29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Větší ohrožení dnes přichází ze „Západu“ než z Východu

Já možná nepoužiju úplně stejná adjektiva a stejná slova, ale to, že je evropskými elitami organizovaná masová migrace vážným a zásadním fundamentálním nebezpečím pro Evropu a evropskou kulturu a evropskou civilizaci, tak to je základní teze naší loňské knihy Stěhování národů; a v tomto smyslu já s autorem zcela souhlasím.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Han 20.3.2017 18:37

Re: Pane M. Prokop

V tom vašem pořádku to určitě nemám. Vy máte v hlavě přímo vygruntováno. Nebrala jste elektrošoky?

S. Donát 20.3.2017 20:16

Re: Pane M. Prokop

Paní Žofie mi včera napsala, že bych se rozbrečel, kdybych viděl, v jak velkém domě žije. Tipuji, že v tom velkém domě je spousta pokojů a všudypřítomné služebnictvo, jen na oknech mříže a pokoje nemají kliku zevnitř. Místo elektrošoků má jako terapii nadávání v diskuzích. Hlavně, když se jí díky tomu uleví.

Z. Susnar 21.3.2017 4:26

Re: Pane M. Prokop

Chudak Donat nic jineho mu nezustalo tak se dal na udavani lidi praskac Podle tohoto trotla ja porad nadavam a on posila lidi do blazince a nebo pise chcipni no ano jako spravnej Klausoun a udavac je to od neho mile malem me rozplakal hlupacek

Z. Susnar 20.3.2017 16:33

Re: Pane M. Prokop

Jeste mala pripominka v y me mate za blbou a ja vas za blba

J. Kombercová 20.3.2017 17:31

Re: Pane M. Prokop

To je tvrzení proti tvrzení. Ale můžete udělat anketu pro další přítomné, jak to vidí oni.

S. Donát 20.3.2017 19:53

Re: Pane M. Prokop

:-)))

M. Moravcová 20.3.2017 22:19

Re: Pane M. Prokop

Nikde nic neopětuje. Pouze střízlivě hodnotí, zatímco ostatní zbrojí a provokují válku.

A. Alda 20.3.2017 12:07

Především je třeba

přečíst si maďarskou knihu o maďarských dějinách a polskou knihu o polských dějinách a slovenskou knihu o dějinách Slováků a pak teprve je možno přemýšlet o možnostech a limitech Visegrádského uskupení. (České dějiny z podání českého samozřejmě předpokládám u politicky aktivních Čechů za zhruba známé.)

J. Dvorská 20.3.2017 11:57

nebezpečí

Pro pana Klause, já vidím nebezpečí jedině z Východu blízkého i vzdáleného !

Z. Susnar 20.3.2017 12:03

Re: nebezpečí

100% souhlas

A. Alda 20.3.2017 12:10

Osobně to vidím naopak.

Z Východu je nebezpečí tak zhruba 8 %, ze Západu asi tak 89 %, ze Severu tak kolem 19 % a z Jihu 95 %.

Ostatně tomu odpovídají i naše vlastní dějiny - proti komu jsme jak dlouho bojovali a kolik Čechů a Moravanů a Slezanů za posledních tisíc let padlo v boji za obranu vlasti na které zeměpisné straně.

Východu se fakt nebojím.

M. Valenta 20.3.2017 13:34

Re: Osobně to vidím naopak.

Prozraďte mi algoritmus toho geniálního výsledku. Prosím.

J. Václavíková 20.3.2017 13:45

Re: Osobně to vidím naopak.

Ti místní prostě jen trpí nostalgií po tom, co znali v mládí. Pořádky dle východního mustru. Na to si zvykli a to jim nevadí. Naopak. Kdežto to, co přichází ze Západu, na to zvyklí nejsou a zvykat si nemíní.

A. Alda 20.3.2017 14:12

A co přichází ze Západu?

