18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

ROZHOVOR: V českých školách ubývá učení...

V éře hospodářské konjunktury se nejcitlivějším a pro Sobotkovu vládu asi nejnebezpečnějším tématem stává školství.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Kolar 4.6.2016 21:16

Moc se nám to kyvadlo neobrací.

Chce to aby lidi něco začali dělat.

Souhlas s autorem. Tahle politická korektnost je nový komunismus.

J. Jurax 1.6.2016 1:13

No, začíná-li se kyvadlo obracet,

pak sakra pomalu. Pokud se vůbec obracet začíná ... zatím soudružka ministryně dští záplavy hovadin jednu pitomější jak druhou.

P. Vaňura 31.5.2016 16:46

Každý, kdo o vzdělávání něco ví musí chápat,

že inkluze je NESMYSL. Výuka musí být přizpůsobeba žákovi a to speciální či praktické školy dělají.

Novodobý inženýři dětských duší chtějí vykládat algebru dětem, pro které je problém napočítat do deseti!!!

J. Kanioková 31.5.2016 16:56

Přesně !

J. Jurax 1.6.2016 1:24

Re: Každý, kdo o vzdělávání něco ví musí chápat,

Snad nečekáte, že socanská ministryně školství ví něco o vzdělávání. Tahle viděla školu naposled jako žačka a studentka. A není pedagog. ale právnička. A za celou svou profesní kariéru o základní i střední školství ani prstíkem nezavadila. Akorát přednášela na MU v Brně - jak hojně se ale nepíše.

Podle http://www.msmt.cz/ministerstvo/ministr-2: Nejvyšší dosažené vzdělání: Absolventka doktorského studijního programu na Masarykově univerzitě v Brně se zaměřením na ústavní právo, teorii práva a správní právo.

Profesní zkušenosti: Působila jako právnička Magistrátu města Brna. Od roku 2002 do 2012 pracovala v Kanceláři veřejného ochránce práv jako vedoucí právního odboru ombudsmanů Otakara Motejla a Pavla Varvařovského. Mezi lety 2013 a 2014 zastávala pozici ředitelky legislativního odboru v Kanceláři Senátu Parlamentu ČR. Poté se stala náměstkyní ministra pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiřího Dienstbiera a zároveň místopředsedkyní Legislativní rady vlády, kde působí doposud.

Kateřina Valachová působila také jako členka Komise pro správní právo Legislativní rady vlády nebo byla členkou Výboru pro sociální, kulturní a hospodářská práva Rady vlády pro lidská práva. Přednášela také na Katedře správní vědy a správního práva Masarykovy univerzity Brno.

Zjevně se tedy výborně hodí na ministryni školství, anžto v něm nikdy nepracovala. Ale je zjevně pokroková a ideově pevná, neboť prosazuje samé hovadiny.

I. Babková 31.5.2016 16:10

Ředitelé škol jsou pravděpodobně ti poslední,

kteří by se vzpírali nesmyslným reformačním snahám ministerstva.

Základní školy zřizují obce, střední kraj. Úředníci problematice školství zpravidla nerozumějí a očekávají, že ředitelé budou dobrými manažery. Pevné postoje v otázkách co nejkvalitnějšího a nejspravedlivějšího vzdělávání po nich nevyžadují. Pokud se některý ředitel vzepře inovátorským šlendriánům z hlav úředníků MŠMT, bude vzápětí nahrazen jiným, poddajnějším, protože zřizovatele zajímá přednostně hladký chod školy. Ředitele semílá několik balvanů (ministerstvo, zřizovatel, rodiče, děti, zaměstnanci) a nezřídka bývá mistrem na vytvoření relativně fungujícího prostředí. Učitelé, kteří svého šéfa respektují, pak ustupují od protestních akcí, neboť tuší, že by říďovu židli podkopali a dosazen by mohl býti někdo problematický. V této situaci je téměř nepředstavitelná jakákoli změna k lepšímu.

