19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Harazim Kejhák, filantrop 23.3.2009 22:28

Tradice evropské kultury je Řím. Odtud dostali kulturu i Němci

od nich my a dávali jsme tu štafetu dále, do Polska, Rumunska a Jugoslávie. Po ruské okupaci 1948-1989 jsme předali mnohé i Rusům, proto se jich dost vrací a nemyslím, že ve zlém úmyslu. Zvykli si na život v zemi, kde alespoň relativně vládne kultura. U nás bylo typické soutěžení obou národů, jak Němci, tak Čechové chtěli být kulturnější, než ten konkurent. Na Beethovena jsme měli Smetanu a Dvořáka, ve všech oblastech jsme staletí konkurovali, ku prospěchu obou národů. Úpadek kultury přichází vždy, když dojde k její izolaci. Němci jsou pryč, Židé také a sami se teď nějak nemůžeme zbavit vlastní minulosti, ta nám brání, plně vstoupit do přítomnosti a připravovat si budoucnost.

V integrované Evropě náš národ ožije, jako ožil za Rakouska a Uherska, byl to život v neustálém boji, ale také úspěšný, naše školství, průmysl a obchod tehdy Němce převálcoval a to byl důvod, proč nás neměli rádi. Žádný učitel nemiluje žáka chytřejšího, než je sám. Nebojme se té integrace, už v minulosti jsme svoji národní samostatnost uhájili a bohdá tomu tak bude i v budoucnu. Nejde o nějakou smlouvu, která jmenovitě poškozuje nás, jako byla ta z Mnichova 1938, zde jsme rovnoprávným partnerem se stejnými právy i povinnostmi, jako všichni ostatní. Jsou-li ostatní signatáři ochotní, to riziko podstoupit, proč máme zrovna my váhat? Není to diktát, je to nabídka!

Princ Jasoň 23.3.2009 18:28

Jiny nazor

http://lukasmacek.blog.idnes.cz/c/70957/Lisabon-diktat-z-Parize-a-Berlina.html

Ladislav 23.3.2009 22:21

Re: Jiny nazor

Clovek ktery je placen za to aby zastaval urcity pevne dany nazor neni zrovna autoritou. Ta Bobosikova, at uz si o ni myslite co chcete,  mohla klidne hlasovat vzdy pro a vest v EU parlamentu naveskrz pohodlny zivot.

Josef 23.3.2009 17:36

Zapomeňte prosím na své ideologické předsudky a trochu přemýšlejte

Výborný článek, škoda, že takových prozíravých lidí jako je paní Bobošíková nemáme více. Lidé jsou bohužel líní Lisabonskou smlouvu si pořádně prostudovat a domýšlet důsledky jejího přijetí.

Harazim Kejhák, filantrop 23.3.2009 22:08

Re: Zapomeňte prosím na své ideologické předsudky a trochu přemýšlejte

Prozíravých lidí, jako soudružka Bobošíková, kandidátka ÚV KSČ(M) na presidentský úřad, máme až moc. Už dávno ten systém prokoukli a vinou se k tomu, kdo může něco nabídnout. Soudruh Železný, například, soudruh Zaorálek, soudruh Václav Klaus, samí prozíraví lidé, přesně vědí, kde je jejich prospěch. Lisabonská smlouva, Temelín, Sudeťáci, to jsou všechno jenom strašáci, kteří jim mají pomoci přinejmenším k dalším tučným létům jako poslanci v EP. Nám ale chybí lidé s morálním charakterem, jako třeba pan Schwarzenberg, ten už nepotřebuje hrabat, má dost. Ten se zajímá už jenom o čest svoji, rodu a národa svého. Takových potřebujeme alespoň dvě stovky, jinak bude náš parlament jenom shromážděním kariéristů a nenažranců.

Ladislav 23.3.2009 22:13

Re: Zapomeňte prosím na své ideologické předsudky a trochu přemýšlejte

Zkuste jednou nekoukat na jmena a zamyslet se nad tim jestli ty syckove nemaji nahodou pravdu. Zneni LS je dostupne.

O moralnim charakteru pana Schwartzenberka povidejte pote co se seznamite s detaily za jakych okolnosti zde ziskal majetek v 90. letech. nebyl pravda ani jediny ani nejak vyjimecny a nedovedl ho na buben, to mu budiz pricteno k dobru.

Josef K. 23.3.2009 17:28

Je škoda, že stejně hlasů jako nyní

proti EU nebylo v letech 70tých proti okupaci SSSR. Možná by tato země byla dále. Jinak je zřejmé, že většina pisálků proti integraci nic o Evropě neví a bojí se. Normalizační absence důstojnosti.

Ladislav 23.3.2009 22:10

Re: Je škoda, že stejně hlasů jako nyní

Staci si precist konsolidovane zneni LS, treba na

http://bookshop.europa.eu/eubookshop/download.action?fileName=FXAC08115CSC_002.pdf&eubphfUid=575509&catalogNbr=FX-AC-08-115-CS-C

Vecnym eurooptimistum doporucuju clanky 78 a 79.

