28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Ústava je víc než evropská směrnice.

Pakliže chce stát omezit někomu přístup ke službám, musí to stanovit zákon. Ministr netvoří zákony, ale musí je poslouchat. Naši ministři zdravotnictví nezvládají učivo občanské nauky základní školy, když tento vztah mezi moci výkonnou a zákonodárnou neznají.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 7.7.2021 19:26

Ovšem podstatné je to, co je v titulku. Naše ústava je víc, než výmysly bruselských pitrysů vtělené do směrnic.

J. David 7.7.2021 22:28

A co zarděnky (rubeola), virus, také budu při vtupu do putyky potřebovat lejstro abych nenakazil na pívu těhotné matičky? Když mne putykář bez/infekčně nebude chtít, nebudu u něho utrácet prášule a hygiena mi je s perlustrací u řiti , holt Ústava je nad dienstreglamá MZ a směrnicemi EU. Nuž, raději se premedikuji doma, než se hádat a vadit s blbcema státní správy o výkladu relevance dienstreglamá někde v putyce.

T. Kučera 7.7.2021 17:18

Volte si koho chcete, ale Trikolora už neexistuje.

M. Hoblík 7.7.2021 16:51

Tolik slov, tolik vět - o ničem! Přiznejme si, lidstvo totálně blbne a přitom radostně nenávidí každého, kdo není přihřátý.

P. Kubáč 7.7.2021 15:50

Účinnost vakcín ... účast Gotta v reklamách ... reklama na očkování za státní peníze, která narušuje hospodářskou soutěž ....

Tak nevím jestlí se tomu ještě dá říkat "bramboračka" nebo už "blábol"

V každém případě Trikolóra musí být nadšená z takto zmateného členstva.

P. Burda 7.7.2021 13:44

Koho se Vosáhlo ptal? Proč je autor Koudelka? Proč se ptal?

To už může delat novináře i negaramotný? Jak má vypadat slohové útvar rozhovor např. na https://www.cesky-jazyk.cz/slohovky/rozhovory/#axzz6zvnZMM29

L. Beneš 7.7.2021 14:43

A kde se lze dočíst, co je to "slohové útvar"? V hanácké mluvnici?

V. Mokrý 7.7.2021 12:30

Jo, ale vysvětlujte to mnohým zde, natož v Bruseli !

J. Nevrkla 7.7.2021 10:29

R^R^[>-]

I. Pávek 7.7.2021 9:59

Výživné, souhlas. Napadly mě ale přímo destrukční otázky - můžu se opít z dechu opilého? Nebo si přivodit rakovinu plic polibkem od kuřačky? :-/

M. Valenta 7.7.2021 10:53

Zaměňujete destrukci za pitomost.

Ś. Svobodová 7.7.2021 11:58

Nechte se očkovat a pak Vás existence neočkovaných trápit nebude.

R. Langer 7.7.2021 13:37

To ale není pravda, vždyť i tady je vidět, že neočkovaní nejvíc trápí právě ty očkované, ba dokonce jsou jako nějací postižení, křičí tady: "My jsme očkovaní, a vy neočkovaní nás ohrožujete! Pomoc, pomoc, pomoc pomoc pomoc!" (jak v té pohádce). Hlavně mluví často v množném čísle, soudruzi. ;-D

J. Jurax 7.7.2021 19:31

Opít z dechu opilého nebo si přivodit rakovinu plic polibkem od kuřačky lze stěží.

Nicméně z dechu opilého i polibku od kuřačky se lze nakazit covidem, pakliže tito jsou přenašeči viru.

P. Baum 7.7.2021 2:18

Věta "Neočkovaní očkované neohrožují. " je nepravdová.

Jak p. Koudelka sám o pár odstavců níž říká "protože samotní výrobci vakcín uvádějí, že nejsou 100% účinné" (samozřejmě, to snad ví dnes každý).

Podotýkám, že já sám jsem plně očkovaný Astrou Zeneca. Hlavní důvod, proč jsem na to šel je, abych byl na straně těch, kteří se snaží potlačit epidemii a ne na straně těch, kteří se snaží chránit vražedný virus před eliminací.

R. Langer 7.7.2021 5:53

To je ale váš problém, že jste se nechal, tedy podle vašich vlastních slov, zcela zbytečně očkovat, pokud vás to tedy nijak nechrání, a s ostatními to pochopitelně vůbec nijak nesouvisí. :-P

P. Jirkovský 7.7.2021 6:11

Váš problém ovšem je fatální intelektuální insuficience. Vysoká míra očkovanosti v populaci omezuje šíření viru a tím i jeho mutace. Na straně druhý dostatečnej počet antivaxů v podstatě zaručuje jeho existenci se vším všudy.

R. Langer 7.7.2021 6:44

Nemachrujte s cizími termity a uvědomte si, že vás ta vakcína podle vašich vlastních slov před ničím nechrání, takže je úplně jedno, od koho se nakazíte, ať už je, nebo není očkovaný. Nebo to tak není, a vakcína očkované chrání, takže se nemusí zdravých neočkovaných obávat? Vyberte si už prosím jednu verzi, protože tady pořád melete nesmysly jako v té pohádce o královně Koloběžce první.

Aha, podle vás ta vakcína funguje, jenom tehdy, když bude naočkováno 100 % populace na zeměkouli, co? Tak to vás už dopředu lituji. Kromě toho, na novou mutaci to stejně fungovat nebude a tu také dostanete. Jako kdokoliv jiný. ;-D

V. Novák 7.7.2021 16:37

Nikoli 100% účinnost neznamená 0% účinnost. Máme spoustu čísel mezi 100 a 0.

