19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

SITUACE: Vládnou nám politici nebo generálové?

Jenže poslední dobou je tahle tisíckrát ověřená pravda stavěna na hlavu. Válka mezi Ruskem a Severoatlantickou aliancí je podle náčelníka generálního štábu Karla Řehky možná.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 10.6.2023 7:10

No a co bys asi tak chtěl a čekal, ty Lojzo? Ukrajina nacistickému ruSSácku sama přes dršťku nedá. A ruský nacismus musí být poražen, tak jako byl poražen německý nacismus v 1945, aby byl v Evropě zase nastolen mír.

L. Beneš 7.6.2023 15:00

Pokud by vypukla válka mezi Ruskem a Severoatlantickou aliancí? Obávám se, že již vypukla, jen to nikdo nechce říct "na plnou hubu". A odehrává se (zatím) na Ukrajině.

V. Pavelka 7.6.2023 14:01

Záměrné Břídilství ?! Jak si nás západ vodí ... Ukrajinské Mrtvé brance, je potřeba nahradit novou krví ! A Fialovci mají raději Ukrajince než Čechy , takže bývalé Socprc státy 9ka , půjdou do genocidní války ? Uděláme prostor barevné migraci řízené z USA a Bruselu ... budou těžit Ruské suroviny ? No Putin to řekl jasně ! Západ dopadne blbě ! Drogové myšlení západu je čím dál viditelnější ! Tmavé oční čočky (Podoljak mluvčí Zelenského vlády ) i Zelenský , dokladují zakrývání zdrogovaných rozšířených očí ?!EU [UA]

M. Bartoš 7.6.2023 12:30

Udivuje mě, kolik diskutujících se málo zabývá podstatou článku a raději zase nadává a uráží. Ono je to snazší. Ale k článku: Vlastně jsem nepoznal, proč byl napsán. Je to snůška náznaků a populistických polopravd. Skutečného popisu stavu je v něm málo a nová myšlenka vůbec žádná. Pokud měl článek varovat, jak naznačuje název, měl obsahovat podrobnější analýzu.

D. Polanský 7.6.2023 9:30

Profesioální voják si myslí, že snadné je něco postavit, ale ta pravá makačka je teprve odpálit to něco výbušninou.

V. Heidlerová 6.6.2023 22:02

V současné znepokojivé situaci je tento článek vrávorající mezi náznaky, domýšleními, polopravdami a pod. velmi škodlivý. Místo, aby informoval a zklidňoval, zasévá do našich hlav zmatek a dohady. Pro mě nepřinesl nic zásadního, jen neklid a zmatek.Rv

V. Čermák 6.6.2023 23:27

To jste byla už předtím...

I. Krahula 6.6.2023 14:37

Stojí ve Fanfánovi:„Válka je jediná kratochvíle králů a Řehky, které je dovoleno se účastnit i prostému lidu.“

M. Valenta 6.6.2023 14:15

A smysl toho článku je v čem?

T. Kohout 6.6.2023 18:06

Snad, že není nejlepší, když se k moci dostávají cholerici, psychopati a histerici. Kterým je vše hned ideologicky jasné a fakta jsou podružná.

J. Pšenička 6.6.2023 12:54

Rusáci odpálili Kachovskou přehradu. Dává to smysl, ohrozili si tím dodávky vody na Krym a jejich břeh je více zaplaven. Stejně jako dávalo smysl ostřelování elektrárny v Záporoží, kterou mají obsazenou. Těžce upadající USA nebyly schopny Rusko vojensky porazit a nyní společně s kokainistou Zelenkou ohrožují celý svět. Jejich naprosto zhovadilé propagandě může věřit jen nemyslící blb.

A. Teply 6.6.2023 14:38

Kdo jiný než Rusko:

- Krym přišel o zásobování pitnou vodou

- problém s pitnou vodou bude mít i pobřeží Azovského moře obsazené Ruskem

- silněji bude zaplaven východní břeh obsazený Ruskem, ruské jednotky budou muset opouštět vybudovaná postavení

- je ohrožena bezpečnost Krivorožské jaderné elekrárny obsazené Ruskem

Ještě že tolik čtenářů umí kriticky vyhodnocovat informace.

V. Pavelka 7.6.2023 14:05

R^R^R^ Teplý.

V. Pavelka 7.6.2023 14:13

A Stačí se podívat na mapu ? Tvrdit že si Rusi vyhodili přehradu a budou mít velké problémy . A Ukrajinci budou mít západní břeh suchý a můžou se připravit na útok, Je idiocie hodná diktátora Zelenky ..a papouškující propagandy západu ![UA]

L. Beneš 7.6.2023 15:02

No a není to snad dost průkazných důkazů o tom, že to ti Rusové skutečně odpálili?

P. Kozelský 6.6.2023 12:13

Nejhorší je, že nám vládnou naprostí pitomci, kterým bych nesvěřil trafiku na náměstí. To je fakt tragédie. Lidé, kterých jsme se zbavili v 89 jsou zpět, jenom nebudují komunismus, ale kurví kapitalismus. Neuvěřitelné v kruhu jsme se vrátili na začátek spirály smrti svobody a demokracie.[>-]

P. Čech 6.6.2023 12:38

Budují typický socialismus, pouze jako úlitbu pro hlupáky jej "obohatili" prvky anarchie. Ti, kdo nám občanům vládnou jsou nejloajálnější a zároveň nejhloupější představitelé politických stran bez výjimky a hnutí STAN. Kdybyste jim svěřil tu trafiku na náměstí, dozajista by do týdne zkrachovala.

