19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Trestat většinu, která dodržuje opatření?

Je pravda, že země s autoritativním režimem jako Čína a Vietnam jsou na tom lépe, ale to je pravda tak z půlky. Jižní Korea je sice demokracie, ale lidé tam poslouchají a šlapou jako v Číně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Kanda 29.10.2020 8:25

Evropskou a asijskou mentalitu přece nemůžete srovnávat. Navíc to není o poslušnosti, ale o důvěře. A tu prostě naše vláda nemá.

Vláda apeluje na lidi, aby si instalovali eRoušku. Ovšem tato aplikace vyžaduje minimálně Android 6.0. Já mám 4.0, takže instalovat prostě nelze. Dost velká část starších lidí (kteří by to potřebovali nejvíce) má ještě tlačítkové telefony bez internetu.

Jak pak chcete splnit vládní apel? A je ta vláda opravdu tak hloupá, že toto neví? A jak potom chce mít důvěru?

J. Mucha 29.10.2020 7:47

Slůvkem chaos bych označil počínání vlády už od začátku. Vzpomínáte ještě na průtahy se jmenováním krizového štábu na jaře? A to jen díky tomu, že v čele měl být podle zákona ministr vnitra.

Spíše než jako reakci na kritiku opozice - to už by to tato vláda mohla rovnou zabalit; opravdu si myslíte, že je až tak nekompetentní? - bych to viděl na uvědomění si dopadů jarních opatření na ekonomiku. Pokud bych uvěřil, že to není parta dilentantů; vzhledem k jejímu marketingovému zaměření se ale spíše jedná jen o zpracování výstupů nějaké interní ankety veřejného mínění.

Těžko říct, jak by situaci zvládala opozice; bez dat, o která opakovaně žádá (tomu říkáte podrazáctví?), může těžko něco navrhovat. Hlavní kroky by nejspíš byly podobné, jen by u toho nebyl takový chaos. Asi jako v Německu nebo Rakousku. Jediné, v čem by byla horší, by byla její sebeprezentace. Ale ony se i ty mimořádné tiskovky každý druhý den též okoukaly; možná i proto na nich vyhlašují jiné věci než v písemně vyhotoveném opatření vlády, jako při nedávném zavírání zoologických zahrad.

I. Pávek 29.10.2020 6:54

Na rozdíl od pana Šebka a Kohouta jsem bohužel žádný důvod k nějaké připomínce k obsahu článku nenašel. Kdyby se pan generál odhodlal se zašpinit politikou, bez přemýšlení bych ho podpořil. Vysoce přečnívá všechny, kteří mluví česky. Pane generále - R^

J. Šebek 29.10.2020 5:41

Ač s panem Šándorem skoro vždy a ve všem souhlasím, tak tentokrát ho beru tak napolovic. Je fakt, že vláda (hlavně pan Babiš) po první vlně vyměkla, dala na podrazácké výkřiky opozice a začala jednat chaoticky což jí stálo ztrátu důvěry a v budoucnu i asi vyhrané parlamentní volby. Ale na druhé straně ruku na srdce. Kdo si myslí, že by že strany současné opozice zvládly tuto kritickou situaci lépe, je bloud.

T. Kohout 29.10.2020 5:27

Vesměs souhlasím. Trochu se divím tomu srovnání náplavky/trhů s obchody Kaufland(/Albert-Billa-Lídl-atd). V těch obchodech má 99,9% kupujích roušky. Napsal bych 100%, ale nechci, aby mě nějaký "vtipný demagog" nachytel na švestkách, že prý tam tůhle jedno bez viděl...). A jaké je % na náplavce? Asi tam pan generál nechodí. Prostě je to tam jiné, než v obchodech, řečeno decentně.

J. Huml 29.10.2020 3:02

Ejhle, dobry clovek - pan Sandor jeste zije. Diky za opravdu zdravy nazor, a take rozumnou, potrebnou kritiku.