28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

ROZHOVOR: V EU si musíme nechat diktovat

To jsou hloupé řeči. Při tak rychlé a ohromné transformaci zestátněného majetku bez domácího soukromého kapitálu, včetně většiny podniků technicky zaostalých a zdevastovaných komunistickým hospodařením.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 25.10.2018 21:34

Je smutné, jak je lidstvo hloupé. EU je ekvivalentem

SSSR, co se týká její podstaty, a lidé to nejsou schopni rozpoznat jen proto, že je složena z vyspělejších států... Dzp.

V. Petr 25.10.2018 22:01

Dokonce ani Stalin nebyl takové hova***

do, jako to, co nám diktuje z Brusele!

Ten přinejmenším věděl, že nemůže zlikvidovat ruský národ jako takový, ač mu vydatně pustil žilou! Merkelová a spol. německý národ klidně zlikviduje!!!

M. Mikulec 25.10.2018 21:10

V článku zmíněný

Douglas Murray má skvělé přednášky, je věcný a jeho názor je založen na historických i současných faktech a srovnávání.

Zde je např. rozhovor o jeho knize Podivná smrt Evropy (Strange Death of Europe): https://www.youtube.com/watch?v=LAgLxI5izQU

Zde interview Douglase Murraye na polské TV: Polsko chápe, že migrace do Evropy je šílenství, organizováné šílenci. https://www.youtube.com/watch?v=xlKYn44HUCs

M. Pivoda 25.10.2018 20:38

Tendenční nadpis článku neodpovídá skutečnému obsahu

K rozhovoru mám tři hlavní připomínky (našlo by se jich ale více):

1. Tomský je politolog a neuvědomuje si proto plně význam technologické doby, ve které žijeme. Já se domnívám, že technologické dopady budou mít větší vliv na společnost celého světa (včetně Evropy) dříve, než se projeví předpovídané negativní společenské dopady z přílivu muslimů. Vliv technologie na konkurenceschopnost ekonomiky země je dnes také významnější, a právě proto ekonom-monetarista Václav Klaus nebude již nikdy oceněn více. Obrana země závisí dnes také na více technologii, než kdy v historii předtím. Česko není Izrael!

2. Na obzoru jsou hlubší změny společnosti, které současný rychlý technologický vývoj ještě více urychlí. Stávající kapitalismus není posledním stádiem vývoje společnosti, protože kapitalismus neřeší všechny podstatné ekonomické otázky. Predátorský růst ekonomiky není řešením pro všechny občany. Ocituji pro ekonoma Tomského v originálu z USA: "Capitalism’s booming, sure, but most Americans aren’t capitalists — and they never will be, so those gains are at their expense, not to their benefit. ... Predatory growth ultimately means an economy is eating itself." Nepleťte si to ale, prosím, s voláním po neproduktivním reálném socialismu. Tomský to pochopí, ale čeští diskutující (jako například Prokop) to asi nepochopí.

3. Výročí 100 let vzniku Československa určitě stojí za oslavu, ale jeho rozdělení bez referenda zůstane těžkou nesmazatelnou skvrnou vznikající české i slovenské demokracii. A zrovna tento stát se snaží doproručit Velké Británii zopakování jejich referenda o Brexitu! Ha! Ha! Ha!

J. Kanioková 25.10.2018 20:50

Tendenční ??? Ha! Ha! Ha!

V. Petr 25.10.2018 21:59

Jste natolik inteligentní, abyste dokázal pochopit,

že k udržení národní existence jsou dnes třeba 2,3 děti na ženu a pokud připustíme masovou imigraci těch, kdo se množí jako králíci, nakonec nás zlikvidují!

Sluníčkářství je ve skutečnosti synonymem pro ZBABĚLOST ale toto pochopit už není úplné jednoduché!

Technika to nezachrání, zejména když chybí VŮLE použít pro obranu národa ZBRANĚ, třebaže je nakrásně máte!

M. Pivoda 25.10.2018 22:19

Proti-intuitivní vývoj

Respektuji plně vaše starosti o národní existenci (určitě neomlouvám zbabělost), ale vaše výpočty jsou založeny na pochybných až zcela chybných předpokladech.

Vámi podceňovaná technologie umožní již za 15-20 let prodlužovat život člověka (zatím ale není rozhodnuto čí životy). Tak radikální technologická změna nikdy v lidské historii dosud neexistovala, takže pohledy do historie neřeší naši budoucnost.

Ray Kurzweil v roce 2011 napsal, že jeho úvahy o prodlužování lidského života rozzuří lidi v okolí mnohem více, než úvahy o umělé inteligenci.

J. Kanioková 25.10.2018 20:20

Skvělý článek, díky p. Tomský.

S naprostou většinou argumentů souhlasím.

Dnešní ohrožení vidím stále v islámských prchlících, ti tu nemají co dělat. Islám v Evropě nemá co dělat! EHS naprosto stačilo !

