25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Trestat většinu, která dodržuje opatření?

Je pravda, že země s autoritativním režimem jako Čína a Vietnam jsou na tom lépe, ale to je pravda tak z půlky. Jižní Korea je sice demokracie, ale lidé tam poslouchají a šlapou jako v Číně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Mucha 29.10.2020 7:47

Slůvkem chaos bych označil počínání vlády už od začátku. Vzpomínáte ještě na průtahy se jmenováním krizového štábu na jaře? A to jen díky tomu, že v čele měl být podle zákona ministr vnitra.

Spíše než jako reakci na kritiku opozice - to už by to tato vláda mohla rovnou zabalit; opravdu si myslíte, že je až tak nekompetentní? - bych to viděl na uvědomění si dopadů jarních opatření na ekonomiku. Pokud bych uvěřil, že to není parta dilentantů; vzhledem k jejímu marketingovému zaměření se ale spíše jedná jen o zpracování výstupů nějaké interní ankety veřejného mínění.

Těžko říct, jak by situaci zvládala opozice; bez dat, o která opakovaně žádá (tomu říkáte podrazáctví?), může těžko něco navrhovat. Hlavní kroky by nejspíš byly podobné, jen by u toho nebyl takový chaos. Asi jako v Německu nebo Rakousku. Jediné, v čem by byla horší, by byla její sebeprezentace. Ale ony se i ty mimořádné tiskovky každý druhý den též okoukaly; možná i proto na nich vyhlašují jiné věci než v písemně vyhotoveném opatření vlády, jako při nedávném zavírání zoologických zahrad.

J. Jurax 29.10.2020 19:12

Zde souhlas.

T. Kohout 29.10.2020 5:27

Vesměs souhlasím. Trochu se divím tomu srovnání náplavky/trhů s obchody Kaufland(/Albert-Billa-Lídl-atd). V těch obchodech má 99,9% kupujích roušky. Napsal bych 100%, ale nechci, aby mě nějaký "vtipný demagog" nachytel na švestkách, že prý tam tůhle jedno bez viděl...). A jaké je % na náplavce? Asi tam pan generál nechodí. Prostě je to tam jiné, než v obchodech, řečeno decentně.

J. Jurax 29.10.2020 19:14

No, do jmenovaných kšeftů prostě ochranka bez roušky nikoho nepustí.

V. Franěk 29.10.2020 22:55

Drahý pane Kohoute! Ten dav na náplavce umí zobrazit každý fotograf. Stačí k tomu pár lidí (i rozestupy dodržující), teleobjektiv a vhodné stanoviště. Základy fotografie.

J. Huml 29.10.2020 3:02

Ejhle, dobry clovek - pan Sandor jeste zije. Diky za opravdu zdravy nazor, a take rozumnou, potrebnou kritiku.