28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Volby mohou covidismus zastavit

Mimořádná opatření jsou věcně a právně špatná. Ale moc mají mít v demokracii volení politici, ne anonymní úředníci. Je normální, že činnost ministerstva určuje ministr, včetně způsobu boje s covidem. Nese však za to také odpovědnost.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Kazo 6.10.2021 8:47

"Časopis Reflex přinesl informaci o tom, za jakých okolností byla mimořádná opatření Ministerstva zdravotnictví projednávána na Legislativní radě vlády. "

Mne viaceri ludia tvrdili ze ta inscenacia Babisovho rokovania s hygienikmi je hoax:

https://www.reflex.cz/clanek/reportaze/109495/vystrasit-mutaci-a-napichat-poslechnete-si-dramatizaci-nahravky-ktera-ukazuje-jak-babis-ridi-pandemii.html

Vie mi to niekto potvrdit alebo vyvratit? Vdaka!

L. Kubeš 5.10.2021 15:58

Ideální řešením koronavirových infekcí je zřejmě podle autora to, že z ministerstva zdravotnictví odejdou lékaři a nahradí je právníci .....;-D;-D;-D

L. Severa 5.10.2021 13:17

"Peníze se místo na léčbu pacientů ..." To je právě ono ! Léky proti covidu asi nikdo nehledá. Vakcina byla vyvinuta ve velmi krátké době, protože se vyrábí a prodává v milionových, ne-li v miliardových nákladech. Naši normální chřipku vyležíme a vypotíme, ovšem kdyby někdo přišel na to, že covid lze likvidovat nějakým lékem, toho se výrobci bojí jak čert kříže. Natož aby nějaký lék vyvíjeli. Aby se výroba smrskla z miliard na tisíce ? Máme smůlu, snad se objeví nějaký doktor Galén.

V. Vérosta 5.10.2021 9:41

Zakázal bych policii testovat řidiče na alkohol!! To je diskriminaceeeee! :-)

Š. Hašek 5.10.2021 13:09

Já Vás docela chápu.

Bývám občas tak rozčilen, že píšu ještě větší hovadiny než teďkonc právě Vy.

V. Kain 5.10.2021 13:45

Jistě jste přesvědčen jaký duchaplný příspěvek jste napsal.

J. David 5.10.2021 9:21

Nu nic, volby/nevolby. Ač se cítíte zdrávi jako Bivoj s kancem na pleci, občas musíte preventivně navštívit felčara (lejstro na ŘP, ZP, dřevorubec na test vasoneurózy, etc.). Felčar Vám vždy něco najde, nějaký ten moribundus, a začne kolotoč dalších testů a vyšetření. Tu hypertenze ze syndromu "bílého pláště" v ordinacích (nevíte do čeho jdete, něco jako stav před deflorací), tamo zakuklené hemeroidy, máchané doma v odvaru dubové kůry a následná kolonoskopie. Bon, prevence. Ale proč hned nasadit "tabulu rasa" na ty zakuklené hemeroidy a "tlačit na pilu", aby našinec podstoupil jejich "ligaturu" tamo a tamo na doporučeném stanovišti? Lobby praktických felčarů a jiných felčarů, nad rámec kapitace, či Hippokratova přísaha? Ctím a vážím si práce felčarů a našeho zdravotního systému, ve smyslu "Co zmohu já lékař, pomohu, co nezmohu, nechám na Pánubohu a přehršli zdravotních pojišťoven". Jenom chci říci v souvislosti s Covidem, že on ten poťouchlý virus (RNA mutující), je zlatým dolem pro "nejenom" farmakologické firmy. Omluva, můj názor a zkušenost kmeta.

L. Beneš 5.10.2021 11:58

Váš pohled sdílím. Na Seznam Zprávy se objevil článek

Nová studie ukazuje, jak vakcína od Pfizeru chrání očkované. Prý nějak ano. Není to ale ona slibovaná záchrana, jak nám cpali do hlavy řadu měsíců.