EU není statický útvar, vyvíjí se k horšímu. I NAŠI eurohujerští politici alibisticky říkají "EU ano, ale musí se změnit, reformovat, demokratizovat, opětovně decentralizovat". Jak dlouho to ale chtějí zkoušet prosadit, než uznají, že se to nepovedlo, že to zkrátka nejde a že EU zcela nutně (jako každé impérium, jako každá byrokracie) se vyvíjí zcela nežádoucím směrem? Až jim to dojde, bude mít EU více pravomocí, vlastní represivní složky a zbytek našich bude těm centrálním ZCELA podřízen. Budeme tak nějak jako např. Katalánsko. Bude pozdě!

M. Mikulec 25.10.2018 20:57

Re: Skvělý článek, díky p. Tomský.

Souhlasím s Vámi. A nejhorší na tom je,že "Německo nedělá malé chyby".

M. Prokop 25.10.2018 16:38

Velmi dobré.

Polemizoval bych jen s "zbytečně prodali banky" - bohužel to bylo nutné. V českých rukách nefungovaly. Ani jedna.

" levicový liberalismus je dnes formou extrémního individualismu a rovnostářství čili libertariánství ." - Ale kdepak. Žádný individualismus, klasický socík a skupinová práva. Liberálního nic.

Jinak souhlas.

Škoda, že se pan Tomský chytil Realistů, strany bez budoucnosti i členstva.

M. Valenta 25.10.2018 10:02

Autor spadl zjevně z višně.

Stát na čele s pro-kremelským kolaborantem a trestně stíhaným estébákem ohrožen "sluníčkáři".

P. Han 25.10.2018 10:50

Re: Autor spadl zjevně z višně.

Jo, to jsou paradoxy. Ale je to tak.

A. Alda 25.10.2018 11:24

Vy jste na tu višeň

ještě ani nevylez.

M. Valenta 25.10.2018 13:34

Re: Vy jste na tu višeň

Generále, já (r.58) lezu ještě dnes po stromech jak veverka. Višeň bohužel už nemám, musela jít kvůli spále dolů.

M. Prokop 25.10.2018 16:40

Re: Autor spadl zjevně z višně.

Bohužel mají slunčata "za prdelí" EU. A ta nám, na rozdíl od Rusáků, může diktovat.

M. Těhanová 25.10.2018 9:55

Myslím, že by stálo za úvahu

udělat průzkum mezi lidmi, kteří nejvíc skučí, jaká je tady bída, co oni sami udělali pro sebe a svou rodinu, aby se jejich situace zlepšila. Proč to nikoho nenapadne?

Já sama nejsem kšeftman, neumím si říct o peníze, prostě v tomhle směru totální blbec. Byla jsem jen zdravotní sestra, takže i plat mizerný, ale stále jsem dělala nějaké vedlejšáky (Ofiko), abych si udržela živ. úroveň, jakou jsem chtěla. Měla jsem 4 děti, ale nikdy jsem nenaříkala a nikoho neosočovala, že za moji případnou mizerii může. Dnes je mi 75 let, stále dělám nějaké brigády a nenaříkám.

A o ty, kteří opravdu jsou nemohoucí se tento stát stará víc než dobře. Takže nemelte a sami se starejte.

J. Kanioková 25.10.2018 20:52

Souzním

K. Janyška 25.10.2018 9:25

NÁRODNÍ STÁTY.

Vývoj lidského světa je tažen objevem obchodu a neosobní civilizací, tedy zejména vyšší a vyšší individualizací a subjektivizací jednotlivců právě z účinků z obchodu a interakcí bezpočtu jiných spontánních sil, zejména pak neustále se rozšiřujícího od civilizovaných více k civilizovaným méně spontánního řádu lidské interakce a lidského světa. A ne lidským rozumem. Ten je vývoje produktem, ne autorem. Naopak je plně omezen právě onou interakcí a jejími vývojovými následky.

Co vyplývá z této danosti ? Právě to, že civilizovaní lidé svojí samostatnou činností a různými neřízenými a evolučními aktivitami vyprodukovali národy a jejich národní státy. Samozřejmě, že se jim v jisté době zdálo, že spojením těchto entit a různých jiných skupin nabydou jejich státy na síle a také nabyly. A protože si to mysleli i jiní, a byla to pravda vznikly samovolně obří říše a slepence, které vládly dávnému lidskému světu.

Civilizace je však nezastavitelná a skupiny uvnitř těchto velkostátů se začaly emancipovat z různých důvodů, převládaly však ekonomické a "soudrženecké". To spolu s nájezdy necivilizovaných skupin, všemožnými dějinnými podmínkami a mocenskými vazbami a zvraty a zájmy vládců vedlo ke světu, jaký známe posledních nemnoho století.

Jenže do toho přišla socialistická revoluce a přesvědčení o tom, že lidský svět lze zorganizovat. A nastala další etapa blbnutí lidstva. SSSR, Hitlerovo Německo, Jugoslávie, Čína, Indie,ČSSR a další a další státy a velkostáty prostě zhltly malé národy a jejich státy v domění, že je to navždy.