Islamismus, homosexualismus, lichva, inkluze a likvidace solidního vzdělávání, genderofeminismus, odzbrojení občanů, zákazy a regulace, diferencované obchodní zboží a špatné potraviny i prací prášky etc., dotace a dotační utlumování produkce průmyslové i zemědělské...

S. Netzer 20.3.2017 15:00

Re: A co přichází ze Západu?

"lichva" :-))))

A. Nový 20.3.2017 15:34

Re: A co přichází ze Západu?

Kde jste slyšel a nebo četl o odzbrojení občanů? EU odzbrojuje přece odzbrojuje teroristy.

Zde důkaz: https://www.youtube.com/watch?v=qonTg7GIvwI

V. Povolný 20.3.2017 14:50

Re: Osobně to vidím naopak.

zřejmě jste si jaksi nevšimla, že "západ" přejal od "východu" to nejhorší, hlavně pak totalitní způsob uvažování. A ještě ty věci v mnohém vylepšil a teď nám to cpe horem, dolem. A někteří magoři mu za to ještě tleskají. A nebo jako vy říkají - co se vám na tom nelíbí, vždyť to přece přichází od západu.

Chtělo by to trochu samostatného uvažování, nemyslite?

P. Han 20.3.2017 15:01

Re: Osobně to vidím naopak.

Vaše nostalgie už byla zažehnána. Od té doby, co jste zjistila, že vám ten Západ poskytuje totéž, na co jste byla zvyklá za svého svazáckého mládí.

P. Han 20.3.2017 14:58

Re: nebezpečí

Souhlasím s vámi. A ten blízký i vzdálený Východ přichází do Evropy přes Německo a Francii.

V. Vaclavik 20.3.2017 10:41

Klaus ma pravdu v tom

ze cela EU je nereformovatelna, ze nema zadny vyznam resit detaily, at uz jakkoli zavazne, tedy perestrojkovat ji. Nic jineho nez jeji svrhnuti, nebo vystoupeni z ni, jeji problemy nevyresi.

"... To jsou otázky, které ríkají: „Melo by se v Evrope udelat tohle jinak, tohle jinak, toto jinak?“ "

Jedine zmeny, ktere by neco resily, by byly zmeny revolucni, tedy zakladni, bourajici ten cely marxismus. A revoluce neznamena nutne jit do zbrane, ale byt jako Trump a treba i raznejsi. Politikareni, kdy se pred lidem hraje divadlo a vazne vyjednavani se odehrava v zakulisi, a pote se pred nim zahraje hra na politickou svornost slavnostnim podanim rukou pred fotografy... to at si hraji lide typu Spacka, toho etiketare a jemu na ruku hrajici slizke politicke herce, kteri nas lid jen vyuzivaji ke svym mocenskym cilum, hram. Dluzno rici, ze pan Klaus se presne takto ve sve politicke kariere provinoval par excelence, na to bychom nemeli zapomenout. Na druhou stranu dokazal prohlednout a to se ceni.

V. Vaclavik 20.3.2017 11:41

Re: Klaus ma pravdu v tom

"ten dnešní „Západ“ je už neco úplne jiného než to, co jsme si nekterí pod slovem Západ predstavovali. Takže „Západ“ není Západem a vetší hrozba dnes prichází ze „Západu“ než z Východu. To ano."

Rikam to tu v ruznych diskuzich uz cela leta, ze tou nejvetsi hrozbou jsme si my sami. Zatimco u nas panoval komunisticky totalitarni rezim, vydal se Zapadni svet sedesatych let cestou netotalitni, ale o nic mene smrtici cestou (protoze podloudnejsi), vydlazdenou kolektivistickymi idejemi 'kvetinovych deti'.

Kdyz jsme se po samorozpadnuti komunistickeho Vychodniho bloku pripojovali k Zapadu, byl tento jiz v pokrocilem stadiu kolektivistickeho ideoveho rozkladu (rozklad stejneho druhu, ktery vedl k rozpadu sovetskeho kolektivistickeho totalitniho imperia), ale my jsme to bud nechteli videt, anebo jsme to nebyli schopni schopni videt.