Nejdřív měla pomoc přinést jedna dávka, a to - jak se někde tvrdilo - "na furt". Poněkud slušnější výrobci a původci vakcín sdělili hned, že to bude až po dvou dávkách. To nám tvrdili také naši páni ministři zdravotnictví a kdekdo z vlády. Tečka pak prý udělá za covidem tečku. Prdlajs! Sotva jsem si ji stáhnul do mobilu, abych se jí mohl prokazovat a být plnoprávným občanem, začalo se vyhrožovat dávkou třetí, protože účinnost vakcíny klesá (až k nule). Hospitalizace se prý bát nemusím. Ostatně prý je lepší zemřít doma mezi svými. Umřít musíme každý. Možným dočasným řešením především pro nejohroženější skupiny populace je třetí posilovací dávka. Takže třetí dávka poskytne pomoc JEN dočasně. Ano dočasně. A kšeft pro budoucí dobu je zajištěn. Výrobci vakcíny si počínají jako gangsteři, kteří mladou prostitutku naučí na opiáty a ta zisk jim bude přinášet pořád. Dokud neumře. Stejně jako ten, kdo bude tou vakcínou opakovaně očkován.

M. Mucha 5.10.2021 12:26

Přesně.

J. John 5.10.2021 9:09

"Příkladem byly vyhozené peníze za testy zdravých dětí ve školách. Vláda škodí této zemi".

Když zjistíte, kdo testy nakupoval, tak už to pro politiky a jim spřízněné covid-byznysmeny logiku má.

https://johnjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=773888

https://johnjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=767018

Š. Hašek 5.10.2021 9:10

Trefná poznámka.

J. Vintr 5.10.2021 10:41

Několik testovacích středisek vlastní i náš pan premiér. Tedy pardon, ne on, ale jeho firma, která teď jako není jeho. Těch pár milionů denně jsou pro něj nejspíš jenom drobné, ale i ty hodí.

Š. Hašek 5.10.2021 9:00

1. "Covidismus" má velice málo společného s poznatky o virech a smysluplném řešení tohoto viru.

2. Ti gauneři přiznali, že je to "chřipka". Později potvrzeno i tím, že průběh v roční době byl chřipkový, úmrtí lidí (věk a i jiné choroby) chřipkový. Nasazení očkování ev. zas a zas, po několika měsících zase chřipkové.

3. Vir chřipkového typu je nestabilní, mutuje. Přelévaní vody rybářskou sítí.

4. Podávání lidové, dvouměsíční rychlopolévky na nádražích, odměny strávníkům. Denní "hrozivé" zprávy a cementárenské dekly, i když kolem nás jsou pouze desítky "zjištěných". ZADARMO!

5. Pištci z Hameln a jdeme všichni sborem ....... . Dluhy, dluhy, dluhy. Kšefty, kšefty, kšefty.

6. Pokles IQ společnosti, polovina společnosti je smířena se vším, označuje to za stav věci "vždyť si každý může dělat, co chce". Slepota společenská.

7. Zřejmě předstupeň "vězeňského ovládání (vystrašené, stádní a blahobytné společnosti) společnost".

J. Vintr 5.10.2021 10:20

Kolosální lež je, že všichni lidé potřebují nějaké očkování. Organismus drtivé většiny lidí, cca 99%, si v případě potřeby dokáže vyrobit příslušné protilátky samo a nepotřebuje žádný umělý zásah do svého imunitního systému. I kdyby fungoval.

J. Nevrkla 5.10.2021 8:47

Všichni žáci byli na začátku školního roku opakovaně testovani, bylo nalezeno tuším 141 pozitivních. Zajímalo by mě, kolik z nich skutečně onemocnělo a jaký měli průběh nemoci. To by snad mělo být základem pro jakékoliv další rozhodování. Mám ovšem dojem, že to nestálo za řeč, ticho po pěšině.

Š. Hašek 5.10.2021 9:03

"Epidemie" se nově, "vědecky" určuje nálezem viru, bakterie!

Nemoc není podstatná. Zemřelí se sčítají všichni dohromady!

"S virem se umírá" i po utržení hlavy na motorce. Za nález viru se berou premie/nálezné!

J. Nevrkla 5.10.2021 9:06

Ano. Dodal bych, že ten údajně pozitivní byl jeden z deseti tisíc žáků, na jehož odhalení se vynaložilo tak půl milionu korun. A to se vyplatí. Maškaráda.

Š. Hašek 5.10.2021 9:10

Přesně!

J. Vintr 5.10.2021 10:29

Ty testy jsou ohromný kšeft. Pochopitelně musí vykázat nějaké pozitivní výsledky, protože by ani hloupí lidé nevěřili, že jsou k něčemu potřebné. Pozitivní výsledky se vykazují na politickou objednávku podle toho, jak je potřeba strašit občany. Teď se velká část lidí oprskla a nebere to strašení dostatečně vážně, takže se dá dá čekat dramatický nárůst "nakažených covidem", aby se obnovila kázeň....

