23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Nikdo 26.11.2007 13:15

Paní Dana má pravdu

Nemyslím že by to přehnala. Lidé kteří jsou obtěžováni depresí, často ztrácejí dovednosti pro uspořádání života. Mají extrémně zvýšenou vnímavost na necitlivost a egoismus okolí a jestliže vidí, že i samotný prezident je pyšný a značně egoistický člověk, tak se jim ani nechce v tomto světě žít. Mnozí z těchto lidí si ten svůj stav ani nezavinili. Čím dál více se projevují různé funkční poruchy (mentální, emocionální) pro velkou míru zatoxikovanosti tělních tkání a tak se mnozí lidé snaží vymanit z depresí pomocí alkoholu a drog. Dobrý prezident určitě bude tlačit, aby společnost vytvořila účinný záchytný systém, aby se tito lidé nemuseli dostávat až na samé dno a aby se opět mohli stát soběstačnými či dokonce prospěšnými pro okolí.

Nikdo 26.11.2007 13:13

Paní Dana má pravdu.

Nemyslím že by to přehnala. Lidé kteří jsou obtěžováni depresí, často ztrácejí dovednosti pro uspořádání života. Mají extrémně zvýšenou vnímavost na necitlivost a egoismus okolí a jestliže vidí, že i samotný prezident je pyšný a značně egoistický člověk, tak se jim ani nechce v tomto světě žít. Mnozí z těchto lidí si ten svůj stav ani nezavinili. Čím dál více se projevují různé funkční poruchy (mentální, emocionální) pro velkou míru zatoxikovanosti tělních tkání a tak se mnozí lidé snaží vymanit z depresí pomocí alkoholu a drog. Dobrý prezident určitě bude tlačit, aby společnost vytvořila účinný záchytný systém, aby se tito lidé nemuseli dostávat až na samé dno a aby se opět mohli stát soběstačnými či dokonce prospěšnými pro okolí.

Dana 25.11.2007 13:49

dodatek k hahaha

nemyslím si, že problematika oteplování je pitomost, je zřejmé, že neexistuje jednotný názor. Vzhledem k tomu, že není možné určit kdo má pravdu, je lepší se zachovat opatrně, než  se  spoléhat na svůj vlastní názor, pokud  ostatní nesouhlasí a na opatrnosti trvají.

I kdyby neměli pravdu, my jsme společenství lidí. Hloupé je stavět se proti většině, když předem vím, že nemohu uspět, a že oni mají právo na svůj názor a svoji opatrnost.

Ale v problematice lidí, kteří nemají umývárny, prádelnu a na noclehárnu mohou přijít, ale nebudou možná přijati, nemají jistotu, že mohou přijít každý večer. Je to prostě náhoda, takže se do takových ubytoven ani nemají sílu doplahočit. Je to problematika a utrpení lidí, kteří si nemohou pomoci sami, a kterou nikdo neřeší, reálně uspět může každý, jenomže se do toho nikomu nechce. Je to problém, na kterém má svůj díl prezident.

I tím, jak se k němu stavěl ve sdělovacích prostředcích.

To ale není tak vděčné téma, že?

Dana 24.11.2007 22:20

HAHAHA,

škoda, že se se stejným zaujetím nestaráte o trend rozšiřujících se řad bezdomovců, které vyrobily také Vámi podepsané sociální zákony a jejich způsob uplatňování. Přímo vylučily mnoho lidí, rodin včetně dětí, ze sociální sítě. Ve srovnání s tím mi Vaše zaujetí tématem oteplování připadá jako "pitomost".

Kamjdu 21.11.2007 14:32

Vše souvisí se vším

Jeví se mi, že s narůstající teplotou úzce souvisí frontální nárůst idiotismu, který dosahuje, jak je vidět, až na prezidentské posty. Mentální a emocionální funkce myšlení úzce souvisí s mírou zatoxikovannosti (emise, znečistění vod a potravin). Je prokázáno, že lidé chorobně ctižádostiví se zatoxikovávají rychleji a hluběji. Možná, že kdyby se pan prezident podrobil důkladné detoxikaci, že by se s jeho senilněním ještě dalo něco udělat.