Je to slepota stejneho druhu, jako kdyz nasledujici generace nejake bohate rodiny zije z bohatstvi svych predchudcu, tedy zije z jeho podstaty, ale sama jiz ztratila schopnost toto bohatstvi generovat, nebo i jen udrzovat, ale spis ho jen umi rozfrcavat. Ale to chudsi pribuzni nejsou schopni nahlednout, vidi jen to bohatstvi, jsou jim zaslepeni, a sami rovnez nerozumi tomu, jak takove bohatstvi vznika. Tedy jake ideje vedou k jeho vzniku a naopak, jake ideje je i o male, anebo i velke bohatstvi, zahy pripravi.

K te puvodni otazce, odkud prichazi vetsi nebezpeci, jestli ze Zapadu, nebo Vychodu - ten Vychod nam bude hrozbou jen kdyz se sami oslabime priklonem k sebeznicujicim idejim kolektivismu (coz zahrnuje vsechny druhy tech dnesnich multikulturistickych slunickaru). Nebezpeci prichazejici z vnejsku nas pak uz jen dorazi, jako nemocny kus stada dorazi predatori sledujici to stado.

Spravne ideje slouzici zivotu cloveka na teto zemi, spravne pochopene, by byly silnejsi obranu proti vsem moznym nastraham sveta, nez kdy byla napriklad krestanska, nebo jakakoli vira. To proto, ze vsechny viry jsou definicne slepe, kdezto spravne ideje, ktere jsou

V. Vaclavik 20.3.2017 15:38

Re: Klaus ma pravdu v tom

... To proto, ze vsechny viry jsou definicne slepe, kdezto spravne ideje, ktere jsou pro-zivot na teto zemi, ktere jsou v souladu s lidskou prirozenosti, jsou definicne 'vidouci'. Tedy lze k nim dospet poznanim tohoto sveta, nikoli nejakeho nadprirozena, tedy neceho mimo tento svet a proto mimo mozne lidske poznani.

Co muze byt ideologicky silnejsi - ideje krestanstvi ktere se primarne zabyvaji nejakym hypotetickym posmrtnym zivotem, nebo ideje zabyvajici se timto zivotem, tedy zivotem pozemskym, blahem cloveka zijiciho svuj jediny zivot na teto zemi, zivot ktery jeho smrti definitivne konci? S zadnym pokracovanim?

'Bohuzel' krestanska obetni moralka ma v lidech porad rozhodujici klicovy vliv (i v tom nasem ateistickem statu). Egoismus je spinave slovo a pokud mozno, jeste spinavejsi nez slovo podnikatel. Spojeni 'racionalni egoismus' je neznamy pojem, kdyz se rekne egoismus, automaticky tim lide rozumi iracionalni egoismus (bezohledne slapani po druhych, kdyz uz ne primo jejich vhazovani do plynovych komor).

Ovsem co jineho nyni hlasa v te Americe prezident Trump, nez prave egoismus, mimo jine vyjadreny tim jeho volebnim a i povolebnim heslem 'Amerika first' (Trump je jediny politik v pameti, ktery se i po svem zvoleni explicitne hlasi ke svym volebnim heslum, coz je neco nevidaneho, on opravdu mini delat to, co ve volbach sliboval, svete zbor se!), tedy 'Amerika v prvni rade', coz je egoismus jako vysity, tedy pokud to heslo Trump bude naplnovat racionalne. Vlada kazde zeme ma brat jeji zajem (dluzno dodat 'zajem racionalni') jako prvorady a je rovnez patricne dat to vsem na srozumenou, jako to dela Trump - zvlast v tom nasem dnesnim svete pachajicim sebevrazedny, obetni kolektivismus na globalni urovni.

