28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Gaston 5.4.2009 23:53

Možná by to chtělo

Aby ODS při přijímání členů dělala povinně nějaký test - z vlastního rozumu. Schwippel by pak těžko prošel. On jej nemá - on má v hlavě čip a "ústřednu" ovládá Klaus

egi 5.4.2009 20:33

k sázce

značky Mueller- myslím si, že jste na tom stejně jako pan schwippel s myšlením.jak chcete prokázat, že 90% lidí je na tom myšlenkově húře

JJ 5.4.2009 17:32

Lehce slaboduche

Lisabonska smlouva projde jest jednoduseji - nejpozdeji po prredchozich volbach, ale pravdepodobne jeste drive. A reputace CR silne utrpela. Je to holt pakun, co se nechal do toho navezt Klausem.

mueller 4.4.2009 16:20

Vazeni diskutujici, nemylte se,

ze Jan Schwippel je nejaky blbec. Vzhledem k tomu, ze ho znam z doby, kdy se jeste zivil praci, bych se vsadil, ze je (podstatne) chytrejsi nez 90 procent lidi, co tady chatuji.

#13 4.4.2009 18:08

Re: Vazeni diskutujici, nemylte se,

Nikdo mu neupírá, že je vzdělaný a schopný člověk, pouze konstatuji, že se chová jako blbec. Důkazem je, jak nejapně vysvětluje vlastní selhání a velmi rychle jde kandidovat za jinou stranu. Ještě že vystoupil z ODS. Byl zvolen za vládní koalici a neměl jeden jediný relevantní důvod hlasovat proti vládě.  kdyby byl férový, tak se zdrží hlasování nebo odejde ze sněmovny, ale on si zvolil a dokonce v přímem přenosu. Příště by si měl dát pozor, aby se sebou nenechal manipulovat. Za svá rozhodnutí musí nes odpovědnost.

JaS 5.4.2009 22:06

Re: Vazeni diskutujici, nemylte se,

On Tlustý taky není hlupák a taky se zachoval jako blbec. Nakonec ani Klaus není hlupák...

Gaston 5.4.2009 23:56

Re: Vazeni diskutujici, nemylte se,

A taky je blbec

Karel K 4.4.2009 19:46

Re: Vazeni diskutujici, nemylte se,

No jo, blbec byl, když se   živil prací, že jo, ale pak zmoudřel :-):-):-)

jeff 4.4.2009 21:01

Re: Vazeni diskutujici, nemylte se,

Schwippel je proti Lisabonské smlouvě a přihraje vládu Paroubkovi, který ji prosazuje. Opravdu jste přesvědčen, že není idiot?

MaR 5.4.2009 20:47

Re: Vazeni diskutujici, nemylte se,

No tak jednoduché to zase není - Paroubek totiž naznačil, že by se mohlo vyhlásit o smlouvě referendum...

#13 5.4.2009 21:56

Re: Vazeni diskutujici, nemylte se,

Jen do toho. Paroubka do vlády a uspořádat referendum o LS. Jaký bude výsledek? To by byl kaberet. Nevěřím, že by referendem prošla. To bych spíš věřila, že projde radar ne LS, protože ty nevýhodné podmínky, které socialisti vyjednali nevyjednali lidé potkávají každý den.

Ludva 4.4.2009 15:56

To je zajímavé,

vláda padla, protože není dostatečně proti LS. A přitom nejvíce pro ni brečí právě odpůrci LS.

Vašek 4.4.2009 15:46

Motivy zrádců

Vlasty Vířivky a "zamilovaného" Schwippela jsou rozdílné.UV.Vířivky jde o mstu a zase o mstu za odmrštění při sestavování vlády.Objektivně nutno přiznat,že se Topolánek nezachoval ani takticky ani diplomaticky,když do zdůvodnění zahrnul i lidské selhání,špatný charakter.Přece musel vědět,že Tlustý je také poslanec a že může mít svoje příznivce.Vířivka byl jen trapný a zoufalý pokus znemožnit Topolánka.Schwippelův motiv si myslím spočíval v obdivu k VK,který má hlavně zájem v odnutí LS a loajalita k Tlustému to jen dotvrzovala.Příležitost nastala až nyní,kdy také msta rebelek vůči Bursíkovi umožnila získat lOl.hlas proti.Žádný Wolf,Dalík atd.nehrál roli,šlo jen o umělou záminku.

Ludva 4.4.2009 16:19

Re: Motivy zrádců

Vířivka nebyla jen trapný pokus. Ukázalo se, že ODS má poslance sbírající kompromitující materiály a předseda poslaneckého klubu ODS Tluchoř ani poradce premiéra Dalík se nad tím nijak nepozastavili. Asi jejich běžné metody.