Avšak civilizaci obchodem nelze zastavit. No a tak ona trhá a dělí dál. Dělí, dělí a bude dělit tak dlouho, až se spontánní síly, které jsou v této věci přítomny, vyváží. Další a další desítky a stovky národních států na světě čeká vznik. A mezi nimi bude platit celosvětová negativní, tedy zákazová, smlouva domluveného nepovoleného jednání a tak bude lidský svět v budoucnu vypadat.

K. Janyška 25.10.2018 9:25

Re: NÁRODNÍ STÁTY.

Bude stát na stejném principu, jako jednotlivci. Ty řídí jediné právo pravé, zákazové právo soukromé. A nic jiného. Tak to nesobní vývoj nezměnitelně zařídil, neboť i v lidském světě platí tytéž principy, které platí v celém vesmíru. A ty jsou nezměnitelné.

Mimochodem, jen za posledních zhruba 30 let vznikly nových národních států desítky, včetně České republiky a Slovenska. Z důvodů. které jsem popsal... Dzp.

D. Stirský 25.10.2018 9:16

Všem národovcům a děsičům se z islámu

bych připomenul svoji zkušenost. Kdysi jsem chodil na francouzštinu do Institut Francais. Stará paní lektorka, Francouzka, se nás ptala, na co jsme hrdi. Co pro nás znamená vlast. I kvákali jsme o dějinách, památkách, sportovcích, umělcích... Paní učitelka pokyvovala hlavou a pak řekla: "Překvapilo mne, že jste NIKDO neuvedl JAZYK. Vždyť čeština je tak krásná." Hrozně jsem se zastyděl. A já se dnes více než nějakých migrantů, kterých je u nás pár, děsím z toho, jak nakládáme s češtinou. Tak třeba v centru Prahy je určitě půlka nápisů anglických. Zrovna teď jsem zjistil, že v Dlážděné je nové kadeřnictví. Ovšem jmenuje se "Hair we are by Libor Smrž". A nedaleko je zase barber shop a jakési Nail and hair studio. Já bych za to snad dával pokuty a nebo deset na zadek.

O. Uživatel 25.10.2018 13:57

Uživatel požádal o vymazání
M. Prokop 25.10.2018 16:41

Re: Všem národovcům a děsičům se z islámu

Copak to, ale hrůza je, jak češtinu prasí redaktoři a redaktorky VEŘEJNOPRÁVNÍCH médií.

J. Kanioková 25.10.2018 20:47

To je „Žurnalistický kanibalismus“

M. Sedliska 25.10.2018 19:23

Ano, s jazykem je nakládáno velice macešsky, s tím souhlasím. Nicméně, vysvětlíte mi, proč má podle vás slovo národovec hanlivý podtext?

J. Kanioková 25.10.2018 20:37

V tomto s vámi souhlasím,

vždyť náš jazyk je základním prvkem naší identity. Ale za toto viním

současný vzdělávací systém, který podléhá tlaku z Bruselu, pro který je slovo národ sprosté, natož národní hrdost, národní dědictví.

Pokud někdo prokoukl Brusel, je jím zděšen, je proti němu...

P. Zinga 25.10.2018 8:53

A nejen my:

https://gefira.org/en/2018/10/19/the-european-financial-establishment-has-just-declared-war-on-italy/

"Evropský finančbí establišment vyhlásil Itálii válku."

J. Fridrich 25.10.2018 6:28

Můj názor na poválečný projekt EHS, EU je stále jasně

Můj názor na poválečný projekt EHS, EU je stále jasně kladný - samozřejmě za předpokladu, že tuto nadnárodní Unii povedou moudří státníci - tak to samozřejmě předpokládali i Otcové Zakladatelé, vizionáři Robert Schuman, Konrad Adenauer, Winston Churchill, Jean Monet. Nyní ji vedou dekadentní, akce neschopné levicové " elity "... To ale neznamená, že to tak bude stále. Tak, jak byl Chamberlain nahrazen buldokem Churchilem, budou i oni vystřídáni ( také za oceánem vystřídal slabocha Obamu silný Trump - a ten mění Ameriku a svět ). Nyní se jeví jako lepší ten starší projekt - tedy EHS - Evropské hospodářské společenství byla mezinárodní organizace existující mezi lety 1958 až 1993, která byla vytvořena, aby podporovala ekonomickou integraci + bezpečnost v Evropě. Další integrace až po " komandování " suveréních států je již ŠKODLIVÉ, zvláště s nynějšími nerozumnými lídry v čele..

P. Dvořák 25.10.2018 8:14

Můj názor na poválečný projekt EHS, EU je stále jasně

Proč vždycky opakujete nadpis?

J. Fridrich 25.10.2018 10:34

Re: Můj názor na poválečný projekt EHS, EU je stále jasně

A proč se na to stále ptáte ? Nemáte nic lepšího na práci ?

J. Kombercová 25.10.2018 10:43

Re: Můj názor na poválečný projekt EHS, EU je stále jasně

Jednou vám to zjevně nestačí. Pořád nic.