J. Hejmala 31.5.2016 15:47

Na hrad

V.Klaus mladší a jeho vyčuraný tatik na hrad, ale na hrad Mirov kam patří oba a i ty jeho nekteří opěvovatele :):):)

P. Han 31.5.2016 20:41

Re: Na hrad

Máte něco k situaci ve školství, demente? Vy budete produkt inkluze zcela jistě.

L. Novák 31.5.2016 22:39

Re: Na hrad

Bingo! :-)

J. Jurax 1.6.2016 1:28

Re: Na hrad

No jo, Vám by zjevně ani inkluze nepomohla k zařazení mezi normální populaci - dodnes Vás ani nenaučili psát bez chyb :-)

P. Přibyl 31.5.2016 14:42

Kéž by,

měl pan Klaus pravdu a kyvadlo se začalo vracet.

Je nejvyšší čas.

A. Alda 31.5.2016 13:54

Extrémní úpadek českého školství

není jen důsledek zlé vůle, ale hlavně blbosti.

J. Kanioková 31.5.2016 13:08

... zato přibývá vymývání mozků ... souhlas, bohužel..

(NE)ZÁVADNÉ SYMBOLY NAŠEJ DOBY - http://jdem.cz/b9un95

J. Kanioková 31.5.2016 13:10

uff.... špatný odkaz

http://jdem.cz/b9upb3

F. Kusák 31.5.2016 15:12

Re: ... zato přibývá vymývání mozků ... souhlas, bohužel..

zkuste napsat Váš názor, ten by mě opravdu zajímal, a fakt to nemyslím jako provokaci. Odkazů na internetu jsou mraky, o ty v diskuzi nestojím. Takže se těším, co k tomu řeknete.

Já jsem byl nějakou dobu před penzí na škole jako učitel matematiky a fyziky a to, co píše pan Klaus jr. mohu bez skurpulí odsouhlasit. Škola je svět sám pro sebe, takový Kafkův zámek. Vládnou v něm ženy a každá druhá je zralá na psychiatra. Rodinné a partnerské vztahy se jim rozpadají, tak to přenáší do školy. Chudáci děti. Za pár let tam mužský element zcela vymizí. Není tam kariérní postup, malé platy, "drbárna" jako hlavní zdroj informací pro vedení a strach, že vás někdo z povedených studentů/tek nařkne z obtěžování. A pak máte vymalováno. Jste ten poslední, komu se věří. Tak takovou zkušenost si většina chlapů raději nechá ujít.

J. Kanioková 31.5.2016 16:56

Absolutně s vámi souhlasím

a že chybí mužští v učitelských profesích mě neskutečně štve. Byla jsem rebel, a kdyby tehdy byly ve škole jen učitelky, nikdo by mě nedonutil k respektu čehokoiv. Ty ženské uměly jen "domlouvat" a já celou dobu jen přemýšlela, jak se jim pomstím. Jedině mužští kantoři mě dokázali postavit do latě, a nejen mě. Nepárali se s námi, občas to i bolelo, ale zapůsobilo. A jsem jim za to neskonale vděčná, a nikdy na ně nezapomenu. Ten dnešní systém je čím dál víc šílenější, zženštilejší, absolutně pomíjí, že každé děcko je jiné a vyrůstá v jiných podmínkách, a každé potřebuje jiný přístup. Na někoho stačí přísný pohled, na jiné musí ráznější akce.. Ha ha, na mě s "reformovaným školstvím" či lidskými právy, díky bohu, že to ještě tehdy..

K. Janyška 31.5.2016 8:59

Ano, všiml jsem so toho, mám v rodině 7 učitelů a

musím řící, že slogan se Sovětským svazem na věčné časy se jen změnil v cosi jako s EU na věčné časy a nikdy jinak... Dzp.