Atomousek 22.11.2007 0:04

Re: Vše souvisí se vším

Tusim, ze se jiz opakujete... tim, ze nejaky nazor zkopirujetena konec mrtve diskuse, nezvysite jeho intelektualni uroven...

noname 22.11.2007 15:18

Re: Vše souvisí se vším

Příteli, souhlasím s Vámi; žiju též na chalupě, rádio neposlouchám, noviny nečtu, neboť se nemíním umrtvovat krávovinama; sluníčko svítí, vítr cuchá větve, není snad lepšího pošušňání. Onehdá jsem potkal souseda, přišel o práci těsně před penzí, jakýsi mlamoj klausovec - rozuměj: mladý moderní jedinec - přišel jako mistr světa po vysoký škole a šéfe sem a šéfe tam a šéfe ještě tohle, a ejhle potkal se týden s týdnem a borec stařec neměl práci. Chodil s hlavou mezi kolenama, měsíc dva, lítal po úřadech práce a po firmách, ffšude na něj dělali dlouhej nos, tak se namích, přestal otravovat ouřady a začal lítat místo toho po lese.  Źe já blbec jsem to neudělal už dávno, pravil, čistá hlava, zdravé oko, údy zesilněly, přestává kouřit, protože už to nepotřebuje. A klausové, ty mu taky můžou... Smějeme se spolu nahlas a dosyta, co se děje kolem, kam asi šplhavec stará se chce dostat, to mu nestačí 4 roky? Zesenilněl, ztloustl, gesta zprofikovatěl, a už se opakuje, trapnost a marnost, kolikpak už má čestnejch doktorátů, už dohonil vašíka?  I kdyby ho pucovali tejden zvenčí zevnitř, tak jeho aroganci nezmohou, neb je vrozená. A tak, jak si říkáme se sousedem: voda teče, řeči se vedou, děje neděje se dějou nedějou, ale vůbec nejdůležitější: sluníčko a vítr se dějou stále a nezklamou nikdy. Příteli přeji Vám lehké pero a jasnou mysl i nadále. S pozdravem chalupář a vysmátec

Kamjdu 22.11.2007 18:15

Re: Re: Vše souvisí se vším

Na váš příspěvek nikdy nezapomenu – uložil jsem si ho, je pro mě jako Boží pohlazení a určitě často si na Vás vzpomenu, jak tam někde za kopečky si žijete.

Kamjdu 21.11.2007 13:57

Idiotismus na postupu

Každý, kdo je jen trochu emancipovaný, musí jasně spatřovat, jak se prezident snobsky snaží všelijak šroubovanými intelektuálními výrazy a těžko pochopitelnými kombinacemi vytvořit dojem, jak je nám nechápajícím vzdálen svou mimořádnou učeností. Ve skutečnosti jde u pana prezidenta o to, že druhou svou částí své bytosti již dobře ví do jakých trapností a skutků jej jeho pýcha zahnala a tak se to takto nemožně snaží dál uhrát.  Možná, že určitým dílem takto křečovitě ze strachu odvádí pozornost od stále více a více vnímané jeho obrovské loupeže (privatizace), kterou se dopustil před zraky důvěřivých občanů. Když čtu tento jeho článek a snažím se nalézt alespoň jen něco málo životného a prosvětlujícího v jeho úvahách, tak nakonec jen cítím hluboké pobouření a údiv nad tím, jak se tento nevyzrálý, nemoudrý člověk mohl stát prezidentem.

Atomousek 22.11.2007 0:13

Re: Idiotismus na postupu

Musim s Vami souhlasit... ovsem tu otazku bych rozsiril: jak je mozne, ze takto nemoudry a nevyzraly clovek se mohl stat prezidetem takovych gigantu, jako jsme my dva?

preklad 21.11.2007 11:29

Co rekl Bush Klausovi podle WirtschaftsWoche

V nemecke verzi rozhovoru stoji nikoliv Klausovo: Při našem posledním setkání v New Yorku při příležitosti Valného

shromáždění OSN se mne (Bush) s úsměvem zeptal: "Kde je moje kniha, už se na

ni těším." nybrz toto: ............ (odpovida) se mne zeptal: "Vaclave, kde je tvoje kniha? (smich) Uz na ni cekam..." Original: "Vaclav, wo ist dein Buch? Ich warte schon darauf (lacht)"

Disident 20.11.2007 17:13

Pan profesor byl vlastne take disident

Teprve po precteni tohoto rozhovrou mi doslo, ze prezident Klaus byl vlastne take disidentem represovanym rezimem KSC, ktera mu zakazovala publikovat. Udivne!

Al Gorda-Bunda 19.11.2007 23:12

Ziju na chalupe v lese.

Mam bohate zkusenosti s pozorovanim klimatu.Cely rano mam pusteny radio ze ktereho se linou pochmurne reci o mizernem pocasi. Venku stridave chvili sviti slunce, chvili probleskuje mezi mraky. Krasne podzimni dopoledne. Profesionaly v rozhlase to vsak naprosto nevyvede z miry. Redakce je tak odhadem asi 20 km vzdusnou carou od chalupy. Pocasi, ktere vidim vlastnim okem se tak diametralne lisi, ze neverim svym smyslum. To sou asi zase nejaky ty moderni technologie, nebo nemaji v redakci vokna. Slunce mi sviti oknem do obliceje az kejchnu. Podle hlasu mlada redaktorka pred zpravami v deset ucastnym hlasem starostlive hodnoti slozitou  povetrnostni situaci. Odchazim na prochazku do lesa tam potkavam pilneho souseda s pytlem vaclavek. Co se da delat tak mi nejaky dejte at se s tim tolik netahate. Poslouchal jste radio? Prej padaji trakare. Udivene se na mne podiva. Je to takovej slusnej zboznej Polak. Dela tady u koni a je mistni prebornik v hledani vaclavek.