Vašek 4.4.2009 21:14

Re: Motivy zrádců

Nechtíc jsem se vrátil a nevěřím svým očím.Ludvo měl byste toho poslance sbírajícího kompro odhalit.Pokud máte na mysli Moravu,tak informovaní lidé vědí,ře neměl ani jeden kompromat.,že we předváděl před svým idolem Zubovovou ml..Ranincovi ukázal oficiální záznam z posl.výboru,který projednával dopravní přestupek.Že se reportáž nezakládala na pravdě potvrdila oficiálně i policie.Jde o jeden z četných případů uměle a záměrně zkreslených kauz.Věřit tomu mohou jen špatně informovaní .Tluchořovi zavolal ohledně  mu nastrčeného vá´ířivku,Tluchoř ho odbyl,potom se již neozval.Jste skutečně tak naivní nebo se Vám to hodí,abyste dál kalil vodu?

Ludva 5.4.2009 8:42

Re: Motivy zrádců

Věřte si čemu chcete, reportáž jsem viděl a mozek mám vlastní. Proč asi Morava složil mandát, když by mohl za pomluvu redaktory zažalovat ?

Vašek 5.4.2009 9:07

Re: Motivy zrádců

Nechtíc jsem se vrátila. Nechtě jsem se vrátil. Nauč se gramatiku.

ta 5.4.2009 10:20

Re: Motivy zrádců

Jesně a Tvrdík s Dimunem jsou andílkové. A vířivka byla hodně trapná.

#13 4.4.2009 18:23

Re: Motivy zrádců

Jestliže je Schwippel zodpovědný poslanec, tak musel vědět, že když z Tlustým podpoří nedůvěru vládě, tak padne. Sto jedna může být jen na jedné straně. Spoléhat, že socialisti vládu neshodí bylo naivní a  argumentovat, že věří panu presidentovi při odvolávaní vlády je kravina. Panu presidentovi udělal medvědí služby, když po skončení hlasování řekl, že nevěří Topolánkovi a věří panu presidentovi. Pan president není nezodpovědný člověk a určitě  by neschvaloval odvolání vlády. Kdyby se do toho chtěl zamíchat, tek určite ne za současné ekonomické krize. On si dovede představi škody, které napáchala banda nezodpovědných poslanců a jak to zkomplikuje situaci při přípravě opatření proti krizi. LS je teď prkotina. Je třeba k nim přiřadit ještě lidovce Hovorku a spolek zelených, kteří tak intentezive přikládali po Paroubkův kotel nesnášenlivosti.

Karel K 4.4.2009 15:46

Negativní reakce?

To nevadí, maminka ho bude mít pořád ráda A děda Klaus taky, klučiinu jednoho šikovného.  A český jazyk se obohatí o nové slovo: vedle Mrvy a Čurdy teď ještě Švipl.

Johny 4.4.2009 11:49

Je třeba více Lisabonu

Bohužel odpůrci Lisabonu jsou velice krátkozrací a nemyslí do budoucnosti. Lisabon není nic extra ale není třeba ho démonizovat. Navíc ten odpor ze strany pravice je nepodložený, dnes sice EU lehce ovládá socialistický střed ale to nebude trvat dlouho. Současná krize přinese nástup radikálních směrů pravicových a levicových dle historické zkušenosti, tzn. že západní evropa půjde více do prava a východ půjde ve znamení radikální levice a komunismu. Vzhledem k tomu, že u nás žádná autentická pravice neexistuje (ODS je směšné napodobení pravicové rétoriky, jinak je to něco na spůsob soc. dem.) a politika na pravé straně je v rozkladu, půjde ČR zřejmě radikálně doleva včetně nástupu komunistů k moci. Pak si ti idioti, kteří dnes bojují proti EU budou trhat vlasy a budou škemrat aby evropa u nás zasáhla.

Peťa 4.4.2009 12:36

Re: Je třeba více Lisabonu

Obávám se, že příznivci Lisabonu nejspíše nemyslí vůbec, nezajímá je budoucnost ani přítomnost. Jsou nadšením bez sebe, že budou žít v zemi s vytrácející se demokracií a nastupující vládou nevolených byrokratů. Nezajímá je, že o zásadních otázkách bezpečnosti, energetiky, infrastruktury a především imigrace budou rozhodovat pánové v dalekém Bruselu. Proti odstrašujícímu případu Holadnska s obrovskou masovou imigrací a ještě vyšší emigrací (opouštějí jej rodilí Holanďané stěžující si na kriminalitu a rasovou nesnášenlivost) mají klapky na očích. Politicky korektní potlačování svobody slova je pro ně vzduch. Až s EU v čele směrem k zářným zítřkům dostaneme tam, kde je dnes Holandsko, pak si ti idioti, kteří dnes bojují za Eurobyrokraty, budou trhat vlasy a budou po vzoru Holanďanů emigrovat někam pryč.