J. Kanioková 20.3.2017 18:15

1*

Přesně... však jsem přesvědčená, že komunismus byl "vynalezen" jako v mnohém podobná ideologie pro ateisty..

Komunismus je vzpoura méněcenných.

V. Vaclavik 20.3.2017 19:40

Re: 1*

Souhlas. A komunismus je ateisticke krestanstvi, tedy krestanska obetni moralka bez nadprirozeneho boha, proste svetske krestanstvi. Tedy jestli chapu jak to chcete rict.

Jinak bohuzel demokracie tak jak ji mame dnes dava rozhodujici hlas tem menecennym z titulu jejich pocetnosti.

D. Stirský 20.3.2017 10:27

Globalizace tu je.

Hlavně díky internetu, mobilům, sociálním sítím. Já si nejsem jist, zda jsme se (jako lidstvo) s těmito jevy vypořádali, zda jsme je absorbovali. Jsem z generace, kdy bylo běžné telefonovat meziměstsky z pošty a psát dopisy. Dnes udělám pár kliků, a je to. Když se zamyslím nad tím, že přes internet jsem nedávno koupil lístky do kina, jízdenku nad vlak, no asi bych se z toho musel zbláznit, porozumět tomu. Vzdálenosti se neuvěřitelně zkrátily. Viděl jsem pár velkých měst (Pitěr, Peking, Káhitu, Istanbul, Moskvu...) - v obchodech všude prací prášky a jogurty se stejnými logy, mladí všude v džínách se sluchátky a tablety. Ono to ani nejde, bránit se migraci, když informace, letenku atd. získám a pořídím ze svého domova.

S. Donát 20.3.2017 10:42

Re: Globalizace tu je.

Migrace není problém, přirozená migrace tu vždy byla a vždy bude. V malém množství si přijímací země dokážou poradit a migranty většinou v pohodě integrovat. Ale tuto invazi Evropa nemůže přežít v podobě, v jaké je dnes. Řítíme se do obrovského průšvihu. Obávám se, že se Evropa zase jednou vykoupe v krvi :-(

M. Valenta 20.3.2017 13:37

Re: Globalizace tu je.

Co Vás přimělo napsat tak rozumné věty? Ještě bych dodal primární důvod migrace - zničení životního prostředí přelidněním.

S. Donát 20.3.2017 13:53

Re: Globalizace tu je.

Primární důvod migrace vidím trochu jinde. Po dlouhá desetiletí se (nejen) Evropa starala o "hladové děti v Africe". Posílali jsme jídlo, léky, peníze, aby děti netrpěly hlady a zbytečně neumíraly. Takže jsme zachránili miliony dětí, které posléze měly svoje děti. Ale ne jedno, nebo dvě, ale třeba 5, 7, 10. A ty je potřeba také nekrmit, že. Některé ty děti už nechtějí čekat, až něco pošleme a přišly si samy. A že jich je sakra hodně.

M. Valenta 20.3.2017 15:40

Re: Globalizace tu je.

Trochu jsme to urychlili, ale měli jsme snad říct - " my tu vakcínu máme, ale Vám ji nedáme, aby jste se moc nepřemnožili". Jinými slovy. Tento vývoj by přišel tak jako tak. Teď jde o to jestli tento svět vzedmutí populační křivky vydrží.

S. Donát 20.3.2017 17:20

Re: Globalizace tu je.

Zní to asi drsně, ale bylo by to dobré pro nás i pro ně. Těch trpících jsme totiž vyrobili (nebo pomohli vyrobit) daleko víc, než bylo v minulosti a kolik by ty země kdy dokázaly vyprodukovat vlastními silami. A k té poslední větě - svět jako planeta to přežije. Lidstvo jako takové rovněž. Jen v dosti jiné podobě, obávám se. Spějeme k bodu, kdy se bude zase hromadně umírat, tedy především v Evropě. Tentokrát to bude ale válka občanská, v rozsahu celého kontinentu.