Ccecil 19.11.2007 20:58

Přestaňte dělat blbosti

postavte dostatek jaderných elektráren a neničte si životní prostředí těma ekologickejma nesmyslama. Když už ne na U tak na Th. Nic totiž neničí přírodu víc, jako samozvaní ekologičtí spasitelé. Jejich akce jsou s pravidelností hraničící s jistotou desetinásobku naprosto kontraproduktivní. Globální oteplování zaviněné člověkem je nesmysl. Jediné s čím by se snad dalo s jistou dávkou fantazie souhlasit, je přirozené globální oteplování podporované lidskou činností. Příroda je ale mocná čarodějka a co se nyní jeví jako "budoucí neodvratná katastrofa" se může v budoucnu jevit jako šťastná okolnost. Nebudu se rozepisovat, ale pár scénářů tady je. A dost pravděpodobných. Tahle průmyslová horečka brzo skončí abudeme rádi, že to přežijeme.

mik 19.11.2007 22:47

Re: Přestaňte dělat blbosti

R^

Stejskal 20.11.2007 0:17

Re: Přestaňte dělat blbosti

Pred casm jsem si rekl, ze bych si nejakou mensi atomovcicku postavil na zahradce.   Jsem zrucny domaci kutil a mam znameho, ktery jezdi leta na letni byt do vesnicky nedaleko Temelina. Jiste tedy chapete, ze nejake predpoklady realizovat narocnou stavbicku by tady byly. Jsem skromny clovek a nepotrebuju nejake megawaty. Pocitam ze by mi stacilo par set kilowatu vykonu. Manzelka je ale tak trochu na penize a rika ze by se prebytecne kilowaty daly vyhodne strelit. Abych nebyl blbej, kdyz uz se s tim budu pachtit tak at z toho neco kapne pro rodinu. Tady vidite, ze jak jde o penize, tak to zenskejm az nebezpecne pali. Uz taky zacala s jakymisi PR akcemi mezi zenami v okoli. Napred jsem si toho nevsimal, ale dnes uz nelze ty zavistive pohledy pominout. Taky uz na mistni zastupitelstvo prislo nekolik anonymnich udani.  Nastesti ty prizemni byrokrati tomu neveri a tak mohu nerusene pokracovat v zapocatem dile. Prace mne zatim velmi tesi.Priznam se, ze  jsem nic podobneho dosud nestavel a pripada mi to vsechno strasne zajimave. Ted napriklad po vecerech studuju thoriove reaktory jako stavi kolegove v Indii. To je zda se velmi perspektivni technologie. Musim take vyresit obavany problem co s jadernym odpadem. To se ale casem podda. Pocital jsem ze za rok by toho byla jedna mala bandaska a ta by se ve smesnem odpadu hrave schovala. Jako sympatizant ekologickych hnuti nebudu prebytky kilowatu poustet do  site. Kdo vi,kam by je ten zatrachtily CEZ zasantrocil. Rozhodl jsem, ze kilowaty se spotrebuji pekne v okolnim sousedstvi. Presne podle znameho hesla  "Mysli globalne, jednej lokalne." To bych si taky mohl koledovat o potize s nejakymi zahranicnimi aktivisty. Me uplne staci ti mistni. Nedavno mi ze zahradky zmizel   uzitecnej material a pes ani necekl. Podle toho je jasne, ze to byla nejaka mistni znama firma. Slysel jsem ze se v Temeline   taky leccos ztratilo, jak se to na stavbach stava a tak si z toho nic nedelam. V jadru je sila, zdravim vsechny atomy.

Monte Christo 21.11.2007 0:01

Re: Re: Přestaňte dělat blbosti

Nu wo necem ekologickym,bych vedel...Staci se mrknout na nove prvky v mendelove tabulce...Jedna se prvky 114 az 116...Mrkni na ne jsou docela ekologicky...Objeveny jsou uz dlouho tusim od 38 roku,ale ofiko jsou na svete asi jen tak dva az tri roky..

Pete Brich 19.11.2007 20:50

Zkoumá, jaký vliv mají lidé na horách na odtávání sněhu.

Tam musela být o víkendu pořádná produkce skleníkových plynů!

PB

J.G. Pašek 19.11.2007 18:44

Kdepak je dnes větroplach Metelka?

?