O. Kaucký 6.6.2023 16:42

Oni budují liberální demokracii, což je něco mezi fašismem a komunismem. Protože to, co vytvářejí není ani liberální (svobodné), ani demokratické.

P. Čech 7.6.2023 9:07

Slovní spojení "liberální demokracie" je významový nesmysl. Pojem "liberální" znamená totiž "svobodomyslný, nezaujatý, velkorysý, umírněný". Taková je ovšem každá skutečná demokracie. Přímá i ta zastupitelská.

V. Pavelka 7.6.2023 14:18

R^ Kaucký.

K. Křivan 6.6.2023 19:10

Bohužel máte recht. Nevládne nám vláda ale samozvaná vrchnost "zvolená" hlupákama a jiným póvlem. Například husičkama, které volily jen proto, že kandidát má krásný knír. To je důvod pro presidenta, co ?. A ministři a jejich vzdělání ? Krmič prasat, vekslák, ...... nejlíp je na tom jeden elektrikář. Rv

P. Čech 6.6.2023 11:11

Hezká otázka. Podle mne nám, občanům, nevládnou ani politici, ani generálové. Vládnou nám vyhandlované koalice politických stran a hnutí a jejich představitelé a zástupci, kteří se sami nazývají politiky jen proto, že se zabývají veřejnou činností. Veřejnou činností se však zabývá mnohem více lidí, kteří se politiky nenazývají. Ono jde v podstatě zásadně o to, že žádné povolební koalice nejsou občany voleny, jsou jim nadiktovány. A generálové? Ti jsou voleni jen náhodou. Jen v době, kdy ev. kandidují na nějakou funkci. Jinak jsou jmenováni.

V. Pavelka 7.6.2023 14:24

Chce to generální stávku ! A nespolupráci s vládou a institucemi .. Kdy budou odbory stávkovat !

J. Anděl 6.6.2023 10:46

Realita v zaměření pozornosti vždy kolísá. Jednu dobu byly středem pozornosti těhotenské uniformy, teď pro změnu tanky, no.

D. Rakous 6.6.2023 12:34

;-(;-(;-(

P. Urban 6.6.2023 10:40

Slova jako mír, diplomacie, jednání, kompromisy a ústupky se nepochybně do slovníku mocných časem vrátí. Zatím ovšem platí, že o podobě budoucího míru, diplomacie, jednání, kompromisů a ústupků rozhodují tanky, děla, rakety, stíhačky, vojáci a generálové.

Nahradit sílu kompromisem vyžaduje vůli obou stran. Zatím není ani na jedné. Ale pouhá vůle nestačí, musíte mít zhruba představu, jaký ten kompromis má být a k čemu může vést. Základní slabinou "stoupenců mírového řešení" je, že tyto představy buď postrádají nebo si je nechávají pro sebe. Bez toho je ovšem problematická nejen kritika politiků, ale i tvrzení, že tisíce a tisíce lidí umírají zbytečně. Když neznáme totiž alternativu, nemůžeme ani uvažovat o tom, k čemu povede. Uzavřený mír může být prologem k válce ještě horší, klasickým příkladem je Mnichovská dohoda. Současné Rusko se od nacistické Třetí říše v mnohém liší, podobně jako Putin od Hitlera. V čem se shodují, je spolehlivost ohledně plnění přijatých závazků. Sliby o nerozšiřování NATO jsou nedoložené a zřejmě nedoložitelné fámy, závazky Ruska ohledně nezávislosti Ukrajiny měly podobu mezinárodní smlouvy. Bez výhrady, že v případě státního převratu neplatí.

Vzhledem k tomu platí, že fungování budoucího míru, diplomacie, jednání, kompromisů a ústupků s Ruskem, ať už budou jakékoli, bude záviset na tancích, dělech, raketách, stíhačkách, vojácích, generálech a jejich připravenosti bojovat.

Reakce ministryně obrany na raketu dopadlou na ruské území byla skutečně zbrklá. A stalo se co? Pokud někdo z příslušných rezortů předloží vyfabulovanou zprávu o připravovaném napadení našeho státu či o raketách ve vzduchu. bude to hodně blbé. Ale v takovém případě by se stalo co? Okamžitě, bez konzultace se spojenci bychom poslali gripeny bombardovat Moskvu?

L. David 6.6.2023 10:36

Naši válkychtiví debilové si hrajou se sirkama ve stohu slámy!!!!!!

V. Církva 6.6.2023 10:42

Přesně tak inu vas v Rusku mnoga!

J. Vorlický 6.6.2023 10:45

Jo, začíná to vypadat ne úplně komfortně. Sirky jsou ale někde jinde. Naše je jen prázdná krabička. To se zjistí, až, když ji někdo otevře.

Je to jako s penězi v bankách. Pokud je nikdo nechce, tak tam jsou.

Z. Lapil 6.6.2023 12:53

Teď je otázka, kdo kolem nich tu slámu narovnal.