J. Nevrkla 5.10.2021 12:24

Snad ještě máme zdravý rozum a nenecháme se stále oblbovat. Kéž bychom zvolili rozumné.

P. Hatina 5.10.2021 6:37

Bohužel, ale to je špatný předpoklad, že ".. (v případě ochrany proti koronaviru) moc mají mít v demokracii volení politici, ne (anonymní) úředníci. Ono to totiž v tom protiepidemickém zákonu stojí " mimořádné opatření vydává " .. Ministerstvo zdravotnictví nebo krajská hygienická stanice ", nikoliv tedy vláda.

A dále se v tom zákonu píše " V odůvodnění mimořádného opatření se zohlední .. (řada kritéri) - čili má to být zdůvodnění odborné, fakticky podložené a nikoliv politické.

To je právě to co vláda nemůže pochopit, že podle tohoto zákonu už za to nezodpovídá ona, ale odborníci na MZ a na hygienických stanicích. A že je pak jejich ostuda pokud jim ta opatření soudy ruší, jako nedostatečně zdůvodněná. Ono řešení existuje, ti ministerští úředníci nemusí být anonymní, média si je můžou podat stejně jako ty politiky..

A. Forman 5.10.2021 6:43

A kdo vytvořil a schválil tento "zákon" ?

P. Hatina 5.10.2021 7:13

Schválili ho politici, jenomže , jak je formulován,, tak takto je postaveno velice dobře. Jen by to chtělo od těch odborníků stejnou odvahu, jako mají soudci, vzkázat politikům toto je naše rozhodnutí a vy nám do toho nekecejte..

A. Forman 5.10.2021 7:25

Mám obavy, že skutečné odborníky překřičí "odporníci".... a potom se nemůžeme divit, že vznikají právní paskvily. Experty se to jen hemží a ti se furt něčemu diví.... když je někdo opravdovým expertem, nemůže se divit, ale předvídat, logicky uvažovat.

J. Vintr 5.10.2021 8:09

Ti "odborníci", kteří stojí za covidovou politikou, jsou zcela prokazatelní lháři a to, co dělají, nemá s odborností absolutně nic společného. Ignorují všechny současné vědecké poznatky.

A. Forman 5.10.2021 5:53

A v tom je právě ten pověstný zakopaný pes..... jenže, to by si lobující firmy s politiky ruku v ruce vypustili rybník, představovaný obrovským objemem peněz v řádu miliard. A testy ? Pokud někdo vykazuje příznaky onemocnění, nechť se otestuje a následně léčí, a honicí psi, v roušce dobra, by mohli zpět do kotců... a to se některým setsakra nelíbí.... to by tak hrálo aby si lidé dělali co chtějí, tj. vzali zodpovědnost za sebe samé do vlastních rukou.

P. Boublíková 5.10.2021 5:35

Výskyt dosud málo prozkoumaného, mutujícího viru je potřeba monitorovat. Jak se ukázalo, přenáší se z člověka do populací divokých zvířat a pravděpodobně i obráceně, přičemž zvířata jsou obrovským rezervoárem pro vznik rezistentních mutací. Nějakou dobu holt s těmi testy, které nebolí a nikoho na zdraví neohrožují, ještě budeme muset vydržet. Snad se časem ukáže, že virus konverguje k neškodnému soužití se svým hostitelem (zatím to tak bohudíky vypadá).

Plky o covidismu pro mě učinily TSS nevolitelnou, jinak bych jim svůj hlas opravdu dala velmi ráda.

R. Langer 5.10.2021 5:51

Co je neznámého a nevyzkoumaného NA CHŘIPCE?

Zase melete kraviny a strašíte chudáky, Svědci kovidovi?

A pokud je ten virus tak neznámý a nevyzkoumaný, jak asi mohou být účinné vakcíny vyvinuté během PŮL ROKU? U těch ta "neprozkoumatelnost" jako neplatí? Zajímavé! ;-)

STYĎTE SE, prolhanci! :-P

A. Forman 5.10.2021 7:26

Přesně tak.

P. Vychodil 5.10.2021 8:18

na boubelíkovou nemá cenu reagovat...možná ze strachu z přenosu chřipky skrzevá zvířata už utratila i svého psa...no, jak řeší svůj styk s případným manželem, to by mohla být zajímavá exkurze;-D