Johny 4.4.2009 17:47

Re: Je třeba více Lisabonu

Doporučuji si ten text alespoň přečíst. Vůbec by si diskutující měl zjistit základní informace než o něčem začne psát. Lisabonská smlouva není žádný zázrak, plně odpovídá byrokratickým tendencím v bruselu ale není to žádný démon, dokonce v některých případech demokracii v EU prohlubuje, nebo snad se bojíte listiny základních práv a svobod, bojíte se toho, že by se čeští občané mohli odvolávat při porušování svých práv zkorumpovanými českými soudy výše? Právě o tom jestli Lisabonská smlouva tlačí evropu doleva či doprava to taky vůbec není, to je pouze primitivní demagogie, je to jenom smlouva, její naplňování budou dělat voliči těch kterých zemí. A nezlobte se, ale historicky i kulturně spíše předpokládám, že západní evropa bude vždy spíše kapitalistická a pravicová zatímco u nás díky neexistenci konzistentní pravicové strany bude spíše levicová (vždy byla). Pak bude EU chránit pravicově smýšlející občany proti jijich lokální levicové vládě - tak to taky cítí ultralevicové síly, které jsou proti lisabonu.

Peťa 5.4.2009 9:50

Re: Je třeba více Lisabonu

Ano, přečíst si to bych vám velmi doporučoval. Lisabonská smlouva vskutku není žádný zázrak, to jste napsal správně.

Pokud jsou české soudy zkorumpované, je potřeba je dát do pořádku a ne se odvolávat na Brusel (tato alternativa vás patrně nenapdla, viďte). Také by mne zajímalo, co budete dělat v případě, že prohrajete spor u zkorumpovaného a zpolitizovaného soudu EU. Kam se chcete odvolat poté?

Primitivní demagogie je tvrzení, že smlouva neovlivňuje směřování EU. Naopak, čistě ideologických výroků je plná. A ve skutečnosti to, jestli jde LS více doprava, nebo doleva, není to nejdůležitější a nejhorší. Nejhorší na tom je, že jde cestou politické korektnosti, cestou pozitivní diskriminace (tj. cestou diskriminace většiny lidí), potlačování práva na vlastní názor, posilováním centralizmu, oslabováním demokracie v jejím základním smyslu a vytvářením všemocné neodvolatelné byrokratické elity.

Johny 5.4.2009 14:02

Re: Je třeba více Lisabonu

Hmm - no to je samozřejmě všechno nesmysl a hloupost. Co se týče soudů a justice vůbec, ano bylo by to třeba dát do pořádku ale nevidím tady nikoho z politické reprezentaco, kdo by měl opravdový zájem, jak pro ODS tak pro ČSSD je současný marasmus výhodný, jejich klientela potřebuje ovlivňovat soudní ozhodování, bez toho nemůžou existovat. Proto je pro běžného člověka naprosto nutné mít vyšší instanci k hájení svých práv. Nevím co za smlouvu jste četl ale ta schválená v Lisabonu to určitě nebyla, navíc je tam například klauze pro rovné zacházení s čímkoliv, tzn. to je právě to, čeho se většina lumpů a byrokratů bojí. Již nebude možné někomu dát výhody a jinému za stejných podmínek ne, ten kdo odpovídající výhody či třeba nějaké povolení nedostane, bude mít další možnost se odvolat. Evropa může být zbyrokratizovaná ale pořád je na tom v právech asi 1000násobně lépe než mi tady v ČR.

honzak 4.4.2009 16:28

Re: Je třeba více Lisabonu

tys to evidentně nečetl. Zadruhé, odpůrci LS nejdou proti EU, ale proti jejímu SMĚŘOVÁNÍ DOLEVA. Nebo myslíš, že maďarský napoleonek je pravičák?

#13 4.4.2009 18:27

Re: Je třeba více Lisabonu

Během krize projde LS zkouškou ohně, uvidíme, jak budou reagovat staré členské staty, hlavně však ty malé a Francie. Pak si řekneme, jak je to krátkozraké kritizovat dokument, který dává do rukou moc bruselským úředníkům, které nikdo nevolí a nikomu za svá rozhodnutí neodpovídají.

A.S. Pergill 4.4.2009 11:13

Ta LS je podstatně důležitější než nějaká vláda

a bez jaderné energie budeme vydíratelní kýmkoli - od Putina po islámské teroristy.

Navíc se ODS jasně zavázala, že nebude předávat další pravomoci do brusele a LS ve svých důsledcích znamená přímé řízení republiky bruselí s parlamentem a vládou jako naprosto bezmocnou štafáží s pravomocemi protektorátní vlády a presidenta.

Peťa 4.4.2009 10:30

LS

Pokud bylo prvotním cílem pana Schwippela skutečně snížit šanci na přijetí LS, pak jeho počínání zcela schvaluji a jsem přesvědčen o jeho oprávněnosti.

kirast 4.4.2009 10:01

Byl bych raději, kdyby se konaly předčasné volby v době, kdy sociální demokracie po volbách blokovala i činnost parlamentu.

Nyní se ovšem vracíme ke stejnému scénáři, protože vznik nového parlamentu a vlády opět ohrožuje volební výsledek "halb und halb" bez toho, že by dosavadní vláda stačila prosadit potřebnou úpravu volebního zákona. Takže nezbývá než s hodnocením kroků pánů Tlustého a Schwippela počkat nějaký rok a pak říci, jestli byl obzvlášť hloupý nebo dobrý. Pokud nic jiného, mé zklamání by bylo zmírněno, kdyby voliči do příští vlády (a nejraději i do parlamentu)již nenominovali zelenou škodnou.