J. Laták 31.5.2016 10:29

Re: Ano, všiml jsem so toho, mám v rodině 7 učitelů a

V tomto směru se nezměnilo vůbec nic, pane Janyško. Tendence našich ústavních činitelů přilnout k Ruskému dubisku byla vždycky evidentní. Ono se totiž ukázalo, že ona ta naše komunisty zrychtovaná demokracie se jmény Václava Klause a Miloše Zemana byla pod patronací KGB vygenerována dávno před listopadem 89 v Kremlu. Pozor na Babiše, na komunistické eso, ukryté v rukávu na lepší časy.

J. Kanioková 31.5.2016 12:58

Bolí paranoia ?

J. Laták 31.5.2016 16:55

Re: Bolí paranoia ?

Co jiného, než klást paranoidní otázky, chuděrce Kaniokové zbývá, když ten její velký mozek kloudnou myšlenku nikdy nevyprodukoval a s nacvičenou technologií Pero-čmajzla na NP vždycky nejdál došla.

J. Jurax 1.6.2016 1:33

Re: Bolí paranoia ?

U pana Latáka to není paranoia, ale prostá alternativní inteligence.

P. Lenc 31.5.2016 13:58

Re: Ano, všiml jsem so toho, mám v rodině 7 učitelů a

Jistě pane Latáku.Ještě že ten Klaus je,kdyby ho nebylo, tak by si ho všichni Latáci museli vymyslet.Kdyby blbost létala, tak už jste mezi marťany páně Paroubka.

J. Laták 31.5.2016 17:01

Re: Ano, všiml jsem so toho, mám v rodině 7 učitelů a

Ač nerad, zřejmě jsem vás rozzuřil. Asi howno snesete, pane Lenci.

M. Prokop 31.5.2016 14:25

Re: Ano, všiml jsem so toho, mám v rodině 7 učitelů a

Pokud vás generoval KGB v Kremlu, mne ne. A na rychtování demokracie zde po plyšáku jsem se také podílel.

J. Laták 31.5.2016 17:08

Re: Ano, všiml jsem so toho, mám v rodině 7 učitelů a

Nic ve zlém, hrdino, ale když tvrdíte, že podílel, tak být vámi, položil bych si otázku, zda jsem náhodou nenaletěl?

P. Han 31.5.2016 20:42

Re: Ano, všiml jsem so toho, mám v rodině 7 učitelů a

Vy jste nenaletěl, ale sletěl. Na hlavu.

R. Tichý 31.5.2016 15:03

To si pletete. Velel tomu Havel.

J. Laták 31.5.2016 17:11

Re:

Havel tomu velet chtěl, ale jak to dopadlo poznají i naši vnuci.

S. Donát 31.5.2016 15:32

Re: Ano, všiml jsem so toho, mám v rodině 7 učitelů a

:-))))))))))

Z. Švrček 31.5.2016 8:51

Jistě.

Správně popsáno. Ona ta levicová hydra mohutní, nabývá, kdekdo zjistil, že se ta lumpárna nedá momentálně porazit a proto je nejlepší se k ní přidat. To ovšem znamená, že ta hydra jednoho dne neudrží meč ani moč a praskne, zejména když se jí špendlíčkem tu a tam pomůže. Všichni ti NGO a aktivisté tak vlastně přispívají k urychlení konce cecíků, z kterých pijí. Protože tahle levicová hrůza není evolucí, ale jen lidským nafoukaným a domýšlivým konstruktem, její nefunkčnost a konec je přírodním zákonem. To ovšem neznamená, že ihned nezačne růst někde jinde, v nějaké jiné podobě. Jen se podívejme, jak se to zrychluje. Socialismus a komunismus potřebovaly desetiletí, aby to zašlo na úbytě. My jsme nepotřebovali ani 20 let abychom se otřepali a přidali k novému socialismu (jen zvířata neopakují chyby, které je málem stály život) a tenhleten nový socialismus určitě nebude trvat déle jak jednu generaci. Už nyní zakopává sám o sebe.