Jarka 23.3.2009 14:19

Vystoupení z EU?

Chápu, že Lisabonská smlouva má hodně negativ, ale vystoupení z EU snad není možné. Máme nějako jinou alternativu?  Pak by nás okamžitě lanařilo Rusko.

V EU nemusí být ťřeba Švýcarsko, protože k němu všechny státy světa vzhlížejí jako k evropské bance, ale co my? Vždy jsme se museli k někomu přimknout. Jsme příliš malá země, abychom v Evropě obstáli sami. Paní Bobošíková si v Bruselu už jistě zaopatřila skvělou budoucnost ale co my, zbytek národa, ať nás k tomu nenavádí, nebo ať doporučí jinou stejně dobrou budoucnost.

Dr.Sid 23.3.2009 18:14

Re: Vystoupení z EU?

ZATIM je EU nejlepsi varianta. Pokud nam zavrou elektrarny, uz to tak zhave nebude. LS je rozhodne krok TIMTO smerem.

Hnyk 23.3.2009 12:50

Změna hranic a přivtělení Sudet k Německu

By byl velký pokrok pro Sudety!!;-D;-D;-D

Historik 23.3.2009 15:12

Re: Změna hranic a přivtělení Sudet k Německu

To jako že by tam mohli Němci emigrovat z Německé islámské džamahírie? To mohou už dnes a Hoianďané s tím už dokonce začali.

Veruna 23.3.2009 15:39

Re: Změna hranic a přivtělení Sudet k Německu

Nad myšlením tak zaostalým se člověku dělá špatně. Holanďané přece neokupují  ty končiny, kde bydleli Němci, ale prostě se jim tam líbi, protože je tam malo lidí. Což v Holandsku není. Také se stěhují do Španělska a Portugalska a ještě jinam,například do Irska a Skotska - a ještě jsem odtamtud neslyšela obavy, že je okupují. Ach jo. Bydlím v Holandsku 40 let a nikdo se nikdy nedivil, co tu dělám a proč. Ani se nebál, že je okupují Češi. Čeho bych se bála já ? Bydlet v jedné zemi s autorkou článku , to by mi nahánělo strach, i když je to moje rodná zem. To bych tedy už nikdy nechtěla.. být připojena a k Ruské federaci , jako to čeká Česko.

Honza42 23.3.2009 16:04

Re: Změna hranic a přivtělení Sudet k Německu

Heleďte, a kdyby se tam Čechů odstěhovalo pár milionů a za 10-20let by chtěli na části Holandska vyhlásit samostatný stát  "District of Bohemia", taky by jim to bylo jedno??

Koukám, že strašit Ruskem uměla západní propaganda dobře, když jste se z toho doteď nevzpamatovala. Ačkoliv v minulosti okupován Ruskem, musím s lítostí konstatovat, že Eurábie je horší hrozbou. Rusové se za těch 40 let co jste tu nebyla taky ledasčemu už naučili. Třebas už i  rozpoznaj záchod od umyvadla. ;-D

PAVEL 23.3.2009 12:36

pani bobosikova

se bude mit dobre at lisabon projde nebo neprojde jenom cesky zavistivi osel bude misto prahy poslouchat brusel   to nebude ten nas zavistivec tak videt tek se bube mene uzirat ale az bude mit za souseda trebas somalce ten mu to vynahradi;-P 

Kolemjdoucí (J.Š.) 23.3.2009 12:22

Gandalovič před týdnem naši zemědělcům vzkázal,

že jejich protesty jsou bezpředmětné, protože v letech 2002-2003 se v přístupových jednáních dojednaly určité podmínky, a ty jsme si sami schválil v referendu. Teď tedy platí, a nic se s tím nedá dělat, není o čem diskutovat.

Jenže ty přístupové rozhovory se vedly tajně, takže lidi nevěděli, co se dojednalo a co v referendu schvalují. Byli vlastně podvedeni. Veřejnost byla vystavena propagandistické kampani ve prospěch vstupu do EU, ale dojednané podmínky jí byly zamlčeny. (Jelikož většina veřejnosti dodnes neví, co naši zástupci v čele s Teličkou tehdy vyjednali, byl bych velmi rád, kdyby byl někdo ochoten dát sem odkaz na písemné znění oněch vstupních dohod.)

O Lisabonské smlouvě se taky veřejně nediskutuje, tak není divu, že jí lidi nevěří. Právem se obávají dalšího podrazu, možná horšího než byl ten předchozí.

Kolemjdoucí (J.Š.) 23.3.2009 13:37

Re: Gandalovič před týdnem naši zemědělcům vzkázal,

Oprava: ... našim zemědělcům,  ... jsme si sami schválili ...

