vzdělaného konzervativce, upravenče.

Není divu, že si vás a vašich názorů tak cení blběnka Lukešová.

J. Schwarz 26.4.2017 13:23

Re: EU byla údajně založena

Nehodlám táhnout proti někomu, ale kam - nejraděj směrem z EU, za předpokladu že vy, liebe Frau, v ní zůstanete.

A. Alda 26.4.2017 11:13

Souhlas.

Pokud se rodiče nepostaví proti, čeká nás likvidace národa a kultury.

M. Valenta 26.4.2017 10:42

S těmi programy máte vlastně pravdu.

jsou povětšinou k ničemu neboť děti předsudky nemají, dokud je do školy nezavlečou z domu.