J. David 7.7.2021 7:47

Už neblbněte, "nedostatečnej" jste Vy. "Na straně druhý dostatečnej počet antivaxů v podstatě zaručuje jeho existenci se vším všudy". Vaxoval jsem se na rabies (píchy píchy do pupku) ale na Covid se vaxovat nebudu, žádná vakcína nejeví sufienci. A fousy shoďte co kdyby je napadly filcky (Pthirus pubis), místo do pubického ochlupení mohou nalézti i do fousů.

L. Beneš 7.7.2021 14:47

Je prostě insuficientní!

P. Vychodil 7.7.2021 8:43

samozřejmě je asi zbytečné snažit se argumenty přesvědčit zaryté očkovance, že jejich poznání je veskrze falešné...

"The Israeli government has now confirmed that 50% of those infected had been fully vaccinated (2 shots). What this suggests is that Pfizer’s mRNA vaccine is not only conducive to deaths and injuries, it has also resulted in an increase in Covid positive cases.

Moreover, reports confirm that those vaccinated have contributed to the spread of the virus to those who have not received the mRNA vaccine. "

ale faktem zůstává, že člověk velice nerad přiznává, že se fatálně mýlil, a ještě hůře přiznává, že jej někdo (v tomto případě vláda a tzv "odborníci" jen prostě a jednoduše oblbují...a to dokonce na úkor jeho vlastního zdraví...

M. Těhanová 7.7.2021 11:53

Ta intelektuální nedostatečnost je spíš na vaší straně. Nebo snad máte pocit, že ten virus cítí ( asi z vašeho dechu), že jste očkovaný a obejde vás širokým obloukem? Očkování vás chrání maximálně před těžkým průběhem nemoci, ale ten vir z našeho okolí pravděpodobně neodstraní. Čili - neočkovaní vás neohrožují víc, než vy je, spíš naopak.

V. Novák 7.7.2021 17:02

No - a ochrana před těžkým průběhem nestojí za to?

Ostatně vaše argumentace je nesmyslná - ani Yersinia pestis nepozná z vašeho dechu, že jste očkovaná a neobejde vás obloukem - ale vaše očkováním poučená imunita jí rozmluví nějaké dýměje. Ani M. tuberculosis se vám nevyhne - ovšem k vlastní smůle. Jste-li očkovaná, arciť. Jinak máte smůlu vy. Totéž platí pro Variola virus, pokud se ovšem dostane někdy ven z laboratoří. My staří jsme ještě očkovaní, mladí ne v blahé naději, že ta potvora neuteče. Nikdy.

Moje očkované tělo se jeví méně vhodným živným prostředím pro pomnožení kovídka, než to vaše - a tedy i méně vhodným pro vznik a pomnožení nějaké mutace.

ps. to, že Jirkovský je blb, který neumí diskutovat jinak než urážením, neznamená, že se občas netrefí. I slepé kuře... znáte to...

J. David 7.7.2021 22:09

Najde zrno. Brzy začne srnčí říje, budu s ručnicí pohvizdovat ve hvozdu s ppm CO2, možná se i trefím (a bude z jágdrechtu i gulášek).

S. Zemitý 7.7.2021 6:15

Pokud chci přejít frekventovanou ulici, použiji raději označený přechod, než abych přecházel, kde zrovna pocítím potřebu. Je pravda, že mne na přechodu může srazit feťák za volantem a právě tak je pravda, že ulici mohu přejít ve zdraví i mimo něj. Za cenu pomačkaných plechů několika aut, jejichž řidiči museli zoufale brzdit. S vakcínou jsem na zebře, bez vakcíny mimo ni, avšak s důsledkem, že ač sám nepoškozen, mohu poškodit jiné. Už víme, jak je to s tou "zbytečností" ?

R. Langer 7.7.2021 6:36

Ano, víme, že je mnohem pravděpodobnější, že vás může nakazit infikovaný naočkovaný, než zdravý nenaočkovaný. ;-D

S. Zemitý 7.7.2021 7:31

Na kterém konspiračním webu jste našel, že i očkovaný může být nositelem nákazy ? Jste toho názoru, že TBC, záškrt, tetan, obrna, hepatitida atd by vymizely tak nějak samy od sebe i bez očkování, že celá hygiena je blbost a zákon 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví + prováděcí vyhláška č. 537/2006 jsou zastaralé a měly by být bez náhrady zrušeny ?

P. Vychodil 7.7.2021 8:46

https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/308653...

můžete si dohledat i další zdroje...hlavně se probuďte a přiznejte sim že vláda nás oblbuje...

S. Zemitý 7.7.2021 11:05

Popravdě C19 nějak zvlášť nesleduju, jsa penzistou, který moc ven z pelechu nemusí. Ale šimsemsi, že se očkuje celosvětově. Pokud tedy platí rovnost očkování proti C19 = oblbování vládou, pak své občanstvo oblbuje 90% světových vlád.

A znova: očkování proti TBC, záškrtu etc. je OK , očkování proti C19 nee ? A to jako proč ? No, vlastně, o jednom důvodu bych věděl: ty vakcíny byly vrženy na trh bez obvyklé testovací doby. Ta ovšem standardně trvá roky. Protože očkování není povinné, stojí každý před volbou: dát si tu včeličku s malým rizikem, že mi pak bude blbě, ale zato s velkou pravděpodobností, že mne C19 obejde obloukem, nebo si ji nedopřát, zaručeně se vyhnout nevolnosti, ale v závislosti na mém životním prostředí dost riskovat, že na mne ten C19 skočí.

Co myslíte: nechalo se 95% perzonálu na infekčních odděleních špitálů proti C19 očkovat a byli by to udělali i bez "oblbování" vládou ?