Historik 23.3.2009 15:07

Re: Gandalovič před týdnem naši zemědělcům vzkázal,

Není pravda, že se "nedá nic dělat," je to ale strašně složité, když tu přístupovou smlouvu dojednávali eurohujeři.

V žádném případě bychom proto neměli přijmout Lisabon, původní země EU jsou totiž nesvéprávné a prosazují jednu hovadinu za druhou. Resp., vyjednat vyjímky přinejmenším pro energetiku a imigraci.

gnomon 23.3.2009 12:21

Světovláda

Paní Bobošíková má v ledasčem pravdu. Jednotná Evropa asi ale přesto  bude a LS  v ČR  přijmuta.  Narůstající potravinové, demografické, energetické a další problémy ve Světě povedou nejen k jednotné vládě v Evropě ale v budoucnu i v celém Světě. Nebude to vláda demokratická ale diktatura. Jak historie učí, pokud je nějaké společenství lidí ohroženo, spravedlivá demokracie tam jde  vždy stranou.

Historik 23.3.2009 15:16

Jste blázen - světovláda nebude, budou ale války a hladomory

Přemnožení primitivové je vyvolají i v Evropě, pokud se jejich příval nezastaví.

Jiří 23.3.2009 11:38

Jak to cítím já

Ta LS má asi mnoho úskalí a nedostatků. Já ji nedokázal prostudovat. Zvládl jsem to tak tak přehlédnout. Mnoha pojmům a systémům nerozumím. Asi nás LS skutečně připraví o řadu možností rozhodovat si sami. Tedy náš parlament, senát! A v tom já vidím to zásadní. Myslím že EP nemůže být horší než ten náš! Koho jsme si do parlamentu zvolili  vidíme dnes a denně. V podstatě chudáky, kteří hlavně  shání peníze pro sebe, své rodiny, blízké a vzdálené příbuzné, bývalé spolupracovníky, ty jimž jsou z minulosti zavázáni a pod. Věřím, že v EP podobných bude procentuálně menší počet a proto ten EP nebude horší než náš.

karel 23.3.2009 11:46

Re: Jak to cítím já

a ted tu o cervene karkulce...

Historik 23.3.2009 15:10

Imigrační politika, multi-kulti, klimatický balíček...

Vážně si myslíte, že nejsou horší, než naši politici???

To jsou sice většinou zkorumpovaní zloději, ale zachovali si velkou porci zdravého rozumu.

Dr.Sid 23.3.2009 18:12

Re: Jak to cítím já

Souhlasim ze v EP nejsou vetsi blbci nez v nasem. Jenom jsou dal, hovori jinym jazykem, CR de fakto neznaji.

Harpyje 23.3.2009 10:20

Klidně VYSTUPTE!

Ruské agenty, bývalé svazačky a neúspěšné kandidáty na členství v KSČ Evropa nepotřebuje. Stejně tak se obejde bez rad a kritiky z řad postkomunistických vševědů, kteří by chtěli přizpůsobit Evropu k obrazu svému a přitom si neuvědomují, že jsou doposud jen junior partnery.

JH 23.3.2009 11:36

Ale kdo by vystupoval za takové peníze!

Když někam nastoupíte, musíte za to většinou platit (tramvaj, vlak). Když naopak dostáváte (BoBo, Špidla), tak .....

JaS 23.3.2009 9:55

Problém je v tom,

že EU je potřeba (pro celou Evropu, nejen pro nás), ale nevyvíjí se správným směrem. Je pravda, že na Lisabonské smlouvě je srozumitelné jen to, že je nesrozumitelná. Srozumitelné je to, že někomu velmi záleželo na tom, aby byla nesrozumitelná - něco jako když vás někdo ukecá podepsat kupní smlouvu a moc ji nečíst, protože někde na konci je malými písmeny napsaná sviňárna, proti níž se pak nebudete moci bránit. Je příznačné, že evropští papaláši nemají zájem o to, aby ve všech zemích byla důležitá smlouva (zde Lisabonská) schvalována referendem - dopadlo by špatně i v mnoha jiných zemích než jen v Irsku. Akorát se mi nelíbí, když se na takových věcech přiživují lidi, kterým se nedá věřit. Pokud se opět dostaneme do podřízeného postavení proti další totalitní moci, tak to bude zase na dlouhý vývoj k lepšímu. Jestlipak nakonec to staré Rakousko-Uhersko v době svého pádu nemělo nakročeno líp?

jasan 23.3.2009 9:26

proc je k LS treba referendum..

CHCETE VEDET VIC?

www.nelisabonu.cz

kos 23.3.2009 10:14

Re: proc je k LS treba referendum..

hele Vaňku z Ústavu experimentální botaniky, peníze z Bruselu ti ale nesmrdi. www.ueb.cas.cz, laboratoř rostlinných biotechnologií

jasan 23.3.2009 10:48

Re: proc je k LS treba referendum..

nevim jak panu Vankovi,  ale NASE penize cirkulovane skrz brusel mi nesmrdi...