Emil 19.11.2007 18:22

Vážení'

když to tak vše pročítám,ptám se je možno se vůbec ještě upr....t?Abych nezvýšil tu koncentraci nebezpečných plynů!

Monte Christo 19.11.2007 17:40

Pane Prezidente V.Klauzi

Po strance ekonomicke si Vas velice vazim s hlediska pomoci nasi zemi..Nicmene nemohu s Vami souhlasit v oblasti klimaticke zmeny,ktera nastava....Je scela jasne ze za tuto zmenu muze clovek sam....A vim,scela velmi dobre,ze i Vy jste informovan o stavu klimatickych zmen na uzemi CR...Uz v roce 1978 dal jeden profesor varovani o zmenach jenz nastanou v nejblissich letech a toho profesora,jsem mel tu moznost potkat...Pokud budete chtit dam Vam celou jeho zpravu z roku 1978,kterou jsem si mohl precist a neznela tak jak by chtel cely svet...Nicmene jak podotykate trh by mel vse vyresit...Neverte tomu pane protoze uz v ceskych zemich se plati za takzvane vzdusne....A tak ma dopadnou nase zem?Monte Christo Washington DC Illegality-Hrabe jenz preda svemu synu poselstvi dle proroctvi pane...

J.G. Pašek 19.11.2007 18:45

No tys mu dal ránu do vazu . . . .

(Y)

Monte Christo 20.11.2007 17:52

Re: No tys mu dal ránu do vazu . . . .

Ne jen jsem pripomel,panu Prezidentu,ze je treba premyslet dopredu a ne az vse pozde zachranovat...Je to predse nase zem...Ktera je pokryta krvi nasich predku...Tak je treba obcas naslouchat co si lide v tech ceskych hospodach vypraveji...Jelikoz co nenajdes na hrade to najdes vzdy v podhradi...S uctou Pane... Monte Christo Washington DC Illegality Ma zeme Me srdce

Bumba 20.11.2007 0:28

Re: Pane Prezidente V.Klauzi

Je pekny, ze jste si o tom povidali uz pred revoluci v hospode s panem okresnim hejtmanem.

k 19.11.2007 17:15

Hus byl také pomatenec, i když hlásal pravdu.

mám dojem, že Klausovy bláboly mimo ČR nikdo vůbec neposlouchá, natož vnímá. Není mu co závidět. Být izolován uprostřed Evropy, to by ani nejblbějšího Voříška nabvilo.

Sýček 19.11.2007 17:25

Hus byl pomatenec. Neřídil se tím co hlásal.

Jeho výroky o hlásání pravdy Boží, se v jeho pojetí nevztahovaly na ty, kteří s ním nesouhlasili. Zničení Karlovy university je toho smutným dokladem. Žižka ve svých zvěrstvech tomu pouze nasadil korunu.

I.L. 19.11.2007 17:39

Re: Hus byl pomatenec. Neřídil se tím co hlásal.

Parafrazujme to vyrokem  "I rikat pravdu se musi umet". Tedy, je treba mit (k hlasani te pravdy) dostatecnou moc a ta pravda by se nemela (pokud ta moc neni dostatecne silna)  brat prilis dogmaticky a nesnasenlive. V tomto  smeru se chova VK skutecne trochu neodpovedne, nema za zady zadne  jasne viditelne a  vlivne ochrance  (jake meli ze zapadu  treba ti blazni z Charty 77)  a tudiz  mu hrozi  obecne ukriceni a zesmesneni. Ale muze to byt i tak, ze slouzi jako  pokusny balonek  vlivnejsich sil, nez je VK sam, ktere uz  sice taky maji plne zuby toho  soucasneho klimaticko ideologickeho besneni,  ale  povazuji za netakticke  to rici primo, nevim

D.M. 19.11.2007 23:26

Re: Re: Hus byl pomatenec. Neřídil se tím co hlásal.

Na tvem miste bych se spis staral, aby za neco staly tve prednasky z matematicke analyzy a nesukal bych v pracovne katedry matematicke analyzy studentky Rv

Jana M. 20.11.2007 0:26

Re: Re: Re: Hus byl pomatenec. Neřídil se tím co hlásal.

Takove poznamky si vyprosuju. Ja dobre vim proc tyhle pomluvy o mne siris. Vsichni se ti uz smejou, ze jsi na katedre posledni panic a panu docentovi nesahas ani po kotniky. Mluvi z tebe zavist a komplexy nedostacivosti. Mam par dobrejch znamejch v grantovy komisi tak se mas na co tesit.

D.M. 20.11.2007 8:12

Re: Re: Re: Re: Hus byl pomatenec. Neřídil se tím co hlásal.

Tezko muzu byt panic, kdyz jsem otec rodiny ;-D. Na rozdil od Zahradnika ale za manzelku   k u r v